mnlk2

Member
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mnlk2

  1. i think it's this line: <ComputerName>*</ComputerName>
  2. try to remove this line: <selection name="OpticalMediaDisc" state="false" /> and remove you unattend file at attachement, remove the key and repost the new one ^^
  3. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend"> <settings pass="oobeSystem"> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <FolderLocations> <ProfilesDirectory>E:\users</ProfilesDirectory> </FolderLocations> </component> </settings> <cpi:offlineImage cpi:source="catalog://server/wim/pro x86/install_windows 7 professional.clg" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" /> </unattend>
  4. if i've understood correctly, you want integrate update into a .wim ? if i'm right use this command: DISM.exe /Image:F:\7Work\mount /Add-Package /PackagePath:F:\7Work\update mount folder-> where your .wim is mounted update-> where is all your .msu or .cab with this command you can integrate all update / LP in 1 time
  5. it's registred in the .theme file open it with notepad and see the line 5: DisplayName=Aion that's in my custom aero.theme
  6. you can rename the origininal aero as aero_default et name your custom theme aero, when you 'll open personalize menu, aero will be displayed like an "installed" theme and your custome theme like the defaut "aero"theme, whis his own name look at screen :
  7. <CustomDefaultThemeFile>C:\Windows\Resources\Themes\xxxxxxxxx.theme</CustomDefaultThemeFile> is deprecated in win7 unnated, the only way i've foud is making my own theme (with wallpaper saved in windows\web\wallpaper), rename it aero and finally replace original aero.theme in install wim
  8. in Autounattend.xml try to remove all part containt your local account, and admin password (just for test if unattended install works) and try to change all entry like that: <InputLocale>0409:00000409</InputLocale> by <InputLocale>en-US</InputLocale> win7 allow it but i think the better way for install apps, is install W7 non unattended, at the first boot in OOBE pres ctrl+shift+F3 to enter in audit mode and install all your apps (!!! never close sysprep windows in audit mode!!!) you can safely reboot if it's needed. when all apps are installed go to "%windir%\panther\" check in unattented.xml at "setting pass" line and remove: wasPassProcessed="true" after the pass name. then kill "wmpnetwk" in taskmanager and sysprep /generalize /oobe /reboot (or stop) and capture image offline sorry for my very bad english
  9. i think you can, must just have a winPE2 CD/DVD with imageX boot your PC with your WINPE2 CD/DVD and just capture your system partition with this command : imagex /capture /flags "EditionID" /compress maximum X: X²:\capture.wim X: letter of windows installation X² letter of the partition where you want to copy the capture.wim EditionID must be : HomeBasic HomePremium Starter Ultimate Business Enterprise ServerDatacenter ServerEnterprise ServerStandard
  10. unattend.xml in \windows\panter\ is invalid and install fail after "specialize" pass... and no i'ven't trying to change xml on the fly. but when i launch the cmd tool , in repair menu , from cd rom , and replace unattend.xml by my autounattend.xml on the reboot, just before enter in "audit-system pass" all work fine .... :s
  11. hi all , my autounattend.xml, isn't copy correctly in windows\panther\ during install.... why ? this is my autounattend.xml : <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend"> <settings pass="windowsPE"> <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <UserData> <ProductKey> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> <Key>*****-*****-*****-*****-*****</Key> </ProductKey> <AcceptEula>true</AcceptEula> <FullName>Ludo</FullName> <Organization>Home</Organization> </UserData> <Display> <ColorDepth>32</ColorDepth> <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution> <RefreshRate>60</RefreshRate> <VerticalResolution>1024</VerticalResolution> </Display> <ImageInstall> <OSImage> <InstallFrom> <MetaData wcm:action="add"> <Key>/IMAGE/INDEX</Key> <Value>1</Value> </MetaData> </InstallFrom> <InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> <InstallTo> <DiskID>0</DiskID> <PartitionID>1</PartitionID> </InstallTo> </OSImage> </ImageInstall> <DiskConfiguration> <Disk wcm:action="add"> <ModifyPartitions> <ModifyPartition wcm:action="add"> <Active>true</Active> <Extend>false</Extend> <Format>NTFS</Format> <Label>System</Label> <Letter>C</Letter> <Order>1</Order> <PartitionID>1</PartitionID> </ModifyPartition> </ModifyPartitions> <DiskID>0</DiskID> <WillWipeDisk>false</WillWipeDisk> </Disk> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> </DiskConfiguration> </component> <component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsWinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <DriverPaths> <PathAndCredentials wcm:keyValue="7d3f83e3" wcm:action="add"> <Path>%DriversRoot%Drivers</Path> </PathAndCredentials> </DriverPaths> </component> </settings> <settings pass="specialize"> <component name="Microsoft-Windows-Security-Licensing-SLC-UX" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation> </component> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <ComputerName>PC-de-Ludo</ComputerName> <TimeZone>Romance Standard Time</TimeZone> </component> <component name="Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <BlockPopups>yes</BlockPopups> <Home_Page>http://www.google.fr</Home_Page> <IEWelcomeMsg>false</IEWelcomeMsg> <NoDial>true</NoDial> <PlaySound>true</PlaySound> <ShowInformationBar>true</ShowInformationBar> </component> <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <RunSynchronous> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>1</Order> <Path>cmd /c "FOR %i IN (C D E F G H I J K L N M O P Q R S T U V W X Y Z) DO IF EXIST %i:\AppsRoot.txt SETX AppsRoot %i: -m"</Path> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>2</Order> <Path>%WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /quiet /audit</Path> </RunSynchronousCommand> </RunSynchronous> </component> </settings> <settings pass="oobeSystem"> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <AutoLogon> <Enabled>true</Enabled> <LogonCount>5</LogonCount> <Username>Administrator</Username> </AutoLogon> <Display> <ColorDepth>32</ColorDepth> <DPI>96</DPI> <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution> <RefreshRate>85</RefreshRate> <VerticalResolution>1024</VerticalResolution> </Display> <OOBE> <HideEULAPage>true</HideEULAPage> <NetworkLocation>Home</NetworkLocation> <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC> <SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE> <SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE> </OOBE> <TimeZone>Romance Standard Time</TimeZone> <FirstLogonCommands> <SynchronousCommand wcm:action="add"> <CommandLine>%AppsRoot%\Apps\Winrar\*****.EXE</CommandLine> <Description>Keygen Winrar</Description> <Order>2</Order> </SynchronousCommand> <SynchronousCommand wcm:action="add"> <CommandLine>%AppsRoot%\Apps\DaemonTool\DAEMON.EXE</CommandLine> <Description>Install Daemon Tool</Description> <Order>1</Order> </SynchronousCommand> <SynchronousCommand wcm:action="add"> <CommandLine>%AppsRoot%\Apps\WLINSTALLER.EXE</CommandLine> <Description>Install Services Windows Live</Description> <Order>3</Order> </SynchronousCommand> <SynchronousCommand wcm:action="add"> <CommandLine>cmd /c shutdown /r /t 45 /f</CommandLine> <Description>reboot</Description> <Order>4</Order> </SynchronousCommand> </FirstLogonCommands> </component> </settings> <settings pass="auditSystem"> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <AutoLogon> <Enabled>true</Enabled> <LogonCount>5</LogonCount> <Username>Administrator</Username> </AutoLogon> </component> </settings> <settings pass="auditUser"> <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <RunSynchronous> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>1</Order> <Path>%AppsRoot%\Apps\Flash\install_flash_player.bat</Path> <Description>Install Flash Player</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>2</Order> <Path>%AppsRoot%\Apps\AcrRead\AcroRead.bat</Path> <Description>Install Adobe Reader</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>3</Order> <Path>%AppsRoot%\Apps\Java\jre-6u3-windows-i586-p-s.bat</Path> <Description>Install Sun JAVA</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>4</Order> <Path>%AppsRoot%\Apps\*****\*****\*****.bat</Path> <Description>Install ******</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>5</Order> <Path>%Appsroot%\apps\*****\copy.bat</Path> <Description>Copie *****</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>6</Order> <Path>%Appsroot%\apps\*****\*****.bat</Path> <Description>Install *********</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>7</Order> <Path>%AppsRoot%\Apps\Avast\setupfre.bat</Path> <Description>Install Avast</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>8</Order> <Path>%AppsRoot%\Apps\winrar\winrar.bat</Path> <Description>Install Winrar</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>9</Order> <Path>%AppsRoot%\Apps\office2007\setup.bat</Path> <Description>Install Office 2007 + MaJ</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>10</Order> <Path>%AppsRoot%\Apps\DaemonTool\SPTDinst-v150-x86.bat</Path> <Description>Install Pilotes SPTD (daemon tool)</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>11</Order> <Path>cmd /c REGEDIT /S %AppsRoot%\apps\regtweak\tweak.reg</Path> <Description>Ajout Registre</Description> <WillReboot>Always</WillReboot> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>12</Order> <Path>%AppsRoot%\Apps\OO_Defrag\Defrag_Professional_Edition.bat</Path> <Description>Install O&O defrag</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>13</Order> <Path>%AppsRoot%\Apps\Teamspeak2\ts.exe</Path> <Description>Install TeamSpeak 2 </Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>14</Order> <Path>%AppsRoot%\apps\sound.bat</Path> <Description>Install Pilotes HD Audio</Description> </RunSynchronousCommand> <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>15</Order> <Path>%WINDIR%\system32\sysprep\sysprep.exe /quiet /oobe /reboot</Path> <Description>Reboot</Description> </RunSynchronousCommand> </RunSynchronous> </component> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <Display> <ColorDepth>32</ColorDepth> <DPI>96</DPI> <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution> <RefreshRate>85</RefreshRate> <VerticalResolution>1024</VerticalResolution> </Display> </component> </settings> <cpi:offlineImage cpi:source="wim:d:/vistawork/dvd/sources/install.wim#Windows Vista Ultimate" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" /> </unattend> and the unattend's copy during install <?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend"> <settings pass="windowsPE" wasPassProcessed="true"> <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <UserData> <ProductKey>*SENSITIVE*DATA*DELETED*</ProductKey> <AcceptEula>true</AcceptEula> <FullName>Ludo</FullName> <Organization>Home</Organization> </UserData> <Display> <ColorDepth>32</ColorDepth> <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution> <RefreshRate>60</RefreshRate> <VerticalResolution>1024</VerticalResolution> </Display> <ImageInstall> <OSImage> <InstallFrom> <MetaData wcm:action="add"> <Key>/IMAGE/INDEX</Key> <Value>1</Value> </MetaData> </InstallFrom> <InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> <InstallTo> <DiskID>0</DiskID> <PartitionID>1</PartitionID> </InstallTo> </OSImage> </ImageInstall> <DiskConfiguration> <Disk wcm:action="add"> <ModifyPartitions> <ModifyPartition wcm:action="add"> <Active>true</Active> <Extend>false</Extend> <Format>NTFS</Format> <Label>System</Label> <Letter>C</Letter> <Order>1</Order> <PartitionID>1</PartitionID> </ModifyPartition> </ModifyPartitions> <DiskID>0</DiskID> <WillWipeDisk>false</WillWipeDisk> </Disk> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> </DiskConfiguration> </component> <component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsWinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <DriverPaths> <PathAndCredentials wcm:keyValue="7d3f83e3" wcm:action="add"> <Path>%DriversRoot%Drivers</Path> </PathAndCredentials> </DriverPaths> </component> </settings> <settings pass="specialize" wasPassProcessed="true"> <component name="Microsoft-Windows-Security-Licensing-SLC-UX" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation> </component> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <ComputerName>PC-de-Ludo</ComputerName> <TimeZone>Romance Standard Time</TimeZone> </component> <component name="Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <BlockPopups>yes</BlockPopups> <Home_Page>http://www.google.fr</Home_Page> <IEWelcomeMsg>false</IEWelcomeMsg> <NoDial>true</NoDial> <PlaySound>true</PlaySound> <ShowInformationBar>true</ShowInformationBar> what's wrong? i got this problem on virtual pc 2007 ps: sorry for my bad english