dcatcher

Member
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dcatcher

  1. Another hint (or lesson) for extreme removal: Be careful with IE component, complete removal of IE breaks MMC(Manager Computer, Local services,...)
  2. @Jeronimo, this is strange. I run removal.bat on windows 7 x86, and vlite the image on windows server 2003 x86 then back into windows 7 to do cleanup. Both os have no UAC. I can delete Users\Public\*.* with no problem, only those in winsxs folder must be taken care of. One more thing, I use only dism to mount and remove packages.
  3. Finally, a working vlited x86 win 7. iso size 1.1g install size 3.2g. including 1.0g pagefile. This is the best I can do. The only problem is that I have to take ownership of winsxs to do cleanup step. After installation, the owner of winsxs folder is not TrustedInstaller anymore, but some strange string, which is not surprising because the owner doesn't exist any more. However, windows update works well. I will try install it on real machine later.
  4. Is there any easier way to solve the "Access is denied" error when cleanup?
  5. Thanks for the advice, Jeronimo! By the way, what's the problem with dism and install_wim_tweak, it works well here and I don't notice anything wrong. After correcting the index problem, the installation goes all right. But the NAT network in virtualbox is not working. and all search boxes are missing too. I definitedly removed too much. I will start over again.
  6. I am using HomePremium. I do remove snipping tools and game explorer. I attach the modified removal.bat here. A different is that many packages comes with two version: en-US and neutral. I remove them both instead of just en-US as in the original removal.bat file. I tried using the default setting for service and the error remains... It seem that I find the problem. using Dism /Get-WIMInfo /WimFile:e:\iso\sources\install.wim to get the index of home premium: Index : 1 Name : Windows 7 STARTER Description : Windows 7 STARTER Size : 7,936,340,784 bytes Index : 2 Name : Windows 7 HOMEBASIC Description : Windows 7 HOMEBASIC Size : 7,992,394,907 bytes Index : 3 Name : Windows 7 HOMEPREMIUM Description : Windows 7 HOMEPREMIUM Size : 8,432,859,356 bytes Index : 4 Name : Windows 7 PROFESSIONAL Description : Windows 7 PROFESSIONAL Size : 8,313,318,889 bytes Index : 5 Name : Windows 7 ULTIMATE Description : Windows 7 ULTIMATE Size : 8,471,060,645 bytes So, index 2 is actually homebasic in the original removal.bat for my situation. I suggest using /Name:"Windows 7 HOMEPREMIUM" option instead of /Index, for example: Dism /Mount-WIM /WimFile:C:\test\images\install.wim> /Name:"Windows 7 HomeBasic" /MountDir:C:\test\offline> Different image can have different indexes. I will keep my status updated....right now I am rebuilding...
  7. I am using HomePremium. I do remove snipping tools and game explorer. I attach the modified removal.bat here. A different is that many packages comes with two version: en-US and neutral. I remove them both instead of just en-US as in the original removal.bat file. I tried using the default setting for service and the error remains... removal.bat.txt Last_Session.ini
  8. I have an error saying "Windows cannot configure one or more components ...." near the end of installation. I have changed the list of packages to be removed and haven't cleaned up the build. I have searched the forum, and the only mentioned solution is to keep some components. However, the preset file windows7.ini removes thoese components without problem, I assume. Do I have to stick with the listed components in removal.bat to avoid the error?
  9. a little tip: (I think it's a dirty solution) When doing cleanup, I get tons of access is denied. My solution is taking the ownership of every file in the mounted dir. This takes me 15 minutes. But I don't know whether this has any side effect.
  10. what is the meaning of "Link 1.2" in the packages.xls?
  11. I use the win7elite preset file in the 30-page-long windows 7 & vlite thread. My specific is 7600.16385 ultimate x86. First of all, I am the administrator and only user of my laptop. Whenever I run or play a game such as Company of heroes or east indian company, A dialog "parental control don't allow you to run this game" popups. In the preset, parental control has already been removed and I find no option to adjust its settings. So right now I cannot run many games. Anyone with the same problem?
  12. Thanks~ After a lot of tries, I finally come to conclusion: Case 1: if winsxs is removed .Net 3.0 and other features can be preinstalled very easily. But some features(such as .Net 3.0) add some next-reboot-to-do staff in pending.xml. If winsxs is vlited, it seems the installation will fail at last step,maybe an infinite loop. It's because the operation recorded in pending.xml cannot find files which is in winsxs. One solution is to delete pending.xml, but that leaves a big problem as if some features are not installed fully. As for .Net 3.0, delete pending.xml will prevent installing .net 3.5. Case 2: if winsxs is preserved Everything is ok, I can install .net 3.5, but adding features is still not functioning. So the problem is pending.xml. If we can somehow force the offline image to restart and let the operations in pending.xml finish, then removing winsxs will be safer.
  13. I only have the problem when vliting windows server 2008, so no slipstream is involved. But I think the order you delete pending.xml doesn't matter as long as it's not there. The file seems recording some update operation after reboot. Just an advice, it's safer to install the vlited system in a virtual machine first, such as virtualbox.
  14. I have a few questions about using waik to preinstall features. 1. I want to use visual studio 2008. It says .net 3.5 is needed. But server 2008 seems have only .net 3.0 included. How can I preinstall .net 3.5? 2. After preinstall some features with waik, how can I know the installation is success. I know the echoerror way, but is it possible to get a list of features which is preinstalled. Thanks!
  15. I happens to get the same problem with server 2008. After looking for the solution in the forum, I fix it! It's very simple just delete pending.xml in your winsxs folder, which is in your install.wim file. You can mount the install.wim file using waik, then delete the file. I don't know other ways. GL