r0sWell

Member
  • Content count

    189
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About r0sWell

Profile Information

  • OS
    Windows 7 x64
  1. @ bensam56 : do you plan to add a "winsetup.dll" patch option in your next version, adding the possibility to 'remove' the 100 Mb Win7 partition ? (patching it should transfert the 100 Mb partition files into a recovery folder instead) more info Here. if it is planned, when do you plan to release your next version ? thx
  2. yes, it worked without adding any driver (with the updates integrated). i'll continue to test it
  3. hello there B) i tried to make an unattended DVD with the 2.4.0 version of RT 7 Lite, the operation ran fine, but the build created won't install at all (using Virtualbox - last version). if needed, please find the lastsession.inf attached below. for the details, i integrated 352 hotfixes (from Windows Hotfix repository) and 453 drivers (from Driverpacks.net), and after 5 hours of processing (yes, 5 hours :o ), RT 7 Lite operation terminated successfully. Here is a screenshot of the Virtualbox error : Do you have more information about my error ? What could cause this fatal error ? What shouldn't i remove from the source (looking at my lastsession.inf) ? Thx a lot ! Lastsession.inf
  4. Thanks a lot for your tool ! I wanted to test it yesterday to rebuild my Win 7 ISO (for a new HDD). It worked perfectly, no error during the process (tested on Windows 7 x64 Ultimate) : Drivers & Hotfixes integrated (verified) Maybe an idea to complete the DISM Tool a little more : What about adding a 'Help' button to describe all the functionalities ?
  5. i'm 99% sure that a lot of people are waiting for a vlite replacement if with your tool it's possible to easily slim down the size of the Win7 source (or parts of it), i'm very interested in too B)
  6. i didn't want to "hide" information, i wanted to simplify my explanations in English using basic paths & needs. and because paths was not the big deal i suppose. below is the final script i think i'll use. my goal is to change the Windows 7 "User Account Picture" randomly, picking one from the folder and set it to user.bmp which is the user account picture file, so it can be used by other people too . (btw i was completely wrong earlier, i said i'll need the %username% variable but in fact it's %programdata% - to make it independant from the drive letter -, shame on me i didn't check) thx again for your help, very appreciated !
  7. Was this line required?There's no way of us telling whether it correlates to the C: provided in the original question. it's required because in the real script, i must point to the %username% directory (which vary), so i used %systemdrive% to test variables paths. @geezery : thx for your script, it's working i'll try to adapt it to my needs Edit : Now fully working with variable paths :-) thx again !
  8. i'm pretty sure that a VBS script can do that, but i'm not sure concerning a Batch (?). for the folders, they're examples here (but i'm sure they're OK in the real most recent script). if you have any solutions, i thank you in advance thanks
  9. Hi guys, 1st, my apologies if my English is not perfect But i have troubles to create a working VBS script. To be honest i'm a 99% noob concerning VBS, and i'd like to make a script that will do 2 things : - in a folder C:\test\Default Pictures\ which contains many *.BMP files, i need to randomly select one of these. - then, copy this file as USER.BMP, in the Parent folder : C:\test\ I googled many things & did some tests, but i'm not good enough to make it work. my most recent script is: THX in advance for your help. i'm blocked for now
  10. Everything seems to be OK now (concerning the account problem). (Here's my Autounattend.xml) PS: for now, I only use the Administrator account, plus a limited user account. I'll do more tests on that point later, by adding another Admin account. PS2: I'm not sure, but I think the Administrator account is not automaticaly disabled (nor hidden) after the Windows install (?) Now I'm trying to import REG modifications for "CURRENT_USER" but it's not working atm (i tried during the specialize pass which replace the old cmdlines.txt). Thanks for your answers :thumbup Autounattend.xml
  11. update : By lowering the Autologon number, and add it to the OOBE step too, it's now OK for the accounts to appear, but there's more : any idea ? Autounattend.xml
  12. I only used the Windows 7 WAIK I'll try that & I'll post the results
  13. Hi, I have problems in my tests to build a 'Windows 7 x64 unattended' DVD. Please note I never used Vista (I'm still using XP SP3) and it my 1st tries with WAIK & Autounattend.xml method. I would love some help if you know how to solve this : (thx in advance for reading ) PS: I've only done the tests in a Virtual machine using SUN Virtualbox 3.0.4 After the Windows installation (which is OK), and the post-op APPS installation (OK too), the computer reboots and when I arrive to the logon screen, it tells me that the account is disabled. It concerns the Administrator account here. I'm not sure, but I think it's because in my Autounattend.xml in the last lines I want to re-disable the Administrator account to use only the *new* Test account created in it. PS: after installation, at every reboot it tries to login using the Administrator account (still disabled). And at last after 2-3 reboots, it shows the Test + User account pictures. Here is my complete Autounattend.xml : <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> - <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend"> <servicing /> - <settings pass="specialize"> - <component name="Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <BlockPopups>yes</BlockPopups> <FavoritesDelete>true</FavoritesDelete> <DisableDevTools>true</DisableDevTools> <DisableDataExecutionPrevention>true</DisableDataExecutionPrevention> <ShowInformationBar>true</ShowInformationBar> <Home_Page>http://www.google.com</Home_Page> <PlaySound>false</PlaySound> <Help_Page>http://www.google.com</Help_Page> </component> - <component name="Microsoft-Windows-RemoteAssistance-Exe" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <fAllowFullControl>false</fAllowFullControl> <fAllowToGetHelp>false</fAllowToGetHelp> </component> - <component name="Microsoft-Windows-Security-Licensing-SLC-UX" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation> </component> - <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> - <AutoLogon> - <Password> <Value>test</Value> <PlainText>false</PlainText> </Password> <Enabled>true</Enabled> <LogonCount>5</LogonCount> <Username>Administrator</Username> </AutoLogon> - <Display> <ColorDepth>32</ColorDepth> <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution> <VerticalResolution>1024</VerticalResolution> </Display> - <Themes> <DefaultThemesOff>false</DefaultThemesOff> </Themes> - <WindowsFeatures> <ShowInternetExplorer>true</ShowInternetExplorer> <ShowMediaCenter>true</ShowMediaCenter> <ShowWindowsMail>true</ShowWindowsMail> <ShowWindowsMediaPlayer>true</ShowWindowsMediaPlayer> </WindowsFeatures> <TimeZone>Romance Standard Time</TimeZone> <BluetoothTaskbarIconEnabled>false</BluetoothTaskbarIconEnabled> <CopyProfile>true</CopyProfile> <ComputerName>w7x64</ComputerName> <DoNotCleanTaskBar>true</DoNotCleanTaskBar> <StartPanelOff>false</StartPanelOff> <RegisteredOrganization>testNetwork</RegisteredOrganization> <RegisteredOwner>Test</RegisteredOwner> <ShowWindowsLive>true</ShowWindowsLive> </component> - <component name="Microsoft-Windows-SQMApi" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <CEIPEnabled>0</CEIPEnabled> </component> - <component name="Microsoft-Windows-SystemRestore-Main" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <DisableSR>1</DisableSR> </component> - <component name="Microsoft-Windows-UnattendedJoin" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> - <Identification> <JoinWorkgroup>TESTNETWORK</JoinWorkgroup> </Identification> </component> - <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> - <RunSynchronous> - <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>1</Order> <Path>net user Administrator /active:yes</Path> </RunSynchronousCommand> - <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>2</Order> <Path>net user Test /active:yes</Path> </RunSynchronousCommand> - <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>3</Order> <Path>net user User /active:yes</Path> </RunSynchronousCommand> - <RunSynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>4</Order> <Path>cmd /c "FOR %i IN (C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) DO IF EXIST %i:\WIN7DVD SETX SOFT %i:\Softwares -m"</Path> </RunSynchronousCommand> </RunSynchronous> </component> </settings> - <settings pass="oobeSystem"> - <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <InputLocale>040c:0000040c</InputLocale> <UILanguage>en-US</UILanguage> <UserLocale>fr-FR</UserLocale> <UILanguageFallback>en-US</UILanguageFallback> <SystemLocale>fr-FR</SystemLocale> </component> - <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> - <OEMInformation> <Manufacturer>TestUnattended</Manufacturer> <Model>top-of-the-line model</Model> <SupportURL /> <Logo>%SystemRoot%\OEMlogo.bmp</Logo> </OEMInformation> - <OOBE> <HideEULAPage>true</HideEULAPage> <HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE> <NetworkLocation>Home</NetworkLocation> <ProtectYourPC>3</ProtectYourPC> <SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE> <SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE> </OOBE> - <UserAccounts> - <LocalAccounts> - <LocalAccount wcm:action="add"> <Name>User</Name> <Description>limited use</Description> <Group>Users</Group> <DisplayName>User</DisplayName> - <Password> <Value>test</Value> <PlainText>false</PlainText> </Password> </LocalAccount> - <LocalAccount wcm:action="add"> - <Password> <Value>test</Value> <PlainText>false</PlainText> </Password> <Description>everyday use</Description> <DisplayName>Test</DisplayName> <Group>Administrators</Group> <Name>Test</Name> </LocalAccount> </LocalAccounts> - <AdministratorPassword> <Value>test</Value> <PlainText>false</PlainText> </AdministratorPassword> </UserAccounts> - <VisualEffects> <FontSmoothing>Standard</FontSmoothing> </VisualEffects> - <Display> <ColorDepth>32</ColorDepth> <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution> <VerticalResolution>1024</VerticalResolution> </Display> - <FirstLogonCommands> - <SynchronousCommand wcm:action="add"> <CommandLine>%SOFT%\GUIRunOnce.cmd</CommandLine> <Description>custom settings</Description> <Order>10</Order> </SynchronousCommand> - <SynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>100</Order> <CommandLine>net user Administrator /active:no</CommandLine> </SynchronousCommand> </FirstLogonCommands> <RegisteredOrganization>TestNetwork</RegisteredOrganization> <RegisteredOwner>Test</RegisteredOwner> <TimeZone>Romance Standard Time</TimeZone> <StartPanelOff>false</StartPanelOff> <DoNotCleanTaskBar>true</DoNotCleanTaskBar> <ShowWindowsLive>true</ShowWindowsLive> </component> </settings> - <settings pass="generalize"> - <component name="Microsoft-Windows-SharedAccess" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <EnableICS>true</EnableICS> </component> - <component name="Microsoft-Windows-PnpSysprep" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <PersistAllDeviceInstalls>true</PersistAllDeviceInstalls> <DoNotCleanUpNonPresentDevices>true</DoNotCleanUpNonPresentDevices> </component> </settings> - <settings pass="windowsPE"> - <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> - <SetupUILanguage> <UILanguage>en-US</UILanguage> </SetupUILanguage> <InputLocale>040c:0000040c</InputLocale> <SystemLocale>fr-FR</SystemLocale> <UserLocale>fr-FR</UserLocale> <UILanguage>en-US</UILanguage> </component> - <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> - <ComplianceCheck> <DisplayReport>OnError</DisplayReport> </ComplianceCheck> - <DiskConfiguration> <WillShowUI>Always</WillShowUI> </DiskConfiguration> - <Display> <ColorDepth>32</ColorDepth> <HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution> <VerticalResolution>768</VerticalResolution> </Display> - <ImageInstall> - <OSImage> - <InstallFrom> - <MetaData wcm:action="add"> <Value>Windows 7 ULTIMATE</Value> <Key>/IMAGE/NAME</Key> </MetaData> </InstallFrom> <InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> </OSImage> </ImageInstall> - <UserData> - <ProductKey> <Key>*****-*****-*****-*****-*****</Key> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> </ProductKey> <AcceptEula>true</AcceptEula> <FullName>Test</FullName> <Organization>TestNetwork</Organization> </UserData> <LogPath>%SystemRoot%\temp</LogPath> <UseConfigurationSet>true</UseConfigurationSet> <EnableFirewall>true</EnableFirewall> <EnableNetwork>true</EnableNetwork> </component> </settings> <cpi:offlineImage cpi:source="wim:e:/unattended/win7/x64/win7_x64/sources/install.wim#Windows 7 ULTIMATE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" /> </unattend> I'd like to have your advices for my problem. As you can see, using the strange 'Other User' box, i can type in what I want. If I type in the other 'Test' account I created it logs in. but it's not what I want. Plus, because it's another Admin type account it's OK, but what if I only created a limited user ? then I would be completely blocked (no access to the admins rights anymore : no Administrator account still enabled and no right to enable it with a limited user) What I'm trying to do is : - install Windows 7 x64 100% unattended (except for the partition management) - post-install Applications 100% unattended (using a simple batch for easy access & modification) - autologon with Administrator during the installation, then hide this account and disable the autologon Plus the 2 "bugs" (?) I have : - auto-enable Gadgets (not working in Autounattend.xml) - auto-select "Home" homegroup (not working as a popup is displayed for 'Home / Work / Public' after the 1st logon) Don't hesitate to ask me if you need more info, or if you see things I should do for the Gadgets & homegroup. Thx a lot !
  14. thx a lot for your .inf method
  15. @Acheron: ow, i didn't see your post thanks a lot for your .inf file, i'll make a test tomorrow.