• Content count

  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Kungfus0n

Profile Information

  • OS
    XP Pro x86
  1. Sure, first off we are only an XP shop at this point and 7 is in the works. Second, we are currently using HII Tools for Altiris booting into Windows PE2.1, seems to be utilities that are out there but not named accordingly so I will describe what they do. Current workflow is a sysprepped image that has the Mass-storage Drivers slip-streamed in through n-lite. Image gets laid down through Altiris Microsoft Tap is run to get an ouput of hardware the out of that file is compared against a database of drivers for HWIDs and drivers ar ecopied down locally to C:\Media\Drivers - Application is called DriverPrep A utility called PreSetup is copied down locally to the box that runs a custom script before sysprep, seems to be a normal program that disabled driver signing and runs some pre-lim stuff part of the pre-lim is a program that scans the C:\Media\Drivers folder and appends the OEMPNPPath with all folders. Machine reboots and sysprep runs with the updated paths and all drivers are installed. Looking over your link now.
  2. http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=22313 This looks like it might be something that I could use to start the process off with a little bit of scripting.
  3. Ya this is exactly what I would need but not automated. Surprised this hasnt been done before.
  4. I have been looking around but have found nothing to do exactly what I want. My current HII works off sysprep and working with the OEMPNPDriver path after laying down the image to scan for the right drivers and copy them locally. This system works very well except for obviously when new Mass Storage drivers come out and the image needs to be updated. I have been looking for some sort of script that will basically grab the DEV ID from the storage device ahci or ide, copy the drivers locally and then append the system registry with the current critical driver database information. Seems like something that would be out in the wild but I havent come across it yet. Any ideas?
  5. I have a HII solution( HII Tools for Altiris) we are using that generates a list of drivers from a driver db(drivers in folders) and a PMQ file. I am trying to find some support or possible a newer version but HII Tools has basically renamed the application just to DriverPrep.exe but I remember coming across this utility with a different name. The commandline looks like this DriverPrep.exe -src:.\HII\Drivers -dst:.\Temp\HII\TEMPDRIVERFOLDER -ver:.\Temp\HII\%ID%.osv -pmq:.\Temp\HII\%ID%.pmq > .\HII\Logs\%ID%D.log I know it might be a long shot, but does anyone know what actual utility this is? EDIT: Appears it is JUST a Altiris utility and I guess where I saw it they had taken it and renamed it,
  6. So I am trying to create a Network Speed scrpt that auto detects the netork speed in WinPE and sets accordingly. All of our production switches are hard coded to either 10/100 Full. It is a mixture of Devcon and some registry changed. The problem is that when I run this script automatically in startup in PE it doesnt appear to work, the disable part works but it will never re-enable the card. If i call the script manually, everything works fine. EDIT: a big problem is that devcon doesnt seem to want to work with stdout so it doesnt write to a text file for enable/disable and i cant pull out any errors from the stream with vbscript. The enable passes way too fast when automated. Here is the code: Any ideas? 'Setup Prelim stuff Dim WshShell, oExec, filesys, ID, CardSpeed, NetworkUP, TMP Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell") Set filesys=CreateObject("Scripting.FileSystemObject") WScript.Echo "***Configurating Network For Optimal Speeds - Auto Network Script***" 'Copy Down Devcon to enable files If filesys.FileExists("Y:\HII\Tools\Network\devcon.exe") Then filesys.CopyFile "Y:\HII\Tools\Network\devcon.exe", "X:\TEMP\" WScript.Echo "Copying Files.." End If Call GetNetworkID() 'Disable Network Card Call DisableNetwork(ID) 'Set Card to 10Full First Call ChangeNetworkSpeed("2") 'Enable Card Call EnableNetworkCard(ID) 'Check Network Speed Call CheckNetwork() If NetworkUP = 1 Then 'If true then Card is fine at 10 Full WScript.Echo "Card is Set to 10 Full" WScript.Quit 10 Else Call DisableNetwork(ID) Call ChangeNetworkSpeed("4") Call EnableNetworkCard(ID) Call CheckNetwork() If NetworkUP = 1 Then WScript.Echo "Card is Set to 100 Full" WScript.Quit 100 Else Call DisableNetwork(ID) Call ChangeNetworkSpeed("0") Call EnableNetworkCard(ID) Call CheckNetwork() If NetworkUP = 1 Then WScript.Echo "Card is Set to Auto" WScript.Quit 5 Else WScript.Echo "No Network Access - Please Contact Engineers" WScript.Quit 1 End If End If End If Sub GetNetworkID() 'Get Device IDS Set oExec = WshShell.Exec("CMD /C ""X:\TEMP\devcon.exe listclass net >> X:\TEMP\devcon.txt""") WScript.Echo "Capturing Network Device ID...." Do While oExec.Status = 0 WScript.Echo "." WScript.Sleep 1000 Loop Set objTextFile = filesys.OpenTextFile("X:\TEMP\devcon.txt", 1, False) Do Until objTextFile.AtEndOfStream strLine = objTextFile.Readline if instr(strLine,"PCI") > 0 Then arrDev = Split(strLine, ":") ID = trim(arrDEV(0)) ID = CStr(ID) WScript.Echo "The ID is " & ID 'filesys.DeleteFile("X:\TEMP\devcon.txt") Exit Sub End If Loop If ID = "" Then WScript.Echo "No Network Device ID Found" WScript.Quit 2 End If End Sub Sub DisableNetwork(ID) If ID = "" Then WScript.Echo "No ID Returned" Exit Sub Else 'Disable Network Card Set oExec = WshShell.Exec("CMD /C ""X:\TEMP\devcon.exe disable "&Trim(ID)&" >> X:\TEMP\devcon.txt""") WScript.Echo "Disabling Network Card..." Do While oExec.Status = 0 WScript.Echo "." WScript.Sleep 1000 Loop End If End Sub Sub EnableNetworkCard(ID) If ID = "" Then WScript.Echo "No ID Returned" Exit Sub Else 'Enable Network Card Set oExec = WshShell.Exec("CMD /C ""X:\TEMP\devcon.exe enable "&Trim(ID)&"""") WScript.Echo "Enabling Network Card..." Do While oExec.Status = 0 WScript.Echo "." WScript.Sleep 3000 Loop End If End Sub Sub ChangeNetworkSpeed(CardSpeed) If CardSpeed = "2" Then WScript.Echo "Setting Network Card to 10 Full" ElseIf CardSpeed = "4" Then WScript.Echo "Setting Network Card to 100 Full" ElseIf CardSpeed = "0" Then WScript.Echo "Setting Network Card to AUTO" Else WScript.Echo "No Network Speed Given" Exit Sub End if Set oExec = WshShell.Exec("REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000 /v *SpeedDuplex /t REG_SZ /d "&CardSpeed&" /F") Do While oExec.Status = 0 WScript.Echo "." WScript.Sleep 1000 Loop Do While oExec.StdOut.AtEndOfStream <> True if instr(oExec.StdOut.ReadLine,"successfully") Then WScript.Echo "Registry Entries Changed" End If Loop End Sub Sub CheckNetwork() Set oExec = WshShell.Exec("ping -n 5 ushsdistribs1") WScript.Echo "Checking Network Connectivity..." Do While oExec.Status = 0 WScript.Echo "." WScript.Sleep 1000 Loop Do While oExec.StdOut.AtEndOfStream <> True if instr(oExec.StdOut.ReadAll,"Received = 5") Then NetworkUP = 1 Else NetworkUP = 0 End If Loop End Sub
  7. Awesome, thank you very much. Definitely the best forum!
  8. I have been recently tasked with updating the images, a pretty simple task although I havent done in a LONG time. I was looking to slipstream the new AHCI Intel drivers and Vmware LSI drivers so the machines will be good to go if the View rollout happens. The AHCI drivers are done as the base machine was built on AHCI and drivers added so sysprep should add those in fine. The problem is i am drawing a blank on how to add the Mass Storage Drivers for Vmware LSI. Is it as simple as adding it to the MassStorageDrivers section of the sysprep? After googling I am seeing this utility Raid Slipstreamer and not full grasping on what its doing. Is it taking your mass storage drivers generated from sysprep and then adding them into the actual Windows Drivers? Thanks alot for any info.
  9. Looks like this is working for the Dell 780 but when the process happens for a 760 which dell tells me are the same version. I am getting an issue with other drivers being "unreadable" during sysprep and then the computer kicking off into a checkdisk after I cancel it. I am using Altiris rdeploy to send the image in WinPE. This is how I am injecting it in. reg load HKLM\systemxp %ProductionDrive%\Windows\System32\config\system reg import .\HII\Drivers\SATA\ICH10\IntelAHCI.reg reg unload HKLM\systemxp
  10. Comment all CopyFiles lines. Example [iaStor_Inst] AddReg = iaStor_Temp_parameters_AddReg ;CopyFiles=CopyFullPort FeatureScore=0x80 You sir are awesome, thank you very much. Worked perfectly
  11. I am currently trying to add SATA support for our Hardware Independent Image so we dont have to change the disk settings to ATA and take advantage of the AHCI. I have had some success by injecting the drivers into the machine after imagine in WinPE. This is for the current ICH10 Intel chipset Drivers, so I am copying the following files to the destinations: copy /y iastor.inf %PRODUCTIONROOT%\Windows\inf copy /y iaahci.inf %PRODUCTIONROOT%\Windows\inf copy /y iastor.sys %PRODUCTIONROOT%\Windows\system32\drivers copy /y iaahci.cat %PRODUCTIONROOT%\Windows\system32\CatRoot\{F750E6C3-38EE-11D1-85E5-00C04FC295EE} copy /y iastor.cat %PRODUCTIONROOT%\Windows\system32\CatRoot\{F750E6C3-38EE-11D1-85E5-00C04FC295EE} Then injecting the following REG keys into the production drive so sysprep can boot Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_2681&CC_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_27C1&CC_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_27C5&CC_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_2821&CC_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_2829&CC_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_2922&CC_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_2929&CC_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_3A02&CC_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_3A22&CC_0106] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_2682&CC_0104] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_27C3&CC_0104] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_27C6&CC_0104] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_2822&CC_0104] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" [HKEY_LOCAL_MACHINE\systemxp\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_8086&DEV_282A&CC_0104] "Service"="iaStor" "ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" The problem I am having is that the machine boots up fine but during Sysprep the drivers are being installed a prompt comes up asking for the iastor.sys file in the D drive. I can point it to C:\windows\system32\Drivers and everything goes but the prompt doesn't help the whole unattended portion. Is there something I can change in the inf file? I was thinking it was the [sourceDisksFiles] but not to sure on how to change that. Any help would be appreciated. EDIT: This is the part of the inf I am thinking [SourceDisksNames] 1 = %DiskName%,,, [SourceDisksFiles] iaStor.sys= 1