carlese

Member
  • Content count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About carlese

Profile Information

  • OS
    Windows 7 x64
  1. As long as you are now a happy bunny: that's fine with me . jaclaz Lol wut?
  2. WHICH mklink method? (you know like in "you mentioned it, there isn't any mklink method that I know of"). But we can try installing grub4dos to the thingy and try understanding which is the specific issue (it could also be a peculiar problem of that particular specimen of transcend, like a timing issue of some kind, since another stick works fine). If this is the case, we are back to square one the next step would be to attempt using the MP tool to "re-condition" the stick. jaclaz whell, since i found out that my other USB works just fine, i think i'll leave things as they are.. for me it's a problem solved now thanks mate for everything you told and taught me! cheers!
  3. Ok, this is strange.. I tried with another usb stick, the worst 8gb stick I have and it works like a charm.. With transcend not.. But why???
  4. Naaah, next I would try flipping the bit (of course if you the guts for it ). Start reading here: http://translate.google.com/translate?sl=ru&tl=en&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&eotf=1&u=http://www.usbdev.ru/files/alcor/ A suitable tool should be this one: http://yadi.sk/d/95HEgbZl3-ZTR If you have by any chance an USB hard disk (and it is NTFS formatted) have you ever checked if it's bootable on that PC? (it would be of some psychological support to know if a "fixed" device - NTFS - is bootable) jaclaz Ehm.. Can you tell me how to use the mklink method if possible? Fat32 on a partition and install.wim on the ntfs one.. The flipping thing seems too difficult for me..
  5. ok, since i tried and had no luck even with the 0C thing.. what should i do next? Make some mklink or something like that? thanks mate, you are doing great..
  6. ok i changed the 07 thing.. will try later if it works! for now, this is what chipgenius gives me: Device Name: +[F:]+Periferica di archiviazione di massa USB(JetFlash Transcend 8GB USB Device) PnP Device ID: VID = 058F PID = 6387 Serial Number: I8JIJGEV Revision: 8.07 Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed Chip Vendor: Alcor Chip Part-Number: AU6983~AU6987 Product Vendor: (N/A) Product Model: (N/A) Tools on Web: http://bbs.mydigit.cn/read.php?tid=4345
  7. Have you tried using a full clean image without removing components? yes.. tried it before.. the strange thing is that, as i said before, i am able to boot from usb on my notebook, but not on my PC.. same usb, same image, same tweaks..
  8. yes i know.. that's why i tried ntfs but it gave me disk read error..
  9. Yes it is possible. Can you post the make/model of the PC that "fails" and the make/model of the USB stick? jaclaz My PC specs are: MoBO: GIGABYTE P43T-ES3G (REV. 1.3) BIOS F7 (F8 gives me problems with overclock) SSD: Samsung 840 Basic 250GB HDD: WDD 250GB Bios setting: AHCI USB is a Transcend JetFlash 8GB
  10. ok, here are the news.. i tried my usb stick on another pc (notebook this time) and it booted to the windows 8 setup.. so what is the problem? my bios??? i don't know what is going on..
  11. Try first thing with RMPREPUSB. http://www.rmprepusb.com/home/rmprepusb-manual You want to select "C: 2 PTns" (making a fake second partition seemingly helps with some BIOSes): http://www.rmprepusb.com/home/rmprepusb-manual#TOC-Boot-as-HDD-C:-2PTNS---Recommended- You may also want to test your stick before with the included in RMPREPUSB test utility: jaclaz no luck even with this program.. i tried the 2PTNS mode, the LBA mode but nothing.. always disk read error.. my usb is ok, i always use it to install my ISO.. it seems that something is wrong with NTFS file system..
  12. Let's try and separate the issues, OK ? If for any reason you *need* FAT32 you need "split" files. The .swm files are "relatives" to .wim files but you cannot make a "set" of install .iso's with "partial" .swm files AFAIK. on a USB stick. This is usually the reference: http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh825096.aspx What exactly are you doing after having created the .swm files? Are you rebuilding more .iso's? Or where are you placing the various .swm files on the stick? (they should go in \source\) More generally if you could describe with more detail what you did, it would help. Ia m not at all sure to have understood what you tried. If for any reason you cannot boot your stick if it has a single partition NTFS formatted (but you do want to have it NTFS) it could be BOTH an easily solvable problem (re-partition/format with Rufus or RMPREPUSB or some of the other "specific" tools) or a limitation of your specific BIOS (very rare nowadays, but you never know), which may need some manual tweaking. jaclaz Ok so let me explain better.. I split the image and put it in sources folder, fat32 stick, but when I install it in VM it gives me error (license error or something like that).. So I tried to use a single install .wim. (only an image in it) ntfs stick, but it gives me the disk error.. I tried with Rufus and diskpart but no luck.. My mobo is gigabyte p43t-es3g,i dont think the bios is uefi.. How can I solve the problem with ntfs bootable usb? It would be great cause I don't like fat32 limitations..
  13. when i boot my pendrive using no split image in ntfs it says "disk read error, ctrl alt canc to reboot".. i used windows 8 usb maker and the windows7 download tool.. haven't tried rufus yet..
  14. Hi everyone, I'm starting this topic because I have a strange problem.. I created my personal Windows 8 ISO, with all the updates and office 2013 integrated, used wintoolkit and winreducer to remove the things I don't need and rebuilt my iso.. If i install my ISO in virtualbox as it is, everything is fine, but since I have to put it in a fat32 USB stick and my install.wim is 6.5GB, i have to split it.. i use the command: Dism /Split-Image /ImageFile:C:\install.wim /SWMFile:C:\install.swm /FileSize:4096 But when I try to install the new ISO, it gives me an error (Windows cannot find the Microsoft Software License Terms. Make sure the installation sources are valid and restart the installation).. am I doing something wrong? Thanks in advance!
  15. what do you suggest? is there a guide to follow? also, no more shift+f3 right? thanks in advance..