• Content count

  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About brons2

Profile Information

  • OS
    Windows 7 x64
  1. I was trying to slipstream the drivers for the same hardware into a 2008 installation using nlite (not compatible) and then vlite, that's why was posted here. However, it turned out to be a problem with the RTM version of 2008R2.
  2. I have an HP Compaq 8100 Elite Small Form Factor that I am trying to install Server 2008 R2 on. It's got a Corei5 760 and 16GB of RAM. It has the ICH10/DO SATA RAID in the chipset. I have gone into the BIOS and set the appropriate options to be able to have RAID on my two 1TB hard drives. I have created my RAID volume in the Intel setup utility in the BIOS. Windows Server 2008R2 sees the RAID volume without having to install drivers. It goes through the setup seemingly successfully, but then when it gets down to the end it says "Windows Setup could not configure Windows to run on this computer's hardware". I tried loading the F6 drivers from a floppy drive, it does see the drivers and install them but then I get down to the end and have the same error. I updated the BIOS and tried to go through setup again, same error. I created a DVD with the drivers slipstreamed in using Vlite, same error. I installed Windows Server 2003 R2 64bit. Success, no problems installing 2003. I then tried to upgrade my working 2003 installation to 2008 R2, same error. I finally turned off RAID and put the drives back to AHCI and I was able to install 2008R2. But that is not what I want, I wanted to use the hardware RAID 1. Anyone have any suggestions? [edit] found this, it pertains to my problem: I'm now burning the Server 2008R2 SP1 DVD, we'll see how that goes. [edit 2] that worked. integration of Intel ICH8/9/10 SATA RAID drivers with 2008R2 SP1 using vlite is not necessary. Just be aware with the problem on the 2008R2 RTM CD, it won't work with the RAID enabled.