Grimm

Member
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Grimm

Profile Information

  • OS
    Windows 7 x64
  1. It's a co-worker's wife's computer. They just had it reset to original, and its a toshiba laptop. The only thing on it besides the OS were the toshiba utlities they bundle with it, and norton antivirus which I removed. Its running Windows 7 home premium 32bit, probably SP1 curiously it did produce a boot trace at some point, though theres no defrag Here
  2. Ok, this has been killing me for a day. Problem: Startup takes too long, and system is sluggish So, on a clean install (and no media or recovery partition to reinstall so i'm having to be very careful ><) I put in the SDK, ran the exe and went to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\ but there was no Dfrg, and no HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimize so I created Dfrg, and made HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction and set: Enable: Y LcnEndLocation: 0 LcnStartLocation: 0 OptimizeComplete: No OptimizeError: Missing Registry Entries as per a different thread, and also ran defrag c: /u /v from an admin command prompt to make sure it works, and it does. I checked Superfetch next which wasn't running, and when I tried to start the service would give me a "cannot find file" error. so I set HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\SysMain to 0 (boot) I checked sysmain.dll, which was in the correct directory now Superfetch still wont start from services. But I plod on valiantly I added HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Prefetcher "BootFilesOptimized" with a D-Word data of 1 ran xbootmgr -trace boot -prepSystem -verboseReadyBoot from cmd.exe with admin priviledges. Result: [2011/06/30-11:42:37.347] Detected inactive Win7 physical (ReadyBoot) prefetcher (the SysMain service start type is 0). [2011/06/30-11:42:37.362] Registering for auto-run with a 120000 msec delay... [2011/06/30-11:42:37.362] Completed auto-run change. [2011/06/30-11:46:39.518] Detected inactive Win7 physical (ReadyBoot) prefetcher (the SysMain service start type is 0). [2011/06/30-11:46:39.549] Waiting for prefetcher... [2011/06/30-11:46:39.549] Saving prefetcher data... [2011/06/30-11:50:29.020] Detected inactive Win7 physical (ReadyBoot) prefetcher (the SysMain service start type is 0). [2011/06/30-11:50:29.035] Waiting for prefetcher... [2011/06/30-11:50:29.035] Saving prefetcher data... [2011/06/30-11:55:12.228] Detected inactive Win7 physical (ReadyBoot) prefetcher (the SysMain service start type is 0). [2011/06/30-11:55:12.243] Waiting for prefetcher... [2011/06/30-11:55:12.243] Saving prefetcher data... [2011/06/30-12:00:10.849] Detected inactive Win7 physical (ReadyBoot) prefetcher (the SysMain service start type is 0). [2011/06/30-12:00:10.864] Waiting for prefetcher... [2011/06/30-12:00:10.864] Saving prefetcher data... [2011/06/30-12:04:39.873] Detected inactive Win7 physical (ReadyBoot) prefetcher (the SysMain service start type is 0). [2011/06/30-12:04:39.889] Waiting for prefetcher... [2011/06/30-12:04:39.889] Saving prefetcher data... [2011/06/30-12:08:40.700] Detected inactive Win7 physical (ReadyBoot) prefetcher (the SysMain service start type is 0). [2011/06/30-12:08:40.731] Waiting for prefetcher... [2011/06/30-12:08:40.731] Saving prefetcher data... [2011/06/30-12:08:40.731] Preparing system... [2011/06/30-12:08:40.731] Launching attempt #1 to defragment disk... [2011/06/30-12:08:45.006] ProcessIdleTasks returned. [2011/06/30-12:08:45.006] Failed to defrag - status key is 'No', error description is 'Missing Registry Entries'. Retrying. [2011/06/30-12:08:45.006] Launching attempt #2 to defragment disk... [2011/06/30-12:08:53.367] ProcessIdleTasks returned. [2011/06/30-12:08:53.367] Failed to defrag - status key is 'No', error description is 'Missing Registry Entries'. Retrying. [2011/06/30-12:08:53.367] Launching attempt #3 to defragment disk... [2011/06/30-12:09:01.308] ProcessIdleTasks returned. [2011/06/30-12:09:01.308] Failed to defrag - status key is 'No', error description is 'Missing Registry Entries'. Retrying. [2011/06/30-12:09:01.308] Launching attempt #4 to defragment disk... [2011/06/30-12:09:09.357] ProcessIdleTasks returned. [2011/06/30-12:09:09.357] Failed to defrag - status key is 'No', error description is 'Missing Registry Entries'. Retrying. [2011/06/30-12:09:09.357] Launching attempt #5 to defragment disk... [2011/06/30-12:09:17.251] ProcessIdleTasks returned. [2011/06/30-12:09:17.251] Failed to defrag - status key is 'No', error description is 'Missing Registry Entries'. Retrying. [2011/06/30-12:09:17.251] Failed to defragment disk after 5 attempts. [2011/06/30-12:09:17.251] PrepareSystem failed. [2011/06/30-12:09:17.251] Stopping trace... [2011/06/30-12:09:21.588] Couldn't find kernel logger in active logger list. [2011/06/30-12:09:21.588] Couldn't find user-mode logger in active logger list. [2011/06/30-12:09:21.588] Unregistering auto-run... [2011/06/30-12:09:21.588] Completed auto-run change. And thats all i've really accomplished in about 60 reboots.