epa80

Member
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About epa80

Profile Information

  • OS
    Windows 7 x64
  1. This is out current XML. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend"> <servicing> <package action="configure"> <assemblyIdentity name="Microsoft-Windows-Foundation-Package" version="6.1.7601.17514" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="" /> <selection name="SNMP" state="true" /> <selection name="WMISnmpProvider" state="true" /> </package> </servicing> <settings pass="windowsPE"> <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <InputLocale>0409:00000409</InputLocale> <SystemLocale>en-US</SystemLocale> <UserLocale>en-US</UserLocale> <UILanguage>en-US</UILanguage> <SetupUILanguage> <UILanguage>en-US</UILanguage> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> </SetupUILanguage> </component> <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <EnableNetwork>true</EnableNetwork> <DiskConfiguration> <Disk wcm:action="add"> <DiskID>0</DiskID> <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk> <CreatePartitions> <CreatePartition wcm:action="add"> <Order>1</Order> <Type>Primary</Type> <Extend>true</Extend> </CreatePartition> </CreatePartitions> <ModifyPartitions> <ModifyPartition wcm:action="add"> <Order>1</Order> <PartitionID>1</PartitionID> <Active>true</Active> <Format>NTFS</Format> <Letter>C</Letter> </ModifyPartition> </ModifyPartitions> </Disk> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> </DiskConfiguration> <ImageInstall> <OSImage> <InstallToAvailablePartition>true</InstallToAvailablePartition> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> <InstallFrom> <MetaData wcm:action="add"> <Key>/IMAGE/NAME</Key> <Value>Windows Longhorn SERVERSTANDARD</Value> </MetaData> </InstallFrom> </OSImage> </ImageInstall> <UserData> <AcceptEula>true</AcceptEula> <FullName>SOME NAME</FullName> <Organization>SOME ORG</Organization> <ProductKey> <WillShowUI>OnError</WillShowUI> <Key>HMG6P-C7VGP-47GJ9-TWBD4-2YYCD</Key> </ProductKey> </UserData> <RunAsynchronous> <RunAsynchronousCommand wcm:action="add"> <Path>f:\lib\osoem\altiris\copydagent.cmd dagent_x64.msi</Path> <Order>1</Order> </RunAsynchronousCommand> </RunAsynchronous> </component> </settings> <settings pass="offlineServicing"> <component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsNonWinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <DriverPaths> <PathAndCredentials wcm:keyValue="5f21940b" wcm:action="add"> <Path>f:\lib\osoem\proliant.zzz\w61.64\drivers</Path> </PathAndCredentials> <PathAndCredentials wcm:action="add" wcm:keyValue="5f21940e"> <Path>f:\lib\osoem\cp014606</Path> </PathAndCredentials> </DriverPaths> </component> </settings> <settings pass="specialize"> <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <InputLocale>0409:00000409</InputLocale> <SystemLocale>en-US</SystemLocale> <UserLocale>en-US</UserLocale> <UILanguage>en-US</UILanguage> </component> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <ComputerName>%#*"select right(replace([name],' ',''),15) from computer where computer_id={ID}"%</ComputerName> <ProductKey>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXX</ProductKey> </component> <component name="Microsoft-Windows-UnattendedJoin" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <Identification> <JoinWorkgroup>SOME-WORKGROUP</JoinWorkgroup> </Identification> </component> <component name="Microsoft-Windows-SNMP-Agent-Service" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <ValidCommunities> <ValidCommunity wcm:action="add" wcm:keyValue="public">4</ValidCommunity> <ValidCommunity wcm:action="add" wcm:keyValue="private">8</ValidCommunity> </ValidCommunities> <RFC1156Agent> <sysContact>SNMP Manager</sysContact> <sysLocation>xxx</sysLocation> </RFC1156Agent> <TrapConfiguration> <TrapConfigurationItems wcm:action="add"> <Community_Name>private</Community_Name> <Traps>10.185.1.39</Traps> </TrapConfigurationItems> <TrapConfigurationItems wcm:action="add"> <Community_Name>public</Community_Name> <Traps>10.160.1.9</Traps> </TrapConfigurationItems> </TrapConfiguration> </component> <component name="Microsoft-Windows-TerminalServices-LocalSessionManager" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <fDenyTSConnections>false</fDenyTSConnections> </component> </settings> <settings pass="oobeSystem"> <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"> <UserAccounts> <AdministratorPassword> <Value>SQBzAG4AMwB0AC4ASQBtAEEAZABtAGkAbgBpAHMAdAByAGEAdABvAHIAUABhAHMAcwB3AG8AcgBkAA==</Value> <PlainText>false</PlainText> </AdministratorPassword> </UserAccounts> <OOBE> <HideEULAPage>true</HideEULAPage> <SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE> </OOBE> <Display> <ColorDepth>32</ColorDepth> <HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution> <VerticalResolution>768</VerticalResolution> </Display> <TimeZone>Eastern Standard Time</TimeZone> <AutoLogon> <Enabled>true</Enabled> <LogonCount>3</LogonCount> <Username>Administrator</Username> <Password> <Value>SQBzAG4AMwB0AC4ASQBtAFAAYQBzAHMAdwBvAHIAZAA=</Value> <PlainText>false</PlainText> </Password> </AutoLogon> <FirstLogonCommands> <SynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>1</Order> <CommandLine>c:\dagent_x64.msi /quiet tcpaddr=%#^!aclient_prop@tcp_addr% tcpport=%#^!aclient_prop@tcp_port%</CommandLine> <Description>Install DAgent</Description> </SynchronousCommand> <SynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>3</Order> <CommandLine>netsh firewall set opmode disable</CommandLine> <Description>Disables Windows Firewall</Description> </SynchronousCommand> <SynchronousCommand wcm:action="add"> <Order>2</Order> <Description>Install G7 Drivers</Description> <CommandLine>c:\cp014605.exe /s</CommandLine> </SynchronousCommand> </FirstLogonCommands> </component> </settings> <cpi:offlineImage cpi:source="catalog:c:/temp/2008r2/sources/install_windows server 2008 r2 serverstandard.clg" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" /> </unattend>
  2. Hi, I actually did get this to work eventually without removing any of the images from the install.wim file. There are a few places where the windows version has to match what is in the install.wim file. Here is a copy of my autounattend.xml for a Windows Server 2008 R2 Datacenter deployment. It deployed with zero user intervention. The xml also adds an additional admin user, enables automatic updates, enables ICMP and RDP through the firewall runs some custom commands suitable for our environment. Try it and let me know how it goes. Cheers Thanks Nadly, we're going to give it a lookover and see what's what.
  3. Apologies for resurrecting an old thread but..... Following NadlyJ's steps helped us get to a point where now the only selection is the Windows 2008 R2 Standard OS. Which IS the OS we want, and it's the only one listed, but then WHY do we still get prompted for it? If it's the only choice, why doesn't it automatically choose it. If someone knows the step we're missing for the install to skip the OS selection screen because it sees only the 1 choice, it would be greatly appreciated.