Shahid99

Member
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Shahid99

Profile Information

  • OS
    2003 x86
  1. Hello Every one, I'm having problem setting up an outlook 2007 profile on a new computer: DELL WINDOWS XP Sp2 The user profile is already on the old computer with out any problem but on the new computer when im manually configuring following these instructions f http://support.sherweb.com/Faqs/Show/how-to-configure-outlook-2007-exchange-2007 from my exchange provider which is : Sherweb: im keep getting this error message: the action cannot be completed. the connection to microsoft exchange is unavailable.Outlook must be online or connected to complete this action windows firewall is off and avg is off as well. I can put the user profile on all other computers on the network(tested in 3 computers and no problem) but one computer which is new i cant put it on that. any suggestions please? I took the computer off the domain and created a local profile for the user and it went throught but when i put it back to the domain i'm stuck with this message again: "The action cannot be completed. the connection to microsoft exchange is unavailable.Outlook must be online or connected to complete this action"
  2. Alright Allen i will try those steps in the meantime , when you say disallow user authentication what do you mean by that? p
  3. Allen, Right now the new server (windows server 2008 r2) has been added to the domain (member server) so i can see the domain if i go to Administrative tools\Active Directory Users and Computer i can see policies,users,workstations,authentications and etc.... NOTE: I DIDN'T ADD THE 2008 R2 server to an existing server by (dcpromo) yet!!! Im so lost!! please kindly tell me briefly the next step for this migration..... Once again: Before adprep32 ran successfully, but due to problems which i stated above i had to reinstall the windows server 2008 r2 from scratch. I deleted active directory, dns zone, cname and etc etc right now on Windows Server 2003 (Domain Controller) schema version REG_DWORD 0x000002f (47) When i ran metadata cleanup this is the output: metadata cleanup: select operation target select operation target: list domains Found 1 domain(s) 0 - DC=exampleny,DC=com ("exampleny" (up there i see my old domain controller) select operation target: list servers in site No active site list ............................................................. i already removed DNs zone, Zone properties and also for AD sites and services ( i only see my domain controller there) Now, pls, tell me what my next step should be(just to be on the safe side) i appreciate it !
  4. should i go ahead and do dcpromo on window server 2008(new machine) and add a existing domain ? ;)
  5. Yes, my current domain controller don't have CD drive so therefore i downloaded the ISO for win 2008 r 2 and than extract the content to C: Local drive\ win2k8(i created this folder) extract everything in here......so now the directory is "C:\win2k8\support\adprep" Current domain functional level is: Windows Server 2003
  6. Yes users were able to work properly during those few hours after the promo...but than all of a sudden this happen.... right now im trying to figure out how i can redo the whole process? 1. I can't run adprep32 /forestprep this is the output: C:\Documents and Settings\Administrator.VAKIFBANK-DC>cd \win2k8\support\adprep C:\win2k8\support\adprep>adprep32 /forestprep ADPREP WARNING: Before running adprep, all Windows 2000 Active Directory Domain Controllers in t he forest should be upgraded to Windows 2000 Service Pack 4 (SP4) or later. [user Action] If ALL your existing Windows 2000 Active Directory Domain Controllers meet this requirement, type C and then press ENTER to continue. Otherwise, type any other key and press ENTER to quit. c Forest-wide information has already been updated. [status/Consequence] Adprep did not attempt to rerun this operation. C:\win2k8\support\adprep>adprep32 /domainprep Running domainprep ... Domain-wide information has already been updated. [status/Consequence] Adprep did not attempt to rerun this operation. C:\win2k8\support\adprep>adprep32 /domainprep /gpprep Running domainprep ... Domain-wide information has already been updated. [status/Consequence] Adprep did not attempt to rerun this operation. No Group Policy Object (GPO) updates needed, or GPO information has already been updated. [status/Consequence] Adprep did not attempt to rerun this operation. Oh fyi: Schema Version IS (47) System Schema Version (31)
  7. Yes, well to see which option will be the best. =) i did the migration (for the first topic) that i created now i am trying to do this one...
  8. Guys, Is there any way i can replicate active directory from my Domain Contoller which is Windows 2003 to Windows Server 2008(to the new DC to a new machine 2k8) without making the Primary domain controller going down? I would like to do everything manually from sctrach... So far i build the server, updates and etc...pls do advice if i can get the replicate copy of active directory and put it to the new machine. Once replicated to the new machine i will bring down the old domain controller...change the ip and put it back on? Will this process will work? Please, correct me if i am wrong! I appreciate it.. Thank You!!!
  9. Hello All, How are you? I need your help on this migration im doing on my Domain Controller which is Windows Server 2003 to Windows Server 2008... Well actually, i did the migration by following these steps: http://computech.in/2011/08/step-by-step-guide-to-migrate-and-move-roles-from-server-2003-domain-to-server-2008-r2-domain/ however, when i got to the last step all i didn't demote the DC, so few hrs passed...all users couldn't access the network drives and once they restarted their computer they couldn't log in: here is the prompt they were receiving: "The local policy of this system does not permit you to logon" The new server became the global catalog so therefore everything got messed up(all because i didnt demote the DC(WINDOW SERVER 2003). I removed the second domain contoller, took off active directory and deleted the server from sites and trust. Now, i just reinstalled the new server again(new machine 2k8) if i want to follow the whole procedure again will i be able to rerun adprep32 /forestprep? how can i rerun adprep? please help me out!!! Also, i didnt change the tcp ip address from old dc to new dc....(new dc 2k8 was just added to the domain with a different ip(i thought once i am done with eveyrhting i will bring down the main dc(2k3) and assign that address to new dc(2k8) Thank You!!!