sjnesbitt

Member
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sjnesbitt

Profile Information

  • OS
    none specified
  1. Jaclaz I did the following steps: See near end: Rst 0x20M ASCII Diag mode F3 T>ü Rst 0x20M Rst 0x20M Rst 0x20M ASCII Diag mode F3 T>m0,2,2,0,0,0,0,22 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9 LED:000000CC FAddr:0025DDD9À Rst 0x20M ASCII Diag mode F3 T>/2 F3 2>Z Spin Down Complete Elapsed Time 0.133 msecs F3 2>U Spin Up Complete Elapsed Time 8.710 secs F3 2>/1 F3 1>N1 F3 1>/T F3 T>i4,1,22 F3 T> Rst 0x20M ASCII Diag mode F3 T>m0,2,2,,,,,22 Max Wr Retries = 00, Max Rd Retries = 00, Max ECC T-Level = 14, Max Certify Rewr ite Retries = 00C8 DiagError 0000500D User Partition Format Failed - Elapsed Time 0 mins 00 secs R/W Sense 00000002, R/W Error 00000084, File Error 00001002 Blk Addr 01080001, Blk Addr Type D0, Cyl 01720000, Hd 00 F3 T> Read another post by you for "DiagError 0000500D" and tried to get Cntl+L -- got DiagError 00007001 -- probably cannot issue this command from F3 T> level -- will check.
  2. Back, reconnected board with cardboard blocking both connectors on pcb (motor and head). Typed: F3 T>m0,2,2,0,0,0,0,22 <enter> Immediate and repeating response: LED:000000CC FADddr:0025DDD9 I am searching forum now.... Like a bloodhound on the scent!!!!
  3. Jaclaz, Thanks for the quick reply. The procedure to unseize the spindle certainly was risky. I did not see the drive prior to the seizure so I do not know much about it other than it was installed in a external closure and was knocked over. I found the spindle locked hard. I bought the USB UART kit from ebay.; http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280748167812&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123. I will test voltages. I put the card under the head contacts and it provided just the Rst 0x20M response. I put the USB UART into loop back and it echoed all characters. I will also test it on a Seagate 500 gig drive to see if it provides any insights. I do not know how to verify grounding properly? It is connected to the GRD pin shown in the forum diagrams. I followed the link you provided; One user found success in removing the PCB and attempting to communicate to the PCB by itself. I tried this and it responded to CNTL+z so now I have Rst 0x20M ASCII Diag Mode F3 T> I have stopped here and will await your response before I proceed. I am traveling so I may not see your response for a couple of hours. Thanks again.
  4. Hi I am working on a friend's drive, a 7200.11 that had a drive spindle seizure. I disassembled the drive and got the drive spindle free. The drive now spins but I get the LBA 0 in bios. I have followed the instructions in the forum to communicate with the drive via TTL. I bought a USB to TTL convertor and tested it via loop back test as recommended. All is fine. I have connected the drive to the PC and Hyperterminal. As soon as I plug in the drive and it starts spinning up I get the following and nothing else "Rst 0x020M" The drive then spin down. I have hit ctrl-z with no results. I have tried this with the card under the pcb and with it out - same information shows on screen. Any help would be appreciated.