Hipster Doofus

Member
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Hipster Doofus

  1. Many many thanks. :)
  2. Resource Hacker has been removed from download.
  3. [b]FINALLY! w00t w00t[/b]. Now I can get on with creating the rest of the install. w00t w00t Well it was the driver. After trying from the original XP cd & getting the same message asking for the floppy I nearly gave up. As a last ditch effort instead of using the XP driver ( I only want it to pick up the array at bootup) I chose to use the win2k driver. It booted all the way to seeing the array. I haven't gone any further but I believe the problem is solved. I'll try going all the way in a day or two. I've only done it using nlite but can't see any issues when I go with textmode. I should be able to slim down that driver folder file as I go now. Thanx again trainee for helping me thru. I would have chucked the towel in long ago. Cheers!
  4. This is driving me nuts. It is on the actual hardware. I've got a spare partiton setup to test it. I tried about 15 times yesterday with various setups. All the same........"Please insert that floppy you don't have or won't". I went right back to basics, using XPSP2, tried textmode, no go, insert floppy. I tried adding to the txtsetup.sif, creating a cab file, no go, insert floppy. I tried nlite, no go, insert floppy. What happens [b]everytime[/b] time is it will start to boot then say to press F6 (which I don't) then straight after that it asks for the floppy. It seems as if no files are being loaded as the F6 thing comes up after a couple of seconds after booting. I must have an issue somewhere other than the driver. I'll try what you suggested above & see how it goes. I'll use the original XP disc. Thanx for the help. Appreciate it.
  5. Still get that **** "Insert XP floppy" message. grrrrr I've stripped the install back to basics. Tried again. Same result. I'll list my stuff to make sure it is all in the right place. First my winnt.sif [code];SetupMgrTag [Data] AutoPartition=1 MsDosInitiated="0" UnattendedInstall="Yes" [Unattended] UnattendMode=FullUnattended OemSkipEula=Yes OemPreinstall=Yes TargetPath=\WINDOWS [GuiUnattended] AdminPassword= EncryptedAdminPassword=NO OEMSkipRegional=1 TimeZone=255 OemSkipWelcome=1 [UserData] ProductKey= FullName="Hipster Doofus" OrgName="XP Ontology" ComputerName= [Display] BitsPerPel=24 Xresolution=800 YResolution=600 Vrefresh=60 [RegionalSettings] LanguageGroup=1 SystemLocale=00000c09 UserLocale=00000c09 InputLocale=0c09:00000409 [Identification] JoinWorkgroup=WORKGROUP [Networking] InstallDefaultComponents=Yes [MassStorageDrivers] "WinXP Promise MBFastTrak133 Lite (tm) Controller" = "OEM" "IDE CD-ROM (ATAPI 1.2)/PCI IDE Controller" = "RETAIL" [OEMBootFiles] Txtsetup.oem FASTTRAK.INF FASTTRAK.CAT FASTTRAK.SYS[/code] Now the folder/file structure. $OEM$\TEXTMODE\WinXP\FASTTRAK.CAT: FASTTRAK.INF: FASTTRAK.SYS .....................| .....................| ..............Txtsetup.oem (plus all the other folders & files from the driver pack) I386\$OEM$\(same structure as above) If it is all correct then it's a dead end............knowing me though it's not right. [b]UPDATE:[/b] Been looking through the thread again & dowwn the bottom of the first page trainee mentioned something I have not done. Seeing as my files are in an extra folder (WinXP) I am going to add it to the winnt file under [OEMBootFiles] so it looks like this>> Txtsetup.oem WinXp\FASTTRAK.INF WinXp\FASTTRAK.CAT WinXp\FASTTRAK.SYS All fingers crossed! [b]Next Update[/b] FIZZER. No go. Same message. Wish I had a XP home floppy. At least it would install quickly.
  6. trainee here's the link to the driver> [url="http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/Driver_DownloadFile.aspx?FileType=Driver&FileID=712"]driver_raid_promise[/url]. [url="http://asia.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_raid_promise_20276.exe"]Direct link to exe[/url] Here's the path to the driver.....motherboard_driver_raid_promise_20276\RAID_chip20276\Driver\WinXP\ The Txtsetup.oem is in the driver folder which I put into the winxp folder. In [scsi] I am using this> [scsi] FastTrak133_xp2 = "WinXP Promise MBFastTrak133 Lite (tm) Controller", FastTrak Better give a bit more info... Following the guide I copied my MassStorageDrivers entry from the txtsetup.oem. [code][MassStorageDrivers] FastTrak133_xp2 = "WinXP Promise MBFastTrak133 Lite (tm) Controller", FastTrak = "OEM" "IDE CD-ROM (ATAPI 1.2)/PCI IDE Controller" = "RETAIL" [OEMBootFiles] txtsetup.oem FASTTRAK.INF FASTTRAK.CAT FASTTRAK.SYS[/code] When I first booted up I got about 1 or 2 seconds then this came up>> "Line 68 of the INF file \I386\winnt.sif is invalid" That pointed to the massstoragedriver line. What I did then was to edit the mass driver to remove words outside the quotes. It now looks like this> [code][MassStorageDrivers] "WinXP Promise MBFastTrak133 Lite (tm) Controller" = "OEM" "IDE CD-ROM (ATAPI 1.2)/PCI IDE Controller" = "RETAIL" [OEMBootFiles] txtsetup.oem FASTTRAK.INF FASTTRAK.CAT FASTTRAK.SYS[/code] This is where I get to "press F6" which I don't, then staight after I get the box about loading the floppy.
  7. Might have got a bit further but still need a bit of advice. I've looked thru the txtset.oem & I think it is still pointing to the floppy. From the file: [Disks] d4 = "Promise FastTrak Series Driver Diskette", \fasttrak, \WinXP [Files.scsi.FastTrak133_xp] driver = d4, Fasttrak.sys, Fasttrak inf = d4, Fasttrak.inf d4 is disc four of a floppy set?? If so how do I get the setup to look at the cd rom for [Files.scsi.FastTrak133_xp]???? Edit/ These two links in the first post of the thread are dead so I can't check. Down the bottom of the post. * txtsetup.oem * oemsetup.inf
  8. Anyone got any ideas on this one>> This is my winnt file for textmode: [MassStorageDrivers] "WinXP Promise MBFastTrak133 Lite (tm) Controller" = "OEM" "IDE CD-ROM (ATAPI 1.2)/PCI IDE Controller" = "RETAIL" [OEMBootFiles] txtsetup.oem FASTTRAK.INF FASTTRAK.CAT FASTTRAK.SYS It boots to the section of saying "press F6.............." then it throws this up: "Please insert the disk labeled windows XP Home Edition CD-ROM into dirve A" Where do I go from here??
  9. So it just Yes not "Yes"? I'm new to all this & mine has the quotes........which I have now removed.
  10. Great! Thanx for that. Very easy to use.