Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 



Search the Community

Showing results for tags 'AM4'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • The General Stuff
    • Announcements
    • Introduce Yourself!
    • General Discussion
  • Microsoft Software Products
    • Windows 10
    • Windows 8
    • Windows 7
    • Windows Server 2008/2012/2016
    • Older Windows NT-Family OSes
    • Windows 9x/ME
    • Other Microsoft Products
  • Unattended Windows Discussion & Support
    • Unattended Windows
    • Other Unattended Projects
  • Member Contributed Projects
    • Nuhi Utilities
    • Member Projects
    • Other Member Contributed Projects
    • Windows Updates Downloader
  • Software, Hardware, Media and Games
    • Forum Categories
    • Mobile Devices
  • Customizing Windows and Graphics
    • Customizing Windows
    • Customizing Graphics
  • Coding, Scripting and Servers
    • Web Development (HTML, Java, PHP, ASP, XML, etc.)
    • Programming (C++, Delphi, VB/VBS, CMD/batch, etc.)
    • Server - Side Help (IIS, Apache, etc.)
  • X's Concepts
  • The Compaq Computer Corporation Club's Discussion

Forms

  • Contact MSFN
    • Your Name
    • Member Name
    • Email Address
    • Subject
    • Contact Message
  • Submit News
    • News Title
    • Your Mail or Member Name
    • News
    • News Link/Source

Calendars

There are no results to display.

There are no results to display.


Found 2 results

  1. Hi, Folks, long story short: I tried the Ryzen/AM4 platform, and failed. (This was to be expected, but, hey, until you try out, you never know.) ---------------------------------------------------------------- Reasons, short and sweet: ---------------------------------------------------------------- The memory management of DOS (and W98SE in consequence) is not compatible with this board/chipset, possibly due to "memory fragmentation" (ask RLoew about this... ), which is not a problem for, i.e., WIndows 10 64bit. This shows in DOS already, as i wasn't able to start setup, as the partition-data weren't recognized. And later, with an "imported" W98SE, only 157MB showed up, and the standard-VGA showed a scrambled desktop, which also points to problems with handling the meory correctly. All other symptoms are a mere consequence of this. The PC, enhanced by a powerful GPU and a nice RGB-case, will be a convincing birthday present for my son... ---------------------------------------------------------------- Components used: ---------------------------------------------------------------- Ryzen 5 1600X 16 GB DDR4 3200 Ram ASRock X370 Gaming X (for the 8x/8x constellation for Dual-GPU-stunt, and for two separate PS/2-ports) Geforce 7600 GT 256 MB (Rloew patch for Interrupt problems installed, just in case, but also without) PCI SATA Controller with 60GB Sata II SSD SuperTalent GX2 and IDE DVD on PCI-to-PCIe adapter SB Audigy on PCI-to-PCIe adapter. Some w98se-compatible PCIe GB Lan.... i don't care yet... ---------------------------------------------------------------- What worked: ---------------------------------------------------------------- DOS with Ushers XrAyeRs method. PS/2-keyboard Then booting into w98se... PS/2-Mouse SSD/DVD (sort of) ---------------------------------------------------------------- Symptoms of failure: ---------------------------------------------------------------- Setup in DOS wouldn't start, not accepting partition-data (by my experience, a problem that can only be attributed to memory-problems, once HDD-problems were tested for). I did an import of an already installed and ready-patched W98SE with drivers of all used components (as far as possible). Only 157MB showed in System. Starting with standard VGA, the screen was already scrambled, though readable. Hardware-detection failed for most components: Many devices were found by name, but except for "motherboard ressources" and some "bridges", few was detected or equipped with some kind of driver or setting finally (even though w98se tried valourously). A long list of yellow questionmarks and blue motherboard ressources in System, that's it for the most of it. I tried to activate the NVidia-driver for the 7600GT. It said it would. Result: Screen switched to black, and stayed that way. Going to safe mode brought back the scrambled screen. --------------------------------------------------- @RLoew: Thanks for your steady support and assistance! That's it, next platform...
  2. XP on Ryzen?

    Hi, did anybody here try XP (32bit or 64bit) on the Ryzen/AM4 platform? What was the result? Which HW did you try? P.S.: I found only two threads that mentioned XP on Ryzen at all. If, for some reason, i failed at searching on MSFN, and missed YOUR thread, just throw in a link to that thread here. Thank you! P.P.S.: I don't own a Ryzen yet, i'm still evaluating if i invest that money. If i did already, i'd not post questions, but results... P.P.P.S.: If you did NOT try, please help keeping this thread compact, by opening a new thread for rants on why not, or why to use a VM, or whatever. This thread is meant for people trying on hardware. Thanks for your cooperation...
×