Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 



IcemanND

[GUIDE] Creating WIM images of Windows XP for system deployment using

Recommended Posts

If he is using SMS/SCCM a SID change is necessary as the GUID that SMS/SCCM uses is partially based off of the SID and SMS/SCCM do not like duplicate GUIDs. You could kinda get away with it in SMS but SCCM is much less tolerant of duplicate GUIDs.

Well actually, it doesn't matter. XP has ceased support in the channel almost a year ago now!

Share this post


Link to post
Share on other sites

XP has ceased support of what?

Looks like I jumbled up my words again. Support of XP through the OEM channel ended last April. So Microsoft does not support the XP my company uses anymore anyways.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Iceman, Thanks again for all the help.

<EDIT> nevermind the question...

HA!, I just happened to stumble on the above thread, it didn't come up in my searches, I was trying too technical of terms I guess lol.

Edited by DaveWI

Share this post


Link to post
Share on other sites

followed the document but When I do capture of the computer( Installed XP,applications with customised settings),it gets succeded But when i deploy it through SCCM,failed with the eror message(when running the Task "Install Operating System") can not find the sysprep on %SystemRoot% .seems like ,Sysprep is required to be placed in systemroot directory .Havent tried it though.

Edited by konetie

Share this post


Link to post
Share on other sites

This would be more of an SCCM issue, as if you just use Imagex from in the WinPE you create from this thread, it doesn't care about sysprep at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have updated this document for use with Windows 7 base PE 3.0 the new topic can be found at

A new version using Windows 7 based PE 3.0 is here:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×