Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

7z SFX Modified Module and Tools

- - - - -

  • Please log in to reply
476 replies to this topic

#301
ThePackager

ThePackager
  • Member
  • 6 posts
  • Joined 05-December 11
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

testSFX.exe -InstallPath="C:\\Install\\Test"
Double slash in the path!


Hello gora,
That is exactly what I was looking for. It works perfectly.
Thank you.


How to remove advertisement from MSFN

#302
Tduy

Tduy
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 02-March 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Hi all :D
you see "Universal Extractor 1.6.1 Build 59"
http://letitbit.net/...6.1.59.rar.html

Why sfx "Universal_Extractor_1.6.1.59" can extract "Universal_Extractor_1.6.1.59" is not import Password. It you extract use 7zip is Password ?
How make it ?! It very good! Help me

#303
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 154 posts
  • Joined 09-August 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Author's response, original here
Translation by Google

FAQ

Q: whether it is possible for the sfx archive to create a password that is the usual starting sfx archives as it does not ask himself introduced, and when you try to just unpack it asked for the password

A: It is impossible. Modules with this support is not available officially. While using his "power", I give these modules only to those who helped me / puts some effort in the development of the module, references to it and related files. Consider it my selfishness.



#304
Tduy

Tduy
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 02-March 12
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
You can help me make it (Sfx add password)

#305
ElDiabl0

ElDiabl0
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 24-August 11
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
I'm at a loss on how to extract something to C:\ProgramData\ on Vista/7 or "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\" on XP.

I do know the path is stored in HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders (the entry which contains the path is 'Common AppData')

But if I do a reg query and attempt to copy the file to the location I got from the registry, the environment variable isn't converted to a path, so instead of copying the files to "C:\ProgramData\" the batch will consider "%ProgramData%" as a folder name instead of a variable. The same happens on XP, except the default value of the entry is "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data"

I haven't found a way to reparse the variable to get the actual path.


This is what I'm using to query the registry
FOR /F "tokens=3* delims=	 " %%A IN ('REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders" /v "Common AppData"') DO SET extractpath=%%B
What I need is a way to reparse %extractpath% to get the full path instead of the environment variable.


The reason I can't just type the path on the SFX config is because it needs to work on every Windows locale and it also needs to work whether the value of "Common AppData" is the default or not.

Edit: Nevermind. I can get the full path from "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders"


Anyone looking for something similar this is what I've come up with. Not sure if it's the easiest/best option but...
RunProgram="hidcon:cmd /C FOR /f \"tokens=3*\" %a IN ('REG QUERY \"HKLM\\SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Shell Folders\" /v \"Common Appdata\" ^| findstr /c:\"Common Appdata\"') DO XCOPY \"%temp%\\Whatever_folder_or_file_Im_copying" \"%b\\Folder\" /H /E /Y"
The above code will copy something from "%temp%\Whatever_folder_or_file_Im_copying" to "C:\ProgramData\Folder" on Windows Vista or newer.
On XP/2k3 it will copy from "%temp%\Whatever_folder_or_file_Im_copying" to "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Folder" or the equivalent 'Common AppData' folder on non-english versions of Windows.

Edited by ElDiabl0, 18 March 2012 - 11:00 PM.


#306
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 154 posts
  • Joined 09-August 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
2 ElDiabl0

Everything is much easier ...
RunProgram="hidcon:XCOPY \"%temp%\\Whatever_folder_or_file_Im_copying\" \"%7zSfxFolder35%\\Folder\" /H /E /Y"

The value of the variable:
Win XP
7zSfxFolder35=C:\Documents and Settings\All Users\Application Data
Win 7
7zSfxFolder35=C:\ProgramData


#307
bphlpt

bphlpt

    MSFN Addict

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,798 posts
  • Joined 12-May 07
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
@Gora,

Thanks! Is there a handy link to the list of all the built-it variables and their definitions?

Cheers and Regards

Posted Image


#308
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 154 posts
  • Joined 09-August 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
2 bphlpt

You can create this list yourself...
;!@Install@!UTF-8!
RunProgram="cmd /c @echo off& set& pause>nul"
AutoInstall="hidcon:cmd /c set>%SystemDrive%\\vars.txt"
; This SFX archive was created using "Button for creation and work with 7z SFX archives v4.1.4.1919 [x64]" 19.03.2012 13-22. The last version of "Button" you can find on http://buttontc.7zsfx.info
;!@InstallEnd@!


#309
bphlpt

bphlpt

    MSFN Addict

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,798 posts
  • Joined 12-May 07
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
OK Thanks!

Cheers and Regards

Posted Image


#310
ElDiabl0

ElDiabl0
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 24-August 11
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

2 ElDiabl0

Everything is much easier ...

RunProgram="hidcon:XCOPY \"%temp%\\Whatever_folder_or_file_Im_copying\" \"%7zSfxFolder35%\\Folder\" /H /E /Y"

The value of the variable:
Win XP
7zSfxFolder35=C:\Documents and Settings\All Users\Application Data
Win 7
7zSfxFolder35=C:\ProgramData

I cant really add one variable for each WinXP locale and the 'Common AppData' folder may also be stored on another location.

Edit: Just realized what you meant, and yes, extracting to %7zSfxFolder35% is a lot better than what I was doing.

Question, can I run a cmd command to kill a process BEFORE extracting the files to InstallPath=?

Edited by ElDiabl0, 20 March 2012 - 12:50 AM.


#311
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 154 posts
  • Joined 09-August 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Question, can I run a cmd command to kill a process BEFORE extracting the files to InstallPath=?

No. Only AFTER extracting.

#312
Escorpiom

Escorpiom

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 89 posts
  • Joined 18-January 09
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
I'm testing the latest 7z SFX "all" module, but sometimes there's an error:
Insufficient physical memory available. Extracting might take a long time

Given the fact that this is a silent install, it would be nice if there was some method to suppress this message?

Cheers,

#313
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 154 posts
  • Joined 09-August 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

some method to suppress this message?

MiscFlags="x"

1 - do not check the disk space required for the extraction process
2 - do not check the size of physical memory required for the extraction process
4 - ...
8 - ...

Flags can be added, for example, MiscFlags="1+2"

#314
Escorpiom

Escorpiom

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 89 posts
  • Joined 18-January 09
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Thanks gora, that solves it!

Cheers.

#315
odar

odar

    Newbie

  • Member
  • 11 posts
  • Joined 02-April 12
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

for 7zsd
http://www43.zippysh...85809/file.html
in this packet sfx container module 7zsd with resources hacker and cmenu and extraico
extract automatic in %programfiles%\7zsfx
into folder 7zsfx file .bat
with cmenu create context menu for .bat file
file bat compress folder in .7z and create file configsfx.txt for 7zsfx
open file configsfx.txt during process for modifier file when closing continue process
and create sfx with name folder and lunch file.exe
with extraico estract ico file from .exe and with reshacker change ico in the file sfx
problem cmenu dont work in win 7
don't create menu context for this utility


Edited by odar, 14 December 2013 - 08:28 PM.


#316
visegrip

visegrip

    Newbie

  • Member
  • 36 posts
  • Joined 19-October 08
2 Oleg_Sch,

I am using version 1.5.0.2367 of the modified module on XP SP3 x86.
I created a config.txt with Language Sections.
By chance, there were syntax errors in the Language Sections, but the Main Section was without any syntax errors.
After I made the SFX with this config.txt, I tested it by running the SFX with the language switch -sfxlang:nnnn.
The software was installed but the language section was NOT run. There were NO error messages.
Usually, if the main section has syntax errors there is an error message giving the line number where the syntax error is located.
After I corrected the syntax error in the config.txt and rebuilt the SFX. I tested again with the language switch and the result was that the software was installed and the language section WAS run.
So, I think this would be a bug. Shouldn't the module give a similar error message for syntax errors in the language sections of the config.txt?
Otherwise it appears as if the installation is complete, including the language section parameters.

Thanks again, for a very useful tool.

#317
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 154 posts
  • Joined 09-August 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
2 visegrip

1 Show your config file (with errors)
2 Give the step by step instructions to reproduce the bug.

#318
visegrip

visegrip

    Newbie

  • Member
  • 36 posts
  • Joined 19-October 08

2 visegrip

1 Show your config file (with errors)
2 Give the step by step instructions to reproduce the bug.

First, I am sorry but my description of the issue in my previous post is not correct.
So, ignore my previous post completely.
After more testing, this particular syntax error is not detected by the module at all.
It doesn't matter if it is in the main section or a language section of the config.txt.
I am sorry if this is a previously known limitation of the module.
Therefore, I have reduced the config.txt to:
;!@Install@!UTF-8!
GUIMode="2"
MiscFlags="4"
Title="PhotoScape v.3.6.2"
SetEnvironment="app_name=PhotoScape"
SetEnvironment="app_path=%ProgramFiles%\\%app_name%\\"
SetEnvironment="add_reg=rundll32.exe advpack.dll,LaunchINFSection PhotoScapeReg.inf,DefaultInstall,3,N"
SetEnvironment="add_files=hidcon:xcopy %app_name%  \"%app_path%\" /s /e /i /y"
RunProgram="%add_files%"
RunProgram="%add_reg%"
RunProgram="hidcon:cmd /c copy Lang\\ar\\lang_3_6.txt\" \"%app_path%\" /y"
Shortcut="P,{%app_path%\\%app_name%.exe},{},{%app_name%},{},{%app_name%}"
Shortcut="Du,{%app_path%\\%app_name%.exe},{},{},{},{%app_name%}"
Shortcut="26,{%app_path%\\%app_name%.exe},{},{Microsoft\\Internet Explorer\\Quick Launch},{},{%app_name%}"
;!@InstallEnd@!
The syntax error is on line 11. There is \" after lang_3_6.txt (which should not be there.)
This mistake causes line 11 to fail however no error message is ever given by module.
So, apparently the module is not capable of detecting this type of syntax error. ("hanging": \")

Perhaps it could be added to the detection method of the module?

#319
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 154 posts
  • Joined 09-August 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
2 visegrip

It's not a bug!

Example:
;!@Install@!UTF-8!
RunProgram="cmd /k Echo Print one double quote \" "
RunProgram="cmd /k Echo Print two double quotes \" \" "
RunProgram="cmd /k Echo Print three double quotes \" \" \" "
;!@InstallEnd@!

Another example:
;!@Install@!UTF-8!
SetEnvironment="prnt=cmd /k Echo Print path \"%programfiles%\\"
RunProgram="%prnt%7-Zip\""
RunProgram="%prnt%Adobe\\Reader 10.0\""
;!@InstallEnd@!

All the lines are correct!

Edited by gora, 28 April 2012 - 03:23 AM.


#320
visegrip

visegrip

    Newbie

  • Member
  • 36 posts
  • Joined 19-October 08
Hmmmm.
I understand both your examples.
Thanks for those.

So, to allow the possibility of your examples, my example is not detected as a syntax error by the module?

Or to say it another way, if line 11 in my example is not a syntax error according to the module--what should be the expected result of line 11?

#321
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 154 posts
  • Joined 09-August 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
The module checks syntax of a design:
Parameter_name="value_parameter"

In "value_parameter" there should not be double quotes without a slash.
The module doesn't check even/odd number of double quotes with slashes in "value_parameter".
The rest in "value_parameter" the user should supervise all.

The module can't replace a brain of the user! :no:

#322
visegrip

visegrip

    Newbie

  • Member
  • 36 posts
  • Joined 19-October 08

In "value_parameter" there should not be double quotes without a slash.
The module doesn't check even/odd number of double quotes with slashes in "value_parameter"...

This explains everything.
I guess I was expecting too much after receiving syntax error messages in the past which helped me to correct mistakes I had made.

I guess syntax highlighting for \" would be nice in the text editor.

Thanks again, gora. You have helped me to understand the working of the module a bit better.

#323
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 154 posts
  • Joined 09-August 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I use EmEditor with highlighting. It looks so

#324
visegrip

visegrip

    Newbie

  • Member
  • 36 posts
  • Joined 19-October 08
Yes, something like that would be nice to use with config.txt.

#325
visegrip

visegrip

    Newbie

  • Member
  • 36 posts
  • Joined 19-October 08
2 Oleg_Sch or gora,

Is %7zSfxFolder43% equivalent to:

%PROGRAMFILES%\Common Files

or

C:\Program Files\Common Files

??




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users