Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

7z SFX Modified Module and Tools

- - - - -

  • Please log in to reply
448 replies to this topic

#101
Tefole

Tefole

    Newbie

  • Member
  • 20 posts

Yes. For example...

Thx, its working great!
Im again and again amazed, what great thing this 'Extractor' is... :sneaky:


Edit: Just for the record :hello: (sorry for OT)
Extractor <= self-extracting archive <=SFX

Edited by Tefole, 21 October 2008 - 04:30 AM.



How to remove advertisement from MSFN

#102
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 147 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

great thing this 'Extractor' is... :sneaky:

What is ' Extractor ' !? :blink:

#103
rkillcrazy

rkillcrazy

    Newbie

  • Member
  • 25 posts
Is there a way to recover the embedded config.txt if you no longer have it but still have the executable that was made with it?

11-03-08
1204 EDT

#104
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 147 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Is there a way to recover the embedded config.txt if you no longer have it but still have the executable that was made with it?

Yes. Use 7z SFX Archive splitter (http://7zsfx.info/en).

#105
rkillcrazy

rkillcrazy

    Newbie

  • Member
  • 25 posts

Is there a way to recover the embedded config.txt if you no longer have it but still have the executable that was made with it?

Yes. Use 7z SFX Archive splitter (http://7zsfx.info/en).


Thanks, I'll give that a go....

Another question:
How do the commands run? Do they run in the order they are shown in the config? I ask 'cause I'm trying to make an install that may need to overwrite the destination, however, the destination may have file in use. I was thinking, I could do something like below:

RunProgram="batch file to kill my task here"
RunProgram="batch file to clear the destination directory"
InstallPath="extract to the recently cleared destination directory"
RunProgram="batch file to do something else..."
RunProgram="batch file to do something else..."

However, if it reads the config, upon execution and immediately begins to extract to the directory that has files in use, I I'd be screwed.

11-03-08
1724 EDT

#106
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 147 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Q

How do the commands run? Do they run in the order they are shown in the config?

A

There are 4 types of commands of start of programs: ' AutoInstall ', ' AutoInstallX ', ' RunProgram ' and ' ExecuteFile '. At a configuration file there can be any of these of 4 types and even everything, but after start SFX of archive one type of commands of start can be carried out only.
Commands of start of programs in each type (' AutoInstall ', ' AutoInstallX ' and ' RunProgram ') can be a little, are processed they (within each type) in that sequence in which are specified in a configuration file, the termination of the previous command and after that the following is started thus is expected.

Parametre InstallPath is not a command of start of programs. It specifies a place of unpacking of archive. Commands of start of programs are started ONLY after archive unpacking.

In your case it is possible to make so:
RunProgram="batch file to kill my task here"
RunProgram="batch file to clear the destination directory"
; InstallPath="extract to the recently cleared destination directory"
RunProgram="Copying of files from temporary folder to destination directory..."
RunProgram="batch file to do something else..."
RunProgram="batch file to do something else..."
In the absence of parametre InstallPath unpacking will occur in a temporary folder

Edited by gora, 05 November 2008 - 04:14 AM.


#107
bigfatroundguy

bigfatroundguy

    Newbie

  • Member
  • 44 posts
will there be any update given that the base 7-Zip program has now been updated to v4.62?

#108
cybpsych

cybpsych

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 283 posts
i second this request for 7zip 4.62 :)

anyway, a gui for SFX is most appreciated ;)

this post, http://www.msfn.org/...p...st&p=719148 , points to a dead link now. I used this SFX before, it's gorgeous, but only provides basic functionality.

#109
ricktendo

ricktendo

    Group: Banned Members

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,296 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

will there be any update given that the base 7-Zip program has now been updated to v4.62?

The program and this tool have nothing to do with each other

#110
cybpsych

cybpsych

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 283 posts
have any1 encountered icon problem when modifying the SFX using XN Resource Editor?

If using XN REsource Editor, the icon won't show on the dialogs. If I use Resource Hacker, the icon shows.

p/s: I like XN Reosource Editor because editing the Version is easier :)

#111
Empro

Empro
  • Member
  • 1 posts
It would be great if you could also include images (example: http://www.hanzify.o...age/cabdo9.jpg)

Maybe you could also make a 7-Zip SFX plug-in with the ability to change the icon without the need of a ressource editor.

Edited by Empro, 12 January 2009 - 07:57 AM.


#112
darkpepe

darkpepe
  • Member
  • 1 posts

If all you need is to extract the archive content to a certain folder, you need to specify a value for 'InstallPath' in the config file. In this case you should not specify 'RunProgram' or 'ExecuteFile' in the config file. 'AutoInstall' or 'AutoInstallX' may be specified in the config file, but should not be invoked via the command line or with the [SHIFT] key. If you specify 'RunProgram' or 'ExecuteFile' or invoke 'AutoInstall' and 'AutoInstallX', the specified executable will be launched after the extraction.


I'm getting desperate. It is exactly what I am trying, but I keep getting an error telling me that setup.exe could not be found.

What could be the problem? Thanks!

;!@Install@!UTF-8!
InstallPath="%PROGRAMFILES%\\Teamviewer"
GUIMode="2"
Shortcut="D,{%%T\\Teamviewer\\TeamViewer.exe},{},{},{Get help from IT Spain BB},{Teamviewer},{},{},{}"
;!@InstallEnd@!



#113
Geej

Geej

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 635 posts
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
darkpepe
Try this:

;!@Install@!UTF-8!
AutoInstall="ai"
OverwriteMode="0"
InstallPath="%PROGRAMFILES%\\Teamviewer"
GUIMode="2"
Shortcut="D,{%%T\\TeamViewer.exe},{},{TeamViewer},{Get help from IT Spain BB},{%PROGRAMFILES%\\Teamviewer}"
;!@InstallEnd@!

Edited by Geej, 15 January 2009 - 08:03 AM.


#114
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 147 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Modules, Help files (Russian), Site (Russian) are updated. Many functions are added. Change of appearance of dialogue windows and use RTF in texts is possible.

Posted Image

To load it is possible here. For studying of new possibilities use online translator.

#115
Nick_White

Nick_White

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 137 posts
Are the configuration options backwards compatible (keep settings from older module)?

#116
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 147 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Are the configuration options backwards compatible (keep settings from older module)?

Yes! :thumbup

#117
Jolli

Jolli

    Newbie

  • Member
  • 35 posts
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag
I would like to install with a dos Instruction and wondering how it goes:

here the cmd:
copy /y "%WINDIR%\system32\Adobe\Director\np32dsw.dll" "%ProgramFiles%\Mozilla Firefox\plugins\"

and my 7z cmd, is this correct with the DOUBLE backslashes (\\) and the double quotes (\")
especially at the end of my code (...plugins\\\")? :unsure:
RunProgram="hidcon:cmd /c copy \"%WINDIR%\\system32\\Adobe\\Director\\np32dsw.dll\" \"%ProgramFiles%\\Mozilla Firefox\\plugins\\\" /y "
Thanks for input.

#118
bauxite

bauxite

    Newbie

  • Member
  • 22 posts
hey thanks a lot Oleg, first post as well :P

im still figuring out how to use it but hopefully it wont be too hard :)

amazing tool btw.

#119
Gremo

Gremo

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 101 posts
Hi there, thank you for your module. I have a little cosmetic problem: i cannot make shortcut icon to work. This is my simple config.txt:

;!@Install@!UTF-8!
InstallPath="%ProgramFiles%\\JDownloader"
GUIMode="1"
Shortcut="P, {%%T\\JDownloader.exe}, {}, {JDownloader}, {}, {} {%%T\\} {%%T\\JDownloader.exe} {1}"
;!@InstallEnd@!

shorcut is created but icon is blank. Going to properties -> change icon shows that theĀ %ProgramFiles% variable is not expanded correctly (my case is C:\Programmi\JDownloader).

Am i wrong?

Edited by Gremo, 09 July 2009 - 05:38 PM.


#120
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 147 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Am i wrong?

Correct variants of a line for your case:
Shortcut="P, {%%T\\JDownloader.exe}, {}, {JDownloader}, {}, {}, {%%T\\}, {%%T\\JDownloader.exe}, {0}"
Shortcut="P, {%%T\\JDownloader.exe}, {}, {JDownloader}, {}, {}, {%%T\\}, {%%T\\JDownloader.exe}"
Shortcut="P, {%%T\\JDownloader.exe}, {}, {JDownloader}, {}, {}, {%%T\\}"


#121
usbusb

usbusb
  • Member
  • 1 posts
The "7ZSD_LZMA_Dialogs.sfx" in 1.3.0 version is so cool, but it doesn't support modifying the "Extracting Progress" dialog.

Now it's resolved. Thanks, gora. ^_^

Edited by usbusb, 27 July 2009 - 05:12 AM.


#122
cybpsych

cybpsych

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 283 posts
@gora/oleg, why is the English page n files not updated yet?

#123
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 147 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

@gora/oleg, why is the English page n files not updated yet?

The translator from Russian on English language is necessary. If who that can help, write here

#124
Dumpy Dooby

Dumpy Dooby

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 424 posts
Isn't it basically just "Next" "Cancel" "Exist" "Back" and other stuff like that?

I wouldn't think you'd need an actual translator for that. Google Translate would work fine.



If it's more complicated than that, let me know. I don't speak any Russian, and I am using the newer module.


edit--

Here's an example:

Posted Image

Posted Image

Edited by Dumpy Dooby, 19 September 2009 - 01:33 PM.

IceBlackIce> ill just take you are not a experienced person with coding [source]
^lol


#125
gora

gora

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 147 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Isn't it basically just "Next" "Cancel" "Exist" "Back" and other stuff like that?

2 'Dumpy Dooby'
The translator is necessary for a translation of site and help (manual) to English language.

2 All
Modules are updated (on September, 7th 2009) and are accessible on page of loading of Russian part of a site (http://7zsfx.info/<s...>/download.html).
1.4 alpha (build 1501)
1.3.0 Release (build 1501)

Modules became two language (Russian/English), support of a method of compression LZMA2 and many other changes.

Excuse my bad English.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN