Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Problem with rename/move files or folders

- - - - -

  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#1
rezzo

rezzo

    Newbie

  • Member
  • 13 posts
  • Joined 28-May 05
I don't know if I'm the only with this problem.

But after apply the "Vista Performance and Reliability Pack Unofficial Release" in explorer I can't rename or move files/folders.

- Problems with Move files/folders (doesn't work)
Posted Image Posted Image

- Problems with Rename files/folders (doesn't work)
Posted Image Posted Image


vLite Windows Vista Ultimate 32bits up-to-date created with vLite 1.0 Final.

Edited by rezzo, 31 July 2007 - 10:58 AM.



How to remove advertisement from MSFN

#2
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,396 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Why are you posting here? vLite can't control file operations.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#3
Dynaletik

Dynaletik

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 668 posts
  • Joined 18-September 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
vLite has got nothing to do with this, thats right.

I also get this problem after installing the 2 hotfixes. But they are BOTH BETA! A beta from MS, you know what that means. :P
I hope that this is fixed when the fixes get published officially. ;)

BTW, 6666 posts nuhi!!! Do not write anything from now on. :P

Edited by Dynaletik, 31 July 2007 - 07:27 AM.


#4
marc2003

marc2003
  • Member
  • 8 posts
  • Joined 17-August 04

Why are you posting here? vLite can't control file operations.


and how is the average user supposed to know that? :whistle:

as most people don't have this problem with the updates, it's obvious you look towards your own setup and what's different about it compared to everyone elses.... and as a vlite user, i also thought the same thing because i have the same problem. ok it's not a vlite problem but you can hardly blame someone for thinking about it. :)

Edited by marc2003, 31 July 2007 - 09:11 AM.


#5
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,396 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Dynaletik, haha number of the quad beast.

marc2003, it worked, he applied the hotfixes then it doesn't work. Main possibility is either some antivirus software or hdd controller drivers.
If he thinks that it's vLite then reinstall full Vista, apply hotfixes, see what it does. If it works then reinstall vLited, apply hotfixes and come to conclusion.
I know that vLite came out too early before people learn all the built-in quirks of Vista. And I know 2 people who are using these hotfixes with vLited Vista without any issue.
Bottom line: yeah I could have been more considerate in my reply, sometimes it's just that 6666th post.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#6
rezzo

rezzo

    Newbie

  • Member
  • 13 posts
  • Joined 28-May 05

Why are you posting here? vLite can't control file operations.

Because I don't know if is a hotfix problem or a problem with something of my vLite Vista Ultimate installation (i don't know, some hidden devil check of MS). :}


I'm sorry nuhi for open this thread. :blushing:

#7
marc2003

marc2003
  • Member
  • 8 posts
  • Joined 17-August 04
right i've just installed a copy of my vlite-d 32bit vista in vmware. competely barebones install. no vmware tools, no software, no drivers.

at first i can create/rename folders no problem. but after installing kb937979 x86 it goes wrong as per the original post and my experience. you cannot rename folders.... so it does "seem" to be a direct relation between a vlited install and these updates. puzzled? i am. you?

i'm now about to try a clean non-vlite install to see how i get on. :)

Edited by marc2003, 31 July 2007 - 10:54 AM.


#8
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,396 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
marc2003, with that biased attitude you'll have to be specific how to reproduce that issue if you confirm that it's something removed.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#9
marc2003

marc2003
  • Member
  • 8 posts
  • Joined 17-August 04

biased attitude


hehe. attitude eh? all i said was seemed in inverted commas..... i wish i hadn't bothered..... :(

#10
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,396 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
You edited your post to look more friendly and I welcome that.

Anyway I read about this issue all around the net. Could be that they all removed or disabled something. In essence if you compare then if you used unattended with vlite you must copy that same xml file to the full version because it can be due to Administrator user or something like that.
Also it's kb938979, not kb937979.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#11
rezzo

rezzo

    Newbie

  • Member
  • 13 posts
  • Joined 28-May 05
I don't know if this is useful, my Last Session.ini:

Attached Files



#12
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,396 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Thx rezzo, I followed your pictures and with all removed confirmed the problem.
Now installing full.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#13
marc2003

marc2003
  • Member
  • 8 posts
  • Joined 17-August 04

You edited your post to look more friendly and I welcome that.


edited 2 minutes after i posted. the exact change was

"puzzled? i bet you are"

i changed it to

"puzzled? i am. you?

anyway, nvm i just won't bother with these updates. my vista flies along without them (thanks to vlite - i am grateful for that)... :)

#14
Dynaletik

Dynaletik

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 668 posts
  • Joined 18-September 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Ok, if I vLite my Vista and install the hotfix I get the problem as told. If I integrate the Hotfix into the Vista-DVD and then vLite and install it, it works! No error, but copying files takes shorter, so the hotfix got installed.

#15
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,396 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Oh.

vLite - Unattended - OK
vLite - Unattended + Tweaks - OK
vLite - Unattended + Tweaks + Remove all - Not OK

Gonna see which removal is causing this, my apologies for being defensive but this one is one in a million. I am puzzled.
It probably needs some service running.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#16
marc2003

marc2003
  • Member
  • 8 posts
  • Joined 17-August 04
well i vlite-d my disk at least 3 months ago if not more. can't remember what version, sorry....

no tweaks and it wasn't unattended. this is what i remember removing

system restore
windows defender
uac
indexing/search
accessibility options
windows sidebar/welcome centre
drivers

other than that, i left it pretty much as is. i left superfetch alone and didn't disable any other services as far as i can remember. :)

#17
rezzo

rezzo

    Newbie

  • Member
  • 13 posts
  • Joined 28-May 05
I touched a lot my services.

Posted Image

#18
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,117 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

Donator

All Shell32 Updates for Vista are causing this error after modifing the source with vLite. The only known workaround is to integrate shell32.dll fixes into a new DVD.
Posted Image

#19
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,396 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
It's some specific modification, not all. I managed to go to the half the ISO size and the hotfix still works.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#20
sIn_maxo

sIn_maxo

    Newbie

  • Member
  • 25 posts
  • Joined 20-April 05
Oh man...I just noticed this a minute ago...so I came to vlite.net and tcha ~ram!!

"The KB-XXX is causing problems with naming folders bla.."

Oh man..I just did a fresh instal of Vista..theres no workaround?

#21
YACO

YACO

    Newbie

  • Member
  • 12 posts
  • Joined 18-January 05

If I integrate the Hotfix into the Vista-DVD and then vLite and install it, it works! No error, but copying files takes shorter, so the hotfix got installed.



This may be a question for another thread but I wasn't able to find it. How can you integrate hotfixes into vista DVD before running vlite?


I have just installed another version vLite version without removing the Performance and Reliability components... I'll let you guys know how it goes...

#22
Solivagus

Solivagus

    Newbie

  • Member
  • 22 posts
  • Joined 13-September 05
This might be an issue with the vlite edit thing, as I have yet to find another site that has someone saying they have these problems. A de-activated service or removed component seems the most likely cause.

If this is the case perhaps we should all post our last_session.ini and wether or not your vista compatibility and reliability pack works with it. We could narrow it down then, this is probably a good idea anyway because it would give Nuhi a better idea of what SP1 components are necessary (dependencies etc.) as the changes necessary in SP1 affect some pretty basic stuff so might require certain things.


Status

Problems with renaming and moving files/folders

On startup (never any other time that i've encountered) I get the following error:

"Explorer.exe - Application Error

The Instruction at 0x09bb0000 referenced memory at 0x09bb0000. The memory could not be read."

The address seems to change, I can't remember hexadecimal strings so you'll have to excuse me for that. Not sure if it is relevant


Last_session.ini


Edited by Solivagus, 01 August 2007 - 01:10 AM.


#23
Dynaletik

Dynaletik

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 668 posts
  • Joined 18-September 04
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
@ YACO: I did it with this utility: Vista Update Integrator. But it is still beta and needs the WAIK installed!

#24
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,396 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Found the issue, I can't believe that this was causing the issue. Certain reg entries must not be cleaned in the
'HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\FolderDescriptions'.

Components which have this problem are:
Game Explorer
Printer Support
Sidebar
Media Samples
Windows Search
Sync Center

You can remove all other and the KB938979 will work just fine.
Fixed in the next version.

Imagine how stupid this was, now gotta leave those entries there, good thing is that they don't matter once the component is removed, it was more of a cosmetic cleanup.

The fix on the running machine probably would be to uninstall that hotfix, fill in all the default values in that reg key and reinstall the hotfix.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#25
sIn_maxo

sIn_maxo

    Newbie

  • Member
  • 25 posts
  • Joined 20-April 05
Ok...wow you were quick! But yeah...i tried unisntalling the hotfix, but the bug remains...wich means...
Format time..again.

Now im going to use that Vista Hotfix Integrator since this Performance patch does wonders for me.
Is it WAIK really necessary?Its almots 900mbs download...30m for me. :(

So this Vista Hotfix Integrator its used before or after the vLiting process???




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users