• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
egorss78

PE 2.0 Boot Screen

60 posts in this topic

4. Edited the BOOT.WIM{mounted}\Windows\Boot\PCAT\en-US\bootmgr.exe.mui using HEX editor & PE checksum successfully, as described in the zorphnog's post.

7. Added {ISO}\BOOT\en-US\bootmgr.exe.mui from the edited "bootmgr.exe.mui" file, as the {ISO}\BOOT\en-US\bootmgr.exe.mui was not present by default in the ISO file.

Perhaps I am not reading your post correctly, but Zorphnog's instructions say to:

1. Mount boot.wim

2. Copy %imageroot%\Windows\Boot\PCAT\en-US\bootmgr.exe.mui to ISO\boot\en-US\bootmgr.exe.mui, noting that the new location does not have this file already.

3. Edit the newly copied file (not the original)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

What kind of security is in boot-mgr in Win7? What happens when I change the boot-screen on a separate partition using sysprep? then I use imagex to create install.wim then copy that to another partition that the DVD setup files on it! when I run it in a vm I get the old boot-screen. Why? John :thumbup:whistle:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know this thread is old but has anyone figured out a way to mod the Windows 7 SP1 bootmgr to change the "Windows is loading files" message

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

laddanator, I did a search with Agent Ransack and found "Windows is loading files" (unicode) in two files - bootmgr.efi and bootx64.efi. I opened both in a resource editor and found the message in both. Strangely in both it started at 10E7E. I suggest you use a resource editor with the capability to rebuild the checksums and modify the message. I suspect if you stay with the same length, then you will be OK.

EDIT: I should have said that I did not find "Windows is loading files" in the 32 bit WinPE.

EDIT: Those identical addresses above must be relative. I opened the files in a hex editor and the sentence is at different addresses in the two files. It is in the BOOTMGR.XSL section of the resource editors.

Edited by johnhc
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@laddanator

Do you have a screenshot of what it looks like, the stuff you want to tweak? Is it efi system or not?

Btw, it's probably about time to start a new thread, and request help for a very specific challenge..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@laddanator

Do you have a screenshot of what it looks like, the stuff you want to tweak? Is it efi system or not?

Btw, it's probably about time to start a new thread, and request help for a very specific challenge..

I am using a custom build Win7PE SE and would like to change the Message of "Windows is loading files.." To a custom message Like "Loading Win7PE SE.."

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

laddanator, if your WinPE is 64 bit use the method I showed above. If 32 bit, sorry I don't have an answer. Please tell us more about what you are using - 32/64 bit, EFI or not (joakim's question), WinPE version, etc? Enjoy, John.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

laddanator, if your WinPE is 64 bit use the method I showed above. If 32 bit, sorry I don't have an answer. Please tell us more about what you are using - 32/64 bit, EFI or not (joakim's question), WinPE version, etc? Enjoy, John.

Using 32 bit created with ChrisR Winbuilder 082. Not sure what you mean by EFI? Thanks for your help on this matter by the way. :thumbup

I also have hex searched every bootmgr file I could find and could not find the Loading file message.

Edited by laddanator
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

laddanator, I cannot find the message in the whole 32 bit WinPE folder. Using the hex editor fails also. In the 64 bit version it is quite visible, although I found a web page that said changing it did not change the message displayed. Right now I am at a loss. I hope someone sees this and helps. EFI is referring to Unified Extensible Firmware Interface. In WinPE 3, it only applies to 64 bit versions. If I learn anything new I will post. As suggested above, perhaps you should open a fresh thread. Enjoy, John.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.