Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

[Release] Vize 0.3 Beta


  • This topic is locked This topic is locked
35 replies to this topic

#1
XPero

XPero

    Father of XPize / Vize

  • Developer
  • 1,912 posts
  • Joined 08-August 04
Vize 0.3 Beta

Here it is.

I want bug hunting on this first release :) Please be informative on your bug reports.

Suggestions are also welcome.

I hope we get our own Vize forums section here in MSFN soon. I still have to ask for permission to xper.

Download

Happy Vizing! B)

Edit: 0.3 version out. Official logo added and those crashed are fixed!


How to remove advertisement from MSFN

#2
Camarade_Tux

Camarade_Tux

    MSFN Addict

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • Joined 22-May 05
:thumbup

Crap I don't have Vista nor time to install it. :(
Anyway, I hope Vize will get the same success than XPize. :)

#3
etso

etso

    Newbie

  • Member
  • 24 posts
  • Joined 15-November 06
Thanks XPero , Great Work
:thumbup

Edited by etso, 08 September 2007 - 03:22 PM.

I don't speak english good, sorry

Jetway BI-100-KU / E2160 @ 3.20 / 4x512@800Mhz / Galaxy7300GT 256DDR3 Zalman / Hitachi320 SATA2/16mb / Fortron350GTF / Philips 170x7

#4
XPero

XPero

    Father of XPize / Vize

  • Developer
  • 1,912 posts
  • Joined 08-August 04
Framework 3.5 requirement fixed

#5
doomangel

doomangel

    Dreamer

  • Member
  • Pip
  • 57 posts
  • Joined 01-September 07
i guess i have to thank you! Great work!edit:about .net 3.5 req, u used vc# or vc++ 2008?
ok, i just checked the add/remove apps screenshot.

Edited by doomangel, 09 September 2007 - 05:07 AM.

i will be heard

#6
DonDamm

DonDamm

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 285 posts
  • Joined 24-May 05
hey, XPero, you're somehing else!! :^) Thanks for your efforts and work. I've always liked XPize and am doing a new install next week for a friend who wants Vista. This will make her smile!! Cheers.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
"Most people don't pay attention to the calm voice of reason unless it's juxtaposed by screaming idiots on either side of the fence."

#7
XPero

XPero

    Father of XPize / Vize

  • Developer
  • 1,912 posts
  • Joined 08-August 04
Thanks all for comments. Yeah I´ve used VS 2008 but targeting the framework 2.0, it was just the setup that by default make framework 3.5 a requirement. Now fixed.

#8
Smiley89

Smiley89

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 119 posts
  • Joined 27-May 07
Great, thank you very much! :thumbup

I'll try it as soon as possible...

I thought Framework 3.5 was still a Beta... Is it?
Do I need to upgrade to 3.5 beta 2 to install Vize? Or, can I wait for the final version and meanwhile use the 3.0? :blink:
My DeviantArt page - Windows XP themes: [link]

#9
XPero

XPero

    Father of XPize / Vize

  • Developer
  • 1,912 posts
  • Joined 08-August 04
No, Vize will work normall in Vista, no framework install required.

#10
zedox

zedox

    XPize Darkside Author

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 708 posts
  • Joined 25-August 05
:thumbup Super stuff XPero! Looks very sexy so far!

Suggestions/Improvements:
  • Change patch button to "restart" at the end of patching of system files.
  • For the vize basic application to start straight after installation.
  • Start menu shortcut to go in its own directory on the start menu.
Bugs/Mistakes:
  • "...files which contains non-Vista icons, images..." should read "...files which contain non-Vista icons, images..."
  • "Please choose an task below to proceed:" should read "Please choose a task below to proceed:"
  • Donate button would read better as "Click here to support the Vize..." rather than "I will support the Vize..."
  • Visit Vize's Website button would read better as "...and other projects by XPero." rather than "...and other XPero's projects."
I'm so glad you've gone down the C# route, as I know this langauge :D

Edited by zedox, 09 September 2007 - 05:23 PM.


Download XPize Darkside 2.1 here!

Posted Image


#11
XPero

XPero

    Father of XPize / Vize

  • Developer
  • 1,912 posts
  • Joined 08-August 04
Thats the kind of reply I like, thanks zedox :)

#12
zedox

zedox

    XPize Darkside Author

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 708 posts
  • Joined 25-August 05
another thing, i'm unsure of the actual name of your program...

Is it Vize or Vize Basic?
Maybe the name should be written consistantly throughout the application...

:D


Download XPize Darkside 2.1 here!

Posted Image


#13
Ultimate Predator

Ultimate Predator

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 93 posts
  • Joined 23-May 06
Wow, long time since I was last here (or at least it feels so). Anyways, I just got a new laptop, so I'm looking forward to this. Would test it, but I really don't wanan run the risk of screwing up my laptop. Good luck.

#14
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,102 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

Hi XPero, do you have a List of all modified bmp?
Posted Image

#15
XPero

XPero

    Father of XPize / Vize

  • Developer
  • 1,912 posts
  • Joined 08-August 04
zedox:

For now, this release of Vize is called Vize Basic because it has basic features (No extras, no source integration, etc..), BUT I think I will be calling it Vize and start adding those features in future releases so people dont get confused as many did with XPize Lite and Full. Good point, thanks.

Ultimate Predator:

You can try in VM if you really want to test and report bugs :)

MagicAndre1981:

You can have a look to Program File where Vize is installed to see what's changed. I really feel lazy in keeping track of every sigle resource I modifiy. I will let you all know only of important changes with every version.

#16
egde

egde
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 03-August 04
Hi

Is projected a version for x64 ??? No XPiza x64, no Vize x64 .. Pleassseeeee i´m on 4GB RAM :whistle:

Thanks for your support

#17
XPero

XPero

    Father of XPize / Vize

  • Developer
  • 1,912 posts
  • Joined 08-August 04
A new resource patcher is being developed by a third person. When it is finished there will be XPize and Vize 64bit support. It doesnt depend on me.

#18
zedox

zedox

    XPize Darkside Author

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 708 posts
  • Joined 25-August 05
the new upgrader installs ok but when I executed vizebasic.exe it asked for setup.msi


Download XPize Darkside 2.1 here!

Posted Image


#19
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,102 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

Hi XPero,

I tried Vize on Windows Server 2008 and got the following exception:

System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Windows\System32\srrstr.dll'

************** Exception Text **************
System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Windows\System32\srrstr.dll'.
File name: 'C:\Windows\System32\srrstr.dll'
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileInfo.get_Length()
   at Vize.MainApp.FillReloaderList()
   at Vize.MainApp.ButtonReloadPage_Click(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
   at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
   at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
	Assembly Version: 2.0.0.0
	Win32 Version: 2.0.50727.1416 (REDBITS.050727-1400)
	CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
Vize
	Assembly Version: 0.2.0.0
	Win32 Version: 0.2.0.0
	CodeBase: file:///C:/Program%20Files/XPero/Vize/Vize.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
	Assembly Version: 2.0.0.0
	Win32 Version: 2.0.50727.1416 (REDBITS.050727-1400)
	CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
	Assembly Version: 2.0.0.0
	Win32 Version: 2.0.50727.1416 (REDBITS.050727-1400)
	CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
	Assembly Version: 2.0.0.0
	Win32 Version: 2.0.50727.1416 (REDBITS.050727-1400)
	CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
VistaControls
	Assembly Version: 1.0.0.0
	Win32 Version: 1.0.0.0
	CodeBase: file:///C:/Program%20Files/XPero/Vize/VistaControls.DLL
----------------------------------------
System.Xml
	Assembly Version: 2.0.0.0
	Win32 Version: 2.0.50727.1416 (REDBITS.050727-1400)
	CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll

Posted Image

#20
XPero

XPero

    Father of XPize / Vize

  • Developer
  • 1,912 posts
  • Joined 08-August 04
zedox: Now the shortcut 0.1 version created should be wrong. Please, make sure the 0.2 update deleted VizeBasic.exe from Program Files - XPero - Vize. Sorry you will have to create a shortcut yourself. This is fixed in the full 0.2 version.

MagicAndre1981:
That happened when running the exe or when selecting an option in the main screen?

Thanks both

#21
Smiley89

Smiley89

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 119 posts
  • Joined 27-May 07
I had the same problem on my Vista Home Premium machine.
When I try to "Reload System Files" I get the same problem, but the missing file is 'C:\Windows\system32\twext.dll'. And, if I clic on "continue", Vize Basic hungs up for a while and then all I get is an empty list (couldn't test it properly because I have effectively no files to reload).
Can this file be present only in other version (ex. Ultimate) of Vista?

Anyway, here's the details, which I think are quite the same of MagicAndre1981:

************** Testo dell'eccezione **************
System.IO.FileNotFoundException: Impossibile trovare il file 'C:\Windows\System32\twext.dll'.
Nome file: 'C:\Windows\System32\twext.dll'
   in System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   in System.IO.FileInfo.get_Length()
   in VizeBasic.MainApp.FillReloaderList()
   in VizeBasic.MainApp.ButtonReloadPage_Click(Object sender, EventArgs e)
   in System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
   in System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
   in System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
   in System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
   in System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
   in System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Assembly caricati **************
mscorlib
	Versione assembly: 2.0.0.0
	Versione Win32: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
	Base di codice: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
VizeBasic
	Versione assembly: 1.0.0.0
	Versione Win32: 1.0.0.0
	Base di codice: file:///C:/Program%20Files/XPero/Vize/VizeBasic.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
	Versione assembly: 2.0.0.0
	Versione Win32: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
	Base di codice: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
	Versione assembly: 2.0.0.0
	Versione Win32: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
	Base di codice: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
	Versione assembly: 2.0.0.0
	Versione Win32: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
	Base di codice: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
VistaControls
	Versione assembly: 1.0.0.0
	Versione Win32: 1.0.0.0
	Base di codice: file:///C:/Program%20Files/XPero/Vize/VistaControls.DLL
----------------------------------------
System.Xml
	Versione assembly: 2.0.0.0
	Versione Win32: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
	Base di codice: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
mscorlib.resources
	Versione assembly: 2.0.0.0
	Versione Win32: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
	Base di codice: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms.resources
	Versione assembly: 2.0.0.0
	Versione Win32: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
	Base di codice: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/2.0.0.0_it_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
----------------------------------------

************** Debug JIT **************
Per attivare il debug JIT, è necessario impostare il valore
jitDebugging nella sezione system.windows.forms del file di configurazione
dell'applicazione o del computer (machine.config).
L'applicazione inoltre deve essere compilata con il debug
attivato.

Ad esempio:

<configuration>
	<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

Quando il debug JIT è attivato, tutte le eccezioni non gestite
vengono inviate al debugger JIT registrato nel computer,
anziché essere gestite da questa finestra di dialogo.

My DeviantArt page - Windows XP themes: [link]

#22
Martin L

Martin L

    我叫马丁

  • Patrons
  • 2,563 posts
  • Joined 09-July 03
posted on frontpage.... and please change that ugly devil heart.... i cant stand it :puke: installing atm... will report when i find something.

#23
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,102 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Vista Ultimate x86
  • Country: Country Flag

Donator

MagicAndre1981:
That happened when running the exe or when selecting an option in the main screen?



this happens while patching and rechecking for modified files.
Posted Image

#24
XPero

XPero

    Father of XPize / Vize

  • Developer
  • 1,912 posts
  • Joined 08-August 04
Okay, thanks. I know what's wrong and its fixed. I'm working now on a NSIS installer better than MSI, will released the fixed version when ready.

#25
SoftPedia

SoftPedia

    Softpedia Senior IT Manager

  • MSFN Sponsor
  • 19 posts
  • Joined 25-October 05
Homepage down... Internet Explorer cannot display the webpage... :(
Softpedia Senior IT Manager




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users