Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

Last Versions of Software for Windows 98SE

- - - - -

  • Please log in to reply
895 replies to this topic

#726
loblo

loblo

    Oldbie

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 755 posts
  • OS:ME
  • Country: Country Flag

I know there has been much discussion about Opera for Windows 98, but what is a current version of Opera that has decent speed for downloads, not too worried about Java etc. oh and where can I download it from?

Without KernelEx, 10.10, with KernelEx, 11.64. Google for links they are not difficult to find at all.

And btw it's not because your max internet bandwith has been increased by a factor of 3 that your download speed will similarly increase for everything you download. Many (most) websites will limit the bandwidth/datarate per connection to a certain maximum and if your connection is capable of more it simply remains unused.


How to remove advertisement from MSFN

#727
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag


I know there has been much discussion about Opera for Windows 98, but what is a current version of Opera that has decent speed for downloads, not too worried about Java etc. oh and where can I download it from?

Without KernelEx, 10.10, with KernelEx, 11.64. Google for links they are not difficult to find at all.

And btw it's not because your max internet bandwith has been increased by a factor of 3 that your download speed will similarly increase for everything you download. Many (most) websites will limit the bandwidth/datarate per connection to a certain maximum and if your connection is capable of more it simply remains unused.


I know I said not to worry about Java, but just curious if Java works with version 11.64 of Opera?
Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#728
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag
I tried to install Opera 11.64, when I clicked on the exe file it said it was extracting but at the end nothing happened!

I checked to see if it had extracted in the temp folder but it hadn't.

I also checked whether the KernelEx mode was showing on properties and it had it as XP Mode, I also changed it to KernelEx default mode but the same thing happened, any ideas why?

When I clicked on properties of the install icon the version description said 7z Setup SFX, do I need any particular software to extract this package? I would have thought that it wouldn't have looked like it was extracting though if that was the case, any ideas?

Edited by frogman, 12 May 2012 - 04:00 AM.

Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#729
Giant2011

Giant2011

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 174 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag
Hello Frogman you should change the properties of the opera setup exe file under the kernelex tab to win 2000 sp4 and then it works.

#730
submix8c

submix8c

    Inconceivable!

  • Patrons
  • 4,263 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
FWIW, 7z-SFX can be "split" (7zsplit.exe) to get the "install command" (ref. Self Extracting 7-Zip Install Creation thread on this) and the 7-Zip ZIP file (which can be extracted). From there, attempt to run the Setup manually (instead of from the TEMP folder).

Note: You can also use a Hex Editor to find the "config.txt" as per "layout" (the Install Command), go to the end of it, and delete it and all preceding (the SFX module) then save as "something.7z" for extraction.

HTH (I don't use Opera or Kex...)

Someday the tyrants will be unthroned... Jason "Jay" Chasteen; RIP, bro!

Posted Image


#731
loblo

loblo

    Oldbie

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 755 posts
  • OS:ME
  • Country: Country Flag
You can extract Opera installers with the explorer context menu if you've got 7-zip installed and then you can just copy over an older installation or run it from the extraction folder for testing (as it then won't use settings of the installed version). ;)

#732
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag

You can extract Opera installers with the explorer context menu if you've got 7-zip installed and then you can just copy over an older installation or run it from the extraction folder for testing (as it then won't use settings of the installed version). ;)


Ok, I know what you mean now, I use the right click explorer function, as I don't have Opera on my system any longer which option do I take from the 7zip explorer menu and what do I run?

Edited by frogman, 12 May 2012 - 05:02 PM.

Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#733
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag
If I were to extract all the files say into a folder I have called Opera, is it the Opera.exe file that I run which is file version 1403?

Is this actually installing the program though? somehow I think I don't have this right. :}
Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#734
loblo

loblo

    Oldbie

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 755 posts
  • OS:ME
  • Country: Country Flag
Next you just right click on opera.exe, set it to NT4 or 2000 compat mode and then you run it by double clicking on it, that's all. ;)

Btw, when you install 7-zip it installs a shell extension in explorer with which you can extract archive, including self-extracting executables such as the Opera installer, without needing to launch 7-Zip itself, that's the context menu I was speaking about.

Also be aware that if you've got another version of opera somewhere else in a folder named opera they will both share the same settings, history etc... I f you want to have separate settings for different versions of Opera, make sure they are in folders that have different names as Opera will use, or create if none exist, a folder of the same name as the one containing the Opera.exe under C:\Windows\Application Data\Opera.

If you've got Opera in a folder named Opera, its settings will be stored in C:\Windows\Application Data\Opera

If you've got Opera in a folder named Opera 11.64, its settings will be stored in C:\Windows\Application Data\Opera 11.64

And so on.

Edited by loblo, 12 May 2012 - 05:12 PM.


#735
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag

Hello Frogman you should change the properties of the opera setup exe file under the kernelex tab to win 2000 sp4 and then it works.


Ah ok, but is that actually installing the program?

Now that I have managed to extract the files I take it that it's the Opera.exe file I should change on the properties for the KernelEx mode change? then you say it will work.

By the way, before I go for this, how does the Java work on it, and also is there loads of page annoyances with this version of Opera? I ask as I had installed version 10.10 but then I removed it, and at the moment I have I.E 6 and Firefox 3.6.28

Edited by frogman, 12 May 2012 - 05:17 PM.

Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#736
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag

Next you just right click on opera.exe, set it to NT4 or 2000 compat mode and then you run it by double clicking on it, that's all. ;)

Btw, when you install 7-zip it installs a shell extension in explorer with which you can extract archive, including self-extracting executables such as the Opera installer, without needing to launch 7-Zip itself, that's the context menu I was speaking about.

Also be aware that if you've got another version of opera somewhere else in a folder named opera they will both share the same settings, history etc... I f you want to have separate settings for different versions of Opera, make sure they are in folders that have different names as Opera will use, or create if none exist, a folder of the same name as the one containing the Opera.exe under C:\Windows\Application Data\Opera.

If you've got Opera in a folder named Opera, its settings will be stored in C:\Windows\Application Data\Opera

If you've got Opera in a folder named Opera 11.64, its settings will be stored in C:\Windows\Application Data\Opera 11.64

And so on.


Let me take this one step at a time.

First I right click the file I downloaded, then I right click which option? surely I don't just bring up all the files and use the exe file? if that is the case then what happens to all the other files in the initial file I downloaded?

Edited by frogman, 12 May 2012 - 05:26 PM.

Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#737
loblo

loblo

    Oldbie

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 755 posts
  • OS:ME
  • Country: Country Flag
The opera.exe you've found in the folder you've extracted with 7-Zip is the browser itself, just double click on it to run it.

#738
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag
Just out of interest, why does it not install when I double click on the Opera_1164_int_Setup file that was first downloaded? I see that it says it's extracting, but like I said nothing happened afterwards.
Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#739
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag

The opera.exe you've found in the folder you've extracted with 7-Zip is the browser itself, just double click on it to run it.


Does the folder with all those extracted files need to be in the program files folder? and by running the exe file will this put the Opera in the add/remove programs list? in other words by running the exe file is this actually installing the program?

Will I have any silly page annoyances with this version as opposed to the 10.10 version?
Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#740
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag
On the failed install as per my first post on this, where exactly are the files being extracted to if at all being that nothing happened when I first double clicked on the first installation file?
Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#741
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag
Can I also just quickly ask if anyone happens to know if Yahoo Pool can be played on Opera 11.64 on Windows 98? I won't bother running Opera if Java don't work you see.

Oh, and if this version of Opera isn't being installed as we normally do, if we want it removed do we just delete the folders being that it doesn't show up in the add/remove progs list?
Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#742
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag

Also be aware that if you've got another version of opera somewhere else in a folder named opera they will both share the same settings, history etc... I f you want to have separate settings for different versions of Opera, make sure they are in folders that have different names as Opera will use, or create if none exist, a folder of the same name as the one containing the Opera.exe under C:\Windows\Application Data\Opera.

If you've got Opera in a folder named Opera, its settings will be stored in C:\Windows\Application Data\Opera

If you've got Opera in a folder named Opera 11.64, its settings will be stored in C:\Windows\Application Data\Opera 11.64

And so on.


I have installed Opera 11.64 and as you quite rightly say as I had it in a folder called Opera a folder also exists in C:\Windows\Application Data\Opera

Now, I also want to install the version of Opera 10.10, this time the install file is called 10.10_Opera_1010_classic_Setup, and of course if I double click this file it will install by itself, so should I perform the same as I did for the 11.64 version, but this time making sure I have extracted first all the files to a folder called Opera 10.10, so that the settings will go to C:\Windows\Application Data\Opera 10.10, or as I am not too bothered about both sharing the same settings shall I just install the earlier version of Opera 10.10 and let it install by itself?

Or will it be easier to put the setup file of 10.10 into a folder first and name it Opera 10.10, then go to the exe file and run it from within that folder? am I right that by doing this it will also put the settings to C:\Windows\Application Data\Opera 10.10 ?

Edited by frogman, 12 May 2012 - 07:28 PM.

Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#743
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag
Am I correct in thinking that for the Opera 10.10 the settings all go to the program files folder and for instance the preferences would go to C:\PROGRAM FILES\OPERA_10.10\profile\operaprefs.ini which is different to where they go for the 11.64 version as the preferences went into C:\WINDOWS\Application Data\Opera\OPERA\operaprefs.ini
Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#744
frogman

frogman

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 554 posts
  • OS:98SE
  • Country: Country Flag
Does this look okay for both versions of Opera?

First is the 11.64 version.

Paths
Preferences
C:\WINDOWS\Application Data\Opera\OPERA\operaprefs.ini
Saved session
C:\WINDOWS\Application Data\Opera\OPERA\sessions\autopera.win
Bookmarks
C:\WINDOWS\Application Data\Opera\OPERA\bookmarks.adr
Opera directory
C:\WINDOWS\Application Data\Opera\OPERA
Cache
C:\WINDOWS\Local Settings\Application Data\Opera\OPERA\cache
Help documents
C:\WINDOWS\Local Settings\Application Data\Opera\OPERA\opcache
Mail directory
C:\WINDOWS\Local Settings\Application Data\Opera\OPERA\mail
Plug-in path
C:\PROGRAM FILES\OPERA\program\plugins
C:\Program Files\Opera_10.10\Program\Plugins
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins
C:\Program Files\Windows Media Player
User CSS directory
C:\WINDOWS\Application Data\Opera\OPERA\styles\user

---------------------------------------------------------------------------------------------

And the 10.10 version.

Paths
Preferences
C:\PROGRAM FILES\OPERA_10.10\profile\operaprefs.ini

Saved session
C:\PROGRAM FILES\OPERA_10.10\profile\sessions\autopera.win

Bookmarks
C:\PROGRAM FILES\OPERA_10.10\profile\bookmarks.adr

Opera directory
C:\PROGRAM FILES\OPERA_10.10\profile

Cache
C:\PROGRAM FILES\OPERA_10.10\profile\cache

Help documents
C:\PROGRAM FILES\OPERA_10.10\profile\opcache

Mail directory
C:\PROGRAM FILES\OPERA_10.10\profile\mail

Plug-in path
C:\PROGRAM FILES\OPERA_10.10\program\plugins

C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins

User CSS directory
C:\PROGRAM FILES\OPERA_10.10\profile\styles\user

I wasn't unaware that you all get a notification if I do an edit to my post, if you subscribe that is.

Edited by frogman, 13 May 2012 - 02:02 PM.

Windows 98 S.E - Opera 12.02 - Firefox 3.6.28 - Kernel-Ex 4.5.2 - Internet Explorer 6

#745
loblo

loblo

    Oldbie

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 755 posts
  • OS:ME
  • Country: Country Flag
Looks like you've got it all allright. ;)

#746
submix8c

submix8c

    Inconceivable!

  • Patrons
  • 4,263 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
@frogman - GOOD GLORY!!!! Are you trying to increase your post count? Use the "EDIT" tab, PLEASE!!!!

Someday the tyrants will be unthroned... Jason "Jay" Chasteen; RIP, bro!

Posted Image


#747
loblo

loblo

    Oldbie

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 755 posts
  • OS:ME
  • Country: Country Flag
I didn't dare say anything myself. :lol:

#748
1234567890

1234567890

    Newbie

  • Member
  • 18 posts
  • OS:ME
  • Country: Country Flag
sorry offtop
Who can tell what the thread program for win9x (it is desirable that hung in the tray) to display the temperature of CPU, GPU, HDD?\
it is desirable to have everything in one possible

#749
submix8c

submix8c

    Inconceivable!

  • Patrons
  • 4,263 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

sorry offtop
Who can tell what the thread program for win9x (it is desirable that hung in the tray) to display the temperature of CPU, GPU, HDD?\
it is desirable to have everything in one possible

Yes, off-topic. You should have started your own/another one.

You can't get CPU unless the MoBo supports it. Never heard of a GPU or HDD. Any/all have to have "temperature sensors" to work. Installing such a program is useless without sensors. Better check your MoBo. (one of mine has them... CPU and Case Temperatures - sensors on MoBo).

Someday the tyrants will be unthroned... Jason "Jay" Chasteen; RIP, bro!

Posted Image


#750
loblo

loblo

    Oldbie

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 755 posts
  • OS:ME
  • Country: Country Flag

sorry offtop
Who can tell what the thread program for win9x (it is desirable that hung in the tray) to display the temperature of CPU, GPU, HDD?\
it is desirable to have everything in one possible


There is no all in one program that does it all and sits in the tray unfortunately but I found that with my hardware/drivers configuration the following three program let me view almost everything

CPUID Hardware Monitor 1.17.0 (CPU/Mobo temp and voltages and CPU fan speed)
Riva Tuner 2.24 (GPU temp)
Victoria 4.46b (HDD SMART data including temperature, doesn't rely on smartvsd like many other such utilities so can view SMART for IDE drives not using esdi506.pdr like mine and SATA drives, it doesn't however work with drives I have on a Promise controller)




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN