Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

Integration of Intel's SATA AHCI and RAID drivers

- - - - -

  • Please log in to reply
1530 replies to this topic

#176
Fernando 1

Fernando 1

    Easy RAIDer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,021 posts
  • OS:Windows 7 x64
@ hairy coo:

Although I have started this thread by writing the guide, I am not an expert in everything and some of my advices may be wrong. Nevertheless I am trying to help everyone, who is asking for it by posting into this thread. Exactly this is what I have done in your case too, but I couldn't really help you, because I have never heard or seen such an issue report.

The sarcasm of my last post was due to fact, that you always insisted in having done everything correctly, which consequently means, that your issue must be caused by nLite or by a wrong advice within my guide.
Maybe I misunderstood you. In this case you will get my apology. It wasn't my intention to insult you.

Conclusion: I cannot help you to solve your problem, but I am pretty sure, that your issue has nothing to do with the integration of the Intel textmode drivers, which is the topic here.

CU
Fernando
My current system:
ASUS P8Z68-V | Intel Core i5 2500K | 2x4 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 | 2x128GB Crucial M4 SSD as RAID0 in SATA3 mode | Seasonic M12II-520 Modular 520W | ATI Radeon HD6850 1 GB GDDR5
My old system:
DFI nF4 Ultra-D (BIOS: 2006/04/06) | AMD Athlon64 4000+ San Diego | 2x512 MB OCZ PC3200 CL2 Rev.2 Platinum | 2x200 GB Samsung S-ATA II as Raid0 | beQuiet!Titan BQT P5-470W-S1.3 | MSI GeForce NX6600GT-TD128E


How to remove advertisement from MSFN

#177
tunilove

tunilove
  • Member
  • 7 posts
hi thanks for this thread ....

i have toshiba laptop satelite A200-1NH come with VIsta home pRE ON IT as i dont like vista i want to put XP but when i try to install and boo from CD i got the problem that no HDD detected

well i fallowed all the steps as montined in the instrction dowlod all the driv add them to m cd with Nlite but the problem i got with the new CD says that

*** the File iaStor.sys is corrupted *****

I made over 5 cds and all time same message any help please how to slove that

thanks in advance

Edited by tunilove, 28 June 2008 - 09:36 PM.


#178
hairy coo

hairy coo
  • Member
  • 8 posts
As per my previous posts,I was currently unable to load RAID or any type of drivers using nLite.

As before I was completely successful-I searched for a conflict and the only extra app. installed since success, was Threatfire,an anti spyware and malware tool.

Since disabling Threatfire,everything is back to normal.

I will post a new thread in case this may help someone else.

#179
Fernando 1

Fernando 1

    Easy RAIDer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,021 posts
  • OS:Windows 7 x64

well i fallowed all the steps as montined in the instrction dowlod all the driv add them to m cd with Nlite but the problem i got with the new CD says that
*** the File iaStor.sys is corrupted *****

You get this message, when you integrate/load a 64bit driver onto a 32bit OS.
Within my guide you find links to the newest 32bit and 64bit Intel textmode drivers. You have to take the 32bit version.


As per my previous posts,I was currently unable to load RAID or any type of drivers using nLite.
As before I was completely successful-I searched for a conflict and the only extra app. installed since success, was Threatfire,an anti spyware and malware tool.
Since disabling Threatfire,everything is back to normal.
I will post a new thread in case this may help someone else.

That is a good idea.
Fine, that you found at least the reason for your problems.
My current system:
ASUS P8Z68-V | Intel Core i5 2500K | 2x4 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 | 2x128GB Crucial M4 SSD as RAID0 in SATA3 mode | Seasonic M12II-520 Modular 520W | ATI Radeon HD6850 1 GB GDDR5
My old system:
DFI nF4 Ultra-D (BIOS: 2006/04/06) | AMD Athlon64 4000+ San Diego | 2x512 MB OCZ PC3200 CL2 Rev.2 Platinum | 2x200 GB Samsung S-ATA II as Raid0 | beQuiet!Titan BQT P5-470W-S1.3 | MSI GeForce NX6600GT-TD128E

#180
manox

manox
  • Member
  • 1 posts
I'm installing Win xp 64 on my Vostro 1710 (sata/ahci) and I'm getting Iastore.sys error this is Intel file and it is necessary for installation how can I import that file there ? actually there are 3 files which has to been imported iaStor.sys, iaStor.cat, Txtsetup.oem

#181
Fernando 1

Fernando 1

    Easy RAIDer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,021 posts
  • OS:Windows 7 x64

I'm installing Win xp 64 on my Vostro 1710 (sata/ahci) and I'm getting Iastore.sys error this is Intel file and it is necessary for installation how can I import that file there ? actually there are 3 files which has to been imported iaStor.sys, iaStor.cat, Txtsetup.oem

Which sort of error message did you get?
  • If the message was like "The file IASTOR.SYS is corrupt", you obviously have taken the 32bit driver version. This doesn't work with a 64bit OS.
    Solution: Integrate the 64bit driver version (link is within the start post).
  • If the message was like "Could not copy the file IASTOR.SYS", you either have burnt a currupted CD (too hiigh speed) or may have created an unattended install CD and have tried to load the textmode driver by using the F6/floppy method.
    Solution: Burn your CD with lower speed. Don't hit F6 and don't insert a floppy.

My current system:
ASUS P8Z68-V | Intel Core i5 2500K | 2x4 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 | 2x128GB Crucial M4 SSD as RAID0 in SATA3 mode | Seasonic M12II-520 Modular 520W | ATI Radeon HD6850 1 GB GDDR5
My old system:
DFI nF4 Ultra-D (BIOS: 2006/04/06) | AMD Athlon64 4000+ San Diego | 2x512 MB OCZ PC3200 CL2 Rev.2 Platinum | 2x200 GB Samsung S-ATA II as Raid0 | beQuiet!Titan BQT P5-470W-S1.3 | MSI GeForce NX6600GT-TD128E

#182
xtrmpro66

xtrmpro66
  • Member
  • 2 posts
Hi Fernando, thank you very much for this guide. I am wanting to setup a dual boot system, first by installing XP, and then Vista. Currently I am running XP on the Intel D975XBX2 mobo, with 4 drives in Matix RAID array. I am upgrading to the Intel DX48BT2 mobo, which is DDR3 mem and ICH9R. Also, no floppy drive, which is why I am needing your help. I just noticed the note about the 4 gigs of memory for a 32-bit OS and that is what I am going to be using, 2x2gig of 1600 Mhz DDR3, that Intel says must be installed in both dimms in channel B.

Do I have to buy new memory just to install XP on this board, or can I use the DDR2 that I am currently using in the 975 board? I do not think x48 supports.

Thank you, Dave
CPU= E6600 @ 2.4 GHz NEW! Q9450 @ 2.66 Ghz
PSU= BFG 800W
VID CARD= BFG 7900 GTX OC 512MB NEW! BFG 9800 GTX OCX 512 MB
MEM= 2 Gig Corsair NEW! Corsair TW3X4G1600C9DHX
OS= Windows XP MCE
HDD= 4 X 320 Gig WD (RAID Matrix 0/5)
CASE= Antec 900
MOBO= Intel BAD AXE 2 NEW! Intel DX48BT2

COOLING= Zalman 9700LED

#183
Fernando 1

Fernando 1

    Easy RAIDer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,021 posts
  • OS:Windows 7 x64

I am wanting to setup a dual boot system, first by installing XP, and then Vista. Currently I am running XP on the Intel D975XBX2 mobo, with 4 drives in Matix RAID array. I am upgrading to the Intel DX48BT2 mobo, which is DDR3 mem and ICH9R. Also, no floppy drive, which is why I am needing your help. I just noticed the note about the 4 gigs of memory for a 32-bit OS and that is what I am going to be using, 2x2gig of 1600 Mhz DDR3, that Intel says must be installed in both dimms in channel B.
Do I have to buy new memory just to install XP on this board, or can I use the DDR2 that I am currently using in the 975 board?

No, why do you think so? The OS Setup may be influenced by the RAM size (32bit Windows Operating Systems cannot address more than 3 GB), but not by the RAM type (DDR2 or DDR3).

If you should get problems while installing Windows XP or Vista onto your new system, you should just remove 1 RAM stick. Once the OS is up, you can reinsert it.
My current system:
ASUS P8Z68-V | Intel Core i5 2500K | 2x4 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 | 2x128GB Crucial M4 SSD as RAID0 in SATA3 mode | Seasonic M12II-520 Modular 520W | ATI Radeon HD6850 1 GB GDDR5
My old system:
DFI nF4 Ultra-D (BIOS: 2006/04/06) | AMD Athlon64 4000+ San Diego | 2x512 MB OCZ PC3200 CL2 Rev.2 Platinum | 2x200 GB Samsung S-ATA II as Raid0 | beQuiet!Titan BQT P5-470W-S1.3 | MSI GeForce NX6600GT-TD128E

#184
xtrmpro66

xtrmpro66
  • Member
  • 2 posts
Thanks again Fernando! Just finished installing XP from the boot CD that I created by using this guide. Everything went smooth. Now I just need to figure out how to create dual boot XP/Vista..... :wacko:

Kudos, Dave
CPU= E6600 @ 2.4 GHz NEW! Q9450 @ 2.66 Ghz
PSU= BFG 800W
VID CARD= BFG 7900 GTX OC 512MB NEW! BFG 9800 GTX OCX 512 MB
MEM= 2 Gig Corsair NEW! Corsair TW3X4G1600C9DHX
OS= Windows XP MCE
HDD= 4 X 320 Gig WD (RAID Matrix 0/5)
CASE= Antec 900
MOBO= Intel BAD AXE 2 NEW! Intel DX48BT2

COOLING= Zalman 9700LED

#185
Fernando 1

Fernando 1

    Easy RAIDer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,021 posts
  • OS:Windows 7 x64
@ all users of my guide:

Since Intel recently has released new official Intel Storage Manager drivers v8.2.3.1001, I have updated again my guide (first post of this thread) and uploaded the newest textmode drivers.

If you have an ICH7-10 chipset Intel S-ATA/RAID Controller and follow the download links of my guide, you will get Intel's newest S-ATA and RAID drivers - as usual already prepared for an easy integration.

Good luck!
Fernando

My current system:
ASUS P8Z68-V | Intel Core i5 2500K | 2x4 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 | 2x128GB Crucial M4 SSD as RAID0 in SATA3 mode | Seasonic M12II-520 Modular 520W | ATI Radeon HD6850 1 GB GDDR5
My old system:
DFI nF4 Ultra-D (BIOS: 2006/04/06) | AMD Athlon64 4000+ San Diego | 2x512 MB OCZ PC3200 CL2 Rev.2 Platinum | 2x200 GB Samsung S-ATA II as Raid0 | beQuiet!Titan BQT P5-470W-S1.3 | MSI GeForce NX6600GT-TD128E

#186
simeon_001

simeon_001
  • Member
  • 3 posts
Hello!
very usefull post and nice info thank you all!!

After reading it I managed to overcome the iaStor.sys error at the setup of win XP to an Fujitsu-Siemens Amilo Xi2428.
Using an original XP cd with SP2, added with textmode the appropriate drivers and installation completed with no errors.

My problem is that when I tried to add both service pack 3 and drivers and make an unattended installation, when istallation begin I got again the error that iaStor.sys can not be loaded (although I can see my HDD and iastor.sys is loaded and start the install)
Is there any way to use nlite for both drivers AND sp3 or I should install SP3 afterwards?? :}

Thank you in advance for your help.

Regards,
D.

#187
Fernando 1

Fernando 1

    Easy RAIDer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,021 posts
  • OS:Windows 7 x64
@ simeon_001:

What you have written is very interesting, because I didn't know about this issue. Maybe the current nLite version has still a problem with the integration of SP3, if done simultaneously with the integration of the Intel textmode drivers.
Only solution I see: Don't do the integration at once.
I will contact Nuhi regarding this problem.

CU
Fernando
My current system:
ASUS P8Z68-V | Intel Core i5 2500K | 2x4 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 | 2x128GB Crucial M4 SSD as RAID0 in SATA3 mode | Seasonic M12II-520 Modular 520W | ATI Radeon HD6850 1 GB GDDR5
My old system:
DFI nF4 Ultra-D (BIOS: 2006/04/06) | AMD Athlon64 4000+ San Diego | 2x512 MB OCZ PC3200 CL2 Rev.2 Platinum | 2x200 GB Samsung S-ATA II as Raid0 | beQuiet!Titan BQT P5-470W-S1.3 | MSI GeForce NX6600GT-TD128E

#188
simeon_001

simeon_001
  • Member
  • 3 posts
Hi!
thanks for the quick reply!
I will test today to integrate SP3 to the CD that I have already integrate the drivers and it is working (not simultaneously as i tried before) and I will let you know the results... (integrade SP3 and afterwards the drivers is not working for sure as I have already tried it)

Thank you,
D

#189
Fernando 1

Fernando 1

    Easy RAIDer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,021 posts
  • OS:Windows 7 x64

I will test today to integrate SP3 to the CD that I have already integrate the drivers and it is working (not simultaneously as i tried before) and I will let you know the results... (integrade SP3 and afterwards the drivers is not working for sure as I have already tried it).

As far as I know this issue has nothing to do with nLite, but with the SP3 package installer built by Microsoft.
Some users reported about big differences, if they used the "golden" XP RTM version , XP SP1 or XP SP2 as source for the SP3 integration.
My current system:
ASUS P8Z68-V | Intel Core i5 2500K | 2x4 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 | 2x128GB Crucial M4 SSD as RAID0 in SATA3 mode | Seasonic M12II-520 Modular 520W | ATI Radeon HD6850 1 GB GDDR5
My old system:
DFI nF4 Ultra-D (BIOS: 2006/04/06) | AMD Athlon64 4000+ San Diego | 2x512 MB OCZ PC3200 CL2 Rev.2 Platinum | 2x200 GB Samsung S-ATA II as Raid0 | beQuiet!Titan BQT P5-470W-S1.3 | MSI GeForce NX6600GT-TD128E

#190
nuhi

nuhi

    nLite & vLite human.dll

  • Developer
  • 4,335 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
simeon_001, that is weird, mainly because then everyone would report it, and it simply works the same, be it SP2 then drivers or SP3 then drivers.
Maybe you did something different this time, anyway slipstream SP3 into the clean, not previously modified SP2, then the drivers. If it fails attach the i386\txtsetup.sif file from that failed ISO for me to look.
If that is fine then it might be that the sys file itself got corrupted somehow so you might extract the i386\iastor.sy_ and compare to the iastor.sys from the original driver folder.
http://www.nliteos.com | http://www.vlite.net
Remove components and customize Windows

#191
Chrysalis

Chrysalis

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 101 posts
wow thanks for the update info, even navigating intels site normally I couldnt find the 8.3 drivers, I had to follow the link you provided. I will try these out but I am so happy with the 8.0 right now.

#192
simeon_001

simeon_001
  • Member
  • 3 posts

anyway slipstream SP3 into the clean, not previously modified SP2, then the drivers.


IT WORKED!!! :thumbup
I have to note that this time I burned the CD at 8X

thank you!!!

#193
TechFind

TechFind

    Newbie

  • Member
  • 21 posts
All I can say to Fernando 1 is thanks very much, for your very usefull guide.
I need to express my appreciation to Nuhi for his excellent tool.

#194
Lancelot_Real

Lancelot_Real

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 99 posts
  • OS:XP Pro x64
  • Country: Country Flag
Hi fernando, long time since my last message here:
http://www.msfn.org/...769#entry737769

i had same problem after starting to use livexp instead of bartpe (both winpe :))

i was just postin a new message to you with new iaahci.inf file i created (with your and galapos help), i started to read the 1st message to see if any new update there, so there it is (poor me after working on some days :)) http://kerneltrap.org/node/7582

i confirm the message there too, it is the same iaAHCI.INF file i created (i mean adds are the same), Both "AsusP5B" and "Intel® Desktop Board DG965RY" uses 82801HB in ahci mode with same hwid. "PCI\VEN_8086&DEV_2824&CC_0106"

To solve LiveXP problem; LiveXP uses DPs driver pack, DP_MassStorage_wnt5_x86-32_805.7z (extract, change, repack)
adding new iaahci.inf file to D\M\I3\
and in DriverPack_MassStorage_wnt5_x86-32.ini
at [I3] section in line "ms_1_hwids=" adding VEN_8086&DEV_2824&CC_0106 to the end, than repack. :)

i also informed Dps team, thanks to Galapo and Jaak.

i checked Intel_textmode_drivers_32bit_v8.2.3.1001_repacked_by_Fernando.zip for hwid, still no support from intel i guess.

This message is for informing you, thanks to your good work.

Edited by Lancelot_Real, 08 July 2008 - 06:37 AM.


#195
Fernando 1

Fernando 1

    Easy RAIDer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,021 posts
  • OS:Windows 7 x64
@ Lancelot_Real:

Thank you very much for your updated informations regarding the AHCI support of Intel ICH8 chipset mainboards.
As you probably may have seen, I have added some informations for ICH8 users to my guide.

The best and easiest way to help other users with ICH8 S-ATA Controllers would be, if you would upload the already "modded" IAAHCI.INF and TXTSETUP.OEM on the basis of the actual driver version 8.2.3.1001 to RapidShare or another Hoster (as Akkuma had done it here for the older version).
Then I would just add the links to my guide.

Thanks again!
Fernando
My current system:
ASUS P8Z68-V | Intel Core i5 2500K | 2x4 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 | 2x128GB Crucial M4 SSD as RAID0 in SATA3 mode | Seasonic M12II-520 Modular 520W | ATI Radeon HD6850 1 GB GDDR5
My old system:
DFI nF4 Ultra-D (BIOS: 2006/04/06) | AMD Athlon64 4000+ San Diego | 2x512 MB OCZ PC3200 CL2 Rev.2 Platinum | 2x200 GB Samsung S-ATA II as Raid0 | beQuiet!Titan BQT P5-470W-S1.3 | MSI GeForce NX6600GT-TD128E

#196
Lancelot_Real

Lancelot_Real

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 99 posts
  • OS:XP Pro x64
  • Country: Country Flag
http://www.filefacto...n/ICH8_Ahci_rar

includes 2 files:
Intel_textmode_drivers_32bit_v8.2.3.1001_repacked_by_Fernando_Added_ICH8_Ahci_Support.rar
7.8.0.1012_Added_ICH8_Ahci_Support.rar

i tested both with bartpe (regular) and worked perfectly.

please check my work, as i am not an expert about the subject.

ps:
http://www.intel.com...updt/313057.htm
in the pdf file, at page 11, there is info showing 2824h id, god knows when intel add this to its driver package.

Edited by Lancelot_Real, 08 July 2008 - 05:10 PM.


#197
Fernando 1

Fernando 1

    Easy RAIDer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,021 posts
  • OS:Windows 7 x64
@ Lancelot_Real:

Thank you very much for your quick reply and for preparing and uploading the drivers with customized IAAHCI.INF and TXTSETUP.OEM files.
On the basis of yours and Galapo's work I have prepared a small package, which contains the 32bit and 64bit Intel textmode drivers v8.2.3.1001 customized for the use with ICH8 chipsets.
Here is it: http://rapidshare.co...r_ICH8.zip.html

Although your linked drivers obviously worked fine with your chipset, I have done some minor modifications hoping, that this won't have any negative effect:
  • To make it easier to find the correct Controller, I have named it "Intel® ICH8 SATA AHCI Controller Fernando-Galapo" (instead of "Intel® 82801HB SATA AHCI Controller Fernando-Galapo").
  • Additionally I have removed some "_RAID" entries, which somehow were within the "ICH8 82801HB_Galapo" part of your IAAHCI.INF file (if these add-ons are needed, please let me know it).
Before I am going to add the download link to these modded drivers into my guide, I would like to get your feedback again. Please have a look into the modded driver files again and test them, if you have the time.

Your work is a great help for all users with an ICH8 chipset mainboard, who want to use the AHCI features. Thanks again! :thumbup

Greetings
Fernando
My current system:
ASUS P8Z68-V | Intel Core i5 2500K | 2x4 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 | 2x128GB Crucial M4 SSD as RAID0 in SATA3 mode | Seasonic M12II-520 Modular 520W | ATI Radeon HD6850 1 GB GDDR5
My old system:
DFI nF4 Ultra-D (BIOS: 2006/04/06) | AMD Athlon64 4000+ San Diego | 2x512 MB OCZ PC3200 CL2 Rev.2 Platinum | 2x200 GB Samsung S-ATA II as Raid0 | beQuiet!Titan BQT P5-470W-S1.3 | MSI GeForce NX6600GT-TD128E

#198
Lancelot_Real

Lancelot_Real

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 99 posts
  • OS:XP Pro x64
  • Country: Country Flag
As fast as possible, :)
i made 2 trials,
1st with the 32bit ones you provided, works fine
2nd with deleting %PCI\VEN_8086&DEV_2824&CC_0106.DeviceDesc% = iaStor_mobl_Inst, PCI\VEN_8086&DEV_2824&CC_0106 lines
(looked for mbl reference in pdf and i saw no mobile device for hwid 2824, i guess no problem in future too)


1- No problem for changing names (2824h signature is not for mobile)
maybe this one would be nice too: Intel® ICH8 SATA AHCI Controller Fernando-Galapo (82801HB)
2- No problem in changing _RAID (2824h is not for raid, it was a mistake)

you can do whatever you want in naming, np for me

advice:
the pdf file (313057.pdf) at http://www.intel.com...updt/313057.htm is nice to learn about ICH8, i saved this file in name:
"Intel IO Controller Hub 8 (ICH8) Family Specification Update_313057.pdf" on my pc in case of any other ICH8 probems.


For all users reading this message:
Intel Sata AHCI controller of 82801HB is added to Fernando 1's repacked drivers. you can get it from the 1st Post of this subject.

:thumbup

Edited by Lancelot_Real, 11 July 2008 - 06:10 AM.


#199
Fernando 1

Fernando 1

    Easy RAIDer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,021 posts
  • OS:Windows 7 x64
@ Lancelot_Real:

That's great - I didn't expect your reply as soon! :thumbup :thumbup
As soon as possible I will add the customized drivers to the first post of this thread.
EDIT: Done!

Regards
Fernando


@ all:

Users with an Intel ICH7/ICH8/ICH9 (without "R" or "M") chipset mainboard, who want to use their Intel S-ATA ports at "AHCI Mode", will find customized 32/64bit textmode drivers within my guide (first post of this thread).
Since I don't know, if these modified drivers will work for you, I need your feedback!

Good luck!
Fernando

Edited by Fernando 1, 10 July 2008 - 05:57 AM.

My current system:
ASUS P8Z68-V | Intel Core i5 2500K | 2x4 GB Corsair XMS3 DDR3-1600 | 2x128GB Crucial M4 SSD as RAID0 in SATA3 mode | Seasonic M12II-520 Modular 520W | ATI Radeon HD6850 1 GB GDDR5
My old system:
DFI nF4 Ultra-D (BIOS: 2006/04/06) | AMD Athlon64 4000+ San Diego | 2x512 MB OCZ PC3200 CL2 Rev.2 Platinum | 2x200 GB Samsung S-ATA II as Raid0 | beQuiet!Titan BQT P5-470W-S1.3 | MSI GeForce NX6600GT-TD128E

#200
TechFind

TechFind

    Newbie

  • Member
  • 21 posts
After some good installations or re-installations first no lucks.
I tried an Abit IX38 GuardGT with the following controllers:

Intel® ICH9 2 port Serial ATA Storage Controller 2 - 2926
Intel® ICH9 4 port Serial ATA Storage Controller 1 - 2920
JMicron JMB363 Sata / Pata Controller.

I integraded all the textmode drivers for ICH9R/M and JMicron but
I got the message : iastor.sys is corrupted.

Any advise?

PS: I must add that I integraded all the controllers for the win_CD
could be used for as many chipshets.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN