Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Enable Intel AHCI under XP; Case Closed, read second last post

- - - - -

  • This topic is locked This topic is locked
251 replies to this topic

#176
francisc1701

francisc1701

    Newbie

  • Member
  • 14 posts
  • Joined 15-September 08
I looked for 2828 in iaahci.inf and got 0 matches.
There is this line
PCI\VEN_8086&DEV_2829&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH8M-E/M SATA AHCI Controller"
but as you can see it's 2829.

Here's what I did:
- I followed step 2 of this guide, only I replaced 2821 with 2828
- I followed step 3, only I modified it with data taken from Device Manager:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_2923&cc_0106] -- the part after the last backslash became pci#ven_8086&dev_2828&cc_0101
"Service"="iaStor"
"ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor]
"Type"=dword:00000001
"Start"=dword:00000000
"Group"="SCSI miniport"
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"="system32\\drivers\\iaStor.sys"
"tag"=dword:00000019
"DisplayName"="Intel AHCI Controller"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Parameters]
"queuePriorityEnable"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Enum]
"0"="PCI\\VEN_8086&DEV_2923&SUBSYS_B0051458&REV_02\\3&13c0b0c5&0&FA" -- this became "0"="PCI\\VEN_8086&DEV_2828&SUBSYS_30D8103C&REV_03\\3&B1BFB68&0&FA"
"Count"=dword:00000001
"NextInstance"=dword:00000001
- I saved the .reg file, added it to the registry and rebooted
- I enabled Sata native mode in my bios and rebooted again
The result was the same STOP error on a BSoD

Can someone please point out what I'm doing wrong?


How to remove advertisement from MSFN

#177
James_A

James_A

     

  • Member
  • PipPip
  • 153 posts
  • Joined 23-December 07
I am not really an expert on this, but I do know you should not change the class (CC_nnnn)

from CC_0106 (= AHCI)
to CC_0101 (= IDE)

I can't advise you on the subsystem values as that is beyond me.

And, yes 2829 (and 282A) are also ICH8 mobile as well as 2828. But they should already be in the .INF

.

#178
francisc1701

francisc1701

    Newbie

  • Member
  • 14 posts
  • Joined 15-September 08
James_A, thanks for the tips. I changed 0101 to 0106 but still no joy. Anything else I could try?

#179
francisc1701

francisc1701

    Newbie

  • Member
  • 14 posts
  • Joined 15-September 08

Anything else I could try?

Never mind, it's working now :yes:

Thanks to Linux :D I managed to get it to work.

Turns out it was 2829, Device Manager only reported 2828 because it was emulating an IDE controller. I enabled Sata native mode, booted Kubuntu 8.04 (installed alongside XP) and issued an
lspci -v -nn
command. Here's the relevant part of its output:
00:1f.1 IDE interface [0101]: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) IDE Controller [8086:2850] (rev 03) (prog-if 8a [Master SecP PriP])
		Subsystem: Hewlett-Packard Company Unknown device [103c:30d8]
		Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 16
00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA AHCI Controller [8086:2829] (rev 03) (prog-if 01 [AHCI 1.0])
		Subsystem: Hewlett-Packard Company Unknown device [103c:30d8]
		Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 0, IRQ 220

So I modified that registry file:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_2829&cc_0106]
"Service"="iaStor"
"ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor]
"Type"=dword:00000001
"Start"=dword:00000000
"Group"="SCSI miniport"
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"="system32\\drivers\\iaStor.sys"
"tag"=dword:00000019
"DisplayName"="Intel AHCI Controller"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Parameters]
"queuePriorityEnable"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Enum]
"0"="PCI\\VEN_8086&DEV_2829&SUBSYS_30D8103C&REV_03\\3&B1BFB68&0&FA"
"Count"=dword:00000001
"NextInstance"=dword:00000001
I added it to the registry, rebooted, enabled Sata native mode again, and this time XP started without a glitch. The "Found new hardware" popped up. When it asked for the driver for the Ahci controller I pointed it to the folder containing iaahci.inf, etc. It was not necessary to modify iaahci.inf at all.

I hope someone finds this useful.

#180
James_A

James_A

     

  • Member
  • PipPip
  • 153 posts
  • Joined 23-December 07
Certainly it's useful to me: I already have Ubuntu 8.04, just never thought to use it to solve a Windows chip ID problem.

That's going in my "on-site" toolbox right now. Thanks for the info.

.

#181
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

How do I roll back to IDE by the way? AHCI is only giving me random BSOD so I want to get back to IDE without reinstalling. Thanks.

#182
maggotspawn

maggotspawn

    Newbie

  • Member
  • 26 posts
  • Joined 18-August 08

How do I roll back to IDE by the way? AHCI is only giving me random BSOD so I want to get back to IDE without reinstalling. Thanks.

Just switch to IDE in the BIOS, Windows will then use Microsoft drivers for IDE mode.
MSI G33M, Q6600, G0 stepping, OC'd to 3.0 GHz, 4 GB Mushkin DDR2 800 , 160 GB WD SATA 2 HD, 1 TB WD SATA 2 HD, Lite-On DVD Burner, Seasonic S-12 PSU, Windows XP Pro SP2
ACER Extensa 5620Z, Pentium Dualcore 1.86 GHz T2390, 3 GB DDR2 533 , 160 GB SATA HD, Etc.
Triplebooting Vista Home Premium SP1, Windows XP Home SP2, Puppy Linux 4.00

#183
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

doesn't work, I get BSOD

#184
cdob

cdob

    MSFN Expert

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
  • Joined 29-September 05

How do I roll back to IDE by the way?

http://support.micro....com/kb/314082/
Import mergeide.reg and extract files Atapi.sys, Intelide.sys, Pciide.sys, and Pciidex.sys.

#185
puntoMX

puntoMX

    n00b of Masters and Vice Versa

  • Super Moderator
  • 4,852 posts
  • Joined 28-June 04
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

doesn't work, I get BSOD

Normaly that should work. Try the Microsoft way like cdob says.

#186
xewax

xewax
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 09-December 08
List of needed files and driver packs:
MagicISO (Only needed when you don’t want or can not use a floppy disk.)
32-bit Floppy Configuration Utility for Intel® Matrix Storage Manager



32-bit floppy... link is not working and you talk about exe file. what exe file? can u add here another link? i try to solve this problem but stopped here. Link broken (notfound) and about exe file. I need help with 1. and 1.1

Edited by xewax, 09 December 2008 - 10:26 AM.


#187
an3k

an3k

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 95 posts
  • Joined 15-June 08
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Yes, the link is down for real but its intel fail ;)

Below links to the latest version of the tool:

32-bit Floppy Configuration Utility for Intel® Matrix Storage Manager
64-bit Floppy Configuration Utility for Intel® Matrix Storage Manager

Edited by an3k, 09 December 2008 - 06:55 PM.


#188
xewax

xewax
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 09-December 08

2. Preparing the drivers

Copy the file IASTOR.SYS to the Windows SYSTEM32/DRIVERS directory. Open the IAAHCI.INF with Notepad from the directory where you unpacked the drivers. Use CRTL-R and you should get a "replace" window. In the first input window you type "2821" and the second "2923", so you will replace all "2821" text to "2923", and click "Replace All". Save IAAHCI.INF over the original file.

Replace the line:

<font size="1">PCI\VEN_8086&DEV_2923&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) 82801HR/HH/HO SATA AHCI Controller"</font>
To:
<font size="1">PCI\VEN_8086&DEV_2923&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH9 SATA AHCI Controller"</font>

Save the file under the same name, e.g. IAAHCI.INF and exit Notepad.

I did this step. I attached my iaahci.inf here

3. Creating Windows registry file

Now we create a registry file with Notepad and the following contence:
CODEWindows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_2923&cc_0106]
"Service"="iaStor"
"ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor]
"Type"=dword:00000001
"Start"=dword:00000000
"Group"="SCSI miniport"
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"="system32\\drivers\\iaStor.sys"
"tag"=dword:00000019
"DisplayName"="Intel AHCI Controller"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Parameters]
"queuePriorityEnable"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Enum]
"0"="PCI\\VEN_8086&DEV_2923&SUBSYS_B0051458&REV_02\\3&13c0b0c5&0&FA"
"Count"=dword:00000001
"NextInstance"=dword:00000001

Save it as AHCI_ICH9.REG and run it after closing Notepad.

I did this file too and launched it.

And enabled AHCI in bios
But i still get that blue screen.
Can you help me to fix it?

Attached Files


Edited by xewax, 10 December 2008 - 05:29 AM.


#189
an3k

an3k

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 95 posts
  • Joined 15-June 08
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I can't really help, have a X48 board which comes with a ICH9R (RAID+AHCI support by default). I use the same driver package for my unattended setup and everything works fine - but i have a divverent northbridge which supports ahci by default.

Try the following:
1) download the 32-bit Floppy Configuration Utility for Intel® Matrix Storage Manager, open the zip file and extract it to c:\tempdrv
2) open your device manager and open the properties for your controller. on the details tab you can get the VEN- and DEV-IDs we need. Your VEN-ID should be VEN_8086.
3) open iaAHCI.inf with notepad, press Ctrl+H, enter in the first field "DEV_2821" and in the second your own DEV-ID (e.g. DEV_3445), then click on "Replace all". Press Ctrl+S and then Alt+F4.
4) install the new driver using the device manager (update/install driver)

If this does not help, begin from scratch again but at step 3) enter "DEV_2922" instead of "DEV_2821" into the first field.

If this does not help too, try if the driver is working for your device:
1) do the steps above except 4) but now with "DEV_2821" again ;)
2) open TXTSETUP.OEM with notepad, press Ctrl+H, enter in the first field "DEV_2821" and in the second your own DEV-ID (e.g. DEV_3445), then click on "Replace all". Press Ctrl+S and then Alt+F4.
3) copy the files iaStor.sys, iaAHCI.inf, iaahci.cat, TXTSETUP.OEM to a floppy.
4) boot from a windows setup cd, press F6 at the beginning and insert the floppy. continue the setup until you are asked to select a partition on which you want to install windows. at this point you can eject your setup cd and reboot your pc (reboot-switch is advised instead of ctrl+alt+del).

if you have sucessfully arrived the "select partition" thingy, you can reboot your pc, the driver is working then. If not, try steps above but now with "DEV_2922".

DEV_2821 is Intel ICH8R/DH/DO
DEV_2922 is Intel ICH9R/DH/DO
what is DEV_2923 ??

attached i've the latest modified drivers (replaced DEV_2821 with DEV_2923).

Attached Files


Edited by an3k, 11 December 2008 - 12:08 AM.


#190
puntoMX

puntoMX

    n00b of Masters and Vice Versa

  • Super Moderator
  • 4,852 posts
  • Joined 28-June 04
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

DEV_2821 is Intel ICH8R/DH/DO
DEV_2922 is Intel ICH9R/DH/DO
what is DEV_2923 ??

ICR9 with 4 ports, non-RAID.

By the way, thank you for the updated links, it´s added to the first post with credits to you ;).

#191
syuri

syuri
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 16-December 08
Guys,

I have GIGABYTE GA-EP45-DS3L mainboard and similar problem installing fresh XP with AHCI enabled.
Do you know what should be changed in IAAHCI.INF and OEMTEXT files to enable ICH10 (NOT ICHI10R!). I would like to install using F6 method and do not want to go with nLite preparing integrated distribution.

BTW, that is GREAT thread. Finally I was able to understand what is root of the problem, which is not explained by Gigabyte and Intel.

#192
tre_ge

tre_ge
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 18-December 08
For "Intel® ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller" this reg file should work with the latest drivers (not necessary to edit the .inf file >http://downloadcente...=17061&lang=eng)

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_2922&cc_0106]
"Service"="iaStor"
"ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor]
"Type"=dword:00000001
"Start"=dword:00000000
"Group"="SCSI miniport"
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"="system32\\drivers\\iaStor.sys"
"tag"=dword:00000019
"DisplayName"="Intel AHCI Controller"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Parameters]
"queuePriorityEnable"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Enum]
"0"="PCI\\VEN_8086&DEV_2922&SUBSYS_30D8103C&REV_03\\3&B1BFB68&0&FA"
"Count"=dword:00000001
"NextInstance"=dword:00000001

Edited by tre_ge, 18 December 2008 - 02:17 PM.


#193
wc9

wc9
  • Member
  • 3 posts
  • Joined 04-January 09

For "Intel® ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller" this reg file should work with the latest drivers (not necessary to edit the .inf file >http://downloadcente...=17061&lang=eng)

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_2922&cc_0106]
"Service"="iaStor"
"ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor]
"Type"=dword:00000001
"Start"=dword:00000000
"Group"="SCSI miniport"
"ErrorControl"=dword:00000001
"ImagePath"="system32\\drivers\\iaStor.sys"
"tag"=dword:00000019
"DisplayName"="Intel AHCI Controller"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Parameters]
"queuePriorityEnable"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor\Enum]
"0"="PCI\\VEN_8086&DEV_2922&SUBSYS_30D8103C&REV_03\\3&B1BFB68&0&FA"
"Count"=dword:00000001
"NextInstance"=dword:00000001



I have a very similar issue and after much searching this is the closest to what I'm trying to accomplish. I'm hoping someone can tell me what I need to do in my case.

I have the Intel ICH9R raid controller. I'm trying to bring my old drive with XP Pro to my new PC. When I set the BIOS to IDE mode Windows starts fine but if I change it to RAID, I get the BSOD b/c Windows can't find the drivers. So in essence, I am trying to activate RAID under my existing XP installation. I have the ICH9R driver files already, but need help in getting Windows to find them at boot-up.

#194
cdob

cdob

    MSFN Expert

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts
  • Joined 29-September 05

I have the Intel ICH9R raid controller.So in essence, I am trying to activate RAID under my existing XP installation. I have the ICH9R driver files already, but need help in getting Windows to find them at boot-up.

Can't you select AHCI at BIOS?

As for ICH9R use HardwareId PCI\VEN_8086&DEV_2822&CC_0104 or compatible ID PCI\VEN_8086&CC_0104

Try add settings too
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\PCI#VEN_8086&DEV_2822&CC_0104]
"Service"="iaStor"
"ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\PCI#VEN_8086&CC_0104]
"Service"="iaStor"
"ClassGUID"="{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"


#195
wc9

wc9
  • Member
  • 3 posts
  • Joined 04-January 09

Can't you select AHCI at BIOS?

As for ICH9R use HardwareId PCI\VEN_8086&DEV_2822&CC_0104 or compatible ID PCI\VEN_8086&CC_0104


Interestingly, I've managed to get AHCI mode to work by forcing a driver install from device manager. But no such luck with RAID mode b/c windows can't see it unless it's on in BIOS first. I'll give your suggestion a try when I get a chance. One question though, is the hardware device id different for different modes? A prior post mentioned id=2922 for ICH9R in AHCI mode I believe.

#196
an3k

an3k

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 95 posts
  • Joined 15-June 08
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
You cannot activate RAID after installing Windows on one HDD - RAID always need at least two drives and there are special informations required on the drives for a working raid.

If you want to use RAID you have to reformat and install windows again.


Yes, there are different DeviceIDs for different modes.

ICH9R AHCI: VEN_8086&DEV_2922
ICH9R RAID: VEN_8086&DEV_2822

If you want to enable AHCI for ICH9R in an existing windows installation, you don't have to edit any file since ICH9R already supports AHCI officially, only for ICH9 (and other "AHCI-less" chipsets) you have to modify!

#197
wc9

wc9
  • Member
  • 3 posts
  • Joined 04-January 09

You cannot activate RAID after installing Windows on one HDD - RAID always need at least two drives and there are special informations required on the drives for a working raid.

If you want to use RAID you have to reformat and install windows again.


What I plan to do is use imaging software to copy back my Windows after I set up RAID using two new drives. Hopefully, that'll work.

#198
Snuiter

Snuiter
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 24-January 09
Hi.

There's something changed in the inf file from the 32bit storage driver that I downloaded by the link given in the first post .
I can't find the first line as quoted here:
Replace the line:

PCI\VEN_8086&DEV_2923&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) 82801HR/HH/HO SATA AHCI Controller"
To:
PCI\VEN_8086&DEV_2923&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH9 SATA AHCI Controller"

These are the new lines in Iaaci.inf

[Strings]
DiskName									= "Intel Matrix Storage Manager Driver"
*PNP0600.DeviceDesc						 = "Intel AHCI Controller"
PCI\VEN_8086&DEV_2681&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ESB2 SATA AHCI Controller"
PCI\VEN_8086&DEV_27C1&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH7R/DH SATA AHCI Controller"
PCI\VEN_8086&DEV_27C5&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH7M/MDH SATA AHCI Controller"
PCI\VEN_8086&DEV_2923&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH8R/DH/DO SATA AHCI Controller"
PCI\VEN_8086&DEV_2829&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH8M-E/M SATA AHCI Controller"
PCI\VEN_8086&DEV_2922&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller"
PCI\VEN_8086&DEV_2929&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller"
PCI\VEN_8086&DEV_3A02&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH10D/DO SATA AHCI Controller"
PCI\VEN_8086&DEV_3A22&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH10R SATA AHCI Controller"

Does someone know what to do now, I want to enable ICH9 at a Gigabyte p35-ds3 motherboard.

Thanks

Edited by Snuiter, 24 January 2009 - 07:47 AM.


#199
an3k

an3k

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 95 posts
  • Joined 15-June 08
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Yes, in the latest driver package the description or the name of some devices are changed.

It is not important that you change the line you mentioned. You can even write "some Intel ICH chipset RAID" and windows will show that name in device manager.

If you want to follow the guide in first post, here it is partwise with the correct information:

2. Preparing the drivers

Copy the file IASTOR.SYS to the Windows SYSTEM32/DRIVERS directory. Open the IAAHCI.INF with Notepad from the directory where you unpacked the drivers. Use CRTL-R and you should get a “replace” window. In the first input window you type “2821” and the second “2923”, so you will replace all “2821” text to “2923”, and click “Replace All”. Save IAAHCI.INF over the original file.

Replace the line:

PCI\VEN_8086&DEV_2923&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH8R/DH/DO SATA AHCI Controller"
To:
PCI\VEN_8086&DEV_2923&CC_0106.DeviceDesc	= "Intel(R) ICH9 SATA AHCI Controller"
Save the file under the same name, e.g. IAAHCI.INF and exit Notepad.


Edited by an3k, 24 January 2009 - 04:27 PM.


#200
ProgF0rg

ProgF0rg
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 04-February 09
Enable AHCI mode without having to reinstall Win XP

1- Extract Toshiba A300 WindowsXP 32bit ICH9M.zip
2- Copy the iaStor.sys File into the \Windows\System32\Drivers\
3- Run ich9m.reg
4- Reboot end enter BIOS and switch to AHCI-mode
5- Use the downloaded driver to install manually the driver when windows detect it.

Posted Image

Before:
Posted Image

After:
Posted Image

Attached Files






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users