Welcome to MSFN

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Sign in to follow this  
Followers 0
littlebuddha

Problem with asms files

5 posts in this topic

Hello!

First - it is amazing guys, you deserve everything good, you work really hard for this. Im reading from since 2 days, Im amazed :)

I have a problem with usb_prep, and couldnt solve this - read nearly everything, but still couldnt solve - so I need some help from you guys.

I just got a Vaio TZ91 japanase, with only a 64gb SSD disk, no cdrom, no floppy.

So I want to install windows XP from USB key! It is really fun trying to do this :)

1- My laptop boots from USB stick

2- I choose TXT setup

3- I create partition C, but not format, quit with F3

4- Again I choose TXT setup, this time I choose C and format with quick NTFS format, and it copies files

5- I choose GUI setup, it starts but then I get error:

Windows couldnt find the file: asms

and it is trying to look for it (I will write exact error next time, now formatted usb again)

GLOBAL/ROOT??/&WINNT&-LS

something

If I change this:

U:/&WINNT&-LS

U is my usb stick

then it accepts, abut asks again for another file.

Even I enter manually U:/&WINNet... everytime - after a while, it couldnt find files like NT5.CAT etc

I think the problem is, in GUI mode it cant get the i386 files folder, what I do wrong, do you have any idea? :)

Thanks a lot from now on!

Best

Edit: I use a HP 4GB USB Stick as for usb drive

Edited by littlebuddha
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Windows couldnt find the file: asms

and it is trying to look for it (I will write exact error next time, now formatted usb again)

GLOBAL/ROOT??/&WINNT&-LS

Quite strange .... It should look in the Root for folder $WIN_NT$.~LS

What did make the difference .... Japanese .... ?

May be you can Change some BIOS Setting ?

You can also check what is the actual foldername written at the harddisk,

which you can find out by Booting with BartPE and have a look with a FileManager.

What Type of XP Source do you use ( XP Type, Slipstream Method, Removed Folders and Language ) ?

wimb

Edited by wimb
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now Im using your last version, multi boot version, with a standart XP SP2 :) Will let you know the results with exact error messages!

Thanks to you wimb, for your great efforts, also ilko, jalacz, and everybody.

Best!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Concerning file asms-problem, I solved this by manually copying ASMS-folder and contents from source to USB-stick.

That solved the problem. Hope this will help also for you.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Concerning file asms-problem, I solved this by manually copying ASMS-folder and contents from source to USB-stick.

That solved the problem. Hope this will help also for you.

USB_MultiBoot2.cmd copies the COMPLETE XP Source

including ASMS-folder to Folder $WIN_NT$.~LS on USB-Drive.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.