Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

Media Center on Server 2008


  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#26
Guest_xlnet_*

Guest_xlnet_*
  • Guests
I was wondering... If vlite can remove Media Center from Vista iso, there should be a way to add it to Windows 2008 ISO. The question is - how :rolleyes:

There is no performace benefit in running server os, but it's very useful for laptop when you can't have access to development server and you need to test a code...


How to remove advertisement from MSFN

#27
dexter.inside

dexter.inside

    reverse engineering guru

  • Members
  • PipPipPip
  • 331 posts

I was wondering... If vlite can remove Media Center from Vista iso, there should be a way to add it to Windows 2008 ISO. The question is - how :rolleyes:

There is no performace benefit in running server os, but it's very useful for laptop when you can't have access to development server and you need to test a code...


I have already compared the list of stuff to be added against what vLite does and there are all in there. The problem is the component policy that doesn't allow you to run Media Center.
Same codebase means same policy... when they built the distributions they opted in for a particular set of components and tied it to the policy.
Removing is not a problem because the policy grants you the right of executing those components. But adding is quite useless if you are not allowed to run components not included in the policy.

Btw, does anybody have any idea what wcm://Microsoft-Windows-Licensing-Server-Enterprise?version=6.0.6001.18000&language=neutral&processorArchitecture=x86&publicKeyToken=31bf3856ad364e35&versionScope=nonSxS&scope=allUsers does?

Edited by dexter.inside, 07 April 2008 - 04:38 PM.


#28
pinh3ad

pinh3ad
  • Members
  • 6 posts
would it be possible when...?

load reghive
SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Servicing\Packages\*everything mce needed*
setting owner to the "server sku" like the other ones!?

dont have time to test it

but i think it will work!

#29
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 posts

Does anybody finished this project; watchting tv at server 2008 via Vista Media Center?

Dexter: Do you have a newer/better version of this MCE.zip? I get an error when I want to add to the registery....

I would be gratefull if some one can tell me how to do this. I just want to use the Vista Media Center on Server 2008 to stream the Live TV to my XBOX 360 elite.....
:thumbup :wacko:


hi
maybe media center is impossible on server 08 at this moment. but does anybody knows how get bda support on server 2008. i just need my tv tuner to work on server the way it does on vista, and then i can use a third party application to watch tv.
thanks

#30
boe

boe
  • Members
  • 4 posts

Would it be possible to copy over vista media center to ws2008??

I copied the ehome folder over, but am guessing you need to do more than just this,
maybe some services need starting and some reg enteries need adding.

Anybody tried?



I would love to install media center on my 2008 server! I hope someone figures this out!

#31
m.wansinck

m.wansinck
  • Members
  • 1 posts

Would it be possible to copy over vista media center to ws2008??

I copied the ehome folder over, but am guessing you need to do more than just this,
maybe some services need starting and some reg enteries need adding.

Anybody tried?



I would love to install media center on my 2008 server! I hope someone figures this out!


me too :)

#32
PC_LOAD_LETTER

PC_LOAD_LETTER

    Well, I stole something else

  • Super Moderator
  • 1,829 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
shahed26 has developed a process for this. I have consolidated all 3 threads related to this into this thread

#33
jfpx

jfpx
  • Members
  • 2 posts
Why I can't download the zip file? I just registered.

#34
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 posts

Why I can't download the zip file? I just registered.

what zip file your talking about?

#35
jfpx

jfpx
  • Members
  • 2 posts

Why I can't download the zip file? I just registered.

what zip file your talking about?

never mind, just mce.zip file. I get it now.

#36
gordon8452

gordon8452

    Newbie

  • Members
  • 11 posts
Since everyone got stuck at the same spot i'll at least post the two batch files i made for easy copying of files, though some tweaking is still needed for putting the files in the proper spots in the server 2008 installation. You will still run into the policy issues mentioned here, but the batch files grab the files easily.

Attached Files



#37
Guest_Time2End_*

Guest_Time2End_*
  • Guests
We finally got Windows Media Center install on Windows Server 2008 but a last minute show-stopper bug emerge due to software restriction policy. If you would like to help complete the product you can download it here: http://www.msfn.org/...e-MCE-Stuff.zip

1. run MCE from Vista.bat on Vista
2. copy C:\MCE from vista to C:\MCE in server 2008
3. run MCE to Server 2008.bat (or you can copy all files in C:\MCE to C:\)
4. run Media Center - Add.reg

If you run Windows Media Center you will get this error: Windows cannot open this program because it has been prevented by a software restriction policy. For more information contact your system administrator.
Posted Image

If somebody find a solution, let me know.

Edited by Time2End, 10 June 2008 - 02:13 PM.


#38
Guest_Time2End_*

Guest_Time2End_*
  • Guests
To take a closer look at what is going on, I use Process Monitor from Microsoft and it show me that enshell.exe cannot find HKCU\Software\Policies\Microsoft\Windows\App Management and HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\App Management. I take a look at a vista but it doesn't have that key either.

Edited by Time2End, 10 June 2008 - 02:13 PM.


#39
gordon8452

gordon8452

    Newbie

  • Members
  • 11 posts
Right, that's where we had left off, we all got stuck at that software restriction policy.

#40
Thadius

Thadius
  • Members
  • 1 posts

Right, that's where we had left off, we all got stuck at that software restriction policy.



I have a few ideas for you to check out..

Local Security Policy.
Software Restriction Policy
New
Additional Rules.
Unrestricted.

Have you tried changing everything so that it runs from within c:\program files\ or c:\windows rather than the MCE directory?

(I haven't tried or looked at the batch file / install) Just some observations

#41
Elscimar

Elscimar
  • Members
  • 1 posts
Can you look in the event log for more information about what's going on? It should have written an entry when Media Center failed to start with some more information on what blocked it.

#42
dreamdx

dreamdx
  • Members
  • 3 posts
Nothing gets logged over here when i try to start it.

I also tried the ProcessMonitor to check for some Policies restrictions etc but havent really found anything.

Also tried setting ALLOW MEDIA CENTER via computerdefaults.exe. NOTHING

Edited by dreamdx, 01 August 2008 - 04:20 PM.


#43
dbradtbe

dbradtbe
  • Members
  • 8 posts
Not sure if it is related or may help but someone I was talking to the other day said that they where having a problem with a package they where deploying which had the same guid as an existing package and the error they got sounded very much like this error. Don't know if it will help but maybe someone can look to see if their is a guid issue for Media Center and something else that exists in Server 2008

#44
pinarek

pinarek
  • Members
  • 1 posts
Im hav some Problem we here:

If you run Windows Media Center you will get this error:
Windows cannot open this program because it has been prevented by a software restriction policy.
For more information contact your system administrator.
If somebody find a solution, let me know.


Hav anyone a Solution found for this problem ?

#45
klobster

klobster
  • Members
  • 1 posts

To take a closer look at what is going on, I use Process Monitor from Microsoft and it show me that enshell.exe cannot find HKCU\Software\Policies\Microsoft\Windows\App Management and HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\App Management. I take a look at a vista but it doesn't have that key either.


what does it say in the event viewer (specifically).

#46
m.savazzi

m.savazzi
  • Members
  • 2 posts
I have a lot of error when I run it on the 64bit os.

Have anyone updated the zip (bat & reg),

Thanks
m

issues found so far:
X86 part of directory to be renamed in amd64
GAC_32 must be renamed in GAC_64 and 2 items are present both in GAC_32 and GAC_64
usbcir.inf_8be273a0 does not exist on my system

Under \Windows\winsxs\

msil_ehepg_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_d96c76b2d1fd5d49\
does not exist. I have:
msil_ehepg_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16724_none_d9ab5d3ed1ce7791
msil_ehepg_31bf3856ad364e35_6.0.6000.20889_none_d9f91bf3eb183db4
msil_ehepg_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_dba338aecee86e1d

msil_ehepgdat_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_891a23c51d7449c2
does not exist. I have:
msil_ehepgdat_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_8b50e5c11a5f5a96

msil_ehexthost_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_bcb1f368c1ecc094
does not exist. I have:
msil_ehexthost_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16724_none_bcf0d9f4c1bddadc
msil_ehexthost_31bf3856ad364e35_6.0.6000.20889_none_bd3e98a9db07a0ff
msil_ehexthost_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_bee8b564bed7d168

msil_ehiextens_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_fb94fa4d09f21e89
does not exist. I have:
msil_ehiextens_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16724_none_fbd3e0d909c338d1
msil_ehiextens_31bf3856ad364e35_6.0.6000.20889_none_fc219f8e230cfef4
msil_ehiextens_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_fdcbbc4906dd2f5d

msil_ehiproxy_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_8fbee12d7f0f6784
does not exist. I have:
msil_ehiproxy_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_91f5a3297bfa7858

msil_ehireplay_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_bac1a0be54ce00fb
does not exist. I have:
msil_ehireplay_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_bcf862ba51b911cf

msil_ehividctl_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_e6b7724a890d2918
does not exist. I have:
msil_ehividctl_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_e8ee344685f839ec

msil_ehiwmp_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_4f290742f9f890d6
does not exist. I have:
msil_ehiwmp_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_515fc93ef6e3a1aa

msil_ehrecobj_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_88aa941c4b48348e
does not exist. I have:
msil_ehrecobj_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_88aa941c4b48348e

msil_ehshell_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_895f91f344b0eb9b
does not exist. I have:
msil_ehshell_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16724_none_899e787f448205e3
msil_ehshell_31bf3856ad364e35_6.0.6000.20889_none_89ec37345dcbcc06
msil_ehshell_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_8b9653ef419bfc6f
msil_ehshell_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18115_none_8b90875b419f943a
msil_ehshell_31bf3856ad364e35_6.0.6001.22237_none_8c0684e25acb9e94

msil_mcstore_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_c361de5440e8caef
does not exist. I have:
msil_mcstore_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_c598a0503dd3dbc3

etc...
the question is:
which version I have to copy?

and consequently all the reg keys are different.

Edited by m.savazzi, 28 December 2008 - 02:57 PM.


#47
tcjani

tcjani
  • Members
  • 1 posts
I was trying to get wintv running on server 2008 using the bdaserver/reghacks from this forum.

Then I insttalled the win 7 64 bit beta - and wanted to crry. It reognized my HVR-1600 card, and the motorola setup. got ir working. the only bug is the waraning that shows up saying you can't record the broadcast.

so I ran through the BDAserver instructions on the win7 partitio. there were 2 sysWOW64 files missing, but i just copied the 32 bit versions over to the sysWOW64 folder.
all said and done, I can see tv. but media center is sooo preety.
thanks to all the folks who are making life interesting.

Hopefully someone can extract the necessary files from the beta, and get the full monty running under Server.

#48
deltatux

deltatux
  • Members
  • 6 posts

We finally got Windows Media Center install on Windows Server 2008 but a last minute show-stopper bug emerge due to software restriction policy. If you would like to help complete the product you can download it here: http://www.msfn.org/...e-MCE-Stuff.zip

1. run MCE from Vista.bat on Vista
2. copy C:\MCE from vista to C:\MCE in server 2008
3. run MCE to Server 2008.bat (or you can copy all files in C:\MCE to C:\)
4. run Media Center - Add.reg

If you run Windows Media Center you will get this error: Windows cannot open this program because it has been prevented by a software restriction policy. For more information contact your system administrator.
Posted Image

If somebody find a solution, let me know.


Do I just run the file or do I need the Vista DVD or what-not ... there's no readme at all!

Thanks,
deltatux

#49
deltatux

deltatux
  • Members
  • 6 posts

We finally got Windows Media Center install on Windows Server 2008 but a last minute show-stopper bug emerge due to software restriction policy. If you would like to help complete the product you can download it here: http://www.msfn.org/...e-MCE-Stuff.zip

1. run MCE from Vista.bat on Vista
2. copy C:\MCE from vista to C:\MCE in server 2008
3. run MCE to Server 2008.bat (or you can copy all files in C:\MCE to C:\)
4. run Media Center - Add.reg

If you run Windows Media Center you will get this error: Windows cannot open this program because it has been prevented by a software restriction policy. For more information contact your system administrator.
Posted Image

If somebody find a solution, let me know.


Do I just run the file or do I need the Vista DVD or what-not ... there's no readme at all!

Thanks,
deltatux


Alright, I figured out how to use the batch script. However, it's an x86 copy and it's quite useless on a 64-bit processor. I tried changing it to amd64 but apparently it isn't that simple. Can someone please make a 64-bit version of the batch script?

Thanks,
deltatux

#50
tim427

tim427
  • Members
  • 5 posts
Any news about running Vista Media Center on Server 2008?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN