• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
nuhi

nLite 1.4.9.1 - Honey Turbo 9.1

425 posts in this topic

Nuhi, are all the registry changes that nLite makes inside of nlite.inf? Or are there other registry changes (maybe even deletions) added directly to some of windows own inf files? How do you organize the changes Nuhi? I'm just curious, I don't want to reverse engineer it. I have my own inf file, and I'd like to consolidate.

FYI, for you newbies, you have to type the following command to expand the nlite.inf file (you must be in the path of i386):

expand -r nlite.in_

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, guys!

I tried to use nLite to make a distro for my Asus EEEPC.

I would like to avoid explaining why not to use an external CD/DVD,

but the trouble of many chaps from russian EEEPC-forum is that sometimes we need to

boot from DOS-USB flash drive, that has a distro (i386) on it - to initiate a setup process through simple winnt.exe.

When we use nLited distro there is no winnt.exe at all! We failed to clear up what should be tuned in nLite to

preserve winnt.exe. Simple copy of winnt to nLited i386 distro does not help.

Any advice?

Thak you.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do not remove upgrade installation!

Then manually delete the 3 upgrade installation folders.

WIN9XMIG, WIN9XUPG and WINNTUPG.

Edited by Kelsenellenelvian
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any ideas why I'm getting this? It was working fine and then stopped after I set up a second drive as a dual boot:

nliteerrzz4.th.png

Relevant versions of stuff seem to be okay (and in any case I've reinstalled the lot from scratch):

nliteverro5.th.png

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

v1.4.8 released, let me know if something broke, just few fixed added.

Targaff, are you maybe on Windows 2000? When does that popups up exacly, how do I test it?

Edited by nuhi
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi nuhi,

Yeah, it's Windows 2000 using USP5. The popup appears almost immediately upon startup, so I can't even get into the initial screen. Like I said, it was working fine until I put a second install of 2K on another hard drive, then it wouldn't work again once I went back to my original one.

The only thing I see there that makes sense to me is kernel32.dll. In case it's any use, the version is 5.0.2195.7135.

Thanks!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

WMP11 x64 hotfixes now appear to integrate properly for me. Thanks, nuhi. :)

I have a question: Would it be possible to add the following tweaks when slipstreaming IE7 into an x64 source?

;Disable default browser check on first run, even if no other browser is installed
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","Check_Associations",0,"no"

;Disable IE7 asking to run preinstalled Microsoft Update ActiveX Control
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats\{6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3}\iexplore","Flags",0x10001,4

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey dino hows life =)

Nice to see ur still goin at it, at this student home we are all still using ur app ;) I pretty much retired IT n dont use my own methods in conjunction with nlite anymore.. just nlite out of lazyness :P

keep up the good work mate

Cheers,

Tony

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
In Nlite there's always this bug (?):

Integrating an addon like this: http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?p=79916#79916 Nlite says is updating Netfx.cab but at the end the file is the old one

Screenshot

Many thanks

The problem is with how you use the FileMove.

What is that star at the end for?

[FileMove]

NETFX.CAB,..\cmpnents\netfx\i386\*

Btw enable reports in the Hotfix page and it will tell that the path has an illegal character in it. Gotta see why this doesn't popup normally because it is an critical error.

I tried it without the star and it's fine.

Targaff, thx, gonna try.

Fridge-RaideR, can't complain. Have fun.

5eraph, people don't like automatic tweaks.

Edited by nuhi
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

nuhi, please can you give some more info on this item from 1.4.8 changelog:

"fix: Out of memory error with some addons"

As i've experienced this error a few days ago and streaming video from my cable box is resulting in out of memory errors. The only addon i'm using is: XP_SP3_UpdatePack_072008-r04.7z. I removed window messenger, msn explorer other than that just used some regtweaks. Praying that this is my problem, thought it might be a hardware problem, hope you can reply quickly so i know whether or not to format.

I had several GB spare on each partition btw and i've got 4GB ram and quad core @ 3.5ghz so it's definately not low on resources.

Many thanks!

Edited by hajj_3
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
nuhi, please can you give some more info on this item from 1.4.8 changelog:

"fix: Out of memory error with some addons"

nLite would got that error, not the system.

Cheers ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
nuhi, please can you give some more info on this item from 1.4.8 changelog:

"fix: Out of memory error with some addons"

As i've experienced this error a few days ago and streaming video from my cable box is resulting in out of memory errors. The only addon i'm using is: XP_SP3_UpdatePack_072008-r04.7z. I removed window messenger, msn explorer other than that just used some regtweaks. Praying that this is my problem, thought it might be a hardware problem, hope you can reply quickly so i know whether or not to format.

I had several GB spare on each partition btw and i've got 4GB ram and quad core @ 3.5ghz so it's definately not low on resources.

Many thanks!

It was due to infinite loop mistake is some rare occations during integration, not the Lite Windows operation.

Your stream player probably has some sort of memory deallocation issue or maybe an infinite loop. Report to the authors of whatever program or driver you're using.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

jmbattle, those (well one of those at least) is needed for view availiable wireless connections -the built in XP wireless network 'joiner'

i can confirm this as the same problem just bit me in the butt :)

not sure if this is fixed in 1.4.8 (just realised the pc i did it on had 1.4.5 final :/ )

but removing Network Access Protection Agent breaks the view wireless connections screen (says no networks in range etc)

edit

this is what i'm referring to nuhi

Okay....I think I finally got this down....please ignore all my previous ranting :P

Services not to remove for wireless cards:

Extensible Authentication Protocol Service

Network Access Protection Agent

I am pretty sure of this now.....I just wasted my whole night re-installing :P

I can confirm this too!

Notebook: ACER Extensa 5220/5620

again, this was on 1.4.5 and may have been fixed (but not covered in the changelog) they probably both need to be added to the wireless dhcp protection section

Edited by bledd
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I have nLite 1.4.8, and when I select the source folder/drive of WinXP installation files, the program freezes after minute or two, still scanning, showing Windows and SP version, I cannot click next. It doesn't show the size.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

bledd, ok adding to dependency warning if it turns out not fixable.

nijevaznokosam, it can be antivirus resident protection scanning all files. Also make sure not to use the partition root as the folder, make a folder in it. There was one more reason but I can't remember, you can search the forum.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

let me know if you want any testing done.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

the NAP probably needs 'Extensible Authentication Protocol Service' kept too

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
bledd, ok adding to dependency warning if it turns out not fixable.

Please fix it (and that other thing that bledd said), they are very annoying. You can do anything! :)

GL

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
bledd, ok adding to dependency warning if it turns out not fixable.

Please fix it (and that other thing that bledd said), they are very annoying. You can do anything! :)

GL

just work around it for now :)

remember kids, if you like nlite/vlite

donate donate donate, helps hosting costs

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not that big of a deal Nuhi, but when removing "Intel Indeo Codecs", nLite seems to remove the files and leave the registry entries.

K-Lite's CodecTweakTool.exe is the tool I used to discover that problem.

Edit: More Information on that:

ID:	   vidc.iv41
Filename: C:\WINDOWS\system32\ir41_32.ax

Edited by BelowSky
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the language removing bug fixed yet? I decided to wait until it's done until I re-format.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Is the language removing bug fixed yet? I decided to wait until it's done until I re-format.

I decided to try and do something about this myself

this is what i have come up with so far-

---start of file

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"CTFMON.EXE"=-

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"CTFMON.EXE"=-

[HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"CTFMON.EXE"=-

[HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"CTFMON.EXE"=-

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\CTF]

"Disable Thread Input Manager"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\CTF\MSUTB]

"ShowDeskBand"=dword:00000000

--end of file---

Now S-1-5-19 and 20 there may or may not be needed, but i guess it cant hurt to have regedit try to delete them.

I havent got much info on showdeskband and the other one there, but it was what microsoft kb was recommending, as far as my english could tell me.

I did this since i will have to make a install for other folks, who will want the language options, but not the language bar running in itself.

ALSO i havent had time yet to check for other places for d.t.i.m and showdeskband, then current user, might add it to system etc as well.

If anyone could confirm or not on this, i would like to know, please dont hesitate to pm me on this subject.

edit: in nlite.inf there is actually:

HKCU,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run","ctfmon.exe"

Which i think got there since i tried to use my native language as regional settings with nlite.

Edited by TranceEnergy
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

suggestion : -extreme switch

this might be a good idea for any of the components which can cripple a new user if they select it (like with vlite)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.