Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

nLite 1.4.9.1 - Honey Turbo 9.1

- - - - -

  • Please log in to reply
424 replies to this topic

#251
mraeryceos

mraeryceos

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 190 posts
  • Joined 11-April 04
Nuhi, are all the registry changes that nLite makes inside of nlite.inf? Or are there other registry changes (maybe even deletions) added directly to some of windows own inf files? How do you organize the changes Nuhi? I'm just curious, I don't want to reverse engineer it. I have my own inf file, and I'd like to consolidate.

FYI, for you newbies, you have to type the following command to expand the nlite.inf file (you must be in the path of i386):
expand -r nlite.in_


How to remove advertisement from MSFN

#252
vadim245

vadim245
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 17-July 08
Hi, guys!
I tried to use nLite to make a distro for my Asus EEEPC.
I would like to avoid explaining why not to use an external CD/DVD,
but the trouble of many chaps from russian EEEPC-forum is that sometimes we need to
boot from DOS-USB flash drive, that has a distro (i386) on it - to initiate a setup process through simple winnt.exe.
When we use nLited distro there is no winnt.exe at all! We failed to clear up what should be tuned in nLite to
preserve winnt.exe. Simple copy of winnt to nLited i386 distro does not help.

Any advice?

Thak you.

#253
Kelsenellenelvian

Kelsenellenelvian

    WPI Guru

  • Developer
  • 8,822 posts
  • Joined 18-September 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Do not remove upgrade installation!

Then manually delete the 3 upgrade installation folders.

WIN9XMIG, WIN9XUPG and WINNTUPG.

Edited by Kelsenellenelvian, 17 July 2008 - 04:00 AM.


#254
Targaff

Targaff

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 88 posts
  • Joined 22-August 05
Any ideas why I'm getting this? It was working fine and then stopped after I set up a second drive as a dual boot:

Posted Image

Relevant versions of stuff seem to be okay (and in any case I've reinstalled the lot from scratch):

Posted Image

#255
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,390 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
v1.4.8 released, let me know if something broke, just few fixed added.

Targaff, are you maybe on Windows 2000? When does that popups up exacly, how do I test it?

Edited by nuhi, 20 July 2008 - 03:44 PM.

http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#256
Targaff

Targaff

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 88 posts
  • Joined 22-August 05
Hi nuhi,

Yeah, it's Windows 2000 using USP5. The popup appears almost immediately upon startup, so I can't even get into the initial screen. Like I said, it was working fine until I put a second install of 2K on another hard drive, then it wouldn't work again once I went back to my original one.

The only thing I see there that makes sense to me is kernel32.dll. In case it's any use, the version is 5.0.2195.7135.

Thanks!

#257
5eraph

5eraph

    Update Packrat

  • MSFN Sponsor
  • 1,159 posts
  • Joined 04-July 05
  • OS:XP Pro x64
  • Country: Country Flag

Donator

WMP11 x64 hotfixes now appear to integrate properly for me. Thanks, nuhi. :)

I have a question: Would it be possible to add the following tweaks when slipstreaming IE7 into an x64 source?

;Disable default browser check on first run, even if no other browser is installed
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","Check_Associations",0,"no"

;Disable IE7 asking to run preinstalled Microsoft Update ActiveX Control
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext\Stats\{6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3}\iexplore","Flags",0x10001,4


#258
nonno fabio

nonno fabio

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 126 posts
  • Joined 28-June 05
  • OS:Windows 7 x86
  • Country: Country Flag
In Nlite there's always this bug (?):
Integrating an addon like this: http://www.ryanvm.ne...p?p=79916#79916 Nlite says is updating Netfx.cab but at the end the file is the old one
Screenshot

Many thanks

#259
Fridge-RaideR

Fridge-RaideR

    J├Ągermeister ftw

  • Member
  • Pip
  • 86 posts
  • Joined 11-June 04
Hey dino hows life =)

Nice to see ur still goin at it, at this student home we are all still using ur app ;) I pretty much retired IT n dont use my own methods in conjunction with nlite anymore.. just nlite out of lazyness :P

keep up the good work mate

Cheers,

Tony

#260
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,390 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

In Nlite there's always this bug (?):
Integrating an addon like this: http://www.ryanvm.ne...p?p=79916#79916 Nlite says is updating Netfx.cab but at the end the file is the old one
Screenshot

Many thanks

The problem is with how you use the FileMove.
What is that star at the end for?

[FileMove]
NETFX.CAB,..\cmpnents\netfx\i386\*

Btw enable reports in the Hotfix page and it will tell that the path has an illegal character in it. Gotta see why this doesn't popup normally because it is an critical error.

I tried it without the star and it's fine.

Targaff, thx, gonna try.

Fridge-RaideR, can't complain. Have fun.

5eraph, people don't like automatic tweaks.

Edited by nuhi, 21 July 2008 - 12:04 PM.

http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#261
nonno fabio

nonno fabio

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 126 posts
  • Joined 28-June 05
  • OS:Windows 7 x86
  • Country: Country Flag
:blushing: sorry...

Thanks again

#262
hajj_3

hajj_3

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 119 posts
  • Joined 17-March 04
nuhi, please can you give some more info on this item from 1.4.8 changelog:

"fix: Out of memory error with some addons"

As i've experienced this error a few days ago and streaming video from my cable box is resulting in out of memory errors. The only addon i'm using is: XP_SP3_UpdatePack_072008-r04.7z. I removed window messenger, msn explorer other than that just used some regtweaks. Praying that this is my problem, thought it might be a hardware problem, hope you can reply quickly so i know whether or not to format.

I had several GB spare on each partition btw and i've got 4GB ram and quad core @ 3.5ghz so it's definately not low on resources.

Many thanks!

Edited by hajj_3, 23 July 2008 - 07:26 AM.


#263
mara-

mara-

    Office Integrator Developer

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,181 posts
  • Joined 19-February 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

nuhi, please can you give some more info on this item from 1.4.8 changelog:

"fix: Out of memory error with some addons"


nLite would got that error, not the system.

Cheers ;)

#264
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,390 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

nuhi, please can you give some more info on this item from 1.4.8 changelog:

"fix: Out of memory error with some addons"

As i've experienced this error a few days ago and streaming video from my cable box is resulting in out of memory errors. The only addon i'm using is: XP_SP3_UpdatePack_072008-r04.7z. I removed window messenger, msn explorer other than that just used some regtweaks. Praying that this is my problem, thought it might be a hardware problem, hope you can reply quickly so i know whether or not to format.

I had several GB spare on each partition btw and i've got 4GB ram and quad core @ 3.5ghz so it's definately not low on resources.

Many thanks!

It was due to infinite loop mistake is some rare occations during integration, not the Lite Windows operation.
Your stream player probably has some sort of memory deallocation issue or maybe an infinite loop. Report to the authors of whatever program or driver you're using.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#265
bledd

bledd

    msfn is a friend of mine!

  • MSFN Sponsor
  • 1,733 posts
  • Joined 24-March 04
jmbattle, those (well one of those at least) is needed for view availiable wireless connections -the built in XP wireless network 'joiner'

i can confirm this as the same problem just bit me in the butt :)


not sure if this is fixed in 1.4.8 (just realised the pc i did it on had 1.4.5 final :/ )

but removing Network Access Protection Agent breaks the view wireless connections screen (says no networks in range etc)


edit

this is what i'm referring to nuhi

Okay....I think I finally got this down....please ignore all my previous ranting :P

Services not to remove for wireless cards:

Extensible Authentication Protocol Service
Network Access Protection Agent


I am pretty sure of this now.....I just wasted my whole night re-installing :P

I can confirm this too!
Notebook: ACER Extensa 5220/5620



again, this was on 1.4.5 and may have been fixed (but not covered in the changelog) they probably both need to be added to the wireless dhcp protection section

Edited by bledd, 24 July 2008 - 11:20 AM.


#266
nijevaznokosam

nijevaznokosam
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 24-July 08
Hi, I have nLite 1.4.8, and when I select the source folder/drive of WinXP installation files, the program freezes after minute or two, still scanning, showing Windows and SP version, I cannot click next. It doesn't show the size.

#267
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,390 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
bledd, ok adding to dependency warning if it turns out not fixable.

nijevaznokosam, it can be antivirus resident protection scanning all files. Also make sure not to use the partition root as the folder, make a folder in it. There was one more reason but I can't remember, you can search the forum.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#268
bledd

bledd

    msfn is a friend of mine!

  • MSFN Sponsor
  • 1,733 posts
  • Joined 24-March 04
let me know if you want any testing done.

#269
bledd

bledd

    msfn is a friend of mine!

  • MSFN Sponsor
  • 1,733 posts
  • Joined 24-March 04
the NAP probably needs 'Extensible Authentication Protocol Service' kept too

#270
GrofLuigi

GrofLuigi

    GroupPolicy Tattoo Artist

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,360 posts
  • Joined 21-April 05
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

bledd, ok adding to dependency warning if it turns out not fixable.

Please fix it (and that other thing that bledd said), they are very annoying. You can do anything! :)

GL

#271
bledd

bledd

    msfn is a friend of mine!

  • MSFN Sponsor
  • 1,733 posts
  • Joined 24-March 04

bledd, ok adding to dependency warning if it turns out not fixable.

Please fix it (and that other thing that bledd said), they are very annoying. You can do anything! :)

GL


just work around it for now :)


remember kids, if you like nlite/vlite

donate donate donate, helps hosting costs

#272
BelowSky

BelowSky

    Newbie

  • Member
  • 13 posts
  • Joined 03-June 04
Not that big of a deal Nuhi, but when removing "Intel Indeo Codecs", nLite seems to remove the files and leave the registry entries.
K-Lite's CodecTweakTool.exe is the tool I used to discover that problem.

Edit: More Information on that:
ID:	   vidc.iv41
Filename: C:\WINDOWS\system32\ir41_32.ax

Edited by BelowSky, 27 July 2008 - 02:41 PM.


#273
Keefa

Keefa

    Newbie

  • Member
  • 21 posts
  • Joined 24-October 05
Is the language removing bug fixed yet? I decided to wait until it's done until I re-format.

#274
TranceEnergy

TranceEnergy

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 963 posts
  • Joined 23-March 06

Is the language removing bug fixed yet? I decided to wait until it's done until I re-format.


I decided to try and do something about this myself
this is what i have come up with so far-

---start of file
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"CTFMON.EXE"=-

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"CTFMON.EXE"=-

[HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"CTFMON.EXE"=-

[HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"CTFMON.EXE"=-

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\CTF]
"Disable Thread Input Manager"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\CTF\MSUTB]
"ShowDeskBand"=dword:00000000

--end of file---

Now S-1-5-19 and 20 there may or may not be needed, but i guess it cant hurt to have regedit try to delete them.
I havent got much info on showdeskband and the other one there, but it was what microsoft kb was recommending, as far as my english could tell me.

I did this since i will have to make a install for other folks, who will want the language options, but not the language bar running in itself.
ALSO i havent had time yet to check for other places for d.t.i.m and showdeskband, then current user, might add it to system etc as well.

If anyone could confirm or not on this, i would like to know, please dont hesitate to pm me on this subject.

edit: in nlite.inf there is actually:
HKCU,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run","ctfmon.exe"
Which i think got there since i tried to use my native language as regional settings with nlite.

Edited by TranceEnergy, 03 August 2008 - 10:43 AM.


#275
bledd

bledd

    msfn is a friend of mine!

  • MSFN Sponsor
  • 1,733 posts
  • Joined 24-March 04
suggestion : -extreme switch

this might be a good idea for any of the components which can cripple a new user if they select it (like with vlite)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users