Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

nLite 1.4.9.1 - Honey Turbo 9.1

- - - - -

  • Please log in to reply
424 replies to this topic

#126
SuperPat

SuperPat
  • Member
  • 3 posts
  • Joined 08-May 08
In fact I have seen, in the Microsoft web site, that we can install (and slipstream) the SP3 only on a XP SP1a or a XP SP2, Not on SP0, SP1.

nLite should show an error in this case

Edited by SuperPat, 08 May 2008 - 03:22 PM.



How to remove advertisement from MSFN

#127
Breezer

Breezer

    Newbie

  • Member
  • 25 posts
  • Joined 19-July 06
With sfc on I get complaints from Windows sfc that essential files have been replaced. Should I change the option to sfc off?

Security Center cannot start, I think because Windows Management Instrumentation service is missing.

In Tweaks:
Explorer-Remove arrows shortcuts does not work
Speed-Classic Windows maps does not work

I have Windows XP SP3 Dutch with the latest Nlite.

Edited by Breezer, 08 May 2008 - 03:54 PM.


#128
jmbattle

jmbattle

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 170 posts
  • Joined 27-May 04
[quote]jmbattle, long time no read.[/quote]
A long time indeed - how time flies! ;)
[quote]Network Connection - Do you want network support to be removed or it is like your LAN is set by DHCP and you don't need any access to the config?[/quote]
Well, this system is not connected to a network, hence why I disable the service. All I require is the bare minimum to get online using my cable modem and DHCP (addition components such as file/print sharing etc. are not even installed), thus I am wondering if this service can also be removed?
[quote]Shell HW - part of Shell Services, already removable, cant be separated from other 2 in the same component.[/quote]
Ah, I see, and therefore required for Themes support, yes?
[quote]Telephony - I remember removal of this broke down a lot of network dlls so it can go under the same as NetConn[/quote]
Again, I have disabled this service and am still able to get online, so perhaps it is unnecessary for this system?
[quote]App management - aka Add/Remove programs. It is needed, for most[/quote]
I have disabled this service, yet am still able to open the Add/Remove Programs control panel applet, so perhaps it is not required after all?
Even if the service is required for the applet to run, could the user not use a freeware/shareware alternative?
[quote]Crypto - who knows, you never know :)[/quote]
Yes, I disabled this service and restarted. Everything is fine at bootup, however opening the Hardware Devices list and double clicking on a component sets the service back to Manual and starts it automatically. Disabling and stopping the service, then attempting to double click a hardware component for a second time will still displays the information, yet does not change the service settings. Who knows - perhaps it can be removed too? ;)
[quote]HID - usb, mouse, keyboard thingies[/quote]
Again, disabled here, the service does not appear to have been started, yet my USB mouse is working fine. Unnecessary?
[quote]Spooler - Printer Support[/quote]
Okay, I shall keep it for PDF output.
[quote]Sec Acc Mng - Don't know[/quote]
Okay, well let's try getting rid of it, then seeing what happens. ;)
[quote]Installer - needed, for most[/quote]
Agreed. Third party installer engines such as NSIS appear to be unaffected, however InstallShield and .MSI stuff requires this service.
[quote]So only possibility would be Network Support and see what is Crypto and Secc Acc Mng. Not much fun, could be that all 3 are needed.[/quote]
Well, if you do not have any further components planned for removal in 1.4.6, please consider adding these as 'experimentals' ;)

Keep up the great work!
Cheers,
James
x

Edited by jmbattle, 08 May 2008 - 06:59 PM.

Notebook PC: nLite 1.4.1 reduced WinXP with SP2 / RyanVM / FlyakiteOSX / Drivers integrated.

#129
newsposter

newsposter

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 341 posts
  • Joined 20-November 04
JM, why not disable the services vi an nlite customization to see what happens.

#130
jmbattle

jmbattle

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 170 posts
  • Joined 27-May 04
newsposter, actually, with the exception of 'Windows Installer' I have disabled all of the remaining unused services whilst maintaining the required functionality.

After a little research, it would appear that the Human Interface Device Access service is only necessary in order to control additional buttons found on multimedia keyboards and other peripherals such as printers/scanners. The Application Management service, on the other hand, seems to be related to deploying software across a network.

I wonder if perhaps simply disabling a service is different to removing it from the system entirely, due to possible file dependencies?

Cheers,
James
x

Edited by jmbattle, 08 May 2008 - 07:57 PM.

Notebook PC: nLite 1.4.1 reduced WinXP with SP2 / RyanVM / FlyakiteOSX / Drivers integrated.

#131
newsposter

newsposter

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 341 posts
  • Joined 20-November 04
Yes, disabling a service leaves all the files on your system. Unless you are SURE (100%!) that you will NEVER need a specific service, disable it, DON'T delete it.

The hassles of trying to manuall reinstall a previously deleted service are considerable.

#132
IvanVL

IvanVL

    Newbie

  • Member
  • 11 posts
  • Joined 08-May 08
Hi
I have problem!
I take windows xp pro sp2, I build SP3, IE7, WMP11,
I remove not the components, necessary for me, (without them, built - in IE6, worked), all passes well, but after installation, IE7 does not work: blinks a window and it is more than anything.
Prompt, what's the matter?
Thanks for the answer!
(nlite 1.4.5 b2 on winxpprosp2)

#133
Nick_White

Nick_White

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 137 posts
  • Joined 14-March 08
If you have problems, always try using the latest (stable) version - nLite 1.4.5 FINAL.

Give more details about how you slipstreamed, in what order you did it and other tasks. I can't figure out what you meant - you removed components or kept all of them?

#134
Maleko

Maleko

    Gold Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Joined 17-June 05
New final build works a treat! many thanks :D
Posted Image

#135
outspoken

outspoken
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 09-May 08
The MD5 values for ver 1.4.5 self extracting archives on the download website are wrong!
The sha-1 hash has been put instead of md5.

the correct one (i think) is MD5:77E1A435C5A8DBC75C2E10BCAC0A1F27

sha-1:5AEDD243CD2C50C2537384747D63533B56FAA8F8

crc32:45DE1CBF

#136
zowel

zowel
  • Member
  • 4 posts
  • Joined 28-April 08
Yes something's wrong with the hashes? I don't get either of those values! :wacko:

#137
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,390 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

The MD5 values for ver 1.4.5 self extracting archives on the download website are wrong!
The sha-1 hash has been put instead of md5.

the correct one (i think) is MD5:77E1A435C5A8DBC75C2E10BCAC0A1F27

You are correct. Forgot to upload the new download page after silently updating the release today.

fix: SP3 issues if you just add an addon without any other component removal, options or tweaks, just addons. That would skip the automatic SP3 adjustments.
You can recognize the new release by the exe version after being installed, it should be 1.4.5.3.

Let me know if something breaks.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#138
zabardast_1

zabardast_1

    Newbie

  • Member
  • 28 posts
  • Joined 16-November 07
It still shows version 1.4.5 and not 1.4.5.3,I have downloaded the latest version ?

#139
Keelhaul

Keelhaul
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 09-May 08
What exactly was the problem with slipstreaming SP3 in Vista? I added SP3 into XP (English and German versions) using 1.4.5 beta 2 in Vista x64. Both seem to at least boot properly. Will I run into problems using those CDs later?

#140
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,390 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
zabardast_1, both have 1.4.5 when you run it but the exe file version is .3

Keelhaul, only problem was that the CDKey from SP2 would not be accepted. If yours works fine you'll be ok.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#141
Keelhaul

Keelhaul
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 09-May 08
Hmm I haven't gotten to the point where you have to enter the key yet, maybe I should try it out...

Is it ok to re-slip the same folder with the same SP3 using the latest nLite (the one that was already slipstreamed using beta 2)?

#142
Outbreaker

Outbreaker

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 298 posts
  • Joined 08-August 07
  • OS:Windows 7 x86
  • Country: Country Flag
HI :)

I found a little buggy.
If i select in nLite to remove Security Center.
But after the Windows installation the Security Center ICON is still showing in "Control Panel" -> "Category View" in Classic View it is removed.

#143
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,390 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Keelhaul, if it allows you to do it. Not recommended.

Outbreaker, I think that is hard-coded in XP. In Vista it is a reg entry.
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#144
Kirby

Kirby

    Newbie

  • Member
  • 13 posts
  • Joined 16-October 04
there is a new service(s), which was just introduced in SP3, that should not be removed if you use a Wireless LAN card. When I removed this service(s), the Wireless Network Connection window would not show anything, even when the router was a few feet away. Also, Windows did not correctly detect when there was a connection to the router or not. However, you could manually connect to the router via the SSID name.

The services I am looking at:

Health Key and Certificate Management Service
Network Access Protection
Wired AutoConfig

I'm pretty sure it's the NAP service that is causing all the problems when removed, however, I'll need to create one more image to see if I can reproduce the problem....unless if someone's expertise or experience can confirm my suspision :hello:

Edited by Kirby, 09 May 2008 - 09:14 PM.


#145
Camarade_Tux

Camarade_Tux

    MSFN Addict

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • Joined 22-May 05
Hi nuhi,

My brother recently killed the .net framework, just when I was going back to windows modding. No .net app works anymore.
I haven't found the alternative runtimes on you website. Where can I have them (I think I read they were not exchangeable) ?
Thanks. :)

#146
nuhi

nuhi

    nLite & NTLite human.dll

  • Developer
  • 4,390 posts
  • Joined 25-October 03
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Kirby, it could be the other two, not the NAP.
Please let me know if you find out for sure and I'll put it into the compat. But actually both of these should be in the Ethernet compat.

Camarade_Tux, don't have a link but this is good for fixing .NET
http://www.msfn.org/...p...st&p=744080
http://www.nliteos.com | http://www.ntlite.com
Remove components and customize Windows

#147
Camarade_Tux

Camarade_Tux

    MSFN Addict

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,760 posts
  • Joined 22-May 05
I finally fixed it the way I always did. I just needed to get used to windows again. :P

Basically the installation was completely damaged. No installer would run, uninstallation was impossible and only uninstall/repair was offered to me while a direct force reinstallation would probably have done the trick.
So after a few moments trying to go with microsoft's installers, I opened regmon, found the installers were reading HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products. I then went there with regedit and deleted all occurences of .net framework. I could at last reinstall the .net framework and two minutes later nlite was running.

When in doubt, use brute force.

(but nlite will wait for tomorrow now ;) )

#148
fred_gaou

fred_gaou

    Newbie

  • Member
  • 13 posts
  • Joined 17-January 07
nLite 1.4.5 (.3) Final - Honey Turbo BASIC TESTING



- GOAL: XP PRO SP0 Sliptreamed with SP3 with or without tweaks (no addons testing yet)
I proceeded by testing after each added task on Virtual Box 1.6. I merged them into a single preset ini file for summarizing.


- Tasks Sequences
I] Slipstream SP3 at least an issue: I noticed that my dependency tabs were missing in the service setting boxes

II] Unattended Setup (no added theme) NO BUG

III] Tweaks SOME FAILS

IV] Options SOME FAILS

V] Components NO BUG



- Presets with detailed failures
[Main]
Env = 1.4.5 - 2.0.50727.1433.Microsoft Windows NT 5.1.2600 Service Pack 2
Target = Windows XP Professionnel SP0 - 5.1.2600.0 - Français (France)
[Tasks]
Service Pack Integration
Remove Components
Unattended Setup
Tweaks
Create a Bootable ISO
Options

[Components]
;# Applications #
Jeux sur Internet
Options d'accessibilité
Paint
Pinball
Porte-documents
;# Claviers #
Afghan clavier
Albanais clavier
Allemand (IBM) clavier
Allemand (Suisse) clavier
Allemand clavier
Anglais étendu (Royaume-Uni) clavier
Arabe (101) clavier
Arabe (102) AZERTY clavier
Arabe (102) clavier
Arménien (Est) clavier
Arménien (Ouest) clavier
Azéri cyrillique clavier
Azéri latin clavier
Belge (point) clavier
Belge (virgule) clavier
Bengali (Inscript) clavier
Bengali clavier
Biélorusse clavier
Bosniaque clavier
Bosniaque cyrillique clavier
Bulgare (latin) clavier
Bulgare clavier
Canadien multilingue standard clavier
Chinois (simplifié) - clavier américain clavier
Chinois (simplifié) - Microsoft Pinyin IME 3.0 clavier
Chinois (simplifié) - NeiMa clavier
Chinois (simplifié) - QuanPin clavier
Chinois (simplifié) - ShuangPin clavier
Chinois (simplifié) - ZhengMa clavier
Chinois (traditionnel) - alphanumérique clavier
Chinois (traditionnel) - ChangJie clavier
Chinois (traditionnel) - clavier américain clavier
Chinois (traditionnel) - code Big5 clavier
Chinois (traditionnel) - DaYi clavier
Chinois (traditionnel) - Matrice clavier
Chinois (traditionnel) - nouveau ChangJie clavier
Chinois (traditionnel) - nouvelle phonétique clavier
Chinois (traditionnel) - phonétique clavier
Chinois (traditionnel) - Rapide clavier
Chinois (traditionnel) - Unicode clavier
Coréen clavier
Croate clavier
Danois clavier
Devanagari - INSCRIPT clavier
Divehi Machine à écrire clavier
Divehi phonétique clavier
Espagnol (variante) clavier
Espagnol clavier
Estonien clavier
États-Unis - Dvorak pour droitier clavier
États-Unis - Dvorak pour gaucher clavier
États-Unis Dvorak clavier
États-Unis International clavier
Farsi clavier
Féroïen clavier
Finnois clavier
Finnois et same clavier
Français (Belgique) clavier
Français (Canada) clavier
Français (Suisse) clavier
Français traditionnel (Canada) clavier
Gaélique clavier
Géorgien clavier
Grec (220) clavier
Grec (220) latin clavier
Grec (319) clavier
Grec (319) latin clavier
Grec clavier
Grec latin clavier
Grec polytonique clavier
Gujarati clavier
Hébreu clavier
Hindi traditionnel clavier
Hongrois 101 touches clavier
Hongrois clavier
IBM Lituanien clavier
Inuktitut latin clavier
Irlandais clavier
Islandais clavier
Italien (142) clavier
Italien clavier
Japonais clavier
Kannada clavier
Kazakh clavier
Kirghyz cyrillique clavier
Latino-américain clavier
Letton (Qwerty) clavier
Letton clavier
Lituanien clavier
Luxembourgeois clavier
Macédonien (Ex Rép. yougoslave de) clavier
Malayalam clavier
Maltais 47 touches clavier
Maltais 48 touches clavier
Maori clavier
Marathi clavier
Mongol cyrillique clavier
Néerlandais clavier
Népalais clavier
Norvégien clavier
Norvégien et same clavier
Ourdou clavier
Ouzbek cyrillique clavier
Pendjabi clavier
Polonais (214) clavier
Polonais (programmeurs) clavier
Portugais (Brésil ABNT2) clavier
Portugais (Brésilien ABNT) clavier
Portugais clavier
Roumain clavier
Royaume-Uni clavier
Russe (machine à écrire) clavier
Russe clavier
Same étendu (Finlande/Suède) clavier
Same étendu (Norvège) clavier
Serbe (cyrillique) clavier
Serbe (latin) clavier
Slovaque (Qwerty) clavier
Slovaque clavier
Slovène clavier
Suédois clavier
Suédois et same clavier
Syrien clavier
Syrien phonétique clavier
Système de saisie coréen (IME 2000) clavier
Système de saisie japonais (MS-IME2002) clavier
Table d'anglais (États-Unis) pour IBM arabe 238_L clavier
Tamoul clavier
Tatar clavier
Tchèque (programmeurs) clavier
Tchèque (Qwerty) clavier
Tchèque clavier
Télougou clavier
Thaï Kedmanee (sans verrouillage majuscule) clavier
Thaï Kedmanee clavier
Thaï Pattachote (sans verrouillage majuscule) clavier
Thaï Pattachote clavier
Turc F clavier
Turc Q clavier
Ukrainien clavier
Vietnamien clavier
;# Multimédia #
Échantillons musicaux
Magnétophone et ancien lecteur CD
Sons Windows
Windows Movie Maker
;# Options du système d'exploitation #
Assistant de recherche
Visite guidée Windows
;# Réseau #
MSN Explorer
Windows Messenger
;# Services #
Messenger
Onduleurs
Pilote du Bip
Registre à distance
Stockage amovible
;# Compatibilité #
Compat01
Compat02
Compat03
Compat04
Compat06
Compat07
Compat08
Compat09
Compat11
Compat13
Compat14
Compat15
Compat16
[KeepFiles]
msconfig.exe

[RemoveFiles]
clock.avi
yahoo.bmp
swtchbrd.bmp

[Options]
ClassicSetup
DisableFreereq
DisableMinMem
OemBranding
DupeFiles
ProfilesDir = "%SystemDrive%\Documents and Settings"
TargetPath = "WINDOWS"

temp_dir = %SystemDrive%\Temp keep being %USERPROFILE%\Local Settings\Temp RemoveMUI
AdvTweaks

[Patches]
TcpIp = 100
DoUxTheme
DoSFC

[Services2] No way to customise them, default is always considered
SSDPSRV,4
upnphost,4
[Tweaks] didn't check all of them Boot and Shutdown-Auto-End tasks immediately
Boot and Shutdown-Auto-Kill hung applications immediately
Boot and Shutdown-Auto-Kill hung services immediately
Boot and Shutdown-Disable automatic restart on System Failure

Desktop-Internet Explorer icon-Show Fails even in start menu. After install IE6 is not automatically considered as the default web browser. Don't know if it is normal after a XP SP0 clean install, didn't try. Desktop-Wrap icon titles-Disable
Explorer-Advanced Search: preconfigure options
Explorer-Associate additional file types with Notepad
Explorer-Change Windows Explorer folder view-Details
Explorer-Classic Control Panel
Explorer-Disable Autorun
Explorer-Disable Beep on errors
Explorer-Disable Prefix: Shortcut to
Explorer-Disable shortcut arrow
Explorer-Disable Web Files and Folders connection
Explorer-Launch folder windows in a separate process
Explorer-Show Drive Letters in front of Drive Names
Explorer-Show extensions of known file-types
Explorer-Show Statusbar in all windows
Explorer-Show the full path in the Address Bar
Explorer-Show the full path in the Title Bar
My Computer-Add Device Manager to Context Menu
My Computer-Add Event Viewer to Context Menu
My Computer-Add Fonts Folder
My Computer-Add Registry Editor to Context Menu
Performance-Processor scheduling-Programs
Performance-Run 16-bit Windows applications in a separate process
Privacy-Remove Alexa
Start Menu-Add Administrative Tools menu
Start Menu-Control Panel-Display as a menu
Start Menu-My Computer-Display as a link
Start Menu-My Documents-Display as a menu
Start Menu-My Music-Display as a menu
Start Menu-My Pictures-Display as a menu
Start Menu-Network Connections-Link to Network Connections folder
Start Menu-Number of programs on Start menu-10
Start Menu-Printers and Faxes-Display as a link
Start Menu-Reduce popup delay
Start Menu-Remove Windows Catalog shortcut
Start Menu-Scroll Programs
Taskbar-Disable Hide inactive icons
Taskbar-Disable Language-Bar
Taskbar-Lock the Taskbar-No
Visual Effects-Keyboard shortcut underline-Enable

[Unattended]
ComputerType = Automatic
Resolution = 1280x1024
MaximumDataStorePercentOfDisk = 10
RestorePointLife = 30
DesktopTheme = Default||
AutoUpdates = 4
AutoUDay = 5
AutoUHour = 15
ProgFilesPath = "\Program Files"

[NetAdapter1]
connname = ""
macaddress = ""
ipaddress = "192.168.0.1"
subnetmask = "255.255.255.0"
defaultgateway = ""
dnsserver1 = ""
dnsserver2 = ""
winsserver = ""
netbiossetting = "0"
ipxnetworknumber = "00000000"
ipxnetworkframetype = "0xFF"

[GuiRunOnce]

[Drivers]

[Hotfixes]



I will do other testing later. Hope it helps NUHI


Edit: See new tests here


Attached Files


Edited by fred_gaou, 12 May 2008 - 12:31 PM.

- XP SP3
- nLite 1.4.9.1
- FF 3.5.* ^_^
- IE8 -_-

#149
TranceEnergy

TranceEnergy

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 963 posts
  • Joined 23-March 06
2 Questions:

1 : Some years ago i participated in the bugtracker forum for nlite. Is it still active? I can't remember links..
2: Where's the feature suggestion thread?

#150
dazzlee

dazzlee

    Newbie

  • Member
  • 22 posts
  • Joined 15-November 06
Posted Image

After using Nlite, the WMP Toolbar Shortcut is missing, in taskbar....I dint mean the WMP quick launch shortcuts... hope you understood...

I dont know, whether you or booogy is responsible to do this task..

Edited by dazzlee, 11 May 2008 - 05:49 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users