Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Problem injecting drivers

- - - - -

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
nimlot

nimlot
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 23-October 04
ok when i try to integrate my drivers with the method stated in FireGeier guide I get this log

 
2008-03-12 13:26:30, Info                  CBS    Pkgmgr: called with: "pkgmgr  /o:"E:\VistaWork\mount\;E:\VistaWork\mount\Windows" /n:"E:\VistaWork\xml\unattend.xml" /l:"E:\VistaWork\Logs\inject.log""
00000001 Shim considered [l:284{142}]"\??\E:\VistaWork\mount\Windows\Servicing\x86_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_07289f4cca5f6990\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
2008-03-12 13:26:30, Info CSI 00000001 Shim considered [l:284{142}]"\??\E:\VistaWork\mount\Windows\Servicing\x86_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_07289f4cca5f6990\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
00000002 Shim considered [l:278{139}]"\??\E:\VistaWork\mount\Windows\WinSxS\x86_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_07289f4cca5f6990\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
2008-03-12 13:26:30, Info CSI 00000002 Shim considered [l:278{139}]"\??\E:\VistaWork\mount\Windows\WinSxS\x86_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_07289f4cca5f6990\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
00000003 Shim considered [l:300{150}]"\??\C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Servicing\x86_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_07289f4cca5f6990\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
2008-03-12 13:26:30, Info CSI 00000003 Shim considered [l:300{150}]"\??\C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Servicing\x86_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_07289f4cca5f6990\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
00000004 Shim considered [l:140{70}]"\??\E:\VistaWork\mount\Windows\Servicing\6.0.6000.16386_x86\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
2008-03-12 13:26:30, Info CSI 00000004 Shim considered [l:140{70}]"\??\E:\VistaWork\mount\Windows\Servicing\6.0.6000.16386_x86\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
00000005 Shim considered [l:134{67}]"\??\E:\VistaWork\mount\Windows\WinSxS\6.0.6000.16386_x86\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
2008-03-12 13:26:30, Info CSI 00000005 Shim considered [l:134{67}]"\??\E:\VistaWork\mount\Windows\WinSxS\6.0.6000.16386_x86\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
00000006 Shim considered [l:156{78}]"\??\C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Servicing\6.0.6000.16386_x86\pkgmgr.exe" : got STATUS_SUCCESS
2008-03-12 13:26:30, Info CSI 00000006 Shim considered [l:156{78}]"\??\C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Servicing\6.0.6000.16386_x86\pkgmgr.exe" : got STATUS_SUCCESS
2008-03-12 13:26:30, Info CBS Pkgmgr: called with: "pkgmgr /o:"E:\VistaWork\mount\;E:\VistaWork\mount\Windows" /n:"E:\VistaWork\xml\unattend.xml" /l:"E:\VistaWork\Logs\inject.log""
00000001@2008/3/12:12:26:30.784 WcpInitialize (wcp.dll version 0.0.0.5) called (stack @0x6afbf745 @0x1b2dbf @0x1ad892 @0x1ae27e @0x75a64911 @0x7701e4b6)
2008-03-12 13:26:30, Info CSI 00000001@2008/3/12:12:26:30.784 WcpInitialize (wcp.dll version 0.0.0.5) called (stack @0x6afbf745 @0x1b2dbf @0x1ad892 @0x1ae27e @0x75a64911 @0x7701e4b6)
2008-03-12 13:26:30, Info CBS Pkgmgr: return code: 0x2
2008-03-12 13:26:30, Info CBS Pkgmgr: return code: 0x2


From what i can tell it seems to be some problem with the stack, it has the version number of vista RTM i think and i am using SP1 with WAIK for SP1
I have been looking for an answer but didn't found someone with the same error when using Vista RTM i don't get this error

my unattend.xml:
 
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="offlineServicing">
<component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsNonWinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<DriverPaths>
<PathAndCredentials wcm:action="add" wcm:keyValue="1">
<Path>E:\VistaWork\Drivers</Path>
</PathAndCredentials>
</DriverPaths>
</component>
</settings>
<cpi:offlineImage cpi:source="wim:e:/vistawork/dvd/sources/install.wim#Windows Vista ULTIMATE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>


any help is appreciated


How to remove advertisement from MSFN

#2
sp00f

sp00f

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posts
  • Joined 30-November 06
Forget that guide.
Try this :

http://vistapacks.si...VISTA-TOOLS.rar

Works awesome :rolleyes:

#3
MAVERICKS CHOICE

MAVERICKS CHOICE

    The Guy from Aus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,782 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Forget that guide.
Try this :

http://vistapacks.si...VISTA-TOOLS.rar

Works awesome :rolleyes:


I have used this tool although its straight forward interface, what are the do's & don't with it's use? I know the waik installed is a prerequisite, is there anything else one needs to know before using it. As there is nothing noted on the use only credits.

#4
nimlot

nimlot
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 23-October 04
I have just used this tool and i think everything was integrated.
I checked the mounted image and all needed files and inf were added. I'm going to test this tomorrow cuz tonight i still have some work for school to do :(

@Spoof
thank you for pointing the tool out, used it before but never for driver integration

#5
sp00f

sp00f

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posts
  • Joined 30-November 06

Forget that guide.
Try this :

http://vistapacks.si...VISTA-TOOLS.rar

Works awesome :rolleyes:


I have used this tool although its straight forward interface, what are the do's & don't with it's use? I know the waik installed is a prerequisite, is there anything else one needs to know before using it. As there is nothing noted on the use only credits.

There is no english readme YET :blushing:

#6
CEC

CEC
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 02-October 08
sp00f,

I downloaded and am trying to use this tool. What image does this tool mount by default? Is it something in the VISTADVD folder? I am trying to integrate drivers into an image that I set up on a live machine, sysprep'd and then captured in WinPE. I have the WIM saved on a network share, and I can't seem to specify where the Vista-Tool.exe will look for this file. Please help.

Thanks.

#7
sp00f

sp00f

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posts
  • Joined 30-November 06

sp00f,

I downloaded and am trying to use this tool. What image does this tool mount by default? Is it something in the VISTADVD folder? I am trying to integrate drivers into an image that I set up on a live machine, sysprep'd and then captured in WinPE. I have the WIM saved on a network share, and I can't seem to specify where the Vista-Tool.exe will look for this file. Please help.

Thanks.


It mounts the image you want just by selecting a number. image 4 is Vista Ultimate by default.
And it works also for syspreped images.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users