Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

BDA (Tv tuner support) on Server 2008/R2


  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#1
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts
BDA (TV Tuner) support for Server 2008 x86 and x64/R2

DISCONTINUED.

See bottom of the page for an updated link for help and future support


3 STEPS ONLY TO GET BDA ON SERVER (TV TUNER FUNCTION)
I compiled a setup file, that will add BDA (TV Tuner) function on Server 2008 x86 and x64, without any hassles.
I tested it on a clean installation several times, no issues at all

Changelog:

07/09/08
-No more devices found error
-Minor bda.inf tweaks
-No need to reboot after installing now
22/06/08
-Fixed a MAJOR bug which prevented the installer from not installing BDA on server
-Updated BDA Installer files with latest DirectX 9 Redist June
03/06/08
-Fixed x64 Directory source file copy error (BDA was not working on x64 systems due to source files not being copied to the right directory)
-Now installer uses x64 version of "regsvr32.exe" to register x64 source files, and x86 version of "regsvr32.exe" to register x86 source files
29/05/08
-Added x64 support
-Made corrections to x86 installer
-Added more filters that were missing from previous installer pack
-Fixed "kxsbar.ax, kstvtune.ax invalid errors



Tested on 7 different x86 and x64 machines, all with different TV Cards, all worked fine


Download Link:
See below for an updated link and support

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I have made an updated version of this BDA installer to support Server 2008 R2.

I will NOT be updating this page anymore. For all support and help, go to this link:


http://win2008workst...o...f=22&t=1023

Edited by shahed26, 30 September 2009 - 07:07 AM.



How to remove advertisement from MSFN

#2
jonsayers

jonsayers
  • Member
  • 1 posts
problem is there is no DVB-T Network Provider installed.

You can manually register msdvbnp.ax from a Vista machine but the property tab will be grey'd out (I think the reg key has moved)

hi
my technotrend tv tuner works like a charm on vista ultimate x86, even though it says on installation of the driver (Not digitally signed by ms), but when i install it on windows server 2008 trial version, it installs the driver, but no tv application work with the tv tuner, it gives error like 'cannot initialize' any solution on how to make it work on server 2008 please. by the way any tv tuner you know that will for sure work on server 2008?
thank you



#3
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts

problem is there is no DVB-T Network Provider installed.

You can manually register msdvbnp.ax from a Vista machine but the property tab will be grey'd out (I think the reg key has moved)

hi
my technotrend tv tuner works like a charm on vista ultimate x86, even though it says on installation of the driver (Not digitally signed by ms), but when i install it on windows server 2008 trial version, it installs the driver, but no tv application work with the tv tuner, it gives error like 'cannot initialize' any solution on how to make it work on server 2008 please. by the way any tv tuner you know that will for sure work on server 2008?
thank you


thanks for your help, i did copy (to sysytem32 under server) and register msdvbnp.ax "regsvr32 /s msdvbnp.ax" from a Vista machine, but still no luck. i installed the latest web release directx 9c, but my dvbviewer tv app cannot find my device although it appears on system device list with no conflict :(

Edited by shahed26, 26 March 2008 - 04:15 PM.


#4
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts
has anybody worked around a way to get the bda support on server yet?

#5
terrorix

terrorix

    Newbie

  • Member
  • 11 posts
I have an Leadtek DTV2000 H, and have too this problem. I'm trying everything i can, about 10 programs to watch and record TV, but with no success.
I found only information that this not working TV tuner has something to do with windwos(directx) BDA.
Only program which works is DScaler, it shows TV channel picture and also sound, but recording does not record sound, and the quality of video was terrible, even when i set quality XviD/MPG-4 video settings.

Now i'm waiting for some fix, from Leadtek or Microsoft.

#6
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts

I have an Leadtek DTV2000 H, and have too this problem. I'm trying everything i can, about 10 programs to watch and record TV, but with no success.
I found only information that this not working TV tuner has something to do with windwos(directx) BDA.
Only program which works is DScaler, it shows TV channel picture and also sound, but recording does not record sound, and the quality of video was terrible, even when i set quality XviD/MPG-4 video settings.

Now i'm waiting for some fix, from Leadtek or Microsoft.

thanks for your info. its not your card drivers, its microsoft. they do not have support for it yet. i did try dscalers but does not work with my one (hauppague hrv 4000)
hopefully ms will give us support it soon

#7
terrorix

terrorix

    Newbie

  • Member
  • 11 posts

thanks for your info. its not your card drivers, its microsoft. they do not have support for it yet. i did try dscalers but does not work with my one (hauppague hrv 4000)
hopefully ms will give us support it soon


You wrote: its microsoft. they do not have support for it yet, but support for what exactly, did you know?
I think it may have something to do with directx 10, i will do some research with this, and give here info when have done researching of this problem.

#8
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts

thanks for your info. its not your card drivers, its microsoft. they do not have support for it yet. i did try dscalers but does not work with my one (hauppague hrv 4000)
hopefully ms will give us support it soon


You wrote: its microsoft. they do not have support for it yet, but support for what exactly, did you know?
I think it may have something to do with directx 10, i will do some research with this, and give here info when have done researching of this problem.


its not directx 10, its almost impossible to get tv cards working on server 08. they do not support BDA function on server
check this link,
http://www.hauppauge...ead.php?t=14850

Edited by shahed26, 22 April 2008 - 09:54 AM.


#9
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts
btw if you do get tv card working then please share your resource and how you got it working
thanks

#10
terrorix

terrorix

    Newbie

  • Member
  • 11 posts

its not directx 10, its almost impossible to get tv cards working on server 08. they do not support BDA function on server
check this link,
http://www.hauppauge...ead.php?t=14850


Yes i read this, but i read somewhere it can be something to do with directx, but now from your link no directx issue is behind that. Then we must wait M$ to add BDA support for server 2008 :wacko:

#11
terrorix

terrorix

    Newbie

  • Member
  • 11 posts
I wrote to Leadtek support, but their answer was:

We are sorry for we are not promise it can work with server 2008 platform.
Because any released driver or application software of our download site no test with it.
So we are no suggest you set it work with there.


This is not what im excepting from Leadtek as customer :-(

Edited by terrorix, 24 April 2008 - 12:19 AM.


#12
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts
to be honest, server is not designed for use as a workstation. its just a bonus for us to have some vista goodiness eg, vista looks etc..
No company design their workstation device (components) drivers for server. as i mentioned its just a bonus for us to have almost all workstation components devices driver work on server except BDA
theres many people out there trying to get BDA working. hopefully someday soon we will have BDA or never

#13
terrorix

terrorix

    Newbie

  • Member
  • 11 posts
You're right. But it would be nice if BDA will be supported in server 2008.

Edited by terrorix, 24 April 2008 - 08:06 AM.


#14
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts
BDA Support is possible now on server 2008. i know someone who got it working fully... will post more info soon
check back soon....

Edited by shahed26, 28 April 2008 - 06:26 PM.


#15
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts
ok. i got my tv tuner card (hauppauge HVR4000 DVB-S2) working and now i can watch and tune into all my satellite channels including HD Channels ON SERVER 2008.
will be posting on how i got BDA fucntion on server 2008.......

#16
terrorix

terrorix

    Newbie

  • Member
  • 11 posts

ok. i got my tv tuner card (hauppauge HVR4000 DVB-S2) working and now i can watch and tune into all my satellite channels including HD Channels ON SERVER 2008.
will be posting on how i got BDA fucntion on server 2008.......


Please, write how to get BDA working on server 2008 as soon as possible, please...

#17
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts

ok. i got my tv tuner card (hauppauge HVR4000 DVB-S2) working and now i can watch and tune into all my satellite channels including HD Channels ON SERVER 2008.
will be posting on how i got BDA fucntion on server 2008.......


Please, write how to get BDA working on server 2008 as soon as possible, please...

give me till fri, as am busy at this moment with other stuffs...

#18
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts
guide updated..

Edited by shahed26, 29 May 2008 - 11:30 AM.


#19
zac68

zac68
  • Member
  • 9 posts
Thanks for the guide. As soon as my daughter finishes watching The Wiggles on the HTPC, I'll boot into Server 2008 and try this.

#20
terrorix

terrorix

    Newbie

  • Member
  • 11 posts
Thanks for detailed instructions, later this day, i will try it with my TV Card Leadtek with its TV software - Winfast PVR 2, and give you info if this setup helps or not.
Thanks again a lot!

#21
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts

Thanks for the guide. As soon as my daughter finishes watching The Wiggles on the HTPC, I'll boot into Server 2008 and try this.

please do report any problems here, so i can work on it
thanks

#22
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts

Thanks for detailed instructions, later this day, i will try it with my TV Card Leadtek with its TV software - Winfast PVR 2, and give you info if this setup helps or not.
Thanks again a lot!

yes please do report any problems here, so i can work on it

#23
zac68

zac68
  • Member
  • 9 posts
Good news, it worked for me. The only thing that I had to do was extract bdasup.sys from BDAXP.cab and place it into C:\Windows\System32\en-US. The Compro TV viewer does not work, but that's not a problem because I use Webscheduler to record my shows and I convert and watch them later.
Thanks for posting this solution. :D

Cheers
Zac

#24
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts

Good news, it worked for me. The only thing that I had to do was extract bdasup.sys from BDAXP.cab and place it into C:\Windows\System32\en-US. The Compro TV viewer does not work, but that's not a problem because I use Webscheduler to record my shows and I convert and watch them later.
Thanks for posting this solution. :D

Cheers
Zac


The "bdasup.sys" file is already on server 2008 located on C:\Windows\System32\drivers. The "BDAXP.CAB" Has the old version of it which will cause problems (maybe). my advice is replace the old bdasup.sys FILE you copied from "BDAXP.CAB" with the original server one

#25
shahed26

shahed26

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 462 posts
EDIT: GUIDE UPDATED NOW EVERY 3RD PARTY TV APPLICATIONS WORKING




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN