Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 



laser21

Shell32.dll SP3 not working with Xpize 4.7 B2

Recommended Posts

Hi,

I just updated my Win XP install with SP3 (slipstreamed) and Xpize updates all files, except shell32.dll, which is one of the most important. I tried both methods - change the install source, and installing Xpize in a running SP3.

It doesnt change it. Any help would be appreciated!

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the old bug with the reloader. It shows you everytime that there was one patched file (the shell32.dll). But the file is patched already (and it will be patched everytime the Reloader runs). Ignore it or disable the autostart of the Reloader ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually shell32 doesnt get patched! Thats the problem. I see old icons, old dialogs (like the logoff screen, deleting from the recycle bin...) I never had this problem, just with SP3. Im willing to send the shell file to anybody, and you can try to patch it...xpize just writes patching shell32, but actually skips the file...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed XPize on a fresh XP SP 3 and there are no problems except the shell32 bug, which was already on SP 2. The logoff screen, the boot screen, everything is like on SP 2 ...

I think that you have a problem based on your running system ...

EDIT: I just looked into the resources folder of XPize and see that there is only ONE icon for patching, not more ...

Edited by McStarfighter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh yes, the shell32 bug already exists in SP 2 ... but if you haven't the XPize Reloader in your autostart then you haven't it so direct in your eyes ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

as posted before, download XPize 4.7 Beta 1 and choose only shell32.dll patching and after install run the XPize Force Reload tool and reboot, problem solved. Link is available in one of the other 2-3 topics :) Can't remember which one but I'm sure you can search for it :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having this problem too no matter what i do! :(

Where can i find a copy of Xpize 4.7 Beta 1 so i can try this method

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×