Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

MSFN is made available via donations, subscriptions and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, register and become a site sponsor/subscriber and ads will be disabled automatically. 

joemoe38

cannot return from hibernate

Recommended Posts

joemoe38    0

My computer running winxp mce sp3 will not return from standby or hibernate. Power light stays on

but monitor remains blank except for a blue line across the top and the power light. I have to turn off the computer using

the power button and then start up again and everything is back to normal. Have tried every combination

of power settings to no avail. Would appreciate any suggestions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JedMeister    0

Has it always been like this and you've just decided to do something about it? Did it suddenly start doing this sometime recently for no apparent reason? When you say you've tried all available power setting options did you mean in the BIOS too?

I would run memtest too, to check that your ram is ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites
joemoe38    0
Has it always been like this and you've just decided to do something about it? Did it suddenly start doing this sometime recently for no apparent reason? When you say you've tried all available power setting options did you mean in the BIOS too?

I would run memtest too, to check that your ram is ok.

It just started recently. I have not touched the BIOS. Where do I find memtest? Having a little trouble

figuring out this forum so if I mess up, sorry.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheFlash428    0
Has it always been like this and you've just decided to do something about it? Did it suddenly start doing this sometime recently for no apparent reason? When you say you've tried all available power setting options did you mean in the BIOS too?

I would run memtest too, to check that your ram is ok.

It just started recently. I have not touched the BIOS. Where do I find memtest? Having a little trouble

figuring out this forum so if I mess up, sorry.

Thanks

What kind of computer is it? I've had this problem happen to several Dell laptops before with no solution ever working (including re-install). Seems to be more hardware related.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cwroten    0

Hello Joemoe38,

Did you ever find an answer to this problem? I just got bit

by the same problem about a week ago on my Windows XP3

system after using Microsoft Update to get the latest NVIDIA

6150 drivers. Now neither hibernate nor stand-by works - same

result as yours - black screen with thin blue line on top. Rolled

back the drivers too but that did not help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cwroten    0

Problem solved! On a whim, I reinstalled the NVIDIA 6150 drivers

that came with my ASUS M2NPV-VM motherboard w/ NVIDIA GeForce

6150 integrated video. Hibernate now works again. So, the Microsoft

Update drivers for the NVIDIA 6150 are not appropriate for all 6150

owners.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×