• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
nuhi

vLite v1.2 Final - RapidCatched

149 posts in this topic

I copied wimgapi.dll x64 instead of x86 version.

My bad. :rolleyes:

Edited by mil0sh
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone integrated : KB947821-v4 ?

Cause inside are lots of exe files :

[MSUInstallOrder]
0=Windows6.0-6001-Client-X86.EXE
1=Windows6.0-6001-Client-Wave0-X86.EXE
2=Windows6.0-6001-Client-Wave1-X86.EXE
3=Windows6.0-6001-Server-X86.EXE
4=Windows6.0-6001-Server-Wave0-X86.EXE
5=Windows6.0-6001-Server-Wave1-X86.EXE
6=Windows6.0-6001-Servicing-X86.EXE
7=CheckSURPackage.EXE
8=Windows6.0-KB947821-v4-x86.cab

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

you don't need to integrate that update. This is update is only needed if you have CBS issues which prevent installing updates. If you don't have any issue skip this update

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
you don't need to integrate that update. This is update is only needed if you have CBS issues which prevent installing updates. If you don't have any issue skip this update

Actually:

This tool is being offered because an inconsistency was found in the Windows servicing store which may prevent the successful installation of future updates, service packs, and software. This tool checks your computer for such inconsistencies and attempts to resolve issues if found.

So to avoid possible problems in future it is suggested to install this

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
So to avoid possible problems in future it is suggested to install this

No!

Only run the update if you have issue with the CBS :rolleyes:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Last_Session.iniHello Everybody here.... :hello:

Let me get straight to the topic--- Here i have a strange problem.the problem is whenever i integrate any windows update(.msu) and remove the components using vlite v1.2 Final,my installation never completes(or u may say it completes) but never able to get to the desktop as it shows something like completing stage 3of 3 at the logon screen- it goes from 0 to 100% rebooots n goes on rebooting (looping).......

Though when i remove the same components without adding any update to my pre-integrated vista sp1 image(x86),the installation works.it finishes off perfectly.

i tried another way, also --- didnt integrated any update, just only internet explorer 8 beta 2 but again the same error..

I think this may be becoz i remove component cache(Winsxs). it might be like if i integrate any updates then i shouldn't remove comp. cache.

My vlite config file is attached (see at the top of this note),plz tell me if i'm removing something that is required for setup to work properly.

Also can somebody guide me how to disable driver signing check during setup,i get an error message saying my drivers are not signed.This breaks the unattended setup.

Waiting For Quick Reps AND forgive me if i hav posted in the wrong thread!!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

yep, that's the problem I get when removing winsxs along with integrating updates. I just decided to drop that but I'm sure there's a solution =)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Download a Tool -- GimageX, extract n copy wmigapi.dll to the extracted gimagex folder(keep both gimagex and wmigapi.dll file in one folder) and install ur respective wmifilter (x86 or x64)drvier.open gimagex - click mount- [before this make a folder say WORK in ur C:\ drive] and select mount point to this folder(WORK).Now select ur vlited Install.wim as source.click read write and then mount.now goto WORK and open winsxs folder there u will find pending.xml- delete it! (search work folder for pending.xml if u cant find it)close the folder.Now click commit changes in the tool and unmount, u may now make ur vlited bootable cd--- one more thing ='TESTED WORKING'

Bang! all done :thumbup

Credits : WiCiO

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed vlite 1.2 final. but everytime i open vlite , it asks me to download and install waik, its a loop and I don't know how to go around it.

Can you help please?

TIA :blink:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

copy the WIMGAPI.dll from the C:\Program Files\Windows AIK\Tools\x86 to your vLite installation folder.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

nuhi, when will we see 7lite? :D prebetas are already available and they are faast (just need some tuning :P )

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

you can use vLite 1.2 to remove things from Win7.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've read a lot of topics here and somewhere else...but I'm doubtful.

Now I want to make an unattended ISO of windows vista ultimate x64 with SP1 drivers, hotfix and all my favorite applications. So I will be able to install all I need in one step.

I've read this guide but I'm doubtful: Do I need other hotfixes besides sp1's ones or this guide is correct ?

Does SP1 contain all hotfix I need ? Will I need to download other hotfixes non included in SP1 ?

Can I install additional drivers using drivers packs and following the same method I used with nlite?

If this method don't work, wich is the correct one ?

I've maked applications' cabs for nlite but I'm not sure they will work with vlite. Are they compatible ?

How can I add my applications to ISO image ?

In short: I need help to make a complete iso image with windows vista ultimate x64, all needed drivers, all needed hotfixes and all my favorite applications.

Thanks a lot !

Sorry for my bad english

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was just wondering why the wim filter driver is not included in the new version, was it a legal issue ?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes, the files are not marked as Redistributable and so providing those files with your own software is not allowed. To get the WIM files you have to download the full WAIK.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

erased

Edited by TomaXTC
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have integrated some drivers into my vista iso and installed it using VMWare Workstation 6.5. Is there any way i can check whether my drivers has been successfully installed together with vista?

For instance, I know that my touch pad drivers are all in C:\Program Files\Synaptics\ and I go to check this folder in my virtual computer. I found nothing!!! Does this mean that the driver has unsuccessfully been integrated into my iso? I also noticed a prompt when vlite was trying to integrate the drivers and rebuilding the image indicating that some file could not be found.

Please note I am using VMWare to test my iso.

Edit: Add some more questions:

What is the suggested modification sequence when using vlite? (e.g. slipstream service pack, integrate hotfixes, add drivers, language pack, remove components,... and so on)

I'm particulary asking if we should remove some unnecessary drivers before integrating our own ones. For example, I want to integrate my own Nvidia graphic card driver. Should I remove the one that is in vista and then integrate my driver or should I do the other way round? And in general, what is the suggested steps we should follow to reduce errors.

I'm experimenting, and if i find anything, i will reply here.

Edited by thinhinsight
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

To check integrated drivers you'd have to install it on the system it is meant for, virtual machines have different emulated hardware.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

To Check reopens vlite and in integration tab if you found your integrated drivers in it. They are integrated sucessfully otherwise they are not.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vlite 1.2 final has an issue when integrating drivers after SP1 is slipstreamed into Vista Ultimate x64 :thumbdown. Vlite seems to corrupt both AMD AHCI & Realtek LAN drivers during installation of Vista Ultimate x64 too :angry:.

Edited by scorpi.dragon
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.