aviv00

windows 7 beta and vlite

146 posts in this topic

Hi all,

I've just created my vLited ISO of the Windows 7 beta (7000) and I am trying to deploy into to a virtual image first, using Virtual PC 2007 SP1, before physically installing it for the real deal.

However, when the setup begins, after choosing my language, I click the "Install Now" button in the seperate window. Then it says "Setup is starting..." and after a while I get the following message:

win7_install_error.PNG

"Windows could not collect information for [OSImage] since the specified image file [install.wim] does not exist."

It never reaches the license terms window.

I tested the original ISO I received from Microsoft, within VPC 2007, and that has no problems during setup. So it must be a fault with my vLite configuration. Maybe I have removed something I shouldn't!? Except I don't know what it could be, as the error message I receive is a little ambiguous.

Here is my preset file created by vLite:

; vLite preset file
;
;#Environment:
; vLite v1.2
; Framework 2.0.50727.3053
; Microsoft Windows NT 5.1.2600 Service Pack 3 32-bit
;
;#Target:
; Windows 7 ULTIMATE 32-bit
; Version 6.1 English (United States)
;
[Compatibility]
Aero Glass
Internet Explorer
Windows Update

[CustomHide]

[Components]
;# Accessories #
Accessibility
Games-Inbox Games
Games-Premium Inbox Games
Mobility Center
Speech Support
Welcome Center
;# Drivers #
Diva Server
Modems
QLogic Fibre Channel Adapter
Scanners
Storage controllers-Adaptec
Storage controllers-Elxstor
Storage controllers-IBM ServeRAID
Storage controllers-ICP vortex
Storage controllers-Intel (Matrix)
Storage controllers-nVidia
Storage controllers-SiS
Storage controllers-Via
TV Tuners-ADS Technologies
TV Tuners-ASUSTeK Computer Inc.
TV Tuners-AVerMedia Technologies, Inc.
TV Tuners-Compro Technology Inc.
TV Tuners-Creatix
TV Tuners-Hauppauge
TV Tuners-KNC ONE GmbH
TV Tuners-KWorld
TV Tuners-Lumanate, Inc.
TV Tuners-Philips Semiconductors
TV Tuners-Pinnacle Systems
TV Tuners-TerraTec Electronic GmbH
TV Tuners-VidzMedia Pte Ltd.
;# Hardware Support #
Fax Support
XBOX 360 Controller
;# Languages #
Arabic
Brazillian
Bulgarian
Croatian
Czech
Danish
Dutch
Estonian
Finnish
French
German
Greek
Hebrew
Hungarian
Italian
Japanese
Korean
Latvian
Lithuanian
Norwegian
Portuguese
Romanian
Russian
Serbian
Simplified Chinese
Slovak
Slovenian
Swedish
Table Driven Text Input Processor
Thai
Traditional Chinese
Turkish
Ukrainian
;# Multimedia #
Media Center
Music and Video samples
Sample Pictures
SideShow
;# Network #
Connect to a Network Projector
Distributed File System (DFS)
Telnet Client
Telnet Server
TFTP Client
Windows Collaboration
Windows Mail
;# System #
Disk Quota
Help
Jet Database Engine
Manual Install (Setup.exe)
Natural Language
Parental Controls
Software Quality Management (SQM)
Tablet PC
Windows Easy Transfer

[Options]
DEP (Data Execution Prevention) = Default
User Account Control (UAC) = Disabled
AntiSpyware Realtime Protection = Default
Memory requirement = 256MB
AutoPlay = Enabled
Paging Executive = Disabled
Power scheme = High performance
Power button = Default
Sleep button = Default
Control Panel - Classic View = Default
Show hidden files and folders = No
Show protected operating system files = No
Show extensions for known file types = Yes
IE Phishing Filter = Default
IE Phishing Verification Ballon Tips = Default

[Services]

[Protection]

[Drivers]

[Unattended]

[Hotfixes]

[LanguagePacks]

Can anyone work out the cause of the problem?

Any help would be greately appreciated.

Many thanks.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got that one time to think you need to keep "Manual Install (Setup.exe)"

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't get it, I tried to clean up my W7 installation in another way by removing some packages via DISM, but although DISM stated that all the packages were removed successfully, everything was installed all the same... Not a single component was actually removed.

I mounted the W7 install.wim image from within another Windows 7 installation, then loaded the SOFTWARE hive and took ownership of the Packages and PendingPackages keys+subkeys in order to 1) removed the 'Owners' subkeys and 2) set the 'Visibility' values from 2 to 1. This all went OK, and I removed a sh*tload of obsolete packages with DISM (dism /Image:e:\w7rc /Remove-Package /Packagename:...). All went well, but after unmounting (dism /unmount-wim /mountdir:e:\w7rc /commit), the install.wim image was actually a bit LARGER than before. When installing in a virtual machine, every single component that I supposedly had removed still was present. Furthermore, files that I deleted or replaced were still present or unchanged after installation. What did I do wrong? Is this so much different from what vLite does?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I don't get it, I tried to clean up my W7 installation in another way by removing some packages via DISM, but although DISM stated that all the packages were removed successfully, everything was installed all the same... Not a single component was actually removed.

I mounted the W7 install.wim image from within another Windows 7 installation, then loaded the SOFTWARE hive and took ownership of the Packages and PendingPackages keys+subkeys in order to 1) removed the 'Owners' subkeys and 2) set the 'Visibility' values from 2 to 1. This all went OK, and I removed a sh*tload of obsolete packages with DISM (dism /Image:e:w7rc /Remove-Package /Packagename:...). All went well, but after unmounting (dism /unmount-wim /mountdir:e:w7rc /commit), the install.wim image was actually a bit LARGER than before. When installing in a virtual machine, every single component that I supposedly had removed still was present. Furthermore, files that I deleted or replaced were still present or unchanged after installation. What did I do wrong? Is this so much different from what vLite does?

I've just tried doing almost exactly the same thing.....with the same dispointing result.

Question - is the /Remove-Package option supposed to actually remove features....or just disable them?

Either way, it did neither.....when installed on a vm machine everything was still in place and working :(

Leave all things in the source folder :hello:

Could you expand on this a little? What all things are u refering to?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leave all things in the source folder :hello:

Could you expand on this a little? What all things are u refering to?

I think this responds to the Manual Install (Setup.exe): you can remove Manual Install if you want, but you'll have to "recopy" the Source folder.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey

how can i put vlite over 7100 x64 ?

there is some problem while install: after first reboot says install problem- please install again?

what did i wrong

i have not removed :

game explorer, crash dump, manual install, sqm, win firewall

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, with the newer builds the required components list seems to have extended. Although I'm a real nLite fan, I'd say vLite is hardly worth the trouble for Win7.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

christopher do not remuve "HELP"

And use VLite in Windows 7 ,for me working good.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
christopher do not remuve "HELP"

And use VLite in Windows 7 ,for me working good.

also workin with the 7100 x64 ?

can can you make a list which parts we have to leave

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
hey

how can i put vlite over 7100 x64 ?

there is some problem while install: after first reboot says install problem- please install again?

what did i wrong

i have not removed :

game explorer, crash dump, manual install, sqm, win firewall

Hello,

keep Internet Explorer.. Then it installs complete.... SQM could remove in the Rc Build 7100 ;-)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have not removed the IE8

here my ini

vLite preset file

;

;#Environment:

; vLite v1.2

; Framework 2.0.50727.1434

; Microsoft Windows NT 6.0.6001 Service Pack 1 32-bit

;

;#Target:

; Windows 7 ULTIMATE 32-bit <----- dont knw why 32bit i have done it with the x64

; Version 6.1 English (United States)

;

[Compatibility]

DVD Treasury

Halo 2

Hauppauge WinTV

Logitech Setpoint

Aero Glass

Internet Explorer

Scanners and Cameras

System Restore

Windows Update

[CustomHide]

[Components]

;# Accessories #

Accessibility

Character Map

Disk Cleanup

Games-Premium Inbox Games

Snipping Tool

Speech Support

System Information

Welcome Center

;# Drivers #

Diva Server

QLogic Fibre Channel Adapter

;# Hardware Support #

Fax Support

Floppy Disk Support

Internet Small Computer System Interface (iSCSI)

Windows HotStart

XBOX 360 Controller

;# Languages #

Arabic

Brazillian

Bulgarian

Croatian

Czech

Danish

Dutch

Estonian

Finnish

French

German

Greek

Hebrew

Hungarian

Italian

Japanese

Korean

Latvian

Lithuanian

Norwegian

Polish

Portuguese

Romanian

Russian

Serbian

Simplified Chinese

Slovak

Slovenian

Swedish

Table Driven Text Input Processor

Thai

Traditional Chinese

Turkish

Ukrainian

;# Multimedia #

Intel Indeo

Media Center

Media Metadata Handler

Music and Video samples

Sample Pictures

SideShow

Sound Recorder

;# Network #

Connect to a Network Projector

Distributed File System (DFS)

File and printer sharing (Server)

Internet Information Services (IIS)

Remote Desktop and Assistance

Remote Desktop Client

RIP Listener

Simple Network Management Protocol (SNMP)

Simple TCPIP services

Telnet Client

Telnet Server

TFTP Client

Windows Collaboration

;# System #

Disk Quota

Help

Microsoft Client For NFS

Microsoft Message Queue (MSMQ)

Natural Language

Performance Counters

Reliability and Performance Monitor

Remote Differential Compression

Security Center

Software Quality Management (SQM)

Subsystem for UNIX-based Applications (SUA)

Tablet PC

Windows Defender

Windows Easy Transfer

Windows SAT (Performance Index)

[Options]

DEP (Data Execution Prevention) = Enabled only for OS components (Optin)

User Account Control (UAC) = Enabled

AntiSpyware Realtime Protection = Default

Memory requirement = 256MB

AutoPlay = Disabled

Paging Executive = Enabled

Power scheme = High performance

Power button = Do nothing

Sleep button = Do nothing

Control Panel - Classic View = Enabled

Show hidden files and folders = No

Show protected operating system files = No

Show extensions for known file types = Yes

IE Phishing Filter = Enabled

IE Phishing Verification Ballon Tips = Enabled

[services]

APPMGMT = Disabled

CERTPROPSVC = Disabled

CSCSERVICE = Disabled

DEFRAGSVC = Disabled

DPS = Disabled

FDPHOST = Disabled

FDRESPUB = Disabled

HIDSERV = Disabled

HKMSVC = Disabled

HOMEGROUPLISTENER = Disabled

HOMEGROUPPROVIDER = Disabled

IDSVC = Disabled

IPBUSENUM = Disabled

IPHLPSVC = Disabled

LLTDSVC = Disabled

MSDTC = Disabled

NAPAGENT = Disabled

NETLOGON = Disabled

PNGSVC = Disabled

QWAVE = Disabled

REMOTEREGISTRY = Disabled

SCARDSVR = Disabled

SCPOLICYSVC = Disabled

SENSORSMTPMONITOR = Disabled

SENSRSVC = Disabled

SPOOLER = Manual

TRKWKS = Disabled

WBIOSRVC = Disabled

WCNCSVC = Disabled

WDISERVICEHOST = Disabled

WDISYSTEMHOST = Disabled

WEBCLIENT = Disabled

WERCPLSUPPORT = Disabled

WERSVC = Disabled

WINHTTPAUTOPROXYSVC = Disabled

WINRM = Disabled

WMPNETWORKSVC = Disabled

WPDBUSENUM = Disabled

WSEARCH = Disabled

[Protection]

Windows\System32\wisptis.exe

Windows\System32\ieframe.dll

Windows\System32\shell32.dll

Windows\System32\stobject.dll

Windows\System32\TabletPC.cpl

Windows\System32\themecpl.dll

Windows\System32\themeui.dll

Windows\System32\powercfg.cpl

Windows\System32\drivers\diskdump.sys

Windows\System32\drivers\dumpata.sys

[Drivers]

[unattended]

[Hotfixes]

[LanguagePacks]

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

anyone having any problems trying to remove packages with DISM? i always get access errors or cannot find the file specified...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
anyone having any problems trying to remove packages with DISM? i always get access errors or cannot find the file specified...

more info pls

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.