Sign in to follow this  
Followers 0
lightskaylaction

The Sims 2 has been working for over 2 years and it suddently stops?

4 posts in this topic

Hello. I know this question was probably answered in this forum, but I feel my situation is a little unique.

I'm always getting the DirectX 9.0c compatible adapters error message whenever I start up The Sims 2. This game has been working PERFECTLY FINE since I got it about 2 years ago. Now it just suddenly stops working?! I have changed absolutely nothing. One day I start it up and it gives me this error message.

My laptop is a Dell Inspiron 700m. My graphics card is Intel 82852/82855 GM/GME Graphics Controller.

I've been looking at forums for over three hours for this problem and I cannot find one correct solution. I have tried uninstalling and reinstalling DirectX 9.0c, and I have uninstalled and reinstalled The Sims 2 about 3 times. Nothing seems to work. Many have said that I need to update my graphics card, but note that this game has been working correctly for me on this laptop and this graphics card for OVER 2 YEARS.

Please help me! If this question has already been answered in this forum and you can direct me to it, that would also be extremely helpful.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe your laptop is suffering from dead nvidia geforce chipset problem, contact dell and see if your laptop is eligible for replacement.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why not load the game from another hard drive with a regular Direct X that is not the one you are using.

Have you tried using a official direct X installation that is not C, A, B, or D. I never did like the unofficial installations.

Alos has somebody else or did you upgrade something that had to do with Direct X. Remember one thing affects another.

Also about the recent upgrades. Many websites have made the move the Flash 9 which is not like the original FLASH.

I forget which versions of Flash but uptill a certain point my computer started to function incorrectly.

However this is a assumed guessed. In my computer (98 machine ) when I load pages that uses the flash everything just gets slower and the computer launches something that makes it works extra hard.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

scan for virus and spy ware

could be hard ware failing but probloy not

are you sure you havent change any settings or installed any thing

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.