Xeno86

KernelEx 4.5.2

1,561 posts in this topic

supem, CharlesF , thank you for your patience and efforts!

You're very welcome :D .

We thank you for your efforts to keep this OS alive. :yes:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

supem, CharlesF , thank you for your patience and efforts!

You're very welcome :D .

We thank you for your efforts to keep this OS alive. :yes:

+1

Cheers

:hello:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

System Safety Monitor Free for 98/ME causes EXPLORER.EXE to stop responding upon closing SSM and exiting and freezes Win 98/ME

AVZ fails to read KEX kernel.

I can confirm problems with KernelEx and SSM Free 2.0.8.583. I installed SSM several months ago and immediately started having various crashes and errors. I'm pretty sure they were associated with Explorer but I'll check my logs later to see. I was able to stop the errors by disabling KernelEx extensions for all SSM exe and dll files. I was running KernelEx RC 1 at the time. I meant to report the problem in this thread or herbalist's SSM thread but failed to do so. This post reminded me of the problem.

Hm, I have AVZ installed but have not run it after installing KernelEx. I may have to try running it to see if I have the same problem.

EDIT: This is the error I repeatedly got after installing SSM with KernelEx RC 1.

EXPLORER caused an invalid page fault in

module <unknown> at 0000:9eff049c.

Registers:

EAX=fffccead CS=0177 EIP=9eff049c EFLGS=00010246

EBX=00000000 SS=017f ESP=00d4f7ec EBP=00d4f844

ECX=00430b94 DS=017f ESI=00430b94 FS=227f

EDX=00d4f850 ES=017f EDI=00000000 GS=0000

Bytes at CS:EIP:

Stack dump:

71567288 00000003 71567093 71500000 fffccead 70aa03cb 00430b94 00430adc 71567334 00000001 00000000 00430adc 00000000 7156c82b 00430adc 00000000

Edited by Prozactive
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

there is this powerful CAD-Software...

( http://www.plm.automation.siemens.com/en_us/products/velocity/solidedge/forms/solid_edge_free_2d_response.shtml )

...but I can't make it install on my pc.

Would you guys please give it a try as well and report your results?!

Is there any hope to make it run on a win98se (+everything unofficial) ??

For those who are interested:

"Draft It 3" works (min winME-mode at installer, disable KEX for program)

"Cademia" ...java...is nice...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Java SE 6u23 Runtime is out there

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html

If there any problems/crashes with the install-routine

just use the Silent-parameter in a Windows-DOS-Shell(command-line?) or Start-->RUN

jre-6u23-windows-i586.exe /s

Have you installed successfully update 23?

I can't because of some stack error in kernel32.dll, and the way which you've mentioned, doesn't help (KernelEx 4.5 RC 5).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

WinME ; KEX 4.5 RC5 ; RP9.7.0

I've installed new Java update 23 silent without errors. But there is a problem with Firefox (3.5.15) (Opera 10.1 OK).

Java tester at java.com: Test shows that Java 23 works but it gives an error message: TypeError: document.commandDispatcher.focusedWindow is null

After closing Firefox follows an error message. After downgrade to 22 the error doesn't appear.

post-266873-0-75051300-1291819958_thumb.

post-266873-0-17197300-1291820012_thumb.

Edited by schwups
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Judging by those screenshots, I've got exactly the same problem but before installation of Java.

Maybe in your case installation was successfull because you have Windows ME + RP 9.7.0.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Judging by those screenshots, I've got exactly the same problem but before installation of Java.

Maybe in your case installation was successfull because you have Windows ME + RP 9.7.0.

Hi,

I uninstalled java 6 u22, then I used CCleaner the Cleaner option (Java box ticked) and the Registry-option.

Then reboot. Copied the jre-6u23-windows-i586.exe file to c:\

Then Start-->RUN

c:\jre-6u23-windows-i586.exe /s

after the installation i unticked the Java NEXT Gen-Plugin box in the Java-Preferences?

then renaming the java nextgen-plugin-folder in program files\Java\jre6\bin

then testing

http://img577.imageshack.us/img577/7053/dude2.png

I am using Win98SE German

IE6 SP1

Unofficial IE6 SP1 Update Pack 3.4

DirectX 9 Dec 2006 and Nov 2007 and a security update from Windows Update

Windows 98 SE Service Pack 3 (BETA 4)

changed all Fonts for Menu, Symbols to Tahoma(Western)

I installed this programs

7-Zip 9.20

Adobe Flash Player Plugin Adobe Systems Incorporated 9.0.280.0

Allgemeine Runtime Files (x86) Sereby Corporation 1.0.3.2

CCleaner Piriform 2.36

Foxit Reader

Inoffizielles Service Pack Tweaks (nur entfernen)

Internet Explorer 6 Q982381

IrfanView (remove only) Irfan Skiljan 4.27

Java 6 Update 23 Oracle 6.0.230

KernelEx 4.5 RC 5

Microsoft .NET Framework 2.0 Microsoft Corporation

Microsoft Internet Explorer 6 SP1 und Internettools

Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Microsoft Corporation 8.0.59193

Mozilla Firefox (3.5.15) Mozilla 3.5.15 (de)

SciTech Display Doctor

Virtual Machine Additions Microsoft Corporation 13.823.0.0

VLC media player 1.1.5 VideoLAN 1.1.5

I have no Windows ME and RP 9.7.0.

But in my case I would bet on IE6 SP1 with unofficial Updatepack and Win98SE Service Pack 3(another;patched kernel32.dll).

Sorry for the problems but it worked so smoothly, I thought there is only a problem with the Installer.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the problems but it worked so smoothly, I thought there is only a problem with the Installer.

I can confirm correct installation of Java 6 update 23 (in silent mode).

It works too - I've tested it on usual Internet pages.

Looks like, that in my previous attempt, I haven't cleaned all tracks of the older version.

Edited by rainyd
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

strange Firefox 3 bug

Just one strange new bug I noticed in KEX 4.5 RC5. When I do "save as" in Firefox 3.6.12 and cancel it, the "save as" dialogue box immediately appears again. Thus I have to cancel it TWICE to close it. May this be a window ID bug or such stuff?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I can confirm problems with KernelEx and SSM Free 2.0.8.583. I installed SSM several months ago and immediately started having various crashes and errors. I'm pretty sure they were associated with Explorer but I'll check my logs later to see. I was able to stop the errors by disabling KernelEx extensions for all SSM exe and dll files. I was running KernelEx RC 1 at the time. I meant to report the problem in this thread or herbalist's SSM thread but failed to do so. This post reminded me of the problem.

Just to confirm, you installed SSM free after Kernel EX? The conflict between SSM-free and KEX was fixed with the release of KEX 4.0RC1. On my PC, SSM files are using the default KEX settings, but SSM was installed first. Also SSM can lock up a system if it's not configured properly. If you set a password in SSM, it will automatically start with the UI disconnected and will deny any activity that you don't have rules to allow. If it prevents explorer from performing some tasks, that will lock up a system.

I'll have to set up a test unit to confirm it, but I'd suspect that installing SSM after KEX might be the problem. SSM has its hooks into almost everything that happens on a PC. KernelEX could have caused it to incorrectly integrate with the system. Will try to get an answer for you as soon as possible.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

strange Firefox 3 bug

Just one strange new bug I noticed in KEX 4.5 RC5. When I do "save as" in Firefox 3.6.12 and cancel it, the "save as" dialogue box immediately appears again. Thus I have to cancel it TWICE to close it. May this be a window ID bug or such stuff?

I noticed this too, will see if it occurs on the latest version of FF3.6.13

Yes, it happens also on FF3.6.13

Edited by frogman
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

So far, I'm unable to duplicate the problem with SSM and KEX 4.5RC1 or RC4. Just to rule out one possibility, could you verify that you do have version 2.0.8.583 of SSM and not version 584? Version 584 was released for a short time but had stability issues, some of which were similar to what you're describing.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.