• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
Tihiy

Revolutions Pack 9.7

777 posts in this topic

supem, looks like DIBENG update failed to install. Do you use ME? If so, try to reinstall it with System Restore temporary disabled.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tihiy, I forgot to mention that I left out Clear Type at installation time as I didn't need it. I figured this may be related to the fact that the Clear Type setting doesn't "stick" to 'disabled' in RPConfig.

So far I haven't had any of those GDI crashes, so fingers crossed. I did install the modded dibeng.dll from your package though, since the crashes used to mention it before.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

about that dibeng.dll,

as an 98SE2ME user myself, dibeng.dll on my system was version 4.90.3000 (from winME cabs), sometime crash happen upon shutdown / restart.

however, since i change it to modded dibeng.dll on Tihiy sites (version 4.10.1998), until now, i experience no crash.

i start using the modded dibeng before RP 9.0.3 was available.

Edited by Joseph_sw
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just a thought.I dont think RP was made for Windows ME.With 98 FE or ME,you will have alot of problems.Believe I know. :angry: So I recommend installing it on Windows 98 SE.What are your thoughts,Tihiy?

RP9.0.4 works fine on my Windows ME VM

I was thinking when i had Rp7 on 98 FE or ME,there were alot of problems like the start button bug.

Edited by computerwizkid
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
supem, looks like DIBENG update failed to install. Do you use ME? If so, try to reinstall it with System Restore temporary disabled.

I use win98SE. Found dibeng.dll is version 4.10.1998

I deleted IconCache.dat from my K-meleon directory and installed RP9 once more.

At least now the problem has gone

Tihiy, sorry for misspelling you nick in my previous post

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tihiy, thanks a lot for this piece of art! 32bits icons and support of packs of icons is just amazing. :yes:

By the way, I sent you the french translation by PM.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried this and it looks great. No problems yet.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tihiy: Thanks for the fantastic RP9!

I have, however, a very minor issue to report: I see a flicker, at random intervals, just within the tray area. I'm using a full install of RP9, but not using any skin (i. e. using the "Classic" desktop) and using 16-bit icons, and Clear Type. What I see is as if the refresh were happening too slowly at the tray, so the icon redrawing is perceptible. Sometimes I see two or three flickers in fast succession, then a longer interval without any flicker, then a single flicker, and so it goes... I'm using SYSTRAY.EXE v. 4.10.0.2224 with Winjono's mod for fast USB device removal (the one that comes by default in NUSB 3.3). If you want any additional info, or that I perform any test, please PM me. Keep on the great work! :thumbup

Later addition (in view of the next post):

Video: MSI MS-8817 V1 nVidia GeForce2 MX400 PRO32S (DRIVER: 4.13.01.2942).

Monitor: Philco 190C (19 INCH).

For more details on my system's hadware and software configuration, please follow the > 1 GiB RAM link, in my signature.

Edited by dencorso
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I see a flicker, at random intervals, just within the tray area.

I'm using a full install of RP9... 16-bit icons, and Clear Type.

Ditto... except I'm using ZuneXP as my skin...

Here are my System Specs:

  • OS: WINDOWS 98SE
  • MB: ASUS P3V4X (ACPI BIOS REVISION 1006 BETA 004)
  • CPU: INTEL P3 850 @ 1054 MHZ
  • RAM: 512 MB of MICRON CL2 PC133
  • HDD: WDC WD1200JB-75CRA0 (120 GIG)
  • VIDEO: ASUS GEFORCE 2 MX 400 (DRIVER: 4.14.10.7184)
  • MONITOR: SONY CPD-100ES (15 INCH)
  • AUDIO: SBLIVE! 5.1 DIGITAL (SB0220)
  • DVD: BENQ 1655 (BCDB)
  • DVD: ASUS 1814BL (1.14)

Edited by whatever420
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, RP9 officially ROCKS! :thumbup

No change in GDI, but USER resources went UP 7% from no RP to after installing RP9!!!

That is so ultimately awesome!

It was the USER resources that I always had a problem with.

Testing so far is all good.

One question: The option Replace default system font with Tahoma...

What should the outcome of this be?

It would appear that more menu and window text is using ClearType...

But there is still some text that is not...

I would guess that in this case, the font is being requested specifically, like MS Sans Serif for example.

Maybe a font translation could take place to replace font requests for raster fonts with similar outline fonts?

Add-on request:

RP7 had an option for the Desktop to automatically snap icons to a grid...

Any chance of this being implemented in RP9? (one has to ask...)

A BIG thanks Tihiy for yet another superlative Windows 9x enhancement tool - I LIKE!

BTW, I formulated a fully manual removal of RP7 back to a clean non-RP Windows 98SE.

I successfully performed the delicate operation with no loss of settings or registry roll back and I'm now running RP9!

So that RP7 users can move to RP9, I'll post all the scary details in a new topic shortly. :sneaky:

EDIT: RP7 users see here: http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=131353

Edited by RetroOS
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I decided to give RP9 a try on my lite98SE testbox, a copy of my VirtualPC testbox. I installed GDIPlus first. With RP9, I installed just the configuration program. The testbox has 3 toolbars of shortcuts located on the taskbar. After installing RP9, the toolbars can't be moved or resized anymore.

Before. post-118612-1237572127_thumb.png

After. post-118612-1237572141_thumb.png

This testbox doesn't have Internet Explorer, used IEradicator. Very stripped down box.

Rick

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, right-click taskbar and uncheck "Lock the Taskbar".

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dunno. If you don't have IE6 but have proper 98 shell, i can't you give you any good advice... Except, install IE6 and use IERadicator again?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Revolutions Pack 9 works like a well oiled machine!

nVidia compatibility fixed as of RP 9.0.9!

The fix for nVidia 32-bit icons is:

1. Run dxdiag and perform one of the full screen Display tests.

2. Change the RP System icon set and Apply (change back if needed).

RP9/KEx4 Me/98SE2ME conflict fixed as of RP 9.0.10 refresh!

I have however, found a (another) conflict between Revolutions Pack 9 and KernelEx 4.0 RC1:

When I install just RP9, everything works with no problem.

When I then install KernelEx 4.0 RC1, Norton Protected Recycle Bin from Norton Utilities (18.0.3.11) in Norton SystemWorks 2005 crashes with an invalid page fault in module <unknown>.

Shortly after this, Explorer will have a BSOD and recovery is not possible.

If I install KernelEx on it's own, it works with no problem.

If I then install Revolutions Pack 9, RP9 does not work properly (as alerted at install time).

When I deinstall and reinstall KernelEx as suggested by RP9 install message, I'm back to the same crash...

I'm not sure if it's a conflict caused by RP or KEx.

Edited by RetroOS
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello RetroOS,

tried your fix for 32bit icons but it doesn't help.

My system:

Pentium II MMX 350 MHz ;)

NVIDEA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro 32MB

Resolution 1680x1050

with fresh install of DirectX 8.1b (tried also 9.0c, but it gives an error "File missing" with dxsetup)

Windows 98 (4.10 Build 2222) with RP9

post-127322-1237636423_thumb.jpg

I've made all display tests and changed then Icon sets with RPCONFIG several times :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
...tried also 9.0c, but it gives an error "File missing" with dxsetup...

Hi hpj2,

Try installing DirectX 9.0c December 2006 release (last officially supported on Windows 98SE):

http://download.microsoft.com/download/8/c...2006_redist.exe

What version of nVidia drivers are you using?

The last version of drivers for the TNT2 was 71.84:

http://download.nvidia.com/Windows/71.84/7...ternational.exe

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Norton Protected Recycle Bin from Norton Utilities 2002 (18.0.3.11) crashes
I didn't catch; try later with kex4 RC2 and drwatson open.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello RetroOS,

thank you very much for your prompt answer.

I installed both (71.84 driver and DirectX 9) from your links, but nothing changed :(

1 hour later :))

I installed KernelEx Rc1 4.0, set ShellIconBPP to 32 and set Uberskin Theme RedVista

and suddenly:

post-127322-1237658555_thumb.jpg

Edited by hpj2
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tihiy

I have PM you this.

But it maybe other need to know to.

and you maybe answered this before.

But is it possible to make something like this for win2K

Or port Uberskin to work on 2K.

Uberskin is absolute fantastic.

I´m just to start try this one out to.

Because there is no good skinner for 2K.

there is the old windowblinds.

but it is not close to uberskin.

and it is also not free like your great stuff.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dunno. If you don't have IE6 but have proper 98 shell, i can't you give you any good advice... Except, install IE6 and use IERadicator again?

After some checking, I find that I didn't use IEradicator on this particular OS. This one was built with 98lite with the "chubby" shell. Internet Explorer was never installed at all. IEradicator does leave some IE components behind that 98lite does not. I remember having to add a file or 2 to get VirtualPC to work, a problem I didn't have when I used IEradicator. If RP9 depends on any Internet Explorer components, that would be the problem. Uninstalling RP9 doesn't repair the toolbars but restoring the registry to a pre-install state does. I haven't determined which entry causes this yet.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
If RP9 depends on any Internet Explorer components, that would be the problem. Uninstalling RP9 doesn't repair the toolbars but restoring the registry to a pre-install state does. I haven't determined which entry causes this yet.
Ehm, RP9 doesn't depend on IE. It depends on common controls update (comctl32.dll) and how IE interacts with it. And uninstalling RP9 still lock toolbars?! On 98SE?! I'm sorry it's not possible.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

RP9 has the first conflict in my pc.

I have a Dell Dimension XPS B733 (an old PC World Best Buy) with a classic Turtle Beach Montego II Sound Card(Based on Aureal Vortex chip).

Voyetra(it's software) and some parts of the driver cannot start(see screenshot).

a3dcrash.jpg

Also two .dll files are missing after installation: Comctrl32.dll and logonsrv.dll.

Other note: i have the old kernelex 0.36a installed (and rp9 has been installed over it).

I installed both (71.84 driver and DirectX 9) from your links, but nothing changed :(

Forceware over TNT/Geforce256/Geforce2 is the worst thing that you did. The driver is useless.

Look for a detonator below 29.xx version (i recommend 23.11 is available on some public FTP).

Edited by chillinfart
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Norton Protected Recycle Bin from Norton Utilities 2002 (18.0.3.11) crashes
You mean Norton Utilities 2005, right? Edited by dencorso
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Also two .dll files are missing after installation: Comctrl32.dll and logonsrv.dll.
Are you sure you didn't have things like RP7 / marxo packs before? Because those files can't be RP9 related.
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.