Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

7 on Celeron


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
rkarthea

rkarthea

    "If it ain't broke,don't fix it!"

  • Member
  • Pip
  • 79 posts
  • Joined 19-December 03
Since, I'm too lazy, I'm just going to post a link to my blog which I wrote regarding this:

7onceleron.spaces.live.com

Please post your comments and opinions and suggestions.

Thank you. :thumbup
Ondre sei, Nandre sei, Indre sei (transliteration of Tamil words, Search the meaning in english if u want to.)


How to remove advertisement from MSFN

#2
sy3264

sy3264
  • Member
  • 8 posts
  • Joined 17-July 08
I love your blog, its my passion also...will it work, heck lets try!!

comments and opinions: I don't think I'd of been brave enough to try a new OS on those specs, I had it running great on a 1.2mhz with a gig of ram, that impressed me alone!

I look forward to your next update my friend.

#3
awergh

awergh

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 981 posts
  • Joined 02-October 05
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
sounds like fun, would definately find a PCI video card or something to use instead of the dreaded i810.

1.2mhz hmm

#4
rkarthea

rkarthea

    "If it ain't broke,don't fix it!"

  • Member
  • Pip
  • 79 posts
  • Joined 19-December 03
Update:

For some strange reason, the bracket for the sound output ports (the one with the sound and the serial ports) has stopped working on my PC2. This is ARPITA ( A real pain in the A**) as that PC is used mainly for Music and Videos.

I must say, I did not expect it to play HD, obviously but at least normal videos streamed from my PC1.... It plays like I'm playing it over Remote desktop. Even Audio (when the audio ports were working) was choppy. This was unexpected. You might think it is the problem with my cable or my switch but I've checked all that and it is all working fine and were working just simply superb when on XP.

This leaves me with only 2 conclusions...
Either the graphics drivers aren't compatible enough or the card itself is not capable. I think the former being more likely. Since they don't make drivers for Vista or 7 for this card, I cannot get a newer driver and since the board has got only PCI slots, i can only add a PCI graphics card if ever I do. I googled for PCI graphics cards and amazingly I found them being still manufactured but are very costly.
Spending anything more than INR 500 to 750 (US $ 10 to 15 approx) is pointless on this piece of hardware.

If you can find or if you know of a place to get good drivers for my card, please post it here

OR

If any of you know someone here in India who's willing to sell me such a card or if you own it and want to sell it with the cost not exceeding the above mentioned sum including shipping to Bangalore, India, please get in touch with me. :thumbup
Ondre sei, Nandre sei, Indre sei (transliteration of Tamil words, Search the meaning in english if u want to.)

#5
rkarthea

rkarthea

    "If it ain't broke,don't fix it!"

  • Member
  • Pip
  • 79 posts
  • Joined 19-December 03
I forgot to mention... Now I'm going to try out the latest build 7100 RC of Windows 7 on the same config. Let's see how it goes.

If it works all fine, "Way to Go M$"! or else (which is more likely) huh.. whatever... as expected.

Still, 7 is one new OS which runs so wonderfully well on older hardware.
Ondre sei, Nandre sei, Indre sei (transliteration of Tamil words, Search the meaning in english if u want to.)

#6
razormoon

razormoon

    Little boots...!

  • Member
  • PipPip
  • 242 posts
  • Joined 17-February 06
@rkarthea

Are you using in-box W7 drivers? What I would normally do in situations like this is unpack the latest drivers (yours being very old indeed) and manually add or update the driver via Device manager and point to the inf. When Vista was first released, I couldn't find a compatible cmedia driver to save my life. It would fail to install when running setup.exe. So I unpacked it and pointed to it and VIOLA!! Even taskbar icon and application popped up!

see here: http://www.msfn.org/...p...st&p=684795

I've since rebuilt my box and it's working fantastic...give this a try.
Zero in 2012

#7
rkarthea

rkarthea

    "If it ain't broke,don't fix it!"

  • Member
  • Pip
  • 79 posts
  • Joined 19-December 03
Sorry for the really late reply guys, but "better late than never" isn't it? So, here goes...

@awergh Thanks. looking forward to your find. :thumbup

@ sy3264
Cool. Then why don't you also blog your experiences and share it with us. And i think you mean 1.2Ghz :P

@razormoon Ha ha ha... Wrong timing. The audio card on my PC2 now has gone kaput. Whatever I try, it ain't working. No sound output at all. I've now installed Fedora 9 on it. Still no sound. I think it is a hardware problem. I need a new sound card, I guess. I'm broke for the next couple of months. I shall get a new card and then try some stunts, some of which you mentioned. :yes:
Ondre sei, Nandre sei, Indre sei (transliteration of Tamil words, Search the meaning in english if u want to.)

#8
romanian

romanian

    Newbie

  • Member
  • 20 posts
  • Joined 16-November 08
Aw darn. I thought you had a solution to INSTALLING with only 256 ram. I'm looking for a solution for this as the target machine is an old p3 thinkpad with that much ram only. No viable option to swap in ram for now [and ever i guess].

#9
MagicAndre1981

MagicAndre1981

    after Windows 7 GA still Vista lover :)

  • Patrons
  • 6,206 posts
  • Joined 28-August 05
  • OS:Windows 8 x64
  • Country: Country Flag

Donator

http://www.neowin.ne...amp;p=591440604
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users