• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
Sign in to follow this  
Followers 0
shahed26

How to Enable video thumbnails?

5 posts in this topic

Hi

Does anybody know how to enable video thubmnails for common video files eg, mpeg avi ts etc...

I tried vista codec and klite-codec packs, but still cant get video thumbnails..

Checking the "folder options>view>display file icon on thumbnails" does not help as well, even group policy editor didnt work as well... :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

You have the desktop exprience feature installed, I assume?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi cluberti, yes i have desktop experience feature installed as well. Am using server 2008 x64 sp2 as workstation. Just cant get video thumbnails to work, even after a clean install.

The only video thumb that shows is "wmv"

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Windows Server 2008 you will not see Preview Thumbnails in your Documents / Music / Video folders by default . This has to be enabled. So please try this

Control Panel > System and Maintenance > System > Advanced System Settings > Advanced > Performance > Settings > Visual Effects.

Also for Themes, Windows Media player and the Aero related features, You will have to enable it form the Server Manager. The “Turn Windows features on or off” / “Add remove windows components”.

Server Manager > Features > Desktop Experience.

Installing the Desktop Experience feature does not enable them. You have to manually set them up.

I hope this time it should work.

Hope so.

Let me know it worked or not.

Enjoy!!! :thumbup

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you try to install 64-bit version of klite?

Cheers ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.