Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

Windows 7 x64 vLite "extreme removal"

- - - - -

  • Please log in to reply
220 replies to this topic

#76
SausageHack

SausageHack

    I love duct tape

  • Member
  • Pip
  • 79 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
@ Jeronimo

Hey :)

I really haven't had a lot of time for working on computer stuff since school started, but I am hoping to roll out a compatible and functional guide for this ASAP. I technically already have made a good guide, but I also want to thoroughly test it and maybe make a semi-gui before I upload. Even if that doesn't happen, I would like to at least convert it to an EXE that lets you choose parameters by selection (like 1 for packages, press 2 for cleanup, etc.)

I like the new concept of removal_custom.bat :D and I can see that it would come in handy. However, I don't know if I'll include it in the 'noob' guide. I will still keep it available though because I know that some people still want to use it as well as my guide.

EDIT: I wrote some script for a user-selection menu but I am having troubl with it. Jeronimo I know your a batch file beast could you help me out? The description is in the ZIP along with my failure batch files xD So if anyone else wants to be an early adopter you can use this, but you need to fix the problems that I can't.

Attached Files

  • Attached File  help.zip   13.86KB   55 downloads

Edited by SausageHack, 25 August 2009 - 04:48 PM.

All my people right here, right now, dyou know what I mean?


How to remove advertisement from MSFN

#77
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
Hmm I can't seem to remove gadgets packages :S I keep getting this error :S

PS. any chance that anyone has one of the batch files from say a week ago because I want to check if it is only on the newer batches that it fails

Attached Files


Edited by Junior2613, 25 August 2009 - 07:27 PM.


#78
Jeronimo

Jeronimo

    vLite user

  • Member
  • PipPipPip
  • 395 posts
@Junior2613: I have note made any changes to this part only updated the usage of the edition-parameter. The package you are referring to is the 6th on the list. One of the last packages to go correct is most likely the one causing issues for the rest. It would be pretty easy for you to disable these and see which one causes this issue.

Edited by Jeronimo, 25 August 2009 - 11:17 PM.


#79
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
Hmm I tried removing the last package that removed successfully which is "Microsoft-Windows-LocalPack-ZA-Package" and gadget platform still can't be taken out. So I removed it from the removal list and it fails again at "InternetExplorer-Optional-Package" saying something like check arguments are correct. Then breaks at Xps Foundation saying image no longer serviceable :S

#80
Jeronimo

Jeronimo

    vLite user

  • Member
  • PipPipPip
  • 395 posts
@Junior2613: You have to try a bit more, it is not that difficult (otherwise you are in the wrong forum in my opinion). As I said one of the last (6) packages prior to the error. That means you disable the last 3, test removal packages. If it works properly then re-enable 1 of those 3 step-by-step. Otherwise disable the 1st 3 as well, check again. If ok, then re-enable the last 3 again, check again. Etc., etc.
Just remember to discard the image ievery time (you can always cancel by ctrl-c). This should narrow it down for you.

#81
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
@Jeronimo: Even that didn't work I tried removing the packages before the Gadgets package from the list doesn't work :S . I tried them one by one and in pairs then I removed all of them at once with the Gadgets package starting first still jams on 85.7% and then "error image no longer serviceable"

#82
Jeronimo

Jeronimo

    vLite user

  • Member
  • PipPipPip
  • 395 posts
@Junior2613: that is very strange, which Windows edition are you trying this on? Ultimate x64 RTM? It also matters where you got it asmaybe it has already been modified by someone else.

Edited by Jeronimo, 26 August 2009 - 11:06 PM.


#83
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
Yeah I am running ultimate x64 and modded the batch file to Ultimate + II=4.

"It also matters where you got it as maybe it has already been modified by someonelse "

Could be I will try to redownload Windows 7 RTM again.

#84
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
Just redownloaded and tested still not working :S strange because first time i tried this guide it worked It also does this for every other guide in the vLite section just tested all of them :S

#85
burn

burn

    Newbie

  • Member
  • 34 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
i bet you downloaded the exact same .iso again xD

sorry, i could not resist xD

but seriously... i get the error every time. that pack alone, with 1, 2 or 3 packs before or after... doesnt matter. even if its only that 1 package it fails to remove it :wacko:

Edited by burn, 27 August 2009 - 07:36 AM.


#86
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
Burn the packages you can't remove are they Windows Gadget Platform Package, Xps Foundation Package, Windows Backup Package.

#87
burn

burn

    Newbie

  • Member
  • 34 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
Microsoft-Windows-Backup-Package
Microsoft-Windows-Gadget-Platform-Package
Microsoft-Windows-Xps-Foundation-Client-Package

and Shell-InboxGames-Package

#88
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
Exactly the same as me. Even tried reinstalling Vista XP and 7 :S

#89
burn

burn

    Newbie

  • Member
  • 34 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
sucks to be us... looks like we and LeveL are the only ones who cannot remove these packages :}

#90
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
too right mate

#91
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
I seem to have fixed those packages :D by installing the WAIK from here

http://www.microsoft...;displaylang=en

burn and LeveL you may want to try this

sorry if the screenshot is hard to read had to resize in paint :P

Attached Files


Edited by Junior2613, 28 August 2009 - 03:24 PM.


#92
dead0

dead0

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 488 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

I seem to have fixed those packages :D by installing the WAIK from here

http://www.microsoft...;displaylang=en

burn and LeveL you may want to try this

sorry if the screenshot is hard to read had to resize in paint :P

that probably explains why you've been getting errors? you need waik for vista sp1/2008

#93
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
I was originally using the 900mb WAIK or the first version

#94
Jeronimo

Jeronimo

    vLite user

  • Member
  • PipPipPip
  • 395 posts
I updated my post. A week or 2 back I was not able to reply or update my post. When I tried at a later date I must have forgotten to put the correct link and version. Windows 7 AIK does not work properly (slow, errors), Windows Vista SP1 AIK works better for what we are trying to achieve here.

#95
dridzz

dridzz

    Newbie

  • Member
  • 41 posts
Hey, anyoneone knows why is this happening when I try the "cleanup" part ?

Attached Files



#96
Jeronimo

Jeronimo

    vLite user

  • Member
  • PipPipPip
  • 395 posts
@dridzz: you set the localtiopn for dism incorrect, registry removal should be forced (fixed), some check not done correctly (fixed).
redownload the removal.bat

#97
burn

burn

    Newbie

  • Member
  • 34 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

I seem to have fixed those packages :D by installing the WAIK from here

burn and LeveL you may want to try this


sweet that worked, thx :D

#98
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
Tbh I worked it out by accident lol. I was looking on vlite's website and I saw 2 versions of WAIK and the 2nd one said recommended and the 1st one is the one i was using lol

#99
burn

burn

    Newbie

  • Member
  • 34 posts
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
noone ever said there are 2 versions so i just googled "windows vista aik" and downloaded the first i found xD and it was the ~900mb one...

#100
Cr4z33

Cr4z33

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 68 posts
I cannot apply the install_wim_tweak in no f*****g way neither in a real x64 partition nor into wmware because of ownership problems. :realmad:
SYSTEM is the owner and I cannot find a way to take the ownership of the SOFTWARE file located into C:\s2\windows\system32\config.
Even if I apply the authorization settings when I run the tweak I get that annoying error showed below again and again.
For the record it says something like "Exception not handled: System.Unauthorizedblah blah blah" and "Access to path: 'c:\s2\windowsblah blahblah' denied".
Please help. :(
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users



How to remove advertisement from MSFN