Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

My Far Cry 2 benchmarks

- - - - -

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,921 posts
  • Joined 28-April 06
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator

After much updating and even more updating, I was able to run the Far Cry 2 benchmark. I just finished Far Cry, and installed the sequel. I like to play things in order. I figured my best bet would be to run the benchmark first, to make sure that my computer ran fine on the "optimal" setting it recommended. Here are my results:

Average Framerate: 9.74
Max. Framerate: 15.57
Min. Framerate: 5.35


This is all fine and dandy for me. Consider that I was able to beat the first level of UT at 2 fps (not on this PC), and was able to complete the Crysis demo at 6-8fps (on this PC but with less RAM). The only problem here is that... well when the benchmark was running... I had a black screen.

What does this mean exactly? For one, I KNOW that my CPU does not meet requirements, but my video card should. Its a Radeon 9600 with 256MB. I'll research this more tomorrow, but I thought it was funny I got an FPS score with no graphics on the screen.

If anyone has any ideas, let me know. It may end up to be that I have to upgrade one of these days.
MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3-5 | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg


How to remove advertisement from MSFN

#2
Zenskas

Zenskas

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 484 posts
  • Joined 07-May 08
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

Average Framerate: 9.74
Max. Framerate: 15.57
Min. Framerate: 5.35

LOL. I really don't know why you would bother. It would be a terrible experience compared to 30FPS+ which most people would play it on. How come if you want to play newer games like Crysis and FC2 you don't upgrade or build a new PC? At least a new GPU, even something mega-cheap ($15) 6600GT 128MB can run FC2 better than that. You would be amazed at the difference you will see between 10FPS and 20FPS.

EDIT: Yep, a 128MB 6600GT AGP would whoop your current card. I think its time for an upgrade ;)

Edited by Zenskas, 11 August 2009 - 12:15 AM.

[Passive Gamer] Silverstone TJ08-EW | Intel Core i7 3770S | Silverstone Heligon HE02 | ASUS Maximus IV Gene-Z/Gen3 | 8GB Kingston HyperX Fury 1866MHz | Samsung 840 EVO 250GB | ASUS GTX 750 Ti Strix OC 2GB | Antec Neo HE 550W |


#3
minotaur

minotaur

    Newbie

  • Member
  • 29 posts
  • Joined 04-July 07

Consider that I was able to beat the first level of UT at 2 fps (not on this PC), and was able to complete the Crysis demo at 6-8fps (on this PC but with less RAM).


:ph34r:
'Fess up, you're an AI bot, aren't you. :lol:

Man...I usually give up as soon as the fps drops below 20. I almost gave up playing Oblivion the first time around because my system wouldn't run it above 20-22 fps. Had to spend hours tweaking it until I got it to run smoothly.

#4
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,921 posts
  • Joined 28-April 06
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator

Consider that I was able to beat the first level of UT at 2 fps (not on this PC), and was able to complete the Crysis demo at 6-8fps (on this PC but with less RAM).


:ph34r:
'Fess up, you're an AI bot, aren't you. :lol:

Man...I usually give up as soon as the fps drops below 20. I almost gave up playing Oblivion the first time around because my system wouldn't run it above 20-22 fps. Had to spend hours tweaking it until I got it to run smoothly.


I used to be able to run Oblivion using a mod called Oblivion, back when my PC was below spec for that. Once Shivering Isles came out, that stopped working so I had to upgrade my video card. I like to push the envelope I guess. Is that so much different than our Win 9x/me/2000 users here?

Anyways, I found out my video card isn't supported, and while I am at it, might as well upgrade a bunch of stuff. I'll be at the limit then, so anything further would require a new MB. The new stuff I intend to get will cost about $120 and includes the following:

ATI Radeon X1650 AGP 8x 512MB
P4 2.8c CPU
2GB DDR PC3200
MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3-5 | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg

#5
Zenskas

Zenskas

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 484 posts
  • Joined 07-May 08
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag

Anyways, I found out my video card isn't supported, and while I am at it, might as well upgrade a bunch of stuff. I'll be at the limit then, so anything further would require a new MB. The new stuff I intend to get will cost about $120 and includes the following:

ATI Radeon X1650 AGP 8x 512MB
P4 2.8c CPU
2GB DDR PC3200

MUCH better! I have a friend with and X1650 Pro 512MB AGP with a 3GHz P4 and 1GB DDR400 and he can run Far Cry 2 fairly well at medium settings I think.

[Passive Gamer] Silverstone TJ08-EW | Intel Core i7 3770S | Silverstone Heligon HE02 | ASUS Maximus IV Gene-Z/Gen3 | 8GB Kingston HyperX Fury 1866MHz | Samsung 840 EVO 250GB | ASUS GTX 750 Ti Strix OC 2GB | Antec Neo HE 550W |


#6
joe150

joe150

    Newbie

  • Member
  • 11 posts
  • Joined 16-September 09
I have a 4870 1GB and a Phenom II 955 and I get ~80FPS with everything on maximum setting and 1680x1050.
FarCry 2 has good graphics but doesn't eat too many resources.

With crysis I can only get 20-25FPS if i put everything on max. It is a poor designed engine.

#7
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,921 posts
  • Joined 28-April 06
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator

I have found that most games nowadays only check the video card for system requirements, not anything else. Which was why I could run Oblivion (not Oldblivion) below specs. That in itself is flawed, those installers should at least say "you can run this but it might be choppy". Did I mention that the Crysis demo played just fine but took an hour to load a level/play the movie? :sneaky:
MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3-5 | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users