Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Windows 7 Ultimate x86/64 "not-so extreme" Removal

- - - - -

  • Please log in to reply
639 replies to this topic

#26
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
  • Joined 21-June 09
Nope doesn't work even with a unvlited OS x64


How to remove advertisement from MSFN

#27
DJ_Elo

DJ_Elo

    Newbie

  • Member
  • 20 posts
  • Joined 10-August 09
i tried running this under my main win 7 x64 os to minimize my rtm win 7 x86 for my netbook and when running the ultimatex86.bat it keeps saying "The specified package is not valid Windows package" etc..could that be because im running the x86 bat under x64 win 7 ??

#28
DJ_Elo

DJ_Elo

    Newbie

  • Member
  • 20 posts
  • Joined 10-August 09
ahh,i know why that happened.. I had accidently run the command on the x86 RC not the rtm..so the numbering in the bat didnt match..changed now and it ran fine :)

#29
DJ_Elo

DJ_Elo

    Newbie

  • Member
  • 20 posts
  • Joined 10-August 09
i installed it after following guid in vmware and install after removing page/hib is still 2.9 gb..weird ;/

#30
aviv00

aviv00

    Windowaizer

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 988 posts
  • Joined 02-April 07
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

i tested it on web edition

its did 700mb of removing from 4.6gb to 3.9

anyway its should take out the updatability ?

its only tested with ultimate x64! with this method i got my install size down to 2.35gb without page/hibernate


i knew its not for web server
i just want to try :)

#31
dead0

dead0

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 488 posts
  • Joined 29-October 06
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

ive got the same problem as junior :} but my win7 copy is clean, with vista waik on win7 x64...



Nope doesn't work even with a unvlited OS x64

when you applied the wim tweak, did you include the /m switch?

#32
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
  • Joined 21-June 09
I'm using the /m switch I'm going to have another go under windows XP x64

#33
romanian

romanian

    Newbie

  • Member
  • 21 posts
  • Joined 16-November 08
Nice you now have your thread!

I'm giving up on x64 for now as I really prefer bit more compatibility with games for now [ at least for World of Goo ] and it seems x64 is problematic for now. Unless its because of slimming it down havent tried a full untouched install but i'm not interested to do that.

Cheers.

#34
LeveL

LeveL

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Joined 30-September 05
I also get "Image no longer servicable" error although the first 2 packages do get removed.

- OS: XP SP3 x86 stripping Windows 7 x86.
- Windows 7: Full untouched ISO.
- I ran the tweak to tweak the hives
- Paths are right
- Tested this same batch file many times before (in Windows 7) with success.

Heres proof that it works then suddenly stops working:

NOTE: Line 2 says "The operation completed successfully"

Posted Image

This didn't happen in Windows 7 I am sure!

I also disabled my firewall and Anti-Virus before trying DISM.

I have never known of anything like this where it can work and then for no reason suddenly stop working in the same batch file!

Yes all the paths are correct, hell its not like I have not used this DISM batch file like 10 times before and it worked every other time so why not this time?

Edited by LeveL, 22 August 2009 - 08:14 AM.


#35
dead0

dead0

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 488 posts
  • Joined 29-October 06
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
ive ran the x86 batch again (im running server 2003 x86) & i dont get any errors at all! remember tho, the batch file has only been tested on ultimate, not the other versions...

ps after applying the wim tweak. wait 10sec or so before unmounting with the changes

ive ran it again (this time gonna remove netfx3) & again no errors:

Edited by dead0, 22 August 2009 - 09:20 AM.


#36
LeveL

LeveL

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Joined 30-September 05

ps after applying the wim tweak. wait 10sec or so before unmounting with the changes


Not sure what you mean. I only unmount after the tweak and DISM has run.

1 - Mount WIM.
2 - Do tweak.
3 - Run DISM (and cross your fingers lol)
4 - Unmount-Commit

Up to now 2 packages have made it fail and make it "unservicable":

Microsoft-Windows-Backup-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.7600.16385
Microsoft-Windows-Gadget-Platform-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.7600.16385

:wacko:

#37
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
  • Joined 21-June 09
Hmm LeveL as soon as I removed those 2 packages from the batch file it seems to work perfectly :) thanks mate

#38
LeveL

LeveL

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Joined 30-September 05

Hmm LeveL as soon as I removed those 2 packages from the batch file it seems to work perfectly :) thanks mate


I guess you are on XP too huh?

I am not even sure it is just those 2, I am still testing (PAUSE after every line)

Because once it starts saying the image is "not servicable", you have to start all over again. :angry:

I am editing the open bat file taking the pauses out etc, disposing and trying again.

Why would it error out on those 2 packages on XP but not on Windows 7?

Microsoft-Windows-Backup-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.7600.16385
Microsoft-Windows-Gadget-Platform-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.7600.16385


HINT: Disabling your Anti-Virus (in my case Avira Antivir) speeds it up by about 4x.
Also disable your firewall, in my case, Comodo cannot "learn" and pops up crap every time asking about DISM.

EDIT: A third package:
Microsoft-Windows-Xps-Foundation-Client-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.7600.16385
is also causing it to be "unservicable"

Edited by LeveL, 22 August 2009 - 10:11 AM.


#39
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
  • Joined 21-June 09
I'm sure it is those 2 packages because the removal of the 2nd packages works then the 3rd comes and it screws up so it's gotta be them

EDIT* theres something else it worked for a while then it get to inbox games package then it errors at 98.9%

Edited by Junior2613, 22 August 2009 - 10:18 AM.


#40
LeveL

LeveL

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Joined 30-September 05

I'm sure it is those 2 packages because the removal of the 2nd packages works then the 3rd comes and it screws up so it's gotta be them


You might not even be removing the same packages I am but I have the dead0 one.

These 3 definitely cause it to be unservicable and you have to dispose and start over:

Microsoft-Windows-Backup-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.7600.16385
Microsoft-Windows-Gadget-Platform-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.7600.16385
Microsoft-Windows-Xps-Foundation-Client-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.7600.16385


You know when its going west because it gets stuck on 85.7% for about 3 minutes before telling you it failed.

NOTE: As far as I can see this only happens on Windows XP. I used the DISM batch file over and over again on Windows 7 and it never gave these errors (Error: 5)

Edited by LeveL, 22 August 2009 - 10:17 AM.


#41
LeveL

LeveL

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 551 posts
  • Joined 30-September 05
Thats is just those 3 above cannot be removed if you are running XP.

At least out of my batch file.

#42
dead0

dead0

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 488 posts
  • Joined 29-October 06
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

Not sure what you mean. I only unmount after the tweak and DISM has run.

1 - Mount WIM.
2 - Do tweak.
3 - Run DISM (and cross your fingers lol)

4 - Unmount-Commit

Up to now 2 packages have made it fail and make it "unservicable":

Microsoft-Windows-Backup-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.7600.16385
Microsoft-Windows-Gadget-Platform-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.1.7600.16385

:wacko:

this could be why you are getting errors! you need to:
1) mount wim
2) apply tweak
3) unmount wim with commit
4) mount wim
5) run dism batch file
6) unmount wim with commit


ps just did another run with netfx3 removed on x86 & got the install.wim to 463mb & install size at 1.47gb without page/hiberfile :D

Edited by dead0, 22 August 2009 - 10:39 AM.


#43
burn

burn

    Newbie

  • Member
  • 34 posts
  • Joined 09-August 09
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
not only xp... it fails on win7 too.

that doesnt help either dead0. i always did it in that order but still get the "unserviceable" errors.

Edited by burn, 22 August 2009 - 10:43 AM.


#44
dead0

dead0

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 488 posts
  • Joined 29-October 06
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

not only xp... it fails on win7 too.

that doesnt help either dead0. i always did it in that order but still get the "unserviceable" errors.

that is strange as i cant duplicate the error? :unsure:

#45
burn

burn

    Newbie

  • Member
  • 34 posts
  • Joined 09-August 09
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
=/

i removed the 3 packages from the ultimate.bat gave it another try and got the error AGAIN...

this time at Shell-InboxGames-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7600.16385

failed at 98.8% *sigh*

#46
dead0

dead0

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 488 posts
  • Joined 29-October 06
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

=/

i removed the 3 packages from the ultimate.bat gave it another try and got the error AGAIN...

this time at Shell-InboxGames-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7600.16385

failed at 98.8% *sigh*

when mounting with imagex, are you using the imagex from the waik x86 folder or from the amd64 folder?

just updated 1st post with netfx3 removal for x86. remember once removed, you cant re-install netfx3/3.5/4 again...personally, for about 100mb sake, id keep netfx3? :P

Edited by dead0, 22 August 2009 - 12:10 PM.


#47
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
  • Joined 21-June 09
how would you change the imagex used as i'm using gimagex :S

#48
dead0

dead0

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 488 posts
  • Joined 29-October 06
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

how would you change the imagex used as i'm using gimagex :S

if you're working in a x64 environment, u need to copy the x64 version of gimagex to the amd64 folder in windows waik directory

#49
aviv00

aviv00

    Windowaizer

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 988 posts
  • Joined 02-April 07
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag

=/

i removed the 3 packages from the ultimate.bat gave it another try and got the error AGAIN...

this time at Shell-InboxGames-Package~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.7600.16385

failed at 98.8% *sigh*

when mounting with imagex, are you using the imagex from the waik x86 folder or from the amd64 folder?

just updated 1st post with netfx3 removal for x86. remember once removed, you cant re-install netfx3/3.5/4 again...personally, for about 100mb sake, id keep netfx3? :P



thx for the update gonna test it

#50
Junior2613

Junior2613

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 200 posts
  • Joined 21-June 09
Nope still doesn't work :( even with gimagex in the x64 folder

Edited by Junior2613, 22 August 2009 - 05:31 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users