Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Se7en_UA - working with Win 8.1


  • Please log in to reply
900 replies to this topic

#76
reini380

reini380

    Newbie

  • Member
  • 18 posts
  • Joined 25-July 05
Same problem like jbm...


How to remove advertisement from MSFN

#77
burn

burn

    Newbie

  • Member
  • 34 posts
  • Joined 09-August 09
  • OS:none specified
  • Country: Country Flag
same here

#78
dridzz

dridzz

    Newbie

  • Member
  • 41 posts
  • Joined 07-June 08
same here also

#79
shortie

shortie

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 64 posts
  • Joined 06-February 04
Hi all,

sorry to say, but no problems. See attached screenshot.

regards, shortie

Attached Files


HP XW8600, 2*3.06 XEON, 8 GB RAM, ATI Radeon 4850, Win7 Ultimate

#80
urie

urie

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 519 posts
  • Joined 30-July 03
For the moment just check your appswitch.dat file.

[Vista_ABOUT]
Version=6.0.1
UserName=George
CD_copied=E:\Windows_7_rtm_x86


and check to see if CD_copied= (YOUR PATH IS THERE)
all i can think of at the moment maxx has changed some settings and also as i said earlier on i haven't tried x64. Down fall on my side.

ok on x86

Posted Image

Also rather than editing the Appswitch.dat file just try selecting first box again to do dvd copy but select delete then when programs comes back select dvd copy again see what happens, let us know please the more information the better :))

Edited by urie, 03 November 2009 - 03:17 PM.


#81
jbm

jbm

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 646 posts
  • Joined 16-September 04
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
This is whats in my appswitch.sat file

[Vista_ABOUT]
SystemRoot=C:\
Version=6.0.1
CD_copied=E:\
[Vista_STEPS]
ISO=Grmculxfrer_en_dvd.iso


I tried choosing to delete files then running again
it copies with no errors.
one thing I forgaot to note is it doesn't mount the image
as soon as I press a key in the copy cmd windows
se7en starts. Before I think 2 command prompt
windows would show one at a time mounting the image.
before se7en restarts.

Just noticed there are two test files in my Se7en installation
named CopyNow and CopyEnd showsing the start and stop times
of the copy cmd

Edited by jbm, 03 November 2009 - 05:27 PM.


#82
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Se7en_UA6.0.2.exe
direct link to rapidshare in first post

' Moved create username to before Addons
' Fix x64 wasn't creating Mountdir soon enough.
' BUG: zMountDir not cleaning when extract image tools when ran on 2nd Sata Drive for me.
' I added cmds to cleanup

Edit: just noticed had named this 603 but its the 602

Edited by maxXPsoft, 03 November 2009 - 05:34 PM.

Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#83
jbm

jbm

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 646 posts
  • Joined 16-September 04
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I'm still having a problem adding drivers.
Working with a 64bit win 7 ultimate image
and I'm running on an install of the same.
When I open my driver file my desktop is
blank. I can see se7en running in task
manager. I let it run for 6 hours and
finally killed the process.
I started se7en up again and clicked on list
and this window popped up.
So maybe its something installed wrong
on my system or something.

#84
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
jbm
should not take over 30 seconds here for me with about 25
Perhaps something else conflicting from my google on this but i'll look
Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#85
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

found it in my syswow64 folder
Open admin cmd prompt
RegSvr32 %windir%\Syswow64\mscomctl.ocx /U
The ocx should UNregister. Then immediately....
Regsvr32 %windir%\Syswow64\mscomctl.ocx

I don't include that in my install and may have to add if you missing it
Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#86
jbm

jbm

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 646 posts
  • Joined 16-September 04
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

found it in my syswow64 folder
Open admin cmd prompt
RegSvr32 %windir%\Syswow64\mscomctl.ocx /U
The ocx should UNregister. Then immediately....
Regsvr32 %windir%\Syswow64\mscomctl.ocx

I don't include that in my install and may have to add if you missing it

I was missing it. I searched with google and found a place to download it.

#87
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
wait a min
edit: uploading test file for you

Edited by maxXPsoft, 04 November 2009 - 06:58 PM.

Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#88
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
ok check msg
Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#89
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
new. Fixed not loading applications.
Download in first post
Unless i tell you different. You can allway's just Install over the top of current.

'Se7en_UA.exe 6.03: November 04, 2009, 7:27:33 PM
' Fixed if APP entry is blank in APP installer. Correction I made to invalid path caused error.
' Added MSCOMCTL.OCX
Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#90
jbm

jbm

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 646 posts
  • Joined 16-September 04
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Adding MSCOMCTL.OCX fixed my problems
1 Driver and 8 hotfixes were added with no errors.
Tested in vmware and windows updates only shows
4 updates instead of 10 an none of those were ones I
integrated.

#91
shortie

shortie

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 64 posts
  • Joined 06-February 04
Hi all,

I'm still having problems. Downloaded lastest version from first page of topic (6.0.3) uninstalled everythin gold, rebooted, installed latest, rebooted again. Starting, select copy (in my case an extracted iso-image). It copies everything fine no problems. Se7en-ua restarts and ends up in a type mismatch (-13) failure... stuck.

Any idea,

shortie

I'm working on 64bit win7 and the unpacked iso is also 64bit.
HP XW8600, 2*3.06 XEON, 8 GB RAM, ATI Radeon 4850, Win7 Ultimate

#92
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
jbm
:thumbup all the way through also. Theres a tool by Je Jin will download all the updates, I'll look for link

shortie
are you getting error in any cmd window?
runs several cmds there
or after it unmounts and starts Se7en_UA

Edited by maxXPsoft, 05 November 2009 - 06:45 AM.

Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#93
shortie

shortie

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 64 posts
  • Joined 06-February 04
Hi maxXPsoft,

no nothing. Now even after uninstalling and reinstalling it runs right away into that type mismatch window.

Regards, shortie
HP XW8600, 2*3.06 XEON, 8 GB RAM, ATI Radeon 4850, Win7 Ultimate

#94
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
will be hard to figure out.
Can you take a screen shot of window and any other windows it shows on desktop.
Please make sure you don't have explorer open in the sources folder or Mount dir folder when it is performing operations. Win 7 is tight about that which never happen before.

Uninstall and reboot before installing again, immediately getting that error is strange since we have many using this. Might also msg me a copy of your Appswitch.dat or either msg a link to somewhere you upload
Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#95
shortie

shortie

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 64 posts
  • Joined 06-February 04
Hi again,

forget what I wrote. I started all over again. Currently I'm at the autounattended part. Is there any way to skip certain parts e.g. adding apps since I prefer WPI.

Kind regards,

shortie

Edited by shortie, 05 November 2009 - 08:23 AM.

HP XW8600, 2*3.06 XEON, 8 GB RAM, ATI Radeon 4850, Win7 Ultimate

#96
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
as mentioned above edit your cmd files it allows that at anytime or before packing image
haven't looked at wpi in awhile, was confusing to me
Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#97
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
FLAGS
placed with Applications. 5th post above

Edited by maxXPsoft, 07 November 2009 - 06:59 PM.

Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#98
urie

urie

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 519 posts
  • Joined 30-July 03

Hi again,

forget what I wrote. I started all over again. Currently I'm at the autounattended part. Is there any way to skip certain parts e.g. adding apps since I prefer WPI.

Kind regards,

shortie

Well that is up to you Windows Post-Install Wizard (WPI) totally different program the name say's everything POST install you want short cuts then try doing it manually.all the info is on this forum. Please stick with Se7en_UA for a while . you will get the benefits :yes:

#99
jbm

jbm

    Senior Member

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 646 posts
  • Joined 16-September 04
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I choose to run cmds in firstlogoncmds in oobe system pass.
When I get to the part where I edit the autounattend.xml file
there are no entries in that part to run any cmd files.
three cmd files are created in $oems$\$1\install.
AuditUser.cmd Cleanup.cmd and Favs.cmd

Also I don't know is its related ot not when I choose
to run the cmds in the audituser pass.
During install when sysprep starts I choose
auditsystem and left generalize unchecked
when I press ok it comeback with a critical error.


Also When I check the setupcomplete checkbox and
the edit windows shows is I clcik on the cleanup.cmd
box I get an error input past end of file
and se&en exits after clicking ok

#100
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

I choose to run cmds in firstlogoncmds in oobe system pass.
When I get to the part where I edit the autounattend.xml file
there are no entries in that part to run any cmd files.
three cmd files are created in $oems$\$1\install.
AuditUser.cmd Cleanup.cmd and Favs.cmd

Also I don't know is its related ot not when I choose
to run the cmds in the audituser pass.
During install when sysprep starts I choose
auditsystem and left generalize unchecked
when I press ok it comeback with a critical error.


Also When I check the setupcomplete checkbox and
the edit windows shows is I clcik on the cleanup.cmd
box I get an error input past end of file
and se&en exits after clicking ok

#1 you should have this as in the pic. I just ran and chose the sample.xml
BTW Need to add your user here also.

2. everyone running 64 install gets this sysprep thing, I add a note on what to do when sysprep don't start. Open cmd prompt and paste the line in there. I been fighting this and may be close to curing.

3. have never seen that. msg me your files in Install rar'd or something

Attached Files


Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users