• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
maxXPsoft

Se7en_UA - working with Win 8.1

902 posts in this topic

Here is the folder Right-Click.rar with the three files: zDrivers.txt; zFeatures.txt; zPackagelist.txt saved on my Desktop:

http://www.mediafire.com/?fl9am1yhlplht

First I mounted the image install.wim using .wimrightclick replacing the reg file you given above, but it was not needed... because this one is already inside the updated file:

http://www.msfn.org/...post__p__958469

All works really fine.

Thanks and regards

Edited by myselfidem
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
files: zDrivers.tx;

Thanks, may take me a bit

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Se7en_UA.exe 6.7.3 March 31, 2013, 9:52:17 AM
' Fix to write separate Paths for Win 7 and Win 8 on certain items [Se7en_UA_Path] and added [Eight_Path]
' Exports Features Packages Drivers using /Format:Table now
' Improve startup performance. Had left a debug tool it ran each time. Same for RunOnceEx Tester
' Add more Tweaks for Win 8 and Win 7.
' Fix error where if Autoit was not installed some tweaks didn't work
' Disable Appx packages for Win 8 running on win 7 Finalize Image

I needed the separate paths cause I change between Win 7 and Win 8 frequently.

The speed increase on startup is very noticeable. It was creating zSysteminfo.txt each time and only needs that when it's started over and you will see that now when it is creating it.

Decided not to include Add Right click .wim since I update it ocassionally like today. Get it separately from here or in my Sig. Guests won't see anyones sig

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use Se7en_UA.exe 6.7.3

And setup in C:\Se7en_UA

When I run Se7en_UA.exe I get error like picture

Run time error 453

Can't find DLL entry point MD5Init in md5.dll

How can I fix this error?

Thank you

post-376653-0-44520300-1365577382_thumb.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe that can help:

http://www.registryq...-453-75817.html

*Edit: Are you using Se7en_UA on Windows XP?

EDIT: Se7en_UA6.3.33 final for XP Vista. Use this last version 6.3.33 if you are running XP or Vista. I regret that I can no longer keep both updated. Easiest way to do Seven is just install it to drive without a key and you have 30 days to build your unattended. XP now? has to be same architecture as the Target Vista/Seven OS

Edited by myselfidem
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Run time error 453

Can't find DLL entry point MD5Init in md5.dll

I use that to check MD5 on my exe to make sure it is virus free. I may can remove it since all files to Mediafire are scanned with Bitdefender

Edit: I have removed it and the 6.7.3. Be done updating newer version and have it up soon.

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Almost the perfect Unattend just ran. Fixed several things here

Also added the changing User Tile with setupcomplete.cmd to Addons

I recommend you start over at DVD copy with this version

'Se7en_UA.exe 6.7.5 April 18, 2013, 3:17:18 PM
' It will Rename Appswitch.dat to Appswitch.ini. Thats all it was anyway
' Removed md5.dll. Mediafire scans all files so if you download from there you get a safe file
' Fix where using dism /online was crashing Cleanup.cmd
'Se7en_UA.exe 6.7.4
' Fix the way it handles .msu Hotfixes. Was not adding .msu
' Fix if you rollback and added a couple dll's with modfiles it would crash at Pack

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Almost the perfect Unattend just ran. Fixed several things here

Also added the changing User Tile with setupcomplete.cmd to Addons

I recommend you start over at DVD copy with this version

'Se7en_UA.exe 6.7.5 April 18, 2013, 3:17:18 PM
' It will Rename Appswitch.dat to Appswitch.ini. Thats all it was anyway
' Removed md5.dll. Mediafire scans all files so if you download from there you get a safe file
' Fix where using dism /online was crashing Cleanup.cmd
'Se7en_UA.exe 6.7.4
' Fix the way it handles .msu Hotfixes. Was not adding .msu
' Fix if you rollback and added a couple dll's with modfiles it would crash at Pack

Just tried the new version with win 7 x64 ultimate

I'm getting the following error

Processing 140 of 143 - Adding package C:\Se7en_UA\HFixes\windows6.1-kb947821-v2

6-x64.msu

[==========================100.0%==========================]

Processing 141 of 143 - Adding package C:\Se7en_UA\HFixes\Windows6.1-KB971033-x6

4.MSU

[==========================100.0%==========================]

Processing 142 of 143 - Adding package C:\Se7en_UA\HFixes\Windows6.1-KB982018-v3

-x64.msu

[==========================100.0%==========================]

Processing 143 of 143 - Adding package C:\Se7en_UA\HFixes\Windows6.1-winhelp32KB

917607-x64.msu

[==========================100.0%==========================]

Error: 2

Package C:\Se7en_UA\HFixes\Windows6.1-KB209900-x64.msu may have failed due pendi

ng updates to servicing components in the image. Try the command again.The comma

nd completed with errors.

For more information, refer to the log file.

The DISM log file can be found at C:\Se7en_UA\Logs\Hotfixes.log

Pause to see if ERROR. Copy Error and let me know

Press any key to continue . . .

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

KB209900-x64.msu may have failed due pending updates to servicing components in the image.

Its one of those although that number I haven't seen

I've ran across a few of those and adding something to process these during cleanup.cmd with next version 6.7.6

My list so far and this will be able to be updated by user by simply adding a ,####### to the list

I'll add that number if someone tells me as you have

[No_Inject]

List=209900,2533552,2552343,2823180

EDIT: Done

Getting mixed results after cleanup and reboot though, about 2 out of my list although the command ran they still show up in Windows Update. scratching head on that here

jbm,

If you using the Right Click .wim change the Add Packages to a cmd /k start /b powershell

It will continue even on errors or hitting a key in that window.

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting mixed results after cleanup and reboot though, about 2 out of my list although the command ran they still show up in Windows Update. scratching head on that here

When I got this error I ws using a wim that had ie10 and other updates reverse integrated.

I changed to a wim downloaded from Microsoft with sp1. I got the same error on a different update.

But don't know if this is because only the last error is displayed or not

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

List=209900,2533552,2552343,2823180

the last 3 failed for me. I didn't catch the error of 2823180 but it skipped right over it but others was

CBS Cannot perform offline servicing with an online-only package: Package_for_KB2533552

CBS Plan: Skipping package since its start state and target state are both absent for package: Package_for_KB2552343

edit add

CBS Plan: Skipping package since its start state and target state are both absent for package: Package_for_KB2823180

and this was at end.

Package D:\zPackage\Windows6.1-KB2533552-x64.msu may have failed due pending updates to servicing components in the image.

EDIT: I want to try something but not enough time left today cause I have to go to work

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

List=209900,2533552,2552343,2823180

the last 3 failed for me. I didn't catch the error of 2823180 but it skipped right over it but others was

CBS Cannot perform offline servicing with an online-only package: Package_for_KB2533552

CBS Plan: Skipping package since its start state and target state are both absent for package: Package_for_KB2552343

and this was at end.

Package D:\zPackage\Windows6.1-KB2533552-x64.msu may have failed due pending updates to servicing components in the image.

EDIT: I want to try something but not enough time left today cause I have to go to work

This is my list

KB2506143

kb2533552*

KB2809900*

KB2823180*

The ones marked with * are also in yours

KB2506143 integrates with no errors but I get an error

windows can't configure settings or services.

I get this error once in a while. Don't know what I do to cause it

C:\Se7en_UA\My_Files>chdir /d C:\Se7en_UA\Tools\

C:\Se7en_UA\Tools>Color 1F

C:\Se7en_UA\Tools>Title Inject Updates into install.wim

Deployment Image Servicing and Management tool

Version: 6.1.7600.16385

Image Version: 6.1.7600.16385

Error: 87

The packagepth option is not recognized in this context.

For more information, refer to the help.

The DISM log file can be found at C:\Se7en_UA\Logs\Hotfixes.log

Pause to see if ERROR. Copy Error and let me know

Press any key to continue . . .

Found cause of above error

I had copied ie10 cab files in to th updates folder.

I removed those and its working now.

Edited by jbm
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had copied ie10 cab files in to th updates folder.

I removed those and its working now.

weird, its supposed to do cab also. I'll look

You need certain Updates in image before you inject IE10. By name the IE10 will run before other updates

I inject IE10 and that KB2817183 update to IE10 but after all other updates. Or just name them so they will be last like I do with some of my updates so they will go first like 971033 I put a 0 in front of the 9 and all my other 9 number WU so they go first

What I tried didn't work on the update errors. I'll have to build an install and test Cleanup.cmd in a VM with current

[No_Inject]

List=2506143,2533552,2552343,2809900,2823180

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only IE_SUPPORT_%Arch%_xx-XX.CAB can't be integrated!

Edited by myselfidem
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

These are the files I removed that fixed the problem

IE-Hyphenation-NEU.MSU

IE-Spelling-NEU.MSU

IE-Win7.CAB

I'll try it again and see if I can see which one is the problem

I integrated only the above files and I get this error

Image Version: 6.1.7600.16385

Processing 1 of 3 - Adding package Microsoft-Windows-InternetExplorer-Package-To

pLevel~31bf3856ad364e35~amd64~~10.2.9200.16521

Processing 2 of 3 - Adding package C:\Se7en_UA\HFixes\IE-Hyphenation-NEU.MSU

Processing 3 of 3 - Adding package C:\Se7en_UA\HFixes\IE-Spelling-NEU.MSU

Error: 0x800f081e

The specified package is not applicable to this image.

The command completed with errors.

For more information, refer to the log file.

The DISM log file can be found at C:\Se7en_UA\Logs\Hotfixes.log

Pause to see if ERROR. Copy Error and let me know

Press any key to continue . . .

Edited by jbm
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

jbm what you may need to do is install without any updates and then collect your new list after installing all WU and rebooting and checking again. I do that several times to make sure I have everything

then

Open command prompt and do a Systeminfo > Systeminfo.txt

I done that recent and chopped it down from the 140 to right now 100

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

jbm what you may need to do is install without any updates and then collect your new list after installing all WU and rebooting and checking again. I do that several times to make sure I have everything

then

Open command prompt and do a Systeminfo > Systeminfo.txt

I done that recent and chopped it down from the 140 to right now 100

Sounds like a plan

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Think I'll try that also see if it cures some of my ill's.

I added the 4 updates needed before IE10 to Windows Updates and the KB2775511 which eliminates many Hotfixes

Then turned off Disable Pausing. I'll inject IE10 and the 2817183 update to it after WU pauses. That way when it hits desktop it won't be saying I need updates to IE9 or previous.

i'll see what happens

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

After hitting desktop

Hotfix(s): 12 Hotfix(s) Installed.

[01]: KB2764913

[02]: KB2764916

[03]: KB2718695

[04]: KB2670838

[05]: KB2533623

[06]: KB2534111

[07]: KB2729094

[08]: KB2731771

[09]: KB2775511

[10]: KB2817183 IE10 update

[11]: KB958488

[12]: KB976902

I updated fresh install till it quit updating Hotfix(s): 101 Hotfix(s) Installed.

only 2 problem WU came back so far

[16]: KB2533552

[24]: KB2552343

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

IE10 still not getting integrated. No errors

These are the updates not getting injected

windows6.1-kb2533552-x64.msu=WON'T INJECT

Windows6.1-KB2603229-x64.msu=WON'T INJECT

Windows6.1-KB2647753-v4-x64.msu=WON'T INJECT

Windows6.1-KB2799926-x64.msu=WON'T INJECT

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

IE10 still not getting integrated. No errors

These are the updates not getting injected

IE10 went clean for me but I done it after the updates when it paused, with a separate cmd file IE10_Slipstream.cmd

IE10 - When I gave it a /Packagepath it injected them in order
Processing 1 of 3 - Adding package Microsoft-Windows-InternetExplorer-Package-TopLevel~31bf3856ad364e35~amd64~~10.2.9200.16521
[==========================100.0%==========================]
Processing 2 of 3 - Adding package D:\APPS\IE10_X64\IE10SLIP\IE-Hyphenation-NEU.MSU
[==========================100.0%==========================]
Processing 3 of 3 - Adding package D:\APPS\IE10_X64\IE10SLIP\IE-Spelling-NEU.MSU
[==========================100.0%==========================]

Processing 1 of 1 - Adding package Package_for_KB2817183~31bf3856ad364e35~amd64~~10.2.1.0

Did you clean install and then get all updates and then those won't inject with Se7en_UA?

I'll have more time after tomorrow night when I go on my 3 days off.

IE10_Slipstream.cmd

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you clean install and then get all updates and then those won't inject with Se7en_UA?

I'll have more time after tomorrow night when I go on my 3 days off.

Yes, Installed with orig DVD. Ran WU until I had installed or hid all the updates

The number of updates went from 156 to 120.

107 msu the resr exe ...

Just finished another install and Wu is listing Windows6.1-KB982018-v3-x64.msu

as an update. It was in my list originaly but when I tried to integrate it an error saying

not applicable to your system. WU didn't list it before

Edited by jbm
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

jbm

I added a box will ask if you want to inject IE10 after it integrates Updates with 6.7.6. I get no errors that way

Use the file above IE10_Slipstream.cmd , just have to get the exe and the .msu

On the update issue I tried to inject KB2533552 after all the updates and I got this

Processing 1 of 1 - D:\APPS\IE10_X64\KB2533552\Windows6.1-KB2533552-x64.msu: An error occurred applying the Unattend.xml file from the .msu package.

I moved it to Cleanup.cmd and it installed just fine. It will go by that List

Windows6.1-KB982018-v3-x64.msu was in my list and injected just fine here.

I made changes to the way I was adding Updates so next version 6.7.6 may help. I figured out no matter what I told Dism it does what it wants to do and I didn't notice that before

I'll release that shortly

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

These are all the updates that I put in cleanup.cmd. Note the last four

No updates were needed after install

Except for the four because I forgot to inject IE10

windows6.1-kb2533552-x64.msu=WON'T INJECT on purpose

enables future updates

Must be installed in live windows

Windows6.1-KB2603229-x64.msu=WON'T INJECT

computer may display incorrect license information

validation required

Windows6.1-KB2647753-v4-x64.msu=WON'T INJECT

Update rollup for the printing core

validation required

Windows6.1-KB2799926-x64.msu=WON'T INJECT

USB storage device cannot be mounted

validation required

Windows6.1-KB2506143-x64 INJECT'S but error during install "Windows can,t configure..."

Power shell V3

Windows6.1-KB2809215-x64.msu

update for Power shell V3

validation required

Windows6.1-KB2809900-x64.msu

update for Power shell V3

validation required

Windows6.1-KB2823180-x64.msu=WON'T INJECT

update for Power shell V3

validation required

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

1=Windows6.1-KB2532531-x64.msu

2=Windows6.1-KB2533552-x64.msu

3=Windows6.1-KB2552343-x64.msu

4=Windows6.1-KB2647753-v2-x64.msu

Moved them to Cleanup with the List and they all installed except 1

I only had trouble with one KB2647753 and even tried this way

expand -F:* Windows6.1-KB2647753-v2-x64.msu C:\Install\KB2647753

dism /online /add-package /packagepath:C:\Install\KB2647753

Processing 1 of 1 - Adding package Package_for_KB2647753~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.2.0

[==========================100.0%==========================]

The operation completed successfully.

Still shows up in WU. If i double click and try to install from my machine it says already installed and it is in list.

I just hide it with all them Bing keep coming up

validation required yep them have to go after desktop loads.

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.