blue4603

7Customizer - a Windows 7 Customization and Deployment tool

1,630 posts in this topic

sounds good biggrin.gif

im getting an error after selecting the imagepath

here is my log file.

You seem to use an older version. Grab the latest and post your logs.

@MAVERICKS CHOICE

Could you use the dism located inside x8s\servicing and see if it works?. If not I will release a minor update that will give additional information

Regards

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just did, btw how long should it take to add one update on a 3.2Ghz Dcore machine? Mine is taking approx five seconds?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MAVERICKS CHOICE

From your log, I see that the size of the image is 1359 MB. Did you make changes to it before? like slimming it down?

What is the image you are working on? Does it have all the five editions or not? If yes what edition you chose?. I think I need to add these info th the log

Regards

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

No worries have removed all but Ult x86 from the wim @ 1.32Gb. your prog identifies this no probs.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

which version of WAIK are you using? vista sp1 or 7?

im running vista sp1 WAIK (7 WAIK gave issues with package removal... and is suggestet here). im asking because there is no dism.exe in any of the subfolders of c:\prog files\waik\tools :wacko:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MAVERICKS CHOICE

Then I will release a minor update shortly. It will give us more details.

@burn

I think it is better to use WAIK 7 when working with 7 images. I do not think that dism is included in WAIK for vista (not sure).

Regards

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, downloaded 0.1.8 and 7 WAIK and everything works fine. created an iso with vlite (right/wrong?) and tested in virtualbox.

and now i get this error

errorf.th.png

+ new log file in attachments

log.txt

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok, downloaded 0.1.8 and 7 WAIK and everything works fine. created an iso with vlite (right/wrong?) and tested in virtualbox.

and now i get this error

Which error? I think you have the same problem as MAVERICKS CHOICE so wait a little and I will release a minor update and we will solve your problem.

Regards

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

the error in the screenshot.

if you cant see it it says: Windows Setup encountered an internal error while loading or searching for an unattend answer file.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
the error in the screenshot.

if you cant see it it says: Windows Setup encountered an internal error while loading or searching for an unattend answer file.

Before you try the iso, you should check the autounattend.xml to see if it has the needed info.

Could you post your autounattend.xml

Regards

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@burn

Download v0.1.8b. The problem has been solved.

Regards

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will your program be able to entirely remove packages(languages, games, ) like vlite or will it just disable some of the features it like dism does ?

Edited by dridzz
0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Will your program be able to entirely remove packages(languages, games, ) like vlite or will it just disable some of the features it like dism does ?

This question have been answered many times. Yes it will remove packages.

Regards

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Such a great program, definitly next vlite :D.. I'd be glad to help you as much as i can :)

Anyways, i encountered some problems using it.. Integrating languagepacks, updates and creating unattended file worked fine when doing it on x86..

But now on 64bit, im getting follow error message: Unexpected error, check log.

Note that im using win7 Ultimate 32bit and trying to integrate 64bit stuff to a 64bit version, if it does matter i dont know and also if you havent noticed its a windows AIO dvd but that shoudnt matter right?..

=== 7Customizer Started===
7Customizer verion: 0.1.8b
OS: Microsoft Windows NT 6.1.7600.0
OS architecture: x86
Work folder found: True
Mount folder found: True
Extract utility found: True
Configuration file found: True
Getting drive info
Free space: 15,5528297424316 GB
Getting drive info: Done
Saved Imagex path: E:\Program Files\Windows AIK\Tools\x86\imagex.exe
Saved DISM path: E:\Program Files\Windows AIK\Tools\Servicing\Dism.exe
Windows source path selected
Sources folder found
install.wim found
install.wim size: 3375 MB
Testing imagex
Imagex result begin:

ImageX Tool for Windows
Copyright © Microsoft Corp. All rights reserved.
Version: 6.1.7600.16385

Imagex result end.
Testing dism
dism result begin:

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.1.7600.16385


dism result end.
added: "E:\Program Files\Windows AIK\Tools\x86\imagex.exe" /XML /info "F:\7work\Win7AIO\sources\install.wim">work\imagesinfo.xml
Starting imagex
Imagex created imagesinfo.xml Successfully
Reading images information from imagesinfo.xml
First 5 lines of imagesinfo.xml
<WIM>
<TOTALBYTES>3539368332</TOTALBYTES>
<IMAGE INDEX="1">
<DIRCOUNT>9354</DIRCOUNT>
<FILECOUNT>46461</FILECOUNT>
Available Images: Begin
Windows 7 Starter
Windows 7 Home Basic
Windows 7 Home Premium
Windows 7 Professional
Windows 7 Ultimate
Windows 7 Home Basic
Windows 7 Home Premium
Windows 7 Professional
Windows 7 Ultimate
Available Images: End
Reading info finished
Start button pressed
added: "E:\Program Files\Windows AIK\Tools\x86\imagex.exe" /XML /info "F:\7work\Win7AIO\sources\install.wim" 9 >work\imagesinfo.xml
Starting ImageX
Imagex created imagesinfo.xml Successfully
Reading selected image information from imagesinfo.xml
First 5 lines of imagesinfo.xml
<IMAGE INDEX="9">
<DIRCOUNT>13965</DIRCOUNT>
<FILECOUNT>65608</FILECOUNT>
<TOTALBYTES>11774347897</TOTALBYTES>
<CREATIONTIME>
Installed Language: Begin
sv-SE
Installed Language: End
Finished Reading selected image information
Language Pack Selected
Reading Language Pack Info
Unexpected Error: Det gick inte att hitta filen F:\7work\7Customizer\work\langcfg.ini.
vid System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
vid System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy)
vid System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options)
vid System.IO.StreamReader..ctor(String path, Encoding encoding, Boolean detectEncodingFromByteOrderMarks, Int32 bufferSize)
vid System.IO.StreamReader..ctor(String path)
vid System.IO.File.OpenText(String path)
vid _7Customizer.Form1.langPackBtn_Click(Object sender, EventArgs e)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.