maxXPsoft

Ask your Seven xml ? here

616 posts in this topic

Help files here if you don't have instead of that 1.5gb WAIK

I have included several sample xml in this first post and I or someone else from these forums can give help.

You can place the AutoUnattend.xml on root of any floppy/usb stick/drive or on root of your Install Dvd.

These are 64 bit so change the processorArchitecture="amd64" to processorArchitecture="x86" if needed
better to right click and save as than copy things from a forum post


DVD install xml's
Standard xml AutoUnattend.xml
auditSystem auditUser stuff. Save as AutoUnattend.xml x64_AutoUnattend - AUDIT.xml

My Post on how I done the UEFI
Create UEFI partitions. Save as AutoUnattend.xml x64_UEFI.xml

Windows 8 xml is almost exactly same as Win 7. Some things have changed or been added
Review that here
x64_Windows 8.xml

2nd Post Now includes the auditSystem auditUser stuff HERE

<SupportPhone>BR549</SupportPhone>
If you remove a line remove it completely. Don't leave the unneeded items
Wrong <SupportPhone></SupportPhone>

Make sure it's sorted just like this. I know it makes no difference but for me to do simple compare to my 100 or so copies I need it sorted this way
These are done in Passes top to Bottom the same way Setup does it.

<settings pass="windowsPE"><settings pass="offlineServicing"><settings pass="generalize"><settings pass="specialize"><settings pass="auditSystem"><settings pass="auditUser"><settings pass="oobeSystem">
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">    <settings pass="windowsPE">        <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <SetupUILanguage>                <UILanguage>en-US</UILanguage>            </SetupUILanguage>            <InputLocale>0409:00000409</InputLocale>            <SystemLocale>en-US</SystemLocale>            <UILanguage>en-US</UILanguage>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <ComplianceCheck>                <DisplayReport>Never</DisplayReport>            </ComplianceCheck>            <Diagnostics>                <OptIn>false</OptIn>            </Diagnostics>            <DiskConfiguration>                <WillShowUI>Always</WillShowUI>            </DiskConfiguration>            <Display>                <ColorDepth>32</ColorDepth>                <HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>                <VerticalResolution>768</VerticalResolution>            </Display>            <DynamicUpdate>                <Enable>true</Enable>                <WillShowUI>OnError</WillShowUI>            </DynamicUpdate>            <ImageInstall>                <OSImage>                    <InstallFrom>                        <MetaData wcm:action="add">                            <Key>/IMAGE/NAME</Key>                            <Value>Windows 7 PROFESSIONAL</Value>                        </MetaData>                    </InstallFrom>                </OSImage>            </ImageInstall>            <UserData>                <AcceptEula>true</AcceptEula>                <FullName>maxXPsoft</FullName>                <Organization>Se7en_UA</Organization>                <ProductKey>                    <Key>xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx</Key>                    <WillShowUI>OnError</WillShowUI>                </ProductKey>            </UserData>        </component>    </settings>    <settings pass="offlineServicing">        <component name="Microsoft-Windows-LUA-Settings" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <EnableLUA>false</EnableLUA>        </component>    </settings>    <settings pass="generalize">        <component name="Microsoft-Windows-PnpSysprep" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <PersistAllDeviceInstalls>true</PersistAllDeviceInstalls>        </component>    </settings>    <settings pass="specialize">        <component name="Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <Home_Page>http://people.consolidated.net/veeger/</Home_Page>            <CompanyName>Se7en_UA</CompanyName>            <FavoritesOnTop>true</FavoritesOnTop>            <FilterLevel>High</FilterLevel>            <Help_Page>http://people.consolidated.net/veeger/</Help_Page>            <DisableWelcomePage>true</DisableWelcomePage>            <PlaySound>false</PlaySound>            <ShowInformationBar>false</ShowInformationBar>            <UserAgent>UAtest</UserAgent>            <Window_Title_CN>Se7en_UA</Window_Title_CN>            <SearchScopes>                <Scope wcm:action="add">                    <ScopeDefault>true</ScopeDefault>                    <ScopeDisplayName>Google</ScopeDisplayName>                    <ScopeKey>Search1</ScopeKey>                    <ScopeUrl>http://www.google.com/advanced_search?hl=en</ScopeUrl>                </Scope>            </SearchScopes>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-RemoteAssistance-Exe" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <fAllowFullControl>false</fAllowFullControl>            <fAllowToGetHelp>false</fAllowToGetHelp>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-Security-SPP-UX" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <ComputerName>MYPC</ComputerName>            <ProductKey>xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx</ProductKey>            <RegisteredOrganization>Se7en_UA</RegisteredOrganization>            <RegisteredOwner>maxXPsoft</RegisteredOwner>            <Display>                <ColorDepth>32</ColorDepth>                <HorizontalResolution>1440</HorizontalResolution>                <VerticalResolution>900</VerticalResolution>            </Display>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-SQMApi" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <CEIPEnabled>0</CEIPEnabled>        </component>    </settings>    <settings pass="oobeSystem">        <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <SystemLocale>en-US</SystemLocale>            <UILanguage>en-US</UILanguage>            <UserLocale>en-US</UserLocale>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <Display>                <ColorDepth>32</ColorDepth>                <HorizontalResolution>1440</HorizontalResolution>                <VerticalResolution>900</VerticalResolution>            </Display>            <RegisteredOrganization>Se7en_UA</RegisteredOrganization>            <RegisteredOwner>maxXPsoft</RegisteredOwner>            <TimeZone>Central Standard Time</TimeZone>            <OEMInformation>                <Logo>%WINDIR%\System32\OEM\SystemLogo.bmp</Logo>                <Manufacturer>Hewlett-Packard</Manufacturer>                <Model>Pavilion HPE h8-1217cb</Model>                <SupportHours>Anytime, visit the Forums</SupportHours>                <SupportPhone>BR549</SupportPhone>                <SupportURL>http://people.consolidated.net/veeger/</SupportURL>            </OEMInformation>            <OOBE>                <HideEULAPage>true</HideEULAPage>                <NetworkLocation>Home</NetworkLocation>                <ProtectYourPC>3</ProtectYourPC>                <HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>            </OOBE>            <UserAccounts>                <AdministratorPassword>                    <Value>AdminPass</Value>                </AdministratorPassword>                <LocalAccounts>                    <LocalAccount wcm:action="add">                        <Password>                            <Value>YourPasswordHere</Value>                        </Password>                        <Group>Administrators</Group>                        <DisplayName>maxXPsoft</DisplayName>                        <Name>maxXPsoft</Name>                    </LocalAccount>                </LocalAccounts>            </UserAccounts>            <VisualEffects>                <FontSmoothing>ClearType</FontSmoothing>            </VisualEffects>        </component>    </settings></unattend>

If anyone see any mistakes let me know..

EDIT: 3/14/2010 Removed <UILanguageFallback>en-US</UILanguageFallback>
UILanguageFallback specifies the language to use for resources that are not localized for the default system user interface

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

x64 Using Audit Mode AutoUnattend.xml
These are 64 bit so change the processorArchitecture="amd64" to processorArchitecture="x86" if needed
file's included in 1st post.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">    <settings pass="windowsPE">        <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <SetupUILanguage>                <UILanguage>en-US</UILanguage>            </SetupUILanguage>            <InputLocale>0409:00000409</InputLocale>            <SystemLocale>en-US</SystemLocale>            <UILanguage>en-US</UILanguage>            <UserLocale>en-US</UserLocale>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <ComplianceCheck>                <DisplayReport>Never</DisplayReport>            </ComplianceCheck>            <Diagnostics>                <OptIn>false</OptIn>            </Diagnostics>            <DiskConfiguration>                <WillShowUI>Always</WillShowUI>            </DiskConfiguration>            <Display>                <ColorDepth>32</ColorDepth>                <HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>                <VerticalResolution>768</VerticalResolution>            </Display>            <DynamicUpdate>                <Enable>true</Enable>                <WillShowUI>OnError</WillShowUI>            </DynamicUpdate>            <ImageInstall>                <OSImage>                    <InstallFrom>                        <MetaData wcm:action="add">                            <Key>/IMAGE/NAME</Key>                            <Value>Windows 7 ULTIMATE</Value>                        </MetaData>                    </InstallFrom>                </OSImage>            </ImageInstall>            <UserData>                <AcceptEula>true</AcceptEula>                <FullName>maxXPsoft</FullName>                <Organization>Se7en_UA</Organization>                <ProductKey>                    <Key>xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx</Key>                    <WillShowUI>OnError</WillShowUI>                </ProductKey>            </UserData>        </component>    </settings>    <settings pass="offlineServicing">        <component name="Microsoft-Windows-LUA-Settings" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <EnableLUA>false</EnableLUA>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsNonWinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <DriverPaths>                <PathAndCredentials wcm:action="add" wcm:keyValue="1">                    <Path>%systemdrive%\Drivers</Path>                </PathAndCredentials>            </DriverPaths>        </component>    </settings>    <settings pass="generalize">        <component name="Microsoft-Windows-PnpSysprep" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <PersistAllDeviceInstalls>true</PersistAllDeviceInstalls>        </component>    </settings>    <settings pass="specialize">        <component name="Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <Home_Page>http://people.consolidated.net/veeger/</Home_Page>            <CompanyName>Se7en_UA</CompanyName>            <FilterLevel>High</FilterLevel>            <Help_Page>http://people.consolidated.net/veeger/</Help_Page>            <DisableWelcomePage>true</DisableWelcomePage>            <PlaySound>false</PlaySound>            <ShowInformationBar>false</ShowInformationBar>            <UserAgent>UAtest</UserAgent>            <Window_Title_CN>Se7en_UA</Window_Title_CN>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-powercpl" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <PreferredPlan>381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e</PreferredPlan>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-Printing-Spooler-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <RemoveMXDW>1</RemoveMXDW>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-RemoteAssistance-Exe" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <fAllowFullControl>false</fAllowFullControl>            <fAllowToGetHelp>false</fAllowToGetHelp>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-Security-SPP-UX" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <ComputerName>MYPC</ComputerName>            <ProductKey>xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx</ProductKey>            <RegisteredOrganization>Se7en_UA</RegisteredOrganization>            <RegisteredOwner>maxXPsoft</RegisteredOwner>            <Display>                <ColorDepth>32</ColorDepth>                <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution>                <VerticalResolution>800</VerticalResolution>            </Display>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-SQMApi" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <CEIPEnabled>0</CEIPEnabled>        </component>    </settings>    <settings pass="auditSystem">        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <AutoLogon>                <Enabled>true</Enabled>                <LogonCount>2</LogonCount>                <Username>Admin</Username>            </AutoLogon>            <Display>                <ColorDepth>32</ColorDepth>                <HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>                <VerticalResolution>768</VerticalResolution>            </Display>            <UserAccounts>                <LocalAccounts>                    <LocalAccount wcm:action="add">                        <Password>                            <Value></Value>                            <PlainText>true</PlainText>                        </Password>                        <Group>Administrators</Group>                        <Name>Admin</Name>                    </LocalAccount>                </LocalAccounts>            </UserAccounts>        </component>    </settings>    <settings pass="auditUser">        <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <RunSynchronous>                <RunSynchronousCommand wcm:action="add">                    <Order>400</Order>                    <Path>cmd /C start /wait %systemdrive%\Install\AuditUser.cmd</Path>                </RunSynchronousCommand>            </RunSynchronous>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <Display>                <ColorDepth>32</ColorDepth>                <HorizontalResolution>1024</HorizontalResolution>                <VerticalResolution>768</VerticalResolution>            </Display>        </component>    </settings>    <settings pass="oobeSystem">        <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <Reseal>                <ForceShutdownNow>false</ForceShutdownNow>                <Mode>Audit</Mode>            </Reseal>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <SystemLocale>en-US</SystemLocale>            <UILanguage>en-US</UILanguage>            <UserLocale>0409:00000409</UserLocale>        </component>        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <Display>                <ColorDepth>32</ColorDepth>                <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution>                <VerticalResolution>800</VerticalResolution>            </Display>            <RegisteredOrganization>Se7en_UA</RegisteredOrganization>            <RegisteredOwner>maxXPsoft</RegisteredOwner>            <TimeZone>Central Standard Time</TimeZone>            <FirstLogonCommands>                <SynchronousCommand wcm:action="add">                    <Order>1</Order>                    <Description>Running FirstLog.cmd</Description>                    <CommandLine>cmd /C start /wait %systemdrive%\Install\FirstLog.cmd</CommandLine>                </SynchronousCommand>            </FirstLogonCommands>            <OEMInformation>                <Logo>%WINDIR%\System32\OEM\SystemLogo.bmp</Logo>                <Manufacturer>Dell</Manufacturer>                <Model>Studio XPS Desktop 435MT</Model>                <SupportHours>Anytime, visit the Forums</SupportHours>                <SupportPhone>BR549</SupportPhone>                <SupportURL>http://people.consolidated.net/veeger/</SupportURL>            </OEMInformation>            <OOBE>                <HideEULAPage>true</HideEULAPage>                <NetworkLocation>Home</NetworkLocation>                <ProtectYourPC>3</ProtectYourPC>            </OOBE>            <UserAccounts>                <AdministratorPassword>                    <Value>YourPasswordHere</Value>                </AdministratorPassword>                <LocalAccounts>                    <LocalAccount wcm:action="add">                        <Password>                            <Value>YourPasswordHere</Value>                        </Password>                        <Group>Administrators</Group>                        <DisplayName>maxXPsoft</DisplayName>                        <Name>maxXPsoft</Name>                    </LocalAccount>                </LocalAccounts>            </UserAccounts>            <VisualEffects>                <FontSmoothing>ClearType</FontSmoothing>            </VisualEffects>        </component>    </settings></unattend>
Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Max

Thanks for your contribution, always good to see how someone else is performing their UA install.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just see a lot of posts people wanting an xml and others are including in separate posts. This I hope will get all ? consolidated so anyone can help and answer ?

This xml is for dvd, usb, VM Install but it can be modified

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now includes the auditSystem auditUser stuff

x64_AutoUnattend - AUDIT.xml

any ? ask

Only .inf drivers can be added to a Windows image by using this procedure. Drivers packaged as an .exe file or other file types must be installed on a running Windows operating system.

EDIT: It also shows how if you copy your Drivers folder to root of Dvd and <settings pass="offlineServicing"> and use the

        <component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsNonWinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<DriverPaths>
<PathAndCredentials wcm:action="add" wcm:keyValue="1">
<Path>%systemdrive%\Drivers</Path>
</PathAndCredentials>
</DriverPaths>
</component>

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

EDIT: Added boot critical 8/14/2011

Adding Boot critical and all other drivers if you don't want to inject

Create folder on root of DVD called $WinPEDriver$

Add all your driver folders there. Drivers must be extracted. Long path names are acceptable :thumbup

Add this to your AutoUnattend.xml in <settings pass="windowsPE">

        <component name="Microsoft-Windows-PnpCustomizationsWinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">            <DriverPaths>                <PathAndCredentials wcm:action="add" wcm:keyValue="1">                    <Path>$WinPEDriver$</Path>                </PathAndCredentials>            </DriverPaths>        </component>
Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

top

Here is my xml file, I am trying to go fully unattended, but I get asked about security settings for IE as well as the creation of a user account. Can someone take a look and let me know what is wrong in the file? Also on another note what is the best method for installing applications and customizations for the gadget stuff? I have tried the setupcomplete.cmd as that is what I am familiar with from the XP days, but I get prompted to continue even though they are silent installers. Looks like security type stuff. Also I see folks speaking about sysprep is there a tutorial for this method ? Thanks in advance for any assistance.

AutoUnattend.xml

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is my xml file, I am trying to go fully unattended, but I get asked about security settings for IE as well as the creation of a user account. Can someone take a look and let me know what is wrong in the file? Also on another note what is the best method for installing applications and customizations for the gadget stuff? I have tried the setupcomplete.cmd as that is what I am familiar with from the XP days, but I get prompted to continue even though they are silent installers. Looks like security type stuff. Also I see folks speaking about sysprep is there a tutorial for this method ? Thanks in advance for any assistance.

you have <settings pass="auditSystem"> but not the Audituser pass, you need both to do Audit

You really don't need Audit unless you going to make an image to place on other PCs and thats where the sysprep comes in and used.

If you are not doing that then I'd drop Audit mode.

Look at my first xml it's for sraight installing without Audit

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me personally I never seemed to get PreferredPlan to work to set High performance as the default power plan no matter where I add it, I have to use this instead with FirstLogonCommands

            <FirstLogonCommands>                <SynchronousCommand wcm:action="add">                    <CommandLine>powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c</CommandLine>                    <Description>Sets 'High performance' Power Plan</Description>                    <Order>1</Order>                    <RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>                </SynchronousCommand>
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me personally I never seemed to get PreferredPlan to work to set High performance as the default power plan no matter where I add it, I have to use this instead with FirstLogonCommands

            <FirstLogonCommands>

<SynchronousCommand wcm:action="add">

<CommandLine>powercfg -setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c</CommandLine>

<Description>Sets 'High performance' Power Plan</Description>

<Order>1</Order>

<RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>

</SynchronousCommand>

might have to try that,

I leave it in there so I can keep messing with it

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is my first time using WAIK so please bear with me. When using vista I managed to install my apps using setupcomplete.cmd. Now, however, I am trying to use waik to automate everything. My xml is attached and is all I have so far. Can you please tell me where I have gone wrong or could have done things differently.

Autounattend.xml

Edited by willyeckerslike
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

look at my auditsystem where I log in with a user no password(optional) in my x64_AutoUnattend - AUDIT.xml

need this to fire off first in Audituser so make it <Order>001</Order> <Path>cmd /c "FOR %i IN (C D E F G H I J K L N M O P Q R S

EDIT: 2nd Post Now shows the auditSystem auditUser stuff

Edited by maxXPsoft
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

My unattended is almost complete, but I have two issues with my Autounattend first autologon wont work, it tells me the password is wrong for the Administrator and i still get asked to create an account. Any help would be greatly appreciated. On a side note how to you disable security warnings during silent installs ? This happens for DvdFab as well as Daemon tools. I am installing a newer version than indicated in application data file. Again thanks for any assistance.

Autounattend.xml

Autounattend.xml

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

My unattended is almost complete, but I have two issues with my Autounattend first autologon wont work, it tells me the password is wrong for the Administrator and i still get asked to create an account. Any help would be greatly appreciated. On a side note how to you disable security warnings during silent installs ? This happens for DvdFab as well as Daemon tools. I am installing a newer version than indicated in application data file. Again thanks for any assistance.

I answered you above on one thing

2nd Post Now shows the auditSystem auditUser stuff

security warnings looks to be app related so don't know

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.