Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

Ask your Seven xml ? here


  • Please log in to reply
598 replies to this topic

#226
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

Just because MS claims it's deprecated (whatever that means, something like no longer used?) doesn't mean it doesn't work. It does, and it does the job well enough. I am sticking with it, unless there is another way around it (and NO, I do not want to create any temp account just because MS thinks it's THE way to install the system)


How to remove advertisement from MSFN

#227
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
You are confusing: SkipMachine and SkipUser !!!! Feel free to use it if you want and you will have trouble and your file will not be fully unattended!!! :ph34r:
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#228
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

The trouble is you have to use both to skip the oobe screen :( I tried....




The way I do it is unattended enough! I don't need to click once.


Edited by TheWalrus, 15 August 2011 - 02:50 PM.


#229
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I see another error:

<CopyProfile>true</CopyProfile>
<RegisteredOwner /> ?

</AutoLogon>
<RegisteredOwner /> ?

Edited by myselfidem, 26 January 2012 - 04:55 PM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#230
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

Heh weird leftovers. And the bloody validate button didn't say anything!

#231
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Heh weird leftovers. And the bloody validate button didn't say anything!


Yes, because <RegisteredOwner> : This string type supports empty elements.

<RegisteredOwner></RegisteredOwner>

Edited by myselfidem, 26 January 2012 - 04:56 PM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#232
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,889 posts
  • Joined 14-November 03
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Heh weird leftovers. And the bloody validate button didn't say anything!

sim sometimes will not tell errors just crash on an install :whistle: BSOD 1 time I fought several days time permitting
100 or more full install and no vm both with vista and 7 debugging Se7en_UA to create it. sometimes things that work in vm will not in an actual install

can capture your Panther logs and see error's
http://www.msfn.org/...post__p__888486

myselfidem is well versed with it also :hello:
Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#233
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

sometimes things that work in vm will not in an actual install

Yeah I faced that today at work. The **** setup ended up in BSOD saying something about a .dll file. I couldn't write it down, was in hurry :/ It worked flawlessly in VM!

#234
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Thanks maxXPsoft :hello:

@TheWalrus

Inside your file you can remove:<servicing></servicing>

And Add:

<OOBE>
     <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<OOBE>

Edited by myselfidem, 26 January 2012 - 04:59 PM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#235
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

<OOBE>
          <HideEULAPage>true</HideEULAPage>

Oh yeah IIRC this is the same thing as using skipmachineoobe.... But in the "proper" way - at least in theory according to MS :P




****, weird error during installation:

Windows could not set the offline locale information. Error 0x80000001

I gotta dig into the wim_tweak removal batch file I made, there is something stinking there...




edit2: oh what an id*** I am:

d:\programy\install_wim_tweak.exe /p "e:\mount" /c Microsoft-Windows-LocalPack /r


when one of the packages in that is US.... *smacks head to a wall*


Edited by TheWalrus, 15 August 2011 - 05:14 PM.


#236
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
At this time it's better to not use the new install_wim_tweak.exe... Packages aren't removed properly!!

And I see that I can't remove Packages with:

Dism /image:Mounted_Folder /remove-package /packagename: (access denied: error: 5)

The old one working fine!

http://www.msfn.org/...post__p__933395

Edited by myselfidem, 16 August 2011 - 12:48 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#237
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

Hm, from what Lego said it is working as intended ™. I can't tell cause I don't understand how it works too well, but it does SOMETHING in my case - after removal and rebuilding the image the size IS smaller.

#238
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

Which settings do I need (in THEORY) if I want to bypass user creation without using skip<whatever>oobe? I found out that if I remove the skipmachineoobe with how my answer file currently looks, I do get prompted for account creation, but after that the local admin properly logs on, and looking in \users folder, there is nothing new (I gave the user "aaa" as the name). So it kind of works, but I need to tweak a few things somewhere.
<settings pass="oobeSystem">
        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="[url="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"]http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State[/url]" xmlns:xsi="[url="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"]http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance[/url]">
            <UserAccounts>
                <AdministratorPassword>
                    <Value>senator</Value>
                    <PlainText>true</PlainText>
                </AdministratorPassword>
            </UserAccounts>
            <AutoLogon>
                <Username>Administrator</Username>
                <LogonCount>2</LogonCount>
                <Enabled>true</Enabled>
                <Password>
                    <Value>senator</Value>
                    <PlainText>true</PlainText>
                </Password>
            </AutoLogon>
            <OOBE>
                <SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE>
                <HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
                <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
                <NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
                <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
                <SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE>
            </OOBE>
            <FirstLogonCommands>
                <SynchronousCommand wcm:action="add">
                    <Order>1</Order>
                    <CommandLine>cmd /c start /wait msiexec.exe /i %systemdrive%\install\eavbe_nt64_csy.msi /quiet REBOOT=&quot;ReallySuppress&quot; ADMINCFG=&quot;%systemdrive%\install\dlt_config.xml&quot;</CommandLine>
                    <Description>install NOD</Description>
                </SynchronousCommand>
                <SynchronousCommand wcm:action="add">
                    <Order>2</Order>
                    <CommandLine>cmd /c start /wait msiexec.exe /i %systemdrive%\install\FoxitReader502.0718_enu.msi /quiet INSTALLLOCATION=&quot;C:\Program Files&quot; ADDLOCAL=&quot;FX_PDFVIEWER,FX_FIREFOXPLUGIN&quot; MAKEDEFAULT=1 VIEW_IN_BROWSER=1 DESKTOP_SHORTCUT=0 STARTMENU_SHORTCUT=1 LAUNCHCHECKDEFAULT=1 SAFEMODE=1</CommandLine>
                    <Description>install Foxit Reader</Description>
                </SynchronousCommand>
                <SynchronousCommand wcm:action="add">
                    <Order>3</Order>
                    <CommandLine>cmd /c start /wait %systemdrive%\install\iview430_setup.exe /silent /desktop=0 /thumbs=0 /group=1 /allusers=1 /assoc=1 /ini=&quot;%APPDATA%\Irfanview&quot;</CommandLine>
                    <Description>install IrfanView</Description>
                </SynchronousCommand>
                <SynchronousCommand wcm:action="add">
                    <Order>4</Order>
                    <CommandLine>cmd /c start /wait %systemdrive%\install\IconViewer3.02-Setup-x64.exe /quiet</CommandLine>
                    <Description>install IconViewer</Description>
                </SynchronousCommand>
                <SynchronousCommand wcm:action="add">
                    <Order>5</Order>
                    <CommandLine>cmd /c start /wait msiexec.exe /i &quot;%systemdrive%\install\vpnclient_setup.msi&quot; /quiet</CommandLine>
                    <Description>install Cisco VPN</Description>
                </SynchronousCommand>
            </FirstLogonCommands>
        </component>
        <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="[url="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State"]http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State[/url]" xmlns:xsi="[url="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"]http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance[/url]">
            <InputLocale>0405:00010405; 0409:00020409</InputLocale>
            <SystemLocale>en-US</SystemLocale>
            <UILanguageFallback>en-US</UILanguageFallback>
            <UILanguage>en-US</UILanguage>
            <UserLocale>cs-CZ</UserLocale>
        </component>
    </settings>
I was thinking to maybe add timezone and daylight saving settings to Microsoft-Windows-Shell-Setup. Couldn't find any other settings that looked like in need of some values.

#239
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
You can add some values:

Example:
<AutoLogon>
 <Password>
 <Value></Value>
 </Password>
 <Enabled>true</Enabled>
 <LogonCount>3</LogonCount>
 <Username>Administrator</Username>
 </AutoLogon>
 <UserAccounts>
                <LocalAccounts>
                    <LocalAccount wcm:action="add">
                        <Password>
                            <Value></Value>
                            <PlainText>true</PlainText>
                        </Password>
                        <DisplayName>Administrator</DisplayName>
                        <Name>Administrator</Name>
                        <Group>Administrators</Group>
                    </LocalAccount>
                </LocalAccounts>
            </UserAccounts> 

http://theitbros.com...start-to-finish

Edited by myselfidem, 21 January 2012 - 02:39 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#240
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

Wouldn't trying to create account called administrator result in error? I will try jsut for the hell of it anyway.
Still puzzled about the disk configuration. I hate that part. Can't seem to find anything that would hide the bloody screen. I even set willshowui to never with no result.

#241
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Inside your Autounattend.xml file try to use OSImage and not DataImage inside <settings pass="windowsPE">

Example, my Autounattend.xml file fully unattended

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
    <settings pass="windowsPE">
        <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <SetupUILanguage>
                <UILanguage>fr-FR</UILanguage>
            </SetupUILanguage>
            <InputLocale>100c:0000100c</InputLocale>
            <SystemLocale>fr-CH</SystemLocale>
            <UILanguage>fr-FR</UILanguage>
            <UserLocale>fr-CH</UserLocale>
        </component>
        <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <Diagnostics>
                <OptIn>false</OptIn>
            </Diagnostics>
            <DiskConfiguration>
                <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
                <Disk wcm:action="add">
                    <DiskID>0</DiskID> 
                    <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk> 
                    <CreatePartitions>
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>1</Order> 
                            <Size>200</Size> 
                            <Type>Primary</Type> 
                        </CreatePartition>
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>2</Order> 
                            <Size>100</Size> 
                            <Type>Primary</Type>   
                        </CreatePartition>
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>3</Order>
                            <Size>450000</Size> 
                            <Type>Primary</Type>
                        </CreatePartition> 
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>4</Order> 
                            <Type>Primary</Type>
                            <Extend>true</Extend> 
                        </CreatePartition>
                    </CreatePartitions>
                    <ModifyPartitions>
                        <ModifyPartition wcm:action="add">
                            <Order>1</Order> 
                            <PartitionID>1</PartitionID> 
                            <Format>NTFS</Format> 
                            <Label>Recovery</Label> 
                            <TypeID>0x27</TypeID>  
                        </ModifyPartition>
                    <ModifyPartition wcm:action="add">
                            <PartitionID>2</PartitionID> 
                            <Active>true</Active> 
                            <Order>2</Order> 
                            <Label>System</Label> 
                            <Format>NTFS</Format> 
                        </ModifyPartition>
                    <ModifyPartition wcm:action="add">
                           <Order>3</Order> 
                           <Format>NTFS</Format> 
                           <PartitionID>3</PartitionID> 
                           <Label>SEVEN</Label> 
                           <Letter>C</Letter> 
                        </ModifyPartition>
                    <ModifyPartition wcm:action="add">
                           <Order>4</Order> 
                           <Format>NTFS</Format> 
                           <PartitionID>4</PartitionID> 
                           <Label>DATA</Label> 
                           <Letter>D</Letter> 
                        </ModifyPartition>
                    </ModifyPartitions>
                </Disk>
            </DiskConfiguration>
            <Display>
                <ColorDepth>32</ColorDepth>
                <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution>
                <VerticalResolution>1024</VerticalResolution>
                <RefreshRate>60</RefreshRate>
            </Display>
            <DynamicUpdate>
                <Enable>false</Enable>
                <WillShowUI>Never</WillShowUI>
            </DynamicUpdate>
            <ImageInstall>
                <OSImage>
                    <InstallFrom>
                        <MetaData wcm:action="add">
                            <Key>/IMAGE/NAME</Key>
                            <Value>Windows 7 ULTIMATE</Value>
                        </MetaData>
                    </InstallFrom>
                    <InstallTo>
                        <DiskID>0</DiskID>
                        <PartitionID>3</PartitionID>
                    </InstallTo>
                </OSImage>
            </ImageInstall>
            <UserData>
                <AcceptEula>true</AcceptEula>
                <FullName>Full Name</FullName>
                <Organization>particulier</Organization>
                <ProductKey>
                    <Key>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</Key>
                    <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
                </ProductKey>
            </UserData>
            <EnableFirewall>true</EnableFirewall>
        </component>
    </settings>
    <settings pass="offlineServicing">
        <component name="Microsoft-Windows-LUA-Settings" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <EnableLUA>false</EnableLUA>
        </component>
    </settings>
    <settings pass="generalize">
        <component name="Microsoft-Windows-PnpSysprep" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <PersistAllDeviceInstalls>true</PersistAllDeviceInstalls>
        </component>
    </settings>
    <settings pass="specialize">
        <component name="Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <Home_Page>http://www.bluewin.ch/index.html.fr</Home_Page>
            <BlockPopups>yes</BlockPopups>
            <FavoritesOnTop>true</FavoritesOnTop>
            <FilterLevel>High</FilterLevel>
            <Help_Page>http://people.consolidated.net/veeger/</Help_Page>
            <DisableFirstRunWizard>true</DisableFirstRunWizard>
            <DisableWelcomePage>true</DisableWelcomePage>
            <PlaySound>false</PlaySound>
            <ShowInformationBar>true</ShowInformationBar>
            <LockToolbars>true</LockToolbars>
            <ShowLeftAddressToolbar>true</ShowLeftAddressToolbar>
            <ShowMenuBar>true</ShowMenuBar>
            <SuggestedSitesEnabled>true</SuggestedSitesEnabled>
        </component>
        <component name="Microsoft-Windows-RemoteAssistance-Exe" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance>
            <fAllowFullControl>false</fAllowFullControl>
            <fAllowToGetHelp>false</fAllowToGetHelp>
        </component>
        <component name="Microsoft-Windows-Security-SPP-UX" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>
        </component>
        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <ComputerName>Se7en</ComputerName>
            <ProductKey>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</ProductKey>
            <RegisteredOwner>myselfidem</RegisteredOwner>
            <Display>
                <ColorDepth>32</ColorDepth>
                <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution>
                <VerticalResolution>1024</VerticalResolution>
                <RefreshRate>60</RefreshRate>
            </Display>
        </component>
    </settings>
    <settings pass="oobeSystem">
        <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <UILanguage>fr-FR</UILanguage>
            <UserLocale>fr-CH</UserLocale>
            <InputLocale>100c:0000100c</InputLocale>
        </component>
        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <Display>
                <ColorDepth>32</ColorDepth>
                <HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution>
                <VerticalResolution>1024</VerticalResolution>
                <RefreshRate>60</RefreshRate>
            </Display>
            <RegisteredOwner>myselfidem</RegisteredOwner>
            <TimeZone>W. Europe Standard Time</TimeZone>
            <AutoLogon>
                <Enabled>true</Enabled>
                <LogonCount>9999999</LogonCount>
                <Username>myselfidem</Username>
                <Password>
                    <Value>xxxxxx</Value>
                    <PlainText>false</PlainText>
                </Password>
            </AutoLogon>
            <FirstLogonCommands>
                <SynchronousCommand wcm:action="add">
                    <Order>1</Order>
                    <Description>Password never expires</Description>
                    <CommandLine>cmd /C wmic useraccount where "name='myselfidem'" set PasswordExpires=FALSE</CommandLine>
                    <RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>
                </SynchronousCommand>
                <SynchronousCommand wcm:action="add">
                    <Order>9</Order>
                    <Description>Installation des applications avec WPI</Description>
                    <CommandLine>cmd /c for %i in (C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z) do if exist %i:\wpi\wpi.exe start %i:\wpi\wpi.exe</CommandLine>
                    <RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>
                </SynchronousCommand>
            </FirstLogonCommands>
            <OEMInformation>
                <Logo>%WINDIR%\System32\oemlogo.bmp</Logo>
                <Manufacturer>Se7en_Titan</Manufacturer>
                <Model>Windows Se7en Titan</Model>
                <SupportHours>A tout instant, consultez les Forums</SupportHours>
                <SupportPhone>BR549</SupportPhone>
                <SupportURL>http://people.consolidated.net/veeger</SupportURL>
            </OEMInformation>
            <OOBE>
                <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
                <NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
                <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
                <HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
            </OOBE>
            <UserAccounts>
                <LocalAccounts>
                    <LocalAccount wcm:action="add">
                        <Password>
                            <PlainText>false</PlainText>
                            <Value>xxxxxx</Value>
                        </Password>
                        <Group>Administrators</Group>
                        <DisplayName>myselfidem</DisplayName>
                        <Name>myselfidem</Name>
                    </LocalAccount>
                </LocalAccounts>
            </UserAccounts>
            <VisualEffects>
                <FontSmoothing>ClearType</FontSmoothing>
            </VisualEffects>
            <WindowsFeatures>
                <ShowInternetExplorer>true</ShowInternetExplorer>
                <ShowMediaCenter>true</ShowMediaCenter>
                <ShowWindowsMediaPlayer>true</ShowWindowsMediaPlayer>
            </WindowsFeatures>
        </component>
        <component name="Microsoft-Windows-Sidebar" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <Gadget1>%PROGRAMFILES%\Windows Sidebar\Gadgets\Clock.Gadget</Gadget1>
            <Gadget2>%PROGRAMFILES%\Windows Sidebar\Gadgets\Calendar.Gadget</Gadget2>
            <Gadget3>%PROGRAMFILES%\Windows Sidebar\Gadgets\Weather.Gadget</Gadget3>
        </component>
    </settings>
</unattend>

Edited by myselfidem, 21 January 2012 - 02:55 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#242
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

That seems to have done the job!
I ended up with error message about not enough room on the partition, so I assume the window is hidden correctly, but setup fails to wipe the disk. Do I need to use different settings when working with brand new disk or such with existing partitions on it?

#243
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Take care with the sizes Disk!

Change also LABEL "Boot" to "System"

<ModifyPartition>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
<Format>NTFS</Format>
<Label>System</Label>

Check also if you have an UEFI interface:
http://en.wikipedia....mware_Interface

Because the settings aren't the same inside Autounattend.xml for UEFI-based computer!

http://technet.micro...951(WS.10).aspx

http://technet.micro...fyingSystemDisk

http://technet.micro...271(WS.10).aspx

http://technet.micro...232(WS.10).aspx

Spoiler

Edited by myselfidem, 16 August 2011 - 07:45 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#244
Mummra

Mummra
  • Member
  • 1 posts
  • Joined 01-August 11
  • OS:Windows 7 x86
  • Country: Country Flag
Hello everyone,

I am really new to creating an unattended xml file but I have worked through some of the things that have been giving me issues like getting it to format the drive and install to the proper partition. Anyway, no matter what I do I still have to accept the language/timezone/keyboard settings page and click the install now button. What am I missing or do I have the settings in the wrong place?

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="windowsPE">
<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<SetupUILanguage>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
</SetupUILanguage>
<InputLocale>0409:00000409</InputLocale>
<UserLocale>en-US</UserLocale>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
<SystemLocale>en-US</SystemLocale>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<DiskConfiguration>
<Disk wcm:action="add">
<ModifyPartitions>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Label>Testing</Label>
<Order>1</Order>
<PartitionID>2</PartitionID>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
<DiskID>0</DiskID>
</Disk>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</DiskConfiguration>
<ImageInstall>
<OSImage>
<InstallFrom>
<MetaData wcm:action="add">
<Key>/IMAGE/NAME</Key>
<value>Windows 7 PROFESSIONAL</value>
</MetaData>
</InstallFrom>
<InstallTo>
<DiskID>0</DiskID>
<PartitionID>2</PartitionID>
</InstallTo>
<InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</OSImage>
</ImageInstall>
<UserData>
<ProductKey>
<Key>xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx</Key>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
</ProductKey>
<Organization>Test Inc</Organization>
<FullName>Test Install</FullName>
<AcceptEula>true</AcceptEula>
</UserData>
</component>
</settings>
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<SystemLocale>en-US</SystemLocale>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
<UserLocale>0409:00000409</UserLocal>
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<UserAccounts>
<LocalAccounts />
<AdministratorPassword>
<Value />
</AdministratorPassword>
</UserAccounts>
<AutoLogon>
<Password>
<Value />
</Password>
<Enabled>true</Enabled>
<LogonCount>9999</LogonCount>
<Username>Administrator</Username>
</AutoLogon>
<OOBE>
<NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
<HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
<SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE>
<SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE>
</OOBE>
<DisableAutoDaylightTimeSet>true</DisableAutoDaylightTimeSet>
<TimeZone>Eastern Standard Time</TimeZone>
<Display>
<HorizontalResolution>1280</HorizontalResolution>
<VerticalResolution>720</VerticalResolution>
</Display>
</component>
</settings>
<settings pass="specialize">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<ComputerName>Test-PC</ComputerName>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Security-Licensing-SLC-UX" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="NonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.micro...fig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/20...hema-instance">
<SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>
</component>
</settings>
</unattend>


any help would be greatly appreciated it. Sorry if this is somewhere in here already, but I have tried searching all the forums and this particular forum but nothing ever comes up pertaining to the issue. I could be using the wrong terminology for my search terms.

Thanks all

*edited for spelling

Edited by Mummra, 17 August 2011 - 02:19 PM.


#245
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
You can see examples at the first page of this topic [and also see my example above (post #241)]

Change to:
<component name="Microsoft-Windows-Security-SPP-UX" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>

Edited by myselfidem, 21 January 2012 - 02:57 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#246
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

Since I do not have any PC running 32bit Windows, I cannot use SIM to edit my answer file in. If I just grab the one I used for 64bit Windows and replace all "amd64" strings with "x86", will it work, or do I need to edit some other things as well?

#247
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Since I do not have any PC running 32bit Windows, I cannot use SIM to edit my answer file in. If I just grab the one I used for 64bit Windows and replace all "amd64" strings with "x86", will it work, or do I need to edit some other things as well?


Yes, you can do like this and remove the last line!

Example:
<cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/winpro764bit/install.wim#Windows 7 ENTERPRISE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />

Anyway you can use WSIM to see if errors whithout validate your Autounattend.xml x86 on a 64-bit computer based!

Edited by myselfidem, 22 August 2011 - 06:52 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#248
Tripredacus

Tripredacus

    K-Mart-ian Legend

  • Super Moderator
  • 9,923 posts
  • Joined 28-April 06
  • OS:Server 2012
  • Country: Country Flag

Donator

Yes, you can do like this and [b][i]remove the last line!


This "last line" is only for WSIM, since it will end up giving you an error. But if you aren't using WSIM to edit it, it shouldn't matter. All of my answer files (win 7 and 2008) have this:

<cpi:offlineImage cpi:source="catalog:d:/sources/install_windows vista business.clg" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />

:whistle:
MSFN RULES | GimageX HTA for PE 3-5 | lol probloms
msfn2_zpsc37c7153.jpg

#249
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • Joined 06-January 10
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
It's what I said: remove the last line! I always do like this and I haven't errors!
Anyway we can check and register the file with WSIM whithout this last line!
The last line is not really needed for install Windows unattended...only to use WSIM (to check) and validate the file!
But thanks for the tip! ;)

Edited by myselfidem, 22 August 2011 - 11:57 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#250
Octopuss

Octopuss

    I am the walrus

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,127 posts
  • Joined 31-January 07
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Donator

Is it possible to write the answer file so that only one partition is wiped and the system is installed there? I have the disk in my home PC partitioned so that the smaller one is used for system and the other for various programs that don't have to be installed. I wouldn't want to have to back few tens of gigabytes up.

I think willwipedisk applies to whole drive in general, not just a partition. Hmm?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users