Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account


Photo

Ask your Seven xml ? here


  • Please log in to reply
598 replies to this topic

#151
nice_guy75

nice_guy75

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 406 posts
Hey MaxXPSoft,
Please go through this autounattend.xml of mine, I have tested it in vmware, everything is fine but I had to put the PC name manually and had to select the network location as well. I want my xml to be fully unattended.

Please help me, mate.

Attached Files


Edited by nice_guy75, 30 May 2011 - 01:50 AM.



How to remove advertisement from MSFN

#152
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Maybe the problem is with the space inside : <Organization>Team ARC</Organization>

Try whithout space: <Organization>Team-ARC</Organization>
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#153
nice_guy75

nice_guy75

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 406 posts

Maybe the problem is with the space inside : <Organization>Team ARC</Organization>

Try whithout space: <Organization>Team-ARC</Organization>

Thanks I would try and reply with the result soon.

Edit: Hey mate but the Computer name has no spaces so it should take computer name properly, but I had to put the computer name manually.

Edited by nice_guy75, 30 May 2011 - 07:35 AM.


#154
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
The first time I gave you your Autounattend.xml file working, the computer name was : <ComputerName>Win7_Vaio</ComputerName>! (post #126 updated with Team-ARC):

http://www.msfn.org/...e/page__st__120

Try to keep the same name!

*Edit: remember you need to add for x86 and amd64.

Edited by myselfidem, 30 May 2011 - 09:11 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#155
maxXPsoft

maxXPsoft

    MSFN Master

  • Developer
  • 2,880 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I use <RegisteredOrganization>Se7en_UA</RegisteredOrganization> which supports empty elements but haven't tried with blank spaces
Download ++> Windows 7 + 8 Unattended DVD + App Installer + Services Disabler + Load All Button + XML Creator
Jump2Reg - Registry: - Oct 4, 2013 - Version 3.0.4 - 98, ME, NT, 2K, XP, VISTA, Seven, Windows 8+ and 32 or 64 bit

XP Unattended CD/DVD creator - Version 4.1.7
Sample xml + Setupcomplete + Add Right click .wim Windows 7 or Windows 8/8.1

#156
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Tested with blank space and doesn't works. All dialog boxes are displayed!

Tested successfully adding: <RegisteredOwner>nice_guy75</RegisteredOwner> at <settings pass="oobeSystem">

<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <TimeZone>Indian Standard Time</TimeZone> 
            <RegisteredOwner>nice_guy75</RegisteredOwner>

<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
        <TimeZone>Indian Standard Time</TimeZone>             
        <RegisteredOwner>nice_guy75</RegisteredOwner>

Image

*Edit: Autounattend.xml file attached updated with the new values (post #126)

I think you can try with: <ComputerName>Windows_7_Vaio</ComputerName>

*Edit 2: Tested and works also with Computer Name: Windows_7_Vaio

Image

Edited by myselfidem, 21 January 2012 - 04:19 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#157
nice_guy75

nice_guy75

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 406 posts
Thanks to both of you guys.
@ myselfidem, did it ask for selecting network location when you tried?

#158
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Thanks to both of you guys.
@ myselfidem, did it ask for selecting network location when you tried?


No! Fully unattended!
Only the dialog boxes for selecting the Edition x86 or amd64 and the HDD!
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#159
nice_guy75

nice_guy75

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 406 posts


Thanks to both of you guys.
@ myselfidem, did it ask for selecting network location when you tried?


No! Fully unattended!
Only the dialog boxes for selecting the Edition x86 or amd64 and the HDD!


Great news mate, I forgot to ask did it login as administrator as well? And did you use vmware or virtual box?

#160
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Yes, you are Administrator and your account name is Administrator!
I use Oracle Sun VirtualBox.

However I think it's better to create a user account inside Group: Administrators! Like this:

<UserAccounts>
                <LocalAccounts>
                    <LocalAccount wcm:action="add">
                        <Password>
                            <PlainText>false</PlainText>
                            <Value>xxxxx</Value>
                        </Password>
                        <Group>Administrators</Group>
                        <DisplayName>myselfidem</DisplayName>
                        <Name>myselfidem</Name>
                    </LocalAccount>
                </LocalAccounts>
 </UserAccounts>

It's just an advice!

Edited by myselfidem, 30 May 2011 - 12:03 PM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#161
nice_guy75

nice_guy75

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 406 posts
Thanks for your suggestion, I would think over it. I was using vmware and if you are administrator in the host OS then you can't use Administrator's account in vmware otherwise you will end up with disabled Administrator's user account in vmware and in vmware you also have to select the network location manually.

#162
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
I see that inside "Unattended Windows Setup Reference for Windows 7.chm" when a value is writed with an underscore we can't have a blank space:
Examples: Computer_name ; Registered_organization_name ; Manufacturer_name ; etc..
If we use a blank space some or all dialog boxes are displayed, even with an Autounattend.xml file complete!

But if we want add a value with blank spaces we can use a reg file, example for OEM informations:

OEM.reg
Windows Registry Editor Version 5.00

;-------------------------------------------------------------------
; - OEM Informations (Original Equipment Manufacturer) -
;-------------------------------------------------------------------
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OEMInformation]
"Logo"="C:\\Windows\\System32\\oemlogo.bmp"
"Manufacturer"="Se7en Titan™"
"SupportURL"="http://people.consolidated.net/veeger"
"Model"="Windows Se7en Titan"

Edited by myselfidem, 31 May 2011 - 12:42 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#163
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

There may be permission problems with what you are trying to add and remember you can't add user tweaks with this. You need to do those maybe at Firstlogoncommands
I see you posting about setacl in another post. Is that what you are tring to do?
http://www.howtogeek...y-key?replies=8

Many thanks for the useful and awesome tutorial about permissions maxXPsoft ! :thumbup
@coucou. Thank you for your search.

I will add this infos inside a tutorial!
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#164
nice_guy75

nice_guy75

    Advanced Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 406 posts
Thanks mate, means we can use "underscores" in place of black spaces, later we can change the name with spaces using the registry?

#165
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Thanks mate, means we can use "underscores" in place of black spaces, later we can change the name with spaces using the registry?


Yes, that's it, and I do like the example given above!





Edited by myselfidem, 31 May 2011 - 02:41 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#166
coucou

coucou

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 837 posts
Hi maxXPsoft and myselfidem,
May I ask a stupid question for my culture :blushing:

What difference between launching prog from <SynchronousCommand...<order and $OEM$\$$\Setup\scripts\SetupComplete.cmd?
Which is launched first <SynchronousCommand or SetupComplete.cmd?
Do SetupComplete.cmd is launched automaticaly (No external command)?
Can I use both <SynchronousCommand and SetupComplete.cmd?

Regards

#167
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
It's an interesting question, you know!
I use both:

Inside Autounattend.xml
<FirstLogonCommands>
<SynchronousCommand wcm:action="add">

And SetupComplete.cmd inside: $OEM$\$$\Setup\Scripts\SetupComplete.cmd

I think SetupComplete.cmd is launched first (which runs after OOBE phase but before first logon) and after the <SynchronousCommand > at first logon!

http://social.techne...d4-868cfe0635d7

Yes! SetupComplete.cmd is launched automaticaly if exists

http://technet.micro...314(WS.10).aspx

http://technet.micro...314(WS.10).aspx

FirstlogonCommands:
http://technet.micro...150(WS.10).aspx

Edited by myselfidem, 31 May 2011 - 04:20 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#168
coucou

coucou

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 837 posts

It's an interesting question, you know!
I use both:

The question is not fortuitous.
In fact, I noticed, that some of the registry tweaks are not applied with the <SynchronousCommand, especially the here bellow attached Mouse Pointer. On the other hand, that registry is applied when it run under WPI.
My next test is to run that registry via SetupComplete.cmd.

Attached File  Pointer Inverted Extra Large.reg   3.29KB   15 downloads

Edited by coucou, 31 May 2011 - 05:30 AM.


#169
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Yes, you can use SetupComplete.cmd to add registry keys!

Example (You can also add other registry keys!):

SetupComplete.cmd
@ECHO OFF
SET KEY=HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx
REG ADD %KEY%\001 /V 1 /D "REGEDIT /S %systemroot%\Setup\Scripts\Tweaks.reg" /f
EXIT

If you want you can also inject the keys inside the mounted hives (post #91 and after):
http://www.msfn.org/...re/page__st__80

Edited by myselfidem, 31 May 2011 - 07:06 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#170
coucou

coucou

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 837 posts
I'm starting the tests and let you know later tomorrow

#171
coucou

coucou

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 837 posts
Test made here the rsult...
SetupComplete.cmd is launched first is launched widely befor WPI <SynchronousCommand <order>6</order>.
This time almost all registries are implemented except the here bellow Mouse Pointer. I think, I'll add the same cursor registry entries to
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Control Panel\Cursors

I tested setAcl works like a charm :thumbup
setAcl is also launched by SetupComplete.cmd

I encountered 2 problems.
1) During the install after the 1st or second reboot I got the messages "Activate Windows" that I cancelled then I got "This copy of Windows is NOT genuine"...
I remind you all my install test are on a VMWare Worstation machine. I made many many test installation before, is the first time i get that genuine message.

2) Right clik Desktop, I've "Task Manager" shortcut directing to nowhere.

Regards

Pointer Inverted Extra Large.reg (3.29K)

Edited by coucou, 31 May 2011 - 09:38 AM.


#172
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag

Test made here the rsult...
1) During the install after the 1st or second reboot I got the messages "Activate Windows" that I cancelled then I got "This copy of Windows is NOT genuine"...

1) Have you used the original key or the default key for Windows 7?

If you have used LicRestore to save and use Tokens.dat and pkeyconfig.xrm-ms, you need to make a new time for Windows 7 SP1 because the files aren't the same that Windows SP0!

Help here also:
http://www.msfn.org/.../page__st__1400

2) It seems the registry key isn't the good one for "Task Manager"! Could you attach the reg file to check?

*Edit:
I use this one (Task Manager with right click on the Desktop):

TaskManager.reg
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\taskmgr]
@="Gestionnaire des tâches"
"Icon"="taskmgr.exe"
"Position"="Bottom"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\taskmgr\command]
@="taskmgr.exe"

Edited by myselfidem, 31 May 2011 - 11:20 AM.

For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#173
coucou

coucou

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 837 posts

1) Have you used the original key or the default key for Windows 7?

Since allways I'm using the default key.
Moreover, I've used that unattended Win7 SP1 since 8 tests with no genuine message during the install. All what I modify is <SynchronousCommand in Autounattend.xml, added $OEM$\$$\Setup\Scripts\SetupComplete.cmd and $OEM$\$$\Setup\Scripts\MyTweaks.reg :blink:

Regarding TaskManager.reg, the following was missed
[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\taskmgr\command] 
@="taskmgr.exe"

Regards

Edited by coucou, 31 May 2011 - 11:54 AM.


#174
myselfidem

myselfidem

    Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,559 posts
  • OS:Windows 7 x64
  • Country: Country Flag
Could you attach your new Autounattend.xml file, please?
For Windows 7 OS: SetProductKey.rar (fr-FR/en-US. Integrate keys).

#175
coucou

coucou

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 837 posts

Could you attach your new Autounattend.xml file, please?

Here ist it





2 user(s) are reading this topic

1 members, 1 guests, 0 anonymous users


    spmarsh


How to remove advertisement from MSFN