MagicAndre1981

Trace Windows 7 boot/shutdown/hibernate/standby/resume issues

1,275 posts in this topic

delete the folder "Temporärer Ordner für zu brennende Dateien" and look if this improves it.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

folder deleted.

short summary:

- boot delay is gone

- xbootmgr still has errors (no change)

- hibernation does not work

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

MagicAndre :) Can you have a look and tell me whats wrong if I upload a trace for you? Where/ how should I upload/ make it accessible for you?

This is the issue I've been facing and want to figure out which driver is causing it.

http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=30&t=99689

Edited by crashnburn4u
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

folder deleted.

- boot delay is gone

that's good :)

- xbootmgr still has errors (no change)

- hibernation does not work

Which error message do you get?

MagicAndre :) Can you have a look and tell me whats wrong if I upload a trace for you? Where/ how should I upload/ make it accessible for you?

Zip the ETL with 7-Zip to a 7z archive with LZMA2/Ultra compression and upload it to mediafire.com or to your SkyDrive/DropBox and post the link here.

Edited by MagicAndre1981
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

- xbootmgr still has errors (no change)

- hibernation does not work

Which error message do you get?

xbootmgr has logged the following:


[2011/10/02-23:53:42.599] Detected inactive Win7 physical (ReadyBoot) prefetcher (the SysMain service start type is 3).
[2011/10/02-23:53:42.614] Registering for auto-run with a 120000 msec delay...
[2011/10/02-23:53:42.614] Completed auto-run change.
[2011/10/02-23:53:42.661] Starting trace...
[2011/10/02-23:53:43.831] Enabled boot logging to 'C:\log\boot_BASE+CSWITCH+DRIVERS+POWER_1_km_premerge.etl'
[2011/10/02-23:57:06.312] Detected inactive Win7 physical (ReadyBoot) prefetcher (the SysMain service start type is 3).
[2011/10/02-23:57:06.343] Stopping trace...
[2011/10/02-23:57:07.513] Stopped user-mode logger.
[2011/10/02-23:57:07.513] Couldn't find kernel logger in active logger list.
[2011/10/02-23:57:07.544] Unable to stop trace.
[2011/10/02-23:57:07.544] Stopping trace...
[2011/10/02-23:57:07.591] Couldn't find kernel logger in active logger list.
[2011/10/02-23:57:07.591] Couldn't find user-mode logger in active logger list.
[2011/10/02-23:57:07.607] Unregistering auto-run...
[2011/10/02-23:57:07.607] Completed auto-run change.
[2011/10/03-00:02:23.654] Detected inactive Win7 physical (ReadyBoot) prefetcher (the SysMain service start type is 3).
[2011/10/03-00:02:23.701] Stopping trace...
[2011/10/03-00:02:25.355] Stopped user-mode logger.
[2011/10/03-00:02:25.355] Couldn't find kernel logger in active logger list.
[2011/10/03-00:02:25.370] Unable to stop trace.
[2011/10/03-00:02:25.370] Stopping trace...
[2011/10/03-00:02:25.433] Couldn't find kernel logger in active logger list.
[2011/10/03-00:02:25.433] Couldn't find user-mode logger in active logger list.
[2011/10/03-00:02:25.433] Unregistering auto-run...
[2011/10/03-00:02:25.433] Completed auto-run change

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mean the hibernation error message you get.

You can also try to use the WPT 4.8:

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=8279

maybe this version works.

Win tries to go to hibernation, switches erverything off and restarts immediately and I get a message screen if I had powered off the system by PSU. Win reports: The system was shutdown unexpectedly (Eventlog 6008). The system rebooted without shutdown (Kernel_Power 41). Both messages translated from german.

And I have used the WPD 4.8.x from the SDK 7.1.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

what are the parameter of the Kernel Power 41 entries?

http://support.microsoft.com/kb/2028504


- System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2011-10-03T17:03:00.409213900Z
EventRecordID 330779
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer XYZ
- Security
[ UserID] S-1-5-18

- EventData
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress true
PowerButtonTimestamp 0

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

do you use BIOS 1.70? Did the hibernation ever worked correctly or has it stopped after using it already? Do you use the latest drivers fro your SATA controller?

Also try this hotfix:

http://support.microsoft.com/kb/2541014

Ruhezustand funktioniert nicht oder Speicherabbild wird nicht erstellt, nachdem Windows 7 oder Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 installiert wurde

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

do you use BIOS 1.70? Did the hibernation ever worked correctly or has it stopped after using it already? Do you use the latest drivers fro your SATA controller?

Also try this hotfix:

http://support.microsoft.com/kb/2541014

Ruhezustand funktioniert nicht oder Speicherabbild wird nicht erstellt, nachdem Windows 7 oder Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 installiert wurde

The mainboard BIOS is 1.7. Hibernation worked very well for some time. But I can't tell the date or after what update/software install it does not work anymore.The S-ATA-Controller has BIOS version FE9X 4.10.00.021, the driver version is 3.0.5.56 (Sep 14, 2011). KB2541014 is installed since 2011-08.01.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

look in the eventlog. When did you see the first kernel 41 entry?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

look in the eventlog. When did you see the first kernel 41 entry?

2011-08-12


- System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2011-08-11T22:45:07.620005400Z
EventRecordID 307454
Correlation

- Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer XYZ

- Security
[ UserID] S-1-5-18


- EventData
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

what happens at the August 12th? What have you installed/changed? At August 9th, there was patchday. Maybe it was an update which caused it. Do you have a system restore point before August 12th?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

what happens at the August 12th? What have you installed/changed? At August 9th, there was patchday. Maybe it was an update which caused it. Do you have a system restore point before August 12th?

The oldest restore point is 2011-08-19.

the following Software was installed before August 12th:

- Microsoft Outlook Sicherung für persönliche Ordner

- Windows XP-Mode

- WinImage

- Starwind Image Converter 5.6

Updates:

KB2567680

KB2563894

KB2563227

KB2562937

KB2560656

KB2559049

KB2556532

KB2559635

KB2536276

KB958559

KB971033

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.