MagicAndre1981

Trace Windows 7 boot/shutdown/hibernate/standby/resume issues

1,275 posts in this topic

EDIT #2: Got board replaced same day from distributor with a GA-Z77X-UD5H , a board that costs WAY more :)

is it faster now?

Yes, wake from sleep only takes a 1-2 seconds.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

EDIT #2: Got board replaced same day from distributor with a GA-Z77X-UD5H , a board that costs WAY more :)

is it faster now?

Yes, wake from sleep only takes a 1-2 seconds.

ok, great news :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Magic Andre,

Thanks for your help so far. Following your instructions and I am noticing that WinLogonInit, specifically Profiles taking a long time. I was wondering if you could help me figure out how to load the WinLogonInit Time through the etl file so I can trouble shoot this. I can send you logs if you'd like, but I'd prefer to learn how to do this, instead of immediately going to you for the solution.

Thanks,

Chris

Edited by jareth
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whops

Edited by jareth
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

MagicAndre1981,

I've been having a problem with a super slow shutdown, and I've checked through the logs and cannot find any issues except for the

<interval name="NtShutdownSystem" startTime="42212" endTime="163596" duration="121383"/>

and

<interval name="IoShutdownSystem" startTime="42850" endTime="162971" duration="120121"/>

slows.

Attached is the file for the xbootmgr trace. Any help would be appreciated. Thanks!

https://skydrive.live.com/?cid=9be921abd6cbe820&id=9BE921ABD6CBE820%21216

The new shutdown summary is named "summary_Shutdown"

the old shutdown trace is just named "shutdown_info" if you'd like to compare.

Thanks again.

summary_shutdown.xml

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

please upload the .ETL file

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows is busy writing the data to your RAMDIsk (C:\RAMDisk.img). This causes the long delay.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any possibly way to speed this up?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

disable writing the content of the RAMdisk to the HDD.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

Due to my laptop taking up to 6 minutes to boot, I decided to debug it. I came across this thread and just made a boot trace and took a look at it, and I found that the "WSearch Start" service is taking an extremely long time to load. Is there any fix to this issue? I believe that disabling the service would effectively cripple my system's searching speed.

Here is the boot trace if you require it: http://sdrv.ms/13DupGB

Edited by Chuakid
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

your Samsung Spinpoint M8 750GB is busy all the time. This causes the slow boot. remove avast, try a different AV tool and see if this improves boot.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.