Jump to content

Welcome to MSFN Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account



Photo

The File-Checker (HFSLIPFC) for HFSLIP

- - - - -

  • Please log in to reply
1612 replies to this topic

#1101
jvidal

jvidal

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 719 posts
  • Joined 14-November 05
What I meant is that the variables can't have spaces, I wasn't talking about the content of the variables.
The variable NAME can't have spaces in it (that's what I meant)

bye!

And yep, new flash and new script needed.

BTW, mimo, why does the script want rvkroots.exe in hfsvcpack? I slipstreamed with it in the HF folder and MU is happy, it doesn't ask for it.

.


How to remove advertisement from MSFN

#1102
ykchanaed

ykchanaed

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 94 posts
  • Joined 18-January 07
How about the new version of WU, MU, Update Agent?:

Windows Update to v7.6.7600.256 (plus Windows Update Web Control v7.6.7600.257), Microsoft Update to v7.6.7600.257, Microsoft Update Catalog Web Control to v7.4.7057.249



#1103
jvidal

jvidal

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 719 posts
  • Joined 14-November 05
Ok, I made a SWFLASH.CAB package for ver 11.3.300.268, w/o updater. As usual, you can get it here: https://dl.dropbox.c...652/SWFLASH.CAB

#1104
SunLion

SunLion

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 56 posts
  • Joined 22-October 07
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag
Hi MimO,

This is version 7.6.7600.256 of WindowsUpdateAgent, created with the script of the -X-, our Patron.

The integration worked very well with HFSLIP. If it is of interest to you and other users, here is the link:

http://www.mediafire...8zmc8u9lyhdvbia

:)

Edited by SunLion, 01 August 2012 - 06:07 PM.


#1105
-X-

-X-

    Member

  • MSFN Sponsor
  • 2,421 posts
  • Joined 08-January 04
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

Donator

Credits for that binary go to ricktendo64 and to submix8c for the script that creates it on the fly. I just incorporated it into my UDC script.

BTW, you need to use it with the /wuforce switch to have it install the wuweb.dll .257. Otherwise you will still be prompted to install a small activeX control http://www.update.mi...b?1340811078433 .

Edited by -X-, 01 August 2012 - 07:01 PM.

Download all Windows XP Post SP3 High-Priority Updates with a simple double click @ xdot.tk post-12166-0-42859000-1399044129.png ]
               If someone helps you fix a problem, please report back so they and others can benefit from the solution. Thanks!


#1106
SunLion

SunLion

    Junior

  • Member
  • Pip
  • 56 posts
  • Joined 22-October 07
  • OS:Windows 8.1 x64
  • Country: Country Flag
Hi Mr X,

I used this WindowsUpdateAgent with the hfslip normally and, in my testing with VirtualBox this don’t occurred. After the installation has been completed, I visited the Windowsupdate and wasn't prompted to install another activex.

Take this opportunity to thank everyone for the excellent work!

#1107
-X-

-X-

    Member

  • MSFN Sponsor
  • 2,421 posts
  • Joined 08-January 04
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

Donator

Flash yet again! I had 11.3.300.270 come through silent update but I don't see it on their website yet.

Monitor these pages: http://www.adobe.com...tribution3.html http://www.adobe.com...re/flash/about/

EDIT: Even though the download page lists .268 as of this writing it is .270 so go ahead and download/

Edited by -X-, 02 August 2012 - 10:49 AM.

Download all Windows XP Post SP3 High-Priority Updates with a simple double click @ xdot.tk post-12166-0-42859000-1399044129.png ]
               If someone helps you fix a problem, please report back so they and others can benefit from the solution. Thanks!


#1108
jvidal

jvidal

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 719 posts
  • Joined 14-November 05
new cab: https://dl.dropbox.c...652/SWFLASH.CAB

c ya!

#1109
jvidal

jvidal

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 719 posts
  • Joined 14-November 05
So...mimo? you still alive?

#1110
Mim0

Mim0

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 768 posts
  • Joined 23-September 08

So...mimo? you still alive?

yes, update will be available asap! :D

#1111
DPS

DPS
  • Member
  • 2 posts
  • Joined 27-May 08
Very useful, but you have coding error RE: KB2699988. According to your XP UPDATES, different files are to be included depending upon IE version. I have INI set to check for IE8, but FC still reports the version for IE6 is needed. I have attached the INI, log and stdout for HFSLIPFC.

Attached Files



#1112
jvidal

jvidal

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 719 posts
  • Joined 14-November 05
Maybe a bit off-topic, but I was wondering if there's a registry tweak to fool windows into thinking that the MRT has been run...any ideas?

#1113
-X-

-X-

    Member

  • MSFN Sponsor
  • 2,421 posts
  • Joined 08-January 04
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

Donator

Very useful, but you have coding error RE: KB2699988. According to your XP UPDATES, different files are to be included depending upon IE version. I have INI set to check for IE8, but FC still reports the version for IE6 is needed. I have attached the INI, log and stdout for HFSLIPFC.


Even though its for IE6, it's included to fix this bug..
(Empty dialog when opening 'Organize Favorites' from Windows Explorer)
It even says that in the error report.

http://www.msfn.org/...457#entry913457

http://mimo.zxq.net/...list.htm#table4 table 4

Edited by -X-, 08 August 2012 - 01:16 AM.

Download all Windows XP Post SP3 High-Priority Updates with a simple double click @ xdot.tk post-12166-0-42859000-1399044129.png ]
               If someone helps you fix a problem, please report back so they and others can benefit from the solution. Thanks!


#1114
-X-

-X-

    Member

  • MSFN Sponsor
  • 2,421 posts
  • Joined 08-January 04
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

Donator

Maybe a bit off-topic, but I was wondering if there's a registry tweak to fool windows into thinking that the MRT has been run...any ideas?

Not anymore. WU checks for the presence of mrt.exe since about MRT version 4.0 (Sept 2011)

You used to be able to just add the guid, http://support.micro...om/kb/891716#13 , to suppress it.

Download all Windows XP Post SP3 High-Priority Updates with a simple double click @ xdot.tk post-12166-0-42859000-1399044129.png ]
               If someone helps you fix a problem, please report back so they and others can benefit from the solution. Thanks!


#1115
jvidal

jvidal

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 719 posts
  • Joined 14-November 05
Thanks!

So, there's no way to skip this crap, Not even unchecking it and selecting "never notify me...", because then MU tries to push the one from last month and so on...too bad.

bye!

#1116
Mim0

Mim0

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 768 posts
  • Joined 23-September 08
Hi guys, new update-list for XP:
2012-08-09
- Added: Adobe Flash Player 11.3.300.270
- Removed: Adobe Flash Player 11.3.300.265
Download: HFSLIPFC v.2012/05/04 with WindowsXP-update-list v.2012/08/09

#1117
jvidal

jvidal

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 719 posts
  • Joined 14-November 05
Thx, Mimo!

I have to insist on a previous question, though: WHY does the script want rvkroots.exe in HFSVPACK??????
I slipstreamed with it in HF and MU is completely happy after installation, it DOES NOT ask for it.
Do you have an explanation?

bye!

#1118
Mim0

Mim0

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 768 posts
  • Joined 23-September 08
Hi jvidal,

WHY does the script want rvkroots.exe in HFSVPACK??????

After reading these comments (1, 2) my understanding about rvkroots.exe was, that it cannot be slipstreamed by HFSLIP. And it doesn't support commandline-switches (necessary for HFSVCPACK_SW1 and HFSVCPACK_SW2) - so the only way is to put it in HFSVCPACK.

I slipstreamed with it in HF and MU is completely happy after installation, it DOES NOT ask for it.

As far as I know, it's optional (but recommended), so it will not be checked by MU/WU.

I hope I made nothing wrong - any comments appreciated! :)

#1119
-X-

-X-

    Member

  • MSFN Sponsor
  • 2,421 posts
  • Joined 08-January 04
  • OS:XP Pro x86
  • Country: Country Flag

Donator

As far as I know, it's optional (but recommended), so it will not be checked by MU/WU.

It's a high-priority update.

It needs a /Q switch to install silently.

Download all Windows XP Post SP3 High-Priority Updates with a simple double click @ xdot.tk post-12166-0-42859000-1399044129.png ]
               If someone helps you fix a problem, please report back so they and others can benefit from the solution. Thanks!


#1120
jvidal

jvidal

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 719 posts
  • Joined 14-November 05
Mimo, I'm not talking about auto updates, I'm talking about entering windowsupdate.com. There, it's not required, neither as HP, nor as op. That's why I insist on this.
Please test.

btw, it's the same as with rootsupd.exe, same switches and works perfectly in HF.

bye!

Edited by jvidal, 10 August 2012 - 12:56 PM.


#1121
Mim0

Mim0

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 768 posts
  • Joined 23-September 08
Hi -X-

It's a high-priority update.

Where do you found this info?

It needs a /2Q switch to install silently.

It also installs silently when just running it w/o params. The problem is that the cmd-params doesn't fit for HFSVCPACK_SW1 and HFSVCPACK_SW2. So, for HFSLIP you have to put it to HFSVCPACK!

CU, Mimo




#1122
jvidal

jvidal

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 719 posts
  • Joined 14-November 05

Hi -X-


It's a high-priority update.

Where do you found this info?

WU/MU lists 2728973 in the "important" list. It is also requested by automatic updates, it is definitely NOT optional.

It needs a /2Q switch to install silently.

It also installs silently when just running it w/o params. The problem is that the cmd-params doesn't fit for HFSVCPACK_SW1 and HFSVCPACK_SW2. So, for HFSLIP you have to put it to HFSVCPACK!

I believe you're wrong, mimo, placing rvkroots in HF works perfectly. Please test it (I did). After installation, it's not requested by neither auto updates nor by visiting windowsupdate.com and neither as important, nor as optional.
Please test it!!!

CU, Mimo



#1123
Mim0

Mim0

    Friend of MSFN

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 768 posts
  • Joined 23-September 08

...placing rvkroots in HF works perfectly...

That would be cool. Have you checked the reg-keys also by yourself after installing XP?

Edited by Mim0, 11 August 2012 - 01:06 PM.


#1124
Explorer09

Explorer09

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 182 posts
  • Joined 12-September 11
Speaking of rvkroots.exe.

I found that the rootsupd.exe (root certificates update) is specially handled by the HFSLIP script. I guess this is why it worked when putting rootsupd.exe in HF folder.

(Line 2395-2406)
IF EXIST WORK\I386E\updroots.exe (
	REN WORK\I386E\authroots.sst authroot.sst
	ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF authroot.sst = 1,,,,,,,998,0,0,authroots.sst&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,authroot.sst
	ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF delroots.sst = 1,,,,,,,998,0,0&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,delroots.sst
	ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF roots.sst = 1,,,,,,,998,0,0&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,roots.sst
	ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF updroots.exe = 1,,,,,,,998,0,0&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,updroots.exe
	ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF updroots.sst = 1,,,,,,,998,0,0&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,updroots.sst
	ECHO>>WORK\HFSLIPCMDP1.TXT %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.exe %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\authroots.sst
	ECHO>>WORK\HFSLIPCMDP1.TXT %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.exe %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.sst
	ECHO>>WORK\HFSLIPCMDP1.TXT %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.exe -l %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\roots.sst
	ECHO>>WORK\HFSLIPCMDP1.TXT %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.exe -d %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\delroots.sst
)

However the script does nothing to handle rvkroots.exe.

EDIT: I found a bug in the code above. The script does not slipstream these registry entries that will be added after applying rootsupd.exe.

EDIT2: It's not a bug. Sorry, my mistake.

Edited by Explorer09, 13 August 2012 - 08:37 AM.


#1125
Explorer09

Explorer09

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 182 posts
  • Joined 12-September 11
Double post. Because I've made a patch to support rvkroots.exe update in the HF folder.

The patch is this:
Replace line 2395-2406 of hfslip-1.7.10_beta_J_v9.cmd with the following code
IF EXIST WORK\I386E\updroots.exe (
	IF EXIST WORK\I386E\authroots.sst (
		REN WORK\I386E\authroots.sst authroot.sst
		ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF authroot.sst = 1,,,,,,,998,0,0,authroots.sst&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,authroot.sst
		ECHO>>WORK\HFSLIPCMDP1.TXT %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.exe %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\authroots.sst
	)
	IF EXIST WORK\I386E\delroots.sst (
		ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF delroots.sst = 1,,,,,,,998,0,0&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,delroots.sst
		ECHO>>WORK\HFSLIPCMDP1.TXT %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.exe -d %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\delroots.sst
	)
	IF EXIST WORK\I386E\roots.sst (
		ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF roots.sst = 1,,,,,,,998,0,0&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,roots.sst
		ECHO>>WORK\HFSLIPCMDP1.TXT %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.exe -l %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\roots.sst
	)
	IF EXIST WORK\I386E\disallowedcert.sst (
		REN WORK\I386E\disallowedcert.sst rvkcert.sst
		ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF rvkcert.sst = 1,,,,,,,998,0,0&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,rvkcert.sst
		ECHO>>WORK\HFSLIPCMDP1.TXT %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.exe -l -u %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\rvkcert.sst
	)
	ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF updroots.exe = 1,,,,,,,998,0,0&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,updroots.exe
	IF EXIST WORK\I386E\updroots.sst (
		ECHO>>SOURCESS\I386\TXTSETUP.SIF updroots.sst = 1,,,,,,,998,0,0&ECHO>>SOURCESS\I386\DOSNET.INF d1,updroots.sst
		ECHO>>WORK\HFSLIPCMDP1.TXT %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.exe %%SYSTEMROOT%%\HFSLIP\updroots.sst
	)
)

And the rvkroots.exe will work in the HF folder when running HFSLIP.

Seriously, without this patch, HFSLIP will (unintentionally) fool the slipstreamed Windows, thinking that the update was installed successfully.

Attached Files


Edited by Explorer09, 13 August 2012 - 09:27 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users