• Announcements

    • xper

      MSFN Sponsorship and AdBlockers!   07/10/2016

      Dear members, MSFN is made available via subscriptions, donations and advertising revenue. The use of ad-blocking software hurts the site. Please disable ad-blocking software or set an exception for MSFN. Alternatively, become a site sponsor and ads will be disabled automatically and by subscribing you get other sponsor benefits.
bensam56

RT Seven Lite - RC build 1.7.0 and Beta build 2.6.0

1,970 posts in this topic

Aero basic is working right...thats on VMware. Releasing 1.0.9 now...Only thing is after windows installation you have to enable glass transparency manually becoz of WINSAT removal. But if you keep WINSAT it will increase the ISO to 713MB....you can remove other components leaving WINSAT but I can't give guarantee for your selections...

No, don't worry. I am ok with even 1GB OS. I am going to keep some more components, I will keep WINSAT as well.

Thanks for all your help.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I stumbled across an issue with the user account management.

Adding a user gives the following error:

post-291600-12772062943_thumb.png

If you want to add the user to a group for example "Administrators" and hit the "Check Names" button you can't find that group. Using the advanced view and hitting "Find now" gives the following error:

post-291600-127720630687_thumb.png

I enabled all disabled services for testing, no improvement.

Used Lastsession.inf

Any idea which removed feature could be responsible?

Edited by noob2k3
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmm ..are you sure? Because i had tryed the beta but i do not have seen this problem. But there a problem with windows update that do not istalla some update. Nothing of important but the problem there is. Perhaps it can be a problem in the part of cache not removed .

Quite sure. This was with x64, if that helps. If I built an image with all of the same options WITHOUT cache removal, 3.5 .NET was okay.

There was another guy who had similar issues with .NET after using cache removal. He was able to get his .net dependent apps working by creating "sym links." Not sure what he meant...it's beyond me.

I just restarted and will not remove the cache - it's not worth the hassle.

In this topic I already stated what was going wrong, how to fix it and what would be a proper solution for it (to be implemented in RT7Lite). Just to recapitulate:

- Files were being searched for in specific subfolders in the C:\Windows\assembly folder by the .NET app.

- The easy way to fix this is to just extract the Windows\assembly folder from a clean .wim and put them back

- The cool way is - since you're having duplicate files on your system if you leave all those files in \assembly - to make either hardlinks or softlinks to those files in the places in Windows\assembly as they would normally appear in a full installation. It is very likely that a full Windows installation does that (using hardlinks) anyways in order to save space, I've never checked that, but in case of RT7Lite this would definitely be the best way to save one from compatibility issues and still save space, since the actual file is present only once, but pointed to from several locations.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

How's the issue concerning features being re-enabled when loading a session preset with those features were supposed to be selected for removal coming along. Was still present in 1.07. Also, the selection boxes in the Component Removal tab were very quirky when it came to selecting components that were directly related to features.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

How's the issue concerning features being re-enabled when loading a session preset with those features were supposed to be selected for removal coming along. Was still present in 1.07. Also, the selection boxes in the Component Removal tab were very quirky when it came to selecting components that were directly related to features.

From what i've seen it is still present.

Also Windows Mail seems to be broken even though neither Windows Mail nor the required Windows Contacts were removed. The Windows Mail process starts but nothing happens, no window shows up.

Edited by noob2k3
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

That pertained to something else entirely, nice_guy75.

Oh, sorry for misunderstanding.

@nice_guy: Wait for new build and In new build just select Advanced option and uncheck Windows Aero Themes from Multimedia and Services. I tested it and I will send you the inf via PM....check the screenshots

s2f7eb.png

2j0eg5g.png

Bensam,

Is this with x64 or x86?

and what is the size of pagefile.sys and hiberfil.sys?

Edited by aelibey
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would it like translating it for the Portuguese (Brazil) there is an archive so that that is done?

Thank you.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I stumbled across an issue with the user account management.

Adding a user gives the following error:

post-291600-12772062943_thumb.png

If you want to add the user to a group for example "Administrators" and hit the "Check Names" button you can't find that group. Using the advanced view and hitting "Find now" gives the following error:

post-291600-127720630687_thumb.png

I enabled all disabled services for testing, no improvement.

Used Lastsession.inf

Any idea which removed feature could be responsible?

I had the same issue...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just tried installing build 1.0.8 (x86) on VirtualBox and when I tried to start 7lite, it gave me the following error:

post-273886-127738579834_thumb.jpg

Edited by jadtunrau
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

I can't send you a PM!

Maybe I can try to translate your software in French language!

I've found the "resource.en-US.txt" inside the beatmaster Web site! Maybe now it's little different?

I see inside a little error at this line:

Sessioin settings=Sessioin settings

Thanks in advance for your answer.

Regards

Edited by myselfidem
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

I can't send you a PM!

Maybe I can try to translate your software in French language!

I've found the "resource.en-US.txt" inside the beatmaster Web site! Maybe now it's little different?

I see inside a little error at this line:

Sessioin settings=Sessioin settings

Thanks in advance for your answer.

Regards

yes..thats the resource file...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes..thats the resource file...

Thanks! When it's done I give you!

Edited by myselfidem
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just tried installing build 1.0.8 (x86) on VirtualBox and when I tried to start 7lite, it gave me the following error:

For some reason it doesn't work on VirtualBox, try Vmware.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just tried installing build 1.0.8 (x86) on VirtualBox and when I tried to start 7lite, it gave me the following error:

For some reason it doesn't work on VirtualBox, try Vmware.

Ok, I'll give VM Ware a try. I did just try using 7lite from a different win7 workstation and I got the following error. I don't think it likes me today.

See the end of this message for details on invoking 
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.UnauthorizedAccessException: Access to the path 'Documents and Settings' is denied.
at System.IO.Directory.DeleteHelper(String fullPath, String userPath, Boolean recursive)
at System.IO.Directory.Delete(String fullPath, String userPath, Boolean recursive)
at System.IO.Directory.Delete(String path, Boolean recursive)
at RTWin7Lite.RT7LiteHome.UnMountImage(String TempPath, String wimfile, Int32 index, Boolean commit) in D:\Ben\4-8-2010\Final_state\RTWin7Lite\RTWin7Lite\RT7LiteHome.vb:line 52006
at RTWin7Lite.RT7LiteHome.btn_log_Commit_Click(Object sender, EventArgs e) in D:\Ben\4-8-2010\Final_state\RTWin7Lite\RTWin7Lite\RT7LiteHome.vb:line 3299
at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
RTWin7Lite
Assembly Version: 1.0.7.0
Win32 Version: 1.0.7.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/RT%207%20Lite/RTWin7Lite.exe
----------------------------------------
Microsoft.VisualBasic
Assembly Version: 8.0.0.0
Win32 Version: 8.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/8.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Runtime.Remoting
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
----------------------------------------
RTWin7Lite.resources
Assembly Version: 1.0.7.0
Win32 Version: 1.0.7.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/RT%207%20Lite/en-US/RTWin7Lite.resources.DLL
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
Accessibility
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/Accessibility/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Accessibility.dll
----------------------------------------
System.Core
Assembly Version: 3.5.0.0
Win32 Version: 3.5.30729.4926 built by: NetFXw7
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Core/3.5.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

post-273886-127739797723_thumb.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Would it like translating it for the Portuguese (Brazil) there is an archive so that that is done?

Thank you.

If you want make an translation you can download the file here:

resource.en-US.zip

I hope that will help you!

Edited by myselfidem
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

************** Exception Text **************

System.UnauthorizedAccessException: Access to the path 'Documents and Settings' is denied.

at System.IO.Directory.DeleteHelper(String fullPath, String userPath, Boolean recursive)

You can't access to "Documents and Settings" (is denied)! Weird.

Edited by myselfidem
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't quite know where to post errors, so I hope this finds its way to the people whom it concerns.

I get an exception. It happens when I remove the tablet pc component under system. Here's the log:


************** Exception Text **************
System.InvalidCastException: Conversion from string "d:\tmp\rt_mount\program files (x" to type 'Boolean' is not valid. ---> System.FormatException: Input string was not in a correct format.
at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Conversions.ParseDouble(String Value, NumberFormatInfo NumberFormat)
at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Conversions.ToBoolean(String Value)
--- End of inner exception stack trace ---
at Microsoft.VisualBasic.CompilerServices.Conversions.ToBoolean(String Value)
at RTWin7Lite.RT7LiteHome.permanentlyRemove() in D:\Ben\4-8-2010\Final_state\RTWin7Lite\RTWin7Lite\RT7LiteHome.vb:line 45335
at RTWin7Lite.RT7LiteHome.btn_log_Commit_Click(Object sender, EventArgs e) in D:\Ben\4-8-2010\Final_state\RTWin7Lite\RTWin7Lite\RT7LiteHome.vb:line 3237
at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
RTWin7Lite
Assembly Version: 1.0.8.0
Win32 Version: 1.0.8.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/RT%207%20Lite/RTWin7Lite.exe
----------------------------------------
Microsoft.VisualBasic
Assembly Version: 8.0.0.0
Win32 Version: 8.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/8.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Runtime.Remoting
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Runtime.Remoting/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Runtime.Remoting.dll
----------------------------------------
RTWin7Lite.resources
Assembly Version: 1.0.8.0
Win32 Version: 1.0.8.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/RT%207%20Lite/en-US/RTWin7Lite.resources.DLL
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
Accessibility
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/Accessibility/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Accessibility.dll
----------------------------------------
Interop.IWshRuntimeLibrary
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/RT%207%20Lite/Interop.IWshRuntimeLibrary.DLL

post-49442-12774137838_thumb.jpg

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok a try a new release....Ben have you find someone for italian translation?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys, I just installed Win 7 and everything works fine so far. But now i wanted to play my favorite game Warcraft 3, but it wont start. Upon starting it the screen just goes black a few seconds and them im back on the desktop. So I guess I removed something Warcraft 3 needs to run. Do you guys have any idea what that could be?

best regards

Lastsession.inf.txt

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys, I just installed Win 7 and everything works fine so far. But now i wanted to play my favorite game Warcraft 3, but it wont start. Upon starting it the screen just goes black a few seconds and them im back on the desktop. So I guess I removed something Warcraft 3 needs to run. Do you guys have any idea what that could be?

best regards

I'm not a gamer, but does "Windows Media Encoders and Decoders" ring a bell? Just my initial impression.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys, I just installed Win 7 and everything works fine so far. But now i wanted to play my favorite game Warcraft 3, but it wont start. Upon starting it the screen just goes black a few seconds and them im back on the desktop. So I guess I removed something Warcraft 3 needs to run. Do you guys have any idea what that could be?

best regards

I see you removed Nvidia/ATI drivers.Can you run other 3D stuff?

Also maybe program compability assistant service is needed?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also maybe program compability assistant service is needed?

Good thought.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a very good stable build guys, iv spent alot of time testing & helping ben with this one.. I think we are almost there now :).

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a very good stable build guys, iv spent alot of time testing & helping ben with this one.. I think we are almost there now :).

1.09 may be stable but i think we aint near "it" for a long time :P

Alot of people has to test 1.09..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.